Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Cestitke!

A i zveknuli smo 15.000.000!

Ja sam malo usporio, ove vrucine su bas digle temperaturu. Radim samo GPUGRID , to jos nekih par dana.Fali mi jos 200000 do 10 milki :p

Kako je kod vas, kakve su temperature?

Meni je sada CPU na oko 70-72c dok vrti unite, što je i dalje prihvatljivo (4.5GHz, Noctua NH-D14). GPU (na 950MHz) dok vrti SETI sa 98-99% zauzećem (dva unita istovremeno, optimizovana GPU aplikacija), je takođe na nekih 73-74C stepena. Taman još uvek prihvatljivo i sam još lufta i za jedan i za drugi, ventilatori su još uvek prilično tihi, ništa ih forsirao nisam. Eh, da, kućište otvoreno, a crunching je samo preko noći, dok je hladnije. Ako ga pustim preko dana, očas posla mi dodatno ugreje celu radnu sobicu. :)

Ja sam smanjio CPU na 60% bar dok ne ocistim komp, pun je prasine, ostale 2 makine sljakaju bez smanjenja.

Trece mesto!

Kutija, presisao sam te najzad! :banana: :p

WCG serveri su prsli...
Niko nista ne zna

Slabi ste mi nesto, izgleda da moram da palim furunce ? :) ;)
Taman ness-u da udarim ceznju... ;),)

Poslednja izmena:
Haha, jos malo pa te stizem.
Prva stvar : Pogledajte prilog wcg.bmp
Najzad sam uspeo da odradim HCC GPU! :banana:

Druga, sad idem na odmor jedno 7 dana, tako da mi se masine gase :(

Ja se vratio sa odmora, ali dok ne resim top fan problem, ne ukljucujem se.

Smanji malo klok i napon, pa ćeš moći i sa slabijim kulerom... bolje išta nego baš ništa...

Za pocčetak, smanjiću samo zauzeće CPU-a od strane BOINC-a, biće ok.

Najzad: Help Cure Muscular Dystrophy - Phase 2 1,167,809 2,117 1:001:10:57:59 [Emerald Badge (1 year) for Help Cure Muscular Dystrophy - Phase 2]

Vidim da smo krenuli preko 20 000 dnevno. Bravo momci!

Local Rank Team Rank Project Rank blank Name Today Last Update Yesterday 2 Days Ago Average Last 7 days Last 28 Days RAC FDC RAC Total Credit
1 2 4452 ptomic 0 0 11,418 13,459 7,326 48,400 99,999 5,201 3,374 2,147,557

Ala si ubo ovo za 28 dana :)

Momci , znam da je ovde bilo malo zatisje, zato sam resio da od Septembra krenemo na jedno zagrevanje. Challenge u kom je samo bitan Runtime, tako da mozete da radite koji hocete projekat.

INace, CFSW se zavrsava za otprilike 20 dana,C4FW je zavrsen tako da ostaju uglavnom duzi projekti.

Imao sam zadnjih par dana problem sa CEP2 , da je radilo jezgro sa nekih 5-10% opterecenja. Ne znam koji je bio razlog,ali sam odmah ugasio taj projekat.

Za one sa Nvidija karticama koji rade Folding i slično GPU računanje, evo jednog lepog programčića za proveru stabilnosti/pozdanosti memorije grafičke

http://fah-web.stanford.edu/MemtestG80/memtestG80-1.1-windows.zip

Naime, kod mene iako igrice bez problema rade na preko 1700MHz kloku memorije, 100% stabilnost u GPU proračunima se dobija tek kada se spustim na ispod 1600MHz (default je inače 1500MHz). Ovo je bitno, jer će možda neki vaš workunit biti proglašen za "error" ili "invalid" i "đžaba ste krečili". Bolje je koji MHz manje (ukoliko ste overlokovali kartu) nego da džaba radite...

