Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@TwistedMind

Rešiću pumpu nekom torbicom, nije mi teško da ide sa mnom jer je prošle sezone bila u 95 odsto vožnji.

Strava aplikacija mi se ne svidja.

Kada udjem u mapu dok vozim, prati rutu i moraš prstom da pomeraš kada se izgubiš na toj mapi. Da bi gledao brzinu, moraš da izadješ iz mape.

Sport tracker je po meni ima mnogo bolji interfejs.

Kada uključiš mapu, pokazuje i brzinu i pace, sve i prati te kako ideš i ne moraš da čačkaš ništa na ekranu.

Zato postoje cycle computers :)

Bez da ulazim u kvalitet i cene proizvoda Planet bicikla, već samo zapažanje da će u ponudi imati nove Gravel, a nema drumskih. Još uvek je naša zemlja smešno malo tržište za skuplje modele bicikala, pa su modeli verovatno izabrani spram potržanje.

Nemaju pojma odavno u planetu ni sta se trazi ni cemu sluzi, izgubilu su shimano zastupnistvo, zaposleni nemaju pojma delove, ne znaju drumske grupe, ne razumeju se u nista.

I u capriolu je slicna situacija, gomila nestrucnih ljudi...pisao sam vec o tome.

i kad su imali drumase lupali su besmislene cene, jer su mislili da to kupuju neki ludi bogatasi...

U planetu za look exact prodavac misli da su to neke besmisleno skupe pedale, ne zna razlike izmedju drumskih guma niti zasto je razlika u ceni...
kad pitas za bidon, treba da im objasnis da je to flasica za vodu... traka kormana...kaze niko im ne trazi to...itd...ceo niz bisera

ne znam kako je u BG, ovde u NS su koliko toliko ok. znam Maju ona vozi u nacionalnom sampionatu za invictu (pb ih je kupio) pa radi sada i ona u PB.

Invicta se razišla sa PB. Vratili se u svoju staru radnju

Iz nekog razloga, ne mogu da povežem senzore sa aplikacijom strava niti sport tracker.

Ne detektuje iako vrtim pedale ko lud.

jesu sigurno bt?

koji senzori?

Nemaju pojma odavno u planetu ni sta se trazi ni cemu sluzi, izgubilu su shimano zastupnistvo, zaposleni nemaju pojma delove, ne znaju drumske grupe, ne razumeju se u nista.

I u capriolu je slicna situacija, gomila nestrucnih ljudi...pisao sam vec o tome.

i kad su imali drumase lupali su besmislene cene, jer su mislili da to kupuju neki ludi bogatasi...

U planetu za look exact prodavac misli da su to neke besmisleno skupe pedale, ne zna razlike izmedju drumskih guma niti zasto je razlika u ceni...
kad pitas za bidon, treba da im objasnis da je to flasica za vodu... traka kormana...kaze niko im ne trazi to...itd...ceo niz bisera

Ne mogu da kažem da sam iznenađen. Pošto radim u specijalizovanoj prodavnici, znam sa čim se sve srećemo. Od kada radim ovaj posao, prestao sam od prodavaca da očekujem više od dobar dan, da efikasno uradi račun i doviđenja na izlasku :)

Svojevremeno je Dejan iz Caprilo hteo da ubaci naš program u 9 prodavnica, računao je da ima jednog stručnog prodavca i jednog "onako" i da mu je potrebno još sedam, na odgovarajućim lokacijama, da bar jedna smena svuda ima lice koje ima odgovor na pitanje. Ja sve vreme mislim da poznajem tog "onako", pa čekam da čujem ko je stručan, kad ispade da ja poznajem stručnog, koji kod mene ne bi prošao ni "onako". Pa se dogovorismo da ipak nema smisla da ubacuju.

Da je sada meni potreban još jedan stručan prodavac, jedino da ga gradim od nule, jer oni koji imaju dovoljno tehničkog znanja, već rade neki drugi, mnogo bolje plaćen posao, a ovo im je hobi.

Što se cena tiče, verujem da ih nisu odredili baš na taj način, već su obračunali troškove (koji su ovde katastrofa), cenu lagera i dodali svoju standardnu maržu (koja je, zbog malog prometa, opet katastrofa visoka). I onda, za recimo Scott, dobiješ cene kakve dobiješ.

ovaj?

moze i BT i ant+

da nisi mozda prebacio na speed mode a meris cadence?

ovaj?

moze i BT i ant+

da nisi mozda prebacio na speed mode a meris cadence?

Do baterije je bilo. Dobro sam postavio na C.

Zelena lampa se upalila i to je za Cadencu.

Preko sporttracker detektovao ali kada obrćem pedale, ne očitava ništa.

Edit: definitivno ne radi na sportrsckeru iako je detektovan senzor.

Poslednja izmena:
Kakva je shimano claris oprema (zadnji menjac,kurble itd) kod drumasa i gravela?....da li je to neki entry level?

Da li je OK kada gravel ima samo 1x8 brzine?.....vidim da su misljenja oko toga podeljena,nekima je to OK drugima bzvz

I da li je gravel velicine 58 cm ok za covjeka od 183 cm ili je to za ljude od 3 metra?

Konkretno ovaj bajs me zanima,velicina 58

Poslednja izmena:
Treba pomoć znalaca:
Imam Polar Mirage Pro model od pre sigurno 10 god (možda i koja više). Želim da ga poklonim osobi koja će ga koristiti svaki dan za odlazak na posao i nazad. Hteli bismo da ga opremimo blatobranima, da koliko toliko štite u slučaju kiše. Pojma nemam šta tačno i gde da tražim. Možemo li to sami namontirati?
Hvala!

Kakva je shimano claris oprema (zadnji menjac,kurble itd) kod drumasa i gravela?....da li je to neki entry level?

Da li je OK kada gravel ima samo 1x8 brzine?.....vidim da su misljenja oko toga podeljena,nekima je to OK drugima bzvz

I da li je gravel velicine 58 cm ok za covjeka od 183 cm ili je to za ljude od 3 metra?
Ja imam claris gravel i kao da mi fali neka među brzina za optimalnu vožnju
I mislim da je 1*8 malo ,pogotovo ako hoćeš da voziš van grada
Pogotovo jel se mogu naći povoljni 1*12 ,3*9,2*10....
I taj bicikl ti je prevelik

Konkretno ovaj bajs me zanima,velicina 58

Sa 1x8 i tim odnosom nema šanse da izađeš i na nekim blažim usponima. Gledaj dalje.

Treba pomoć znalaca:
Imam Polar Mirage Pro model od pre sigurno 10 god (možda i koja više). Želim da ga poklonim osobi koja će ga koristiti svaki dan za odlazak na posao i nazad. Hteli bismo da ga opremimo blatobranima, da koliko toliko štite u slučaju kiše. Pojma nemam šta tačno i gde da tražim. Možemo li to sami namontirati?
Hvala!
Možeš sve sam, naravno. Pogledaj širinu gume. Obično za te MTB idu plastični blatobrani koji i ne štite previše :)

Primer:

o5My3d3X9bMPfpTjFJ7L.jpg

Poslednja izmena:
Hvala ti na pomoći! pre par godina, stavljene su nešto uže gume od onih fabričkih. Točkovi su 26".
Možeš li da mi predložiš šta tačno da uzmem? Gledam Planet, ili negde drugde?

Stvarno ne bih znao koje da preporučim. Koristim potpuno drugačije. Pogledaj malo po netu šta ljudi stavljaju. Imaš i na KP odličan izbor.

Nema ništa lepšeg kada te uhvati pljusak a ti brz blatobrana, dodješ kući kao prase ali doživljaj lepota!

Hvala ti na pomoći! pre par godina, stavljene su nešto uže gume od onih fabričkih. Točkovi su 26".
Možeš li da mi predložiš šta tačno da uzmem? Gledam Planet, ili negde drugde?
Meni je ovako nesto bio ok za mtb prednji, montira se po vremenskoj prognozi i skine kad ne treba. Stiti kod slabije i srednje kisice.
A zadnji mtb klasika da se stavi na sticnu i da moze da se spusti visina sto blize gumi i po mogucnosti isto da je montazno demontazni..

Pa i sa blatobranima nekada kao i sada bez njih, sa istom biciklom dođem mokar u svakom slučaju :)
Prska na sve strane, jedino baš da imaš sreće na putanji da je savršena i bez baruština.
Ja sam na kraju za sličan bajs, sve skinuo. Ako pada u povratku kući, mokar sam u svakom slučaju. Gore pokisnem ako me uhvati peške.
Ako pada kada idem, onda neki prevoz za taj dan. Po mom iskustvu blatobrani su neka stvar koja mi više smetala nego koristila.
Najbolje poklonite bez njih pa neka sam proceni da li mu trebaju ili ne. Ako baš mora, onda stavi te koji se kače na šticnu nazad i ram napred za taj bicikli.

Nije blatobran zaštita dok se vozi po kiši, već ako se prođe kroz neku baru s vremena na vreme, da ne ostane šlajfna na leđima.
Ti što idu na šticnu budu visoko. Na gradskim biciklima je blatobran uvek baš baš blizu gume.

Na gradskim je fabrički blatobran, tanja guma, manja brzina... Drugačije je. Imao sam nekad taj stari muški...
Meni, na primer više smeta što mi nogavice i obuća budu mokre od prskanja. Imao sam i pak treger dok klinci nisu prerasli da ih vozam. Na njega neke isavijane novine i služilo kao zadnji :) Mislim da ovi po kišnim predelima nose one kao kamašne ako idu na posao. Mnogo se danas sve promenilo.
Generalno nisu to blatobrani za takvu vrstu bicikla. Više za neki teren da ne bacaš blato po sebi i onima iza tebe.

Opet treba pomoć.
Tražim gravel bicikl za sebe. Radije bih kupio novi, jer ne umem da procenim stanje polovnih, ali sam spreman da saslišam sve predloge. Dolazi u obzir i kupovina u okolini (HR, Slo, HU).
Hvala!

nije jeftino

ja ne bih isao ispod ovog Scott Speedster Gravel 40 (Shimano GRX grupa)

u CRO je mnogo veci izbor, mislim da tamo mozes da uzmes i Canyon, oni su direct consumer brand (samo carina)

OK, računao sam na taj rang cene.
Ako ga uzmem u Hr, možda pokušam povraćaj pdv, i da izbegnem carinu, mada mi deluje teško izvodljivo...

Edit: gde gledam u Hr, neki sajt?
moje mere: 178/80

da, bicikl nije mali :) mozda ako bi ga sklopio pa prevezes granicu, u fazonu bikepacking (ides sa jos nekim autom, ubacite neke torbe pa u povratku nabacis na bajs, bacis kutiju i provozas ga preko granice :D)

Nazad
Vrh Dno