Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Meni masina neprestano krcka brojeve a u prethodnom periodu sam radio i Collatz i Milkyway i GPUGrid jer je mojoj devojci trebalo rezultata za rad. Nikakvih problema sa komponentama, ne znam sta vi imate u masinama ali to nesto mnogo brzo i cesto crkava?

cekajte sad ce leto, da vas vidim onda :)

Jedino sto na leto moze da se zapali je moj MBP koji nije poznat po dobrom hladjenju ali na njemu ionako ne vrtim BOINC :)

sto ne vrtis? Apple je to, high end laptop, najbolji laptop koji postoji, znam dosta ljudi sa XS koji vrte WCG i na laptopovima

Evo ja radim na laptopu, sa kojeg ga pisem, i nemam nekih problema.
Imao sam kad sam stavio cpu usage na 100%, ali sad je na 60% i nisam imao nijedan problem.
Kutija, daj rezultate tih crunchovanja.
Ja sam presao milionce na dnetc.net, a jurim isto to na gpugrid, ali ce mi trebati jos sigurno mesec dana.

ne znam sta vi imate u masinama ali to nesto mnogo brzo i cesto crkava?
Moje napajanje je preslo drugu godinu, nisam ga menjao pri apgrejdu masine.

@ Illidan
Moja masina leti nece crunchovati ne zato sto su temp. visoke pa komponente ne mogu da izdrze, vec zato sto soba nije klimatizovana, a komponente odaju toplotu koja jos vise podize sobnu temp., pa je meni problem da izdrzim :D

Ahaaaa. U stvari si ti propishtao,a ne napajanje? :d

Trenutno su uslovi savrseni, ne tripujem 100% :D Evo opet zuji... nek' zuji, crunchovanje grafikom cu prekidati, a cpu ce da rad 24/7. To je jedino resenje :smash:

nemam ni ja klimu u sobi :d

Evo, posle skoro 3 meseca pauze od kad sam prodao kelerabu, vraćam se :p
Bio mi je problem jer sam imao samo destilovanu vodu u sistemu, pa je vrlo lako skakalo na 62C, sad je ubačena rashaldna tečnost, 55C, 3,8GHz, 1.38V, 3 jezgra + L3

@ illidan
Da, ali tvoja soba u kojoj se nalazi komp nije 2.5x3.5m :d

Poslednja izmena:
Ne znam kol'ko je pametno crunchovati na laptopu, zenin Acer se previse greje, na 60% cpu temps idu preko 78C, laptop se bukvalno usija. Vec par meseci je ubedjuje da kupim podlogu/hladnjak za laptop, nece ni da cuje.

Vi sto nemate klime u sobama gde su vam kompovi, kako prezivljavate leti?

3~4l vode, kineski vent, provetravanje sobe ujutru, sto redje otvaranje vrata sobe tokom dana (posto u mom slucaju soba ima direktan izlaz ka "svetu" :D), i trpi se :p.
Prosla masina je bila malo manje energy efficient od ove, tako da ce i to pomoci u nekoj meri (pogotovo kad underklokujem/undervoltujem/"zakljucam" proc).

salim se :)

Prijavio sam nas na dva challenge-a. Prvi traje samo jedan dan tj. prvi dan proleca, a drugi je small team race za april.
To znaci da svako moze da radi svoje projekte u okviru tima.

Pa ne mozes nikog da kikujes, ipak je ovo volonterski :) (da ne bude zabune, kazem da ne postoji opcija :p)
Ja sam ponovo krenuo da radim sa X4, nakon jedno nedelju dana nekih neobjasnjivih problema.

Sve je to cool ali imas 16 ljudi koji dnevno nesto posalju od ukupno 37. Izbaci ostale ili poostri kriterij za ulazak :)

ovi moderatori samo bi da kikuju i banuju, profesionalna fobija :p

Prijavio sam nas na dva challenge-a. Prvi traje samo jedan dan tj. prvi dan proleca, a drugi je small team race za april.
To znaci da svako moze da radi svoje projekte u okviru tima.

Ok, konačno jedan mix, da ne moram da abortiram :p ostale projekte.

Sve je to cool ali imas 16 ljudi koji dnevno nesto posalju od ukupno 37. Izbaci ostale ili poostri kriterij za ulazak :)

Najbolje bi bilo da se samoinicijativno isključe.

Pa iskljucili su se, 50% njih nije poslalo WU mesecima :)

Ma kutija, ne postoji uopste opcija da kikujes nekog, na to sam mislio :)
Jedino da izvrse hara-kiri :p

Meni je najsmešnije što je naslov teme pogrešan, kad je ness nepismen :)

Ja bi radio folding ali ima j*benih problema na linux-u sa nekim pozivom gcc-u koji još nije rešen

Sva sreca pa je ovo humanitarna tema, inace bih rekao da mi naduvas jaja na 6 atmosfera :)
A tema je COmputing for research kao i Folding, tako da to ukljucuje sve projekte koji to rade, ali uglavnom potpadaju pod BOINC ili F@H.
Mani se linuxa nema leba od toga :p

Sva sreca pa je ovo humanitarna tema, inace bih rekao da mi naduvas jaja na 6 atmosfera :)
A tema je COmputing for research kao i Folding, tako da to ukljucuje sve projekte koji to rade, ali uglavnom potpadaju pod BOINC ili F@H.
Mani se linuxa nema leba od toga :p

Ciscovac, kad te budem video, ću te nahranim onim curriculumom :).

Znam šta je tema, nego si u naslovu stavio folding, a f od foldinga ovde nema (svi ste na GPUGridu). Na to sam mislio da si nepismen.

Vidim ja da ću da te osiguram u toj tvojoj viršli gde radiš. :d

Kad bi bio steam klijent za linux-u, manio bih se windoze pošto probleme koje sam doživeo su neponovljivi :D

Welcome back, the.illidan :: Accumulated Points: 15,002,954 :: Current Ranking: 2,240

woohoo :)

Šta je tih tvojih 15 miliončića, naspram mojih 1,5 miliončina! :D

Welcome back, DuleC :: Accumulated Points: 1,514,418 :: Current Ranking: 28,920

Svaka čast cheers

Šta je tih tvojih 15 miliončića, naspram mojih 1,5 miliončina! :D

Welcome back, DuleC :: Accumulated Points: 1,514,418 :: Current Ranking: 28,920

Svaka čast cheers

Welcome back, kutija :: Accumulated Points: 3,122,168 :: Current Ranking: 14,629

Vrh Dno