Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Samo 7 mašina? Slab ti nešto rezultat :D

2hCJb.png

Sa koliko mašina sada voziš? Znam da su i neke octacore guje bile u igri?

Poslednja izmena:
Ness...ti si upregao neki kabinet za informatiku ili šta? :)

W0BT6.png

Mašala

Bravo, po jedan bambi za svakog. :p

Ma to su instalacije, ne znaci da imas toliko u ovo trenutku . Sad rade 4 masine(Xeon, laptop, 5000+ i b50). Ne znam nakon koliko vremena on brise te instalacije, koliko vidim ni jednu mi nije obrisao do sad.

To ti beleži prilikom svake reinstalacije OSa ili sve mašine što si ikada priključivao iako nisu više aktivne?

@rushko: uzmi i ti jedan :)

MIslim da belezi nakon svake instalacije OS-a, tj ako preimenujes ime racunaru.

Nes, jesi li nas prijavio za neko natjecanje skoro?

Završen Spring February 21 challenge, BENCHforum 10i.

5nYr8.png

Ocekivao sam malo bolji rezultat, ali nema veze ovo je bilo cisto malo da najavimo prolece :p

Jel može negde da se odabere da boinc koristi GPU samo recimo 50% da mi ne istopi ovu pasivno hlađenu karticu :)

Probaću ovaj program, navodno limitira rad boinc programa u zavisnosti od odabrane temperature http://www.efmer.eu/boinc/

Inače kažu da limitiranje CPU usage takođe limitira i GPU usage u istoj meri, ali ne želim da limitiram CPU.

Izvinjavam se ako je o ovome već bilo reči...

Poslednja izmena:
Prvi put cujem za ovaj program. Javi dal si uspeo nesto da uradis i kako ,naravno :)

Za GPU radi kako treba, a CPU temperaturu ne uspeva da očita. Opcije su malo konfuzne, ali sve što je potrebno se u stvari nalazi na prvom tabu programa, treba samo čekirati "auto active" i upisati max željenu temperaturu u "set Gpu" polje. Stavio sam max 65C za početak i to održava tako što drži Gpu usage na nekih 50-55%.

Sta radis od projekata na GPU?
MOgao bi neko da se pridruzi M_M, MOnku i meni na Foldingu, cisto da malo damo po gasu i tamo.
Vidim da su najavili uskoro i novi ATI klijent, sa poboljsanim performansama, nadajmo se da ce tako i biti.

Sa GPU samo SETI, tu imam dosta "minulog rada" mada ne baš u skorije vreme, tek juče sam odlučio da se malo reaktiviram. Osim toga jednom davno odradio jedan climate prediction, smučilo mi se dok se to nije završilo a i nešto sumnjam da ima vajde od toga. Sad probam rosettu, clean water i clean energy od cpu projekata.

Ljudi, ja da javim da cu biti off neko vreme, krckajte vise da nadoknadite. :)

M_M , challenge jos nije poceo :)

U pravu si... izem im označavanje datuma... :) Dobro, dobro, zagrevamo se... Nego challenge type je "results returned", da li to znači da treba da biramo projekte čiji su WU-ovi što kraći? Ako je tako koji su to, HCC možda?

Pa otprilike je tako, ali vidim da ima ljudi koji hoce da rade i neki drugi projekat osim HCC, tako da je to super prilika i za njih.
Edit: Kako radi taj 2600k?
Daj da vidimo za koliko zavrsavas projekte :)

Ja sam do sutra na box kuleru,tako da od mene nishta do tad... :d

2600K radi OK (malo još bagovit BIOS ali radi). Subjektivni utisak u windowsu je čak nešto brži od i7-970. Međutim, i7-970 na 4GHz je ipak brži za proračune i sve što je zaista zahtevno a ume da ga iskoristi u potpunosti (svih 12 thread-ova).

Npr. i7-970 na 4GHz završava 12 HCC WU-ova za 2 sata, tj. dnevno 144WU-a, a i7-2600K na 4.6GHz završava 8 WU-ova za 1.5h, dakle 128 dnevno, ipak nešto sporije. Sličan odnos je i u većini zahtevnog softvera, npr Adobe Premiere, 3DSMax, i sl.

Za programe koji nisu baš najbolje paralelizovani/optimizovani za 6 i više jezgara, zbog višeg kloka i7-2600K daje bolji rezultat od i7-970 (tu spadaju i igrice, i većina softvera).

Preinstalirao sam win, posto mi je riknuo stari hard, 24h mi radi komp, ali nikakao da updejtuje nove rezultate. izgleda da samo meni ne radi.

Daj neke screenshotove da vidimo kakav je problem.
Koju verziju klijenta koristis?

Proradilo je ipak posle 48h.

Izasao v7 beta klijent za F@H: https://fah-web.stanford.edu/projects/FAHClient/wiki/BetaRelease
Koliko vidim , dosta toga su promenili, a najuocljivije je da vam ne treba poseban klijent za gpu/cpu , vec je sad kao BOINC.
Za vlasnike Ati graficke jos nista koliko vidim, ali su najavili uskoro, posle ko zna koliko testiranja.
M_M, MOnk i ko god vec radi F@H, nek instalise program pa nek javi kako radi, ja cu biti u prilici to da uradim tek kasno uvece.

Vrh Dno