Preporučujem da testirate 1GB memorije (ili manje ukoliko imate manje na kartici) i sveukupno 100 ponavljanja (traje oko 3-4 minuta):
memtestG80 -b 1024 100

P.S. za one sa AMD/ATI karticama, postoji i OpenCL verzija, ali je nisam probao
http://fah-web.stanford.edu/MemtestCL/memtestCL-1.00-windows.zip

Poslednja izmena:
Hm, nešto mi čudno sa ovim memtestom gore... naime kada radim sa G80 testom, i klokujem memoriju na 1800MHz (igrice i 3dMark prolaze), ako setujem test 1024MB, onda prijavi error-e, a ako setujem 768MB onda ne prijavljuje. Razmišljam, možda je samo neki čip koji je iznad 768MB "faličan", tj. klokuje se loše. Ali sa CL verzijom, ne prijavljuje grešku ni sa 1024MB... možda neki bug, tako da uzmite rezultate sa rezervom...

Poslednja izmena:
Treba mi jedna mala pomoc...

U septembru cu da sastavim novi desktop Win racunar(nisam sastavljao nista skoro 3godine, pa sam malo ispao iz stosa).
Jedna od namena ovog racunara ce biti i F@H dok se racunar ne koristi, dakle prvenstveno nocu.

Neke komponente sam vec odabrao, to su:
AS-Rock Z77 Pro4-M
8GB ddr3
SSD
Seasonic 620W psu
Noctua D14 ili U12PSE2 (u zavisnosti od procesora koji izaberem)
CM Silencio 550 ili Fracatal Design R3(u oba slucajeva stock ventilatori bi bili zamenjeni sa Noctua ventilatorima)

Ono gde mi treba pomoc su izbor procesora:
i5-3570k ili i7-3770k?
Ivy Bridge zbog potrosnje struje, po svim testovima do 20% su efikasniji u iskoriscenju energije, sto je jako bitna stavka. Ako ima 3770k neku zbilja vecu prednost za folding(tipa 20%) od 3570k, onda je on defakto bolji izbor... ali ako je ispod 20%, onda bih se verovatno opredelio za 3570k, opet, zbog vece energetske efikasnosti.

Jedno kratko pitanje u vezi grafickih...
Koliko doprinosi dobra CUDA graficka ukupnom WCG folding/crunching-u i da li mogu da se koriste AMD grafike?
I koju biste mi preporucili do 180(200 max)evra? Mala napomena, vrlo mi je bitna potrosnja same grafike, ne zbog novca i racuna za struju vec zbog ekoloske samosvesnosti jer kod nas struja u maloj kolicini dolazi sa hidroelektrana a daleko vise dolazi iz termoelektrana.
Na kraju dana, zar i nije cilj samog WCG bolji svet, pa smatram da je potrebno biti sto je moguce vise energetski efikasan, zato toliko

Hvala na pomoci.

p.s.
Primam predloge i za kuciste(tisina je prioritet, dobro hladjenje se resi sa dobrim ventilatorima) i maticnu plocu... mozda znate neke bolje. ;)

Poslednja izmena:
Za CPU, što se foldinga i WCG projekata tiče, 3770k je taman brži od 3570k koliko više struje troši pod load-om, tj. oko 15-tak %. Ali je cena procesora ipak značajnije viša, pa je 3570k logičan izbor.

Za F@H mogu da se koriste i AMD grafike, čak štaviše, u najnovijoj 7xxx seriji computing performanse u duploj preciznosti (što se najčešće i koristi) su nešto brže od Nvidije 6xxx (za iste pare naravno). WCG projekti još ne podržavaju GPU computing, a nake najave postoje za CUDA, tj. Nvidiju.

Ako ideš na Nvidiju, 560Ti ti je najjača karta koja ti upada u budžet (ili malo sačekaj GTX650), preporuka je neka polovna za 130-150e. Za 150e max možeš na forumu pazariti polovan primerak u garanciji najjačih nereferentnih 560tica, dakle MSI Hawk ili Asus TOP ili Gigabyte OC verziju.

Ako ideš na AMD, onda novu 7850, oko 170e.

Za CPU, što se foldinga i WCG projekata tiče, 3770k je taman brži od 3570k koliko više struje troši pod load-om, tj. oko 15-tak %. Ali je cena procesora ipak značajnije viša, pa je 3570k logičan izbor.

