Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pravo da ti kažem, razmišljam sa starog MTB da skinem nogicu i prebacim na Gravel. Uvek nešto improvizujem gde da ga naslonim. Ali da je ružna, ružna je, tu nema spora.

Još uvek nisam ni lanac kupio, zatreba mi na nekoliko minuta. Taman toliko da ne smem da ostavim bicikl bez nadzora.
Mada, šta će mi lanac na ovome što izgleda kao drumaš, to se vozi, ne vezuje se :)

Baš sam to hteo da mu napišem, retko koja takva nogara je fiksne dužine. Trebalo bi da možeš da je produžiš koliko ti odgovara.
Za ručice ti nije u kamenu uklesano tih 45 stepeni :) Nađi im položaj da lepo barataš komandama i pri tome ne vrtiš zglobove. Zavisi to od položaja sedenja, time i ruku.

Meni je nogara obavezna. imam onu što je dole ispred prednjeg pogona. Ne znam da li sam dva puta negde naslonio biciklu. Razumem da je nepotrebna za tur de fransove vožnje, ali za grad i vozikanje, neophodno. Meni bezveze da bacam bajs po zemlji ili nekom da orem po zidovima.

uvek ima na nesto da se nasloni bicikl, a i mtb je pravljen da se vozi po planinama, ne da se pazi da se slucajno ne ogrebe farba :)

Ma nisi razumeo :)
Ne volim da naslanjam biciklu ljudima na zidove i slično, mislim da je nekulturno. Pa nekad i nema, zna ovde po selu da se popuni ono za nabadanje bajseva, bandere i drveće takođe. Nogara je neprimetna i odmah dostupna bez da zveram okolo. Dešava se i na pecanju da nema nekog drveća blizu npr. a treba mi da ponaslanjam nešto. Mator čovek, škripe leđa pa se čuvamo :)
Ako meni nije iskrljana bicikla onda ne znam kome je.

Odvrnes tu plastiku izvuceš nogaru i odgovarace dužina. E sada dal je dobar model nogare ne znam
Ne moze da se izvuce jednostavno je kratez. Pogledacu sutra sta ima u ove dve prodavnice da bi izbego ptt jer ovo nema smisla, jedna sumnjam da ima a druga ima mozda. I nekih 800 din je plafon plafona sto bi izdvojio.

Poslednja izmena:
Pogačar se dosta troši, ne znam koja mu je taktika ali kako skoči da naškodi Vismi, tako odbaci svoje koje ne mogu da prate tempo a Visma ga stigne i naravno, ne menja.

Jedva čekam brdske tj planinske etape, to je milina gledati.

@nesa69 (n) vuko sam ko konj ne moze da se odvrne 🤠

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    1.5 MB · Pregleda: 162
Odvrće se taj plastični cilindar .. e sad ako je kod tebe zalepio ... ili ga vrtiš u pogrešnu stranu

Pa na levu sam ga vrt'o videcu sutra u servisu

p.s ruku iskidah nema sanse kratez

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    917 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_20240707_211312_Edge.jpg
    Screenshot_20240707_211312_Edge.jpg
    139.8 KB · Pregleda: 114
Odes sa centimetrom u prodavnicu pa izmeris? ili pogledaj na cikloberzi neku polovnu gde pise duzina?

1100 din 😵‍💫

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 110
Sedišta, svetle pa i cele bajseve su ljudi lakše kupili nego tu nogicu...

Zašto takva, kad si imao na ramu mesto za nogicu - verovatno 40mm osnog rastojanja, a predložih ti i nogice za taj slučaj.

Sedišta, svetle pa i cele bajseve su ljudi lakše kupili nego tu nogicu...
Men u Subotu posle podne kad rade do 15h sam pomenuo nogaru.. 🥇

@r!sc! ovo sam kupio u lokalnoj prodavnici nisam hteo da cekam niti placam ptt, ova se na ram kaci.

Narode,

Ako je neko iz Kraljeva, da li ima preporuku za servis u KV i okolini?

Takođe bi mogla i preporuka za disk kočnicu. Stavio bi je napred umesto V brake kočnice Tektro.

ja sam kupio bicikl od Sase iz Kraljeva, mislim da je servis (i prodavnica) Master Bike kod nekog mosta :)
trebalo bi da je ovo: Dušana Popovića 9, Kraljevo

update: Debela vila :) solucije izbusiti jos jednu rupu, vratiti ako moze ili neka trampa/zamena 🤔

Juče sam u Lidl kupio stalak za bicikl, za 3.000 dinara. Jutros probao, deluje robusno, stabilno. Platio bih ga i više od tih 2.999 dinara.

Razlog ove poruke nije stalak, već sam kupio i malu pumpu sa manometrom, da ne moram električnim kompresorom da proveravam pritisak. Prvi problem, crevo je fiksno tj vrti se, ali nije praktično. Jedva sam ušrafio na ventil. Imam neku minijaturnu pumpu, crevo je posebno, zavrne crevo, onda pumpu na crevo, bez greške. Kada sam je zavrnuo, ispade da mi je zadnja guma jedva dva bara, a prednja 1bar. Nije mi kompresor bio pri ruci da proveri, ali ozbiljno sumnjam u ispravnost manometra. Pumpa je "deklarisana" na 5.5 bara, ali kada sam krenuo da duvam, na 3.2-3.4 je već bilo ozbiljno mučenje. Ili je neispravan manometar, pa je pritisak u gumi već na limitu mogućnosti pumpe ili je sama pumpa trash.

Kada skidam crevo sa ventila, obavezno iskoči i gumica iz adaptera na crevu. I ostane na ventilu. Lako se vraća nazad uz pomoć imbusa, ne pušta posle vazduh, ali jednom će mi ispasti, neću primetiti.

Anyway, koštala je 1.000 dinara, nije strašno, ali reko' da je ne uzme još neko. Ili ako je neko već poseduje, dajte iskustva, možda je moj primerak faličan.

Kakav je to stalak za bicikl @PJ. Razmisljam da bi mi bilo korisnoi da ne naslanjam bicikl na zid nego na tome ako je malo. Imas li neki link mozda?

Deluje mi da je zakacaljka na ventil pumpe trash, na dodir ruke moze da se oseti kad je 1 i 2 bara guma.
Ja imam rucnu autopumpu u gepeku auta, kad se setim stanem i dopunim, ta je ok.
Stalak je ok ali prilicno poveliki kad se otvori pa me u 99,9% slucajeva mrzi da pravim mesta da se koristi.

Prilozi

• Screenshot_20240711_123925_Edge.jpg
    Screenshot_20240711_123925_Edge.jpg
    63 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno