Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Kad smo kod sedišta, naručih pre par dana kopiju Specialized Power Comp-a, da vidimo valja li...

1718871505333.png

1718871535120.png
/ sa novčićima /

Inače, sedište sa linka ispod su nakon mene pazarila još par drugara i prezadovoljni su. Jedan više nema bolova oko trtične kosti, a koristio Selle Royale, cenovni rang oko 50 eur, ne znam tačan model. Preko novčića ispadne oko 10 doll.

Mnogo je sparno i užasno, aktivni šorc i majica nisu mogli da odrade za ono što su namenjeni.

Još sitne bubice koje lete pravo u oči, usta, nos, po nogama i rukama, licu.

Razmišljam da pauziram dva do tri meseca sa biciklom i da se aktiviram na drugi meni omiljeni sport a to je plivanje.

Takodje bih stavio treking bajs na prodaju i od prodaje da uzmem gravel.

ne treba aktivni ves po ovoj vrucini. kvalitetna bici odeca radi posao, ostaje samo so koja se opere :)
za bubice, valjda imas naocare :)
a sto se tice voznje po ovakvim temperaturama, navikni telo, vozi ranije ujutro, nista ne moze preko noci. kaciga takodje znaci da se ne usija lobanja

ne treba aktivni ves po ovoj vrucini. kvalitetna bici odeca radi posao, ostaje samo so koja se opere :)
za bubice, valjda imas naocare :)
a sto se tice voznje po ovakvim temperaturama, navikni telo, vozi ranije ujutro, nista ne moze preko noci. kaciga takodje znaci da se ne usija lobanja

Ispravka, ne aktivni veš nego bici šorc i majica.

Uzeo da vozim oko 19, tada već labnulo sunce ali kako sam izašao iz grada tako krenulo bombardovanje bubica. Naočare imam ali kada upadneš u roj, sve ti izmažu naočare pa skineš da obrišeš upadneš u sledeći.

Zato volim rano proleće i jesen, nema insekata.

I ja sam morao danas da malo nagazim, oko 60km. Pre podne od 10-11 prvih 30km (temp je bila oko 37 na asfaltu) i povratak od 20h koji je bio jako prijatan. Takođe gomila bubica. Nisam imao potrebu za večerom :).

I ja sam morao danas da malo nagazim, oko 60km. Pre podne od 10-11 prvih 30km ( temp je bila oko 37 na asfaltu) i povratak od 20h koji je bio jako prijatan. Takođe gomila bubica. Nisam imao potrebu za večerom :).

Pročitao sam "tempo je bio 37" i nastavio sa km/h 😬

ja sinoc posle 21h 42km (da uzmem bedz) i nije mi bas i prijalo, mada je bilo prijatno vreme i bez bubica :)

Ne znam, prošle godine, vreme kao vreme, nije bilo ovakvo kao ove. Puno više sunca i viša temperatura.

Zaječar ima sunčanih dana kao Podgorica mislim, sve vam jasno onda.

Dobila se boja na rukama i nogama mnogo brže nego prošle godine a i ranije.

Dok vozim na ravnom, nema problema ali kad je sparno a treba jedno, pa drugo, pa treće brdp da se savlada, nije tako jednostavno. Moj najveći strah je da ne ostanem bez vode.

Popodnevna vožnja sinoć je od mene napravila vodenog gmizavca kada sam odmah krenuo na prvom usponu.

Gde god da okreneš, ja sam okružen brdima, jedino do Paraćina je nekako ravno sa nekim blagim i kraćim usponima ali to je magistrala, puno vozila.

Ne mogu da nadjem.. koji menjac je bolji tz500 ili ty300?

Ne mogu da nadjem.. koji menjac je bolji tz500 ili ty300?
ako dobro vidim na capriolo sajtu jedan je na kuku, a drugi na srafljenje? Takodje jedan je long cage, a drugi standard cage?
Najsigurnije ti je da uzmeš menjac kakav je vec bio, osim ako ne planiraš upgrade?

Poslednja izmena:
Jeste original. Samo je pitanje imaju li na lageru, pošto se gotovo svima obnavljaju oglasi automatski.

Ma jok samo pitam informativno. Kod mene na oxygen je tz 500

Kad smo kod upgrade: da li je ovo original menjac?

ja mislim da ne možeš 10x staviti. 6x-9x su kompatibilni.
Ako je ovo link od oxigena? pise ty-300?

racunaj da ce ti trebati i kapica od sajle, ako budes menjao menjac 30-40din ali muka kad nema. I postoji mogućnost da ces i lanac menjati ako ne pasu veličine menjaca.

https://www.capriolo.com/capriolo-bicikli/2020/mtb-275/oxygen-20-275-crno-sivo ovaj je moj ali drugi su menjaci sada. Kod mene su tz500 i bio je 22500 iako je trebalo biti 20500 ali mrzelo me da se cimam ioako sam imao screen shotove.

On je inace bio negde zimus oko 15.000 ali menjaju oni opremu, ne bude dzaba cena gore dole

I mislim da ima te Wanda kineske gume koje su mekog materijala i brzo se izlizu i krecu agonijska busenja. Nista ispod CST gume nikako

Ne znam da li bi mogao da stane taj menjac.. i to da li je striktno za 10. U servis se nosi kontam da bi mi odradio za 1000 mozda 1500 din (a mozda i manje od 1000) taj tip koga znam. Jer ni ne znam kolika je tezina tog posla.

Kako je navedeno u saopštenju, policija u Leskovcu isključila je iz saobraćaja biciklistu (51) koji je vozio sa 4,93 promila alkohola u organizmu,

Takođe, saobraćajna policija u Leskovcu isključila je iz saobraćaja i zadržala vozača bicikla koji je upravljao pod dejstvom kokaina, marihuane i amfetamina,

Zamisli da leskovačka policija radi anti doping na Tour de France...

Поклекао сам и ја, ионако дуго размишљам да га наручим. 🙂

Imate li iskustva sa bajsevima na kaiš ?
Često vidim atraktivne ponude na oglasima ,lepe bicikle ,lepog dizajna ,uglavom alfine pogon
I ti pogoni jel su pouzdani ,kolki im je rok trajanja

Ma dobra je to stvar, ali srecno sa delovima i bilo kakvim servisom.
Sve ces morati da cekas iz inostranstva i sam da radis. Ne isplati se zezanje

Morao sam par dana da se sunčam po jakom suncu da bih izjednačio boju, da nemam ono seljačko rumenilo sa njive. Usput mi pomoglo da sada bolje savladam kada je baš vruće.

Ipak, kada je sparno, bolje da se ne vozi, tu nema pomoći.

@r!sc! jel ti stiglo sediste kakva je debljina sipki dole? tipujem da je ona kineska i pokrivice se brzo 🤭

Nazad
Vrh Dno