Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

E5800 u akciji :)

Untitled.png

Poslednja izmena:
Šta ću kad "nisam obavešten" :D:p. Ima li vidljivih poboljšanja?

pa... sve radi stable, nema computing errors i incomplete WUs (barem u ovih poslednjih 14 dana koliko mogu da vidim results status)

Aha, nisam imao tih problema osim computing errors, ali samo kad sam se igrao sa overklokom :). Hvala za linkove, već sam skinuo i pokrenuo, možda će i brže da završava WUove, videćemo.

radi li neko GPUGrid? gledam sada meni je GPU load max 59%, kako ga podesiti da bude 100%?

Prilozi

• gpu_load.png
    gpu_load.png
    325.3 KB · Pregleda: 42
Meni je sa gtx460 oko 80%. IMa opcija da se podesi dva wu-a u isto vreme, ali ne ako su long units.

prvo sam mislio da je zbog cpu, ali i kada sam suspendovao WCG (screenshot) nista se nije promenilo

Jednostavno je tako, nemaju nekog leka za sad :)

evo jos malo HCC

Prilozi

• hcc.png
    hcc.png
    149.5 KB · Pregleda: 70
Pozdrav :)

Prikljucio sam se i ja timu Benchmark foruma.Masina jeste stara ( nadam se skorijoj zameni) ali da pripomogne koliko moze dok ne stigne nesto jace.
Do sada sam vrtio samo SETI@Home a slucajno sam naleteo na ovu temu na forumu.

Dobrodosao, baci neke SS or it didnt happen :)

Treba regrugovati jos par desetina benchmarkovaca. :p

Jedino da upadamo onim overclockerima u teme, ali oni se ne daju, tesko da neko nesto pokrene osim Super PI i 3dMarka :)

Ja puštam wcg boinc već duže vreme da radi, nisam ni znao da ima bench tim...
Pošto sam veći deo vremena na osx, puštam boinc u vm mašini, tu je i najsvežiji ss...

Uskoro treba da uzmem mbp, pa ću puštati, kao što sam pre, na desktopu da radi sa kompletnim resources a ne sa samo 2 jezgra.

Poz :)

Prilozi

• Screen shot 2011-05-04 at 12.40.24 PM.png
    Screen shot 2011-05-04 at 12.40.24 PM.png
    61.7 KB · Pregleda: 44
Evo SS, slaba je masina ali i onako veci deo dana ne radi nista korisno, pa bar malo da pripomogne u naucne svrhe.

Prilozi

• bonic.JPG
    bonic.JPG
    69.7 KB · Pregleda: 45
every little helps

Ja puštam wcg boinc već duže vreme da radi, nisam ni znao da ima bench tim...
Pošto sam veći deo vremena na osx, puštam boinc u vm mašini, tu je i najsvežiji ss...

Uskoro treba da uzmem mbp, pa ću puštati, kao što sam pre, na desktopu da radi sa kompletnim resources a ne sa samo 2 jezgra.

Poz :)

Imas klijent i za OS X, ne kapiram u cemu je problem?

namestis da ne radi nista kada ti radis (recimo cim predje 20% opterecenja da se suspenduje BOINC)

namestis da ne radi nista kada ti radis (recimo cim predje 20% opterecenja da se suspenduje BOINC)

Probao sam i tako i na ovaj sadašnji način, brže se završi kalkulacija ovako, pošto tako ima stalno 100% od 2 jezgra, umesto 40%(koliko sam stavio) od 4.
U teoriji, bi trebalo da bude 50% od 4, isto kao i 100% od 2, pa ću probati i tu varijantu... uostalom, sledeće nedelje stiže MBP a i možda pređem na 1155 platformu, a tu je 8 threads, daleko bolje nego bilo šta drugo. A i momci sa XS foruma, su pravili poređenje izmedju i7 930 i i7 2600k, kalkulacije po W, i daleko, daleko je efikasniji 2600k, što je i logično.

pazi samo da se ne opeces na aluminijum :D

pazi samo da se ne opeces na aluminijum :D

hehe, ne brini, neću to da puštam na mbp, nego na svom desktopu, tu barem imam novi kuler, uzeo sam pre neki dan Noctua C12P sa 140mm ventom. Lepo hladi, pa i memorije. ;)
Nego, vidim da znaš dosta o tome, kako da puštam i grafičku da radi, paralelno sa procesorom? Namestio sam u "preferances" za BOINC da radi i preko gpu, kada je procesor zauzet. Mislim da baš paralelno se vrše kalkulacije i na grafičkoj?
Pitam za ubuduće, za Win platformu, ne za OSX. ;)

zavisi koji projekat, ne znam da li ima neki "crossplatform" projekat ili je za cpu ili za gpu. WCG je cpu only, ja na GPU pustam GPUGRID projekat, samo ih ne pustam zajedno jer mislim da cu tako unistiti napajanje jako brzo :D cim uzmem novi seasonic nece biti problem da prze zajedno

Ja sam promenio svoj prastari Cooler Master sa upravo tim Seasonic od 620W.
Znam za BOINC da nema mogućnost da koristi i gpu, osim kroz podešavanja... no, možda je i predlog movieman sa XS foruma, da ko može napravi Sandy Bridge konfu sa 2GB ram i bez grafičke i da pušta istu da radi folding 24/7...

Vrteo sam sve zajedno i CPU i GPU projekte i dok sam imao C2Q@4GHz i GTX295 sa sve Corsair HX520 jedno 2-3 meseca bez problema... Kasnije sam prosao GTX295 i uzeo štedljiviju GTX460 a i ostalo sam nedavno upgrade-ovao...

Poenta, taj tvoj SS-500W i HX520W bi trebalo da su tu negde ista klasa (dakle nisu mačji kašalj), a GTX295 je sigurno proždrljivija od GTX470 i sve je lepo šljakalo. Al' tvoj HW je tvoj HW, ne rizikuj ako misliš da ne može...

probao sam radi to sve ok, samo ne znam na duze staze. meni ovaj cpu radi 100% load 24/7 od septembra 2008.

Ja sam ugasio sve masine sem jedne a uskoro cu i nju...

Nazad
Vrh Dno