Za F@H mogu da se koriste i AMD grafike, čak štaviše, u najnovijoj 7xxx seriji computing performanse u duploj preciznosti (što se najčešće i koristi) su nešto brže od Nvidije 6xxx (za iste pare naravno). WCG projekti još ne podržavaju GPU computing, a nake najave postoje za CUDA, tj. Nvidiju.

Ako ideš na Nvidiju, 560Ti ti je najjača karta koja ti upada u budžet (ili malo sačekaj GTX650), preporuka je neka polovna za 130-150e. Za 150e max možeš na forumu pazariti polovan primerak u garanciji najjačih nereferentnih 560tica, dakle MSI Hawk ili Asus TOP ili Gigabyte OC verziju.

Ako ideš na AMD, onda novu 7850, oko 170e.

Za i5 sam vec bio donekle i siguran da bi bio izbor, za graficke nisam imao nikakve predstave...

Dakle, tvoj predlog bi bio da uzmem sada 7850 sa 1GB do 180e ili da sacekam neku nVidia 6xx karticu?

Za i5 sam vec bio donekle i siguran da bi bio izbor, za graficke nisam imao nikakve predstave...

Dakle, tvoj predlog bi bio da uzmem sada 7850 sa 1GB do 180e ili da sacekam neku nVidia 6xx karticu?

Tako nekako, sve zavisi koliko ti se žuri... Što se GPU computing-a tiče, razmisli i pogledaj šta bi zaista vrteo i kakve su performanse AMD i Nvidia kartica. Neki projekti podržavaju samo Nvidiju (CUDA), neki samo AMD/ATI, a neki podržavaju sve (OpenCL).

Tako nekako, sve zavisi koliko ti se žuri... Što se GPU computing-a tiče, razmisli i pogledaj šta bi zaista vrteo i kakve su performanse AMD i Nvidia kartica. Neki projekti podržavaju samo Nvidiju (CUDA), neki samo AMD/ATI, a neki podržavaju sve (OpenCL).

Malo sam trazio i koliko vidim u ovom momentu mogu da nabavim(od kepler nvidia gpu) ili 640 ili 660Ti.
Posto je razlika u ceni vise od 3 puta, kao i potrosnja struje... jedino sto ne mogu da nadjem(cak ni na TechPowerUp) koliko su puta vece performanse 660Ti u odnosu na 640.

Posto WCG nema cesto GPU projekte, onda sam mislio da pustam WCG projekte za CPU a GPUGRID projekte za, ocigledno, GPU projekte.
Izmedju ostalog, posto su nVidia grafike te koje se preporucuju, onda sve od AMD otpada.

Cudno pitanje... 3x 640 ili 1x 660Ti?
Ili sacekati malo?

Sto se tice grafe, mozes i da sacekas malo. Realno novija generacije NVidije je slabija u GPUGRID-u nego prosla, zbog drugacije arhitekture.

Sto se tice grafe, mozes i da sacekas malo. Realno novija generacije NVidije je slabija u GPUGRID-u nego prosla, zbog drugacije arhitekture.

Onda je preporuka 560Ti ili neka jaca iz te 5xx serije?
Mozda sa druge strane je bolje da uzmem 7850 i pustim da radim BitCoin mining pa da doniram BitCoins GPUGRID-u, preko Donations@Home.

CEo dan maintenance WCG-a. A sutra pocinje challenge, mislio sam da imamo malo wu-ova u rezervi.

A sto se tice grafe, WCG ce imati OpenCL podrsku. Ja bih ipak uzeo neku NVidia kartu, ne znam doduse koliki ti je limit.

Poslednja izmena:
CEo dan maintenance WCG-a. A sutra pocinje challenge, mislio sam da imamo malo wu-ova u rezervi.

A sto se tice grafe, WCG ce imati OpenCL podrsku. Ja bih ipak uzeo neku NVidia kartu, ne znam doduse koliki ti je limit.

Limit mi je do 200evra ali nije totalno fiksan... daleko mi je bitnije da odnos performansi po W bude sto je moguce veci... kao sto sam vec naveo, energetska efikasnost ispred svega ostalog. ;)

WCG challenge 5. dan

teamviewer.jpg

Nije lose, mogli bismo uz malo gasa i do tog 10. mesta. Illidane, vracaj se! :)

Nazad
Vrh Dno