Šta je novo?

Benchmark Computing for Research - Folding@Home

Bio je na 3 dana, pa sam posle ovoga pokušao sa manjim vrednostima, ali jok. Opet server zeza, skinuo još 6WU pa opet ista poruka...valjda će se srediti.

mozda im je server down, mada meni sve radi

Evo,vrcem se i ja u akciju danas-sutra sa novom pljochom i ddr3 memorijom.... :)

Na ovoj postavci definitivno crunchujem 24/7... ne mogu da verujem da je stabilan na tom naponu :zgran:. Load temp 41C :p

attachment.php

Prilozi

• 2.6GHz_1.08v.png
    2.6GHz_1.08v.png
    197 KB · Pregleda: 210
Gledaj cpu temp, ne core temp, receno vise puta, pogotovo na otkljucanim primercima. Mozda je i niza :p. Ja drzim na 4G na 1.42. Za 4.1G mu treba oko 1.488~1.5 sto je vec mnogo, a i temperature idu preko 60°.
Sto smanjujes klok, buka?

Jos nesto. Za Android postoji aplikacija AndroBoinc, ali mi ne polazi za rukom da se ulogujem, ne znam sta treba upisati u polja, jel probao neko? Illidan?

nisam probao. kakva polja imas? moze screenshot?

Temp je ista u stepen, kad zakljucam jezgro onda core senzori pokazuju nebuloze tipa 10c u idle, a kad je otkljucan onda rade kako treba :D.
Razlog za smanjenje kloka? Cisto da vidim dokle moze da ide :D. Sad cu da spustim napon na 1.05v, e ako tako bude hteo onda stajem :).
Buka nije problem, mogu na 3GHz 1.2v a da fan na TX-u i dalje radi na 50%.

Koliko na brzinu rada utiče brzina memorije? Konkretno razlika između 1333 i 1600MHz, latencije su iste.

Trebalo bi vrlo malo... verovatno zavisi i od projekta, procesora (tj. veličine keša), itd...

vrlo malo ako i nikako. sto jaci cpu, sto veci clock, sto vise jezgara

Onda je bila slučajnost. Povećao sam klok memorije sa 1333 na 1667 i za jedan WU mu je trebalo ~1.44 (negde čak i 1.40), dok je pre toga radio za ~1.57-8. Verovatno da nije svaki WU iste "težine".

Ako su u pitanju HCC WU-ovi, oni (jedini) jesu slične težine, pa probaj opet... :)

"U sunce ti žarko...kad se sad nisam šlogir'o...nikad neću!" :zgran:

@M_M: Pokušavam da ponovim scenario, ali rezultati su šarenoliki. Neke završi za 1.55, neke za 1.45, ne znam do čega je. Inače temperature su ispod 55, trenutno 51. Kad smo već kod toga, može li neko od gurua da potvrdi ovu priču, jer mi deluje neverovatna:

Dolk je napisao(la):
Due to the special process of how an AMD CPU is made, the max temperature of an AMD Phenom II and Athlon II is 55C. If you want to know why, you should read the information above. Intel has a different process of making CPUs so in turn their max temperature is much different than AMD, but the difference that counts between the two is not max temperature but minimum temperature. With AMD’s special blend of silicon, the company has produced CPUs that have no Cold Bugs. Theoretically these CPUs could operate close to 0 Kelvin (absolute 0; in other terms, where atoms stop moving). While on the other hand Intel’s CPU can only operate at around -175C, but there are few that do not have a CB.

Anyway back on to topic. Why give you all this information? Why create a background instead of saying that NO MATTER WHAT the Phenom II and Athlon II will not increase in speed after reaching 55C on loaded temperatures. Let me repeat that, all Phenom IIs and Athlon IIs will not increase their speed (overclock) and more once the loaded temperature on the cores reaches 55C. The understanding is all explained above, but here is the summation. Due to high amount of energy produced by the CPU, and the special blend of silicon used by AMD, the CPU will not be able to operate any higher than 55C or it will literally start to get into a range of extreme temperatures that could cause the CPU to catch fire.

Izvor:LINK

Pa prica se kako nije pozeljno da temp. prelazi 55C, a da je krajnja granica 62C.

Nego, je l' ima neko problema da up-uje gotove WUove? Imam vec 26 komada koji cekaju da budu uploadovani ali nista se ne desava, ne stizu ni novi, ostao mi jos 1 :wall:. Ni rucni update ne pomaze :smash:

Jel zavrsava upload ili ne?(kad zavrsi WU , on salje serveru ali ti ostaje kao report to send, i treba ga dodatno pokrenuti).
Za sada nisam imao problema.

Resen problem :smash:. Nesto sam juce cackao oko podesavanja i ploca tj. BIOS je oshinuo napon 1.92v za CPU :hair: (srecom cpu nije degradirao :S: ), tako da nisam smeo da upalim komp vec sam odradio Clear CMOS, i datum se vratio na 2009 :D. Namestio datum i evo ga pichi :D

Poslednja izmena:
To je i rushko rekao "ma to neka prasina iz kucista" :p

Vidim da niko nije napisao, ali smo juce presli 3,000,000 poena!!
cheers !

4M u HCCu, ali 3M kao Benchforum, generalno.

Ah, ok, bravo bench, bravo svi! :)

Zavrsio se i ovaj challenge.
Zauzeli smo solidno 4. mesto(4,873,964 poena), s obzirom ko je ispred nas.
Zelim svima da se zahvalim, pogotovo pridruzenom clanu illidanu :) cheers

:) Ta hvala...

Mada moram priznati, nije mi baš jasno... Free-DC Team Stats pokazuje da sam upravo prešao milion (Total Credit)... However, WCG na svojoj status strani kaže "Points Generated" 4,936,295 (u okviru tima) i 7,046,226 (sveukupno).... Šta je sad pa to? U čemu je kvaka? Da li je ovo 1 milion u okviru HCC-a? Ili ja nešto brkam "babe i žabe"?

Free-DC Team Stats pokazuje da sam upravo prešao milion (Total Credit)... However, WCG na svojoj status strani kaže "Points Generated" 4,936,295 (u okviru tima) i 7,046,226 (sveukupno).... Šta je sad pa to? U čemu je kvaka? Da li je ovo 1 milion u okviru HCC-a? Ili ja nešto brkam "babe i žabe"?

ima samo jedna napomena ako se gledaju poeni, 1 BOINC poen = 7 WCG poena

Uklapa se u računicu.

da 7 miliona WCG, 1 milion BOINC poena. cestitka na prvom milionu :)
drugi stigne brze :)

Nazad
Vrh Dno