Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ja bi prvo pogledao lanac, možda već ima spojnicu, ako nema opet po modelu i oznaci lanca lakše je izabrati.
I da ako već nema onda ti treba i alat za razbijanje lanca.

za bekap nek stoji u torbici (pretpostavljam da je na tom biciklu shimano lanac)

za bekap nek stoji u torbici (pretpostavljam da je na tom biciklu shimano lanac)
Da, jeste, lanac je Shimano CN-HG601. Hvala!

ja koristim jednu godinama. ne znam zasto bih kupio 5 jefitnih i rizikovao da mi pukne na brdu.

neka svako kupuje ono sto misli da mu odgovara

i nije bas kao lanac

Ja kada god zamnim lanac sačuvam quick link, tako da ih sada imam jedno desetak u šteku za svaki slučaj

Poblesavili sa tim cenama :)
Taj lanac košta duiplo manje, ali ovo je Srbija.

Ja odavno ne koristim Shimano lance vec uglavnom sram ili kmc lance

jedni I drugi dolaze sa brzom spojnicom I jeftiniji su od shimana.

Quick link tj brza spojnica je smisljena za laksu montazu i zamenu lanca a ne visestruko skidanje radi ciscenja lanca.
Postoje posebne multi use spojnice.

Uvek sacuvam staru spojnicu u bidonu za alat tako da imam gomilu rezervnih spojnica jer nikada mi ni jednu nisam upotrebio.

Lanac skidam samo radi zamene.

naravno, svi ti lanci imaju quick link. ne mora se kupovati, ali ako kupis prvi i pukne ti dok vozis, onda si u problemu

Najveci je spreman za sezonu 😘
IMG_20250330_141406570.jpg

Raskopana staza ka Surčinu (uz Miloš Veliki). Ovo za vikend nije bilo. Za sada, može da se pregazi.
2025-04-01 08.59.03.jpg2025-04-01 08.59.37.jpg

preseason cleaning and charging :)

IMG_2488.jpeg

Ajde da na vreme pitam, planiram ove sezone, pre leta, da uzmem konačno sebi neki bajs. Celo prošlo leto sam vozao bajseve, što iz Markonija, što od Parking servisa, najčešće po keju, Adi... Znači u principu najlošiji mogući bajsevi.

Voleo bih da konačno uzmem neki solidan bicikl, eto za početak da ga vozam po Beogradu, eventualno možda nekad izlet i van grada, mada opet ništa preterano zahtevno.

Koliki bi okviran budžet trebalo izdvojiti za takav neki bickl? Da li ići na polovnu ili novu varijantu? Možda neke preporuke?

sa ventilima gore i pedalama horizontalno :) jedino nije big small cog, to ne radim nikada :D

IMG_2491.jpeg

***a kabl ne moze da dobaci ako ga okrenem u sobi :)

Е то, да се лепо види Ultegra😁

:)

Raskopana staza ka Surčinu (uz Miloš Veliki). Ovo za vikend nije bilo. Za sada, može da se pregazi.
Pogledajte prilog 486541Pogledajte prilog 486542
Mislim da ovo raskopavaju za prugu koja ide od aerodroma do expa.

od aerodroma, pa preko surcinske ulice je takodje raskopano, 99% je to u pitanju, tako da radovi tek pocinju a nikako zavrsavaju.
Mislim da ce tu pruga da ide na stubove, posto ne vidim kako ce drugacije surcinsku ulicu prugom da preseku, a isto tako ce i taj deo autoputa morati posto se ovde sve radi "planski"

I meni tako izgleda. Isekli su i dalekovod (sa suprotne strane), jer je očigledno na trasi.

Nazad
Vrh Dno