Treba mi jedna mala pomoc...
U septembru cu da sastavim novi desktop Win racunar(nisam sastavljao nista skoro 3godine, pa sam malo ispao iz stosa).
Jedna od namena ovog racunara ce biti i F@H dok se racunar ne koristi, dakle prvenstveno nocu.
Neke komponente sam vec odabrao, to su:
AS-Rock Z77 Pro4-M
8GB ddr3
SSD
Seasonic 620W psu
Noctua D14 ili U12PSE2 (u zavisnosti od procesora koji izaberem)
CM Silencio 550 ili Fracatal Design R3(u oba slucajeva stock ventilatori bi bili zamenjeni sa Noctua ventilatorima)
Ono gde mi treba pomoc su izbor procesora:
i5-3570k ili i7-3770k?
Ivy Bridge zbog potrosnje struje, po svim testovima do 20% su efikasniji u iskoriscenju energije, sto je jako bitna stavka. Ako ima 3770k neku zbilja vecu prednost za folding(tipa 20%) od 3570k, onda je on defakto bolji izbor... ali ako je ispod 20%, onda bih se verovatno opredelio za 3570k, opet, zbog vece energetske efikasnosti.
Jedno kratko pitanje u vezi grafickih...
Koliko doprinosi dobra CUDA graficka ukupnom WCG folding/crunching-u i da li mogu da se koriste AMD grafike?
I koju biste mi preporucili do 180(200 max)evra? Mala napomena, vrlo mi je bitna potrosnja same grafike, ne zbog novca i racuna za struju vec zbog ekoloske samosvesnosti jer kod nas struja u maloj kolicini dolazi sa hidroelektrana a daleko vise dolazi iz termoelektrana.
Na kraju dana, zar i nije cilj samog WCG bolji svet, pa smatram da je potrebno biti sto je moguce vise energetski efikasan, zato toliko
Hvala na pomoci.
p.s.
Primam predloge i za kuciste(tisina je prioritet, dobro hladjenje se resi sa dobrim ventilatorima) i maticnu plocu... mozda znate neke bolje.