Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Kako ste zadovoljni gumama iz Lidla koje su pa skoro dzabe?

Prilozi

• Screenshot 2024-07-03 at 22-26-55 Pogledajte naše ponude 04.07. - 10.07. - Lidl letak.png
    Screenshot 2024-07-03 at 22-26-55 Pogledajte naše ponude 04.07. - 10.07. - Lidl letak.png
    416.7 KB · Pregleda: 181
Toliko je koliko znam i trayal unustranja (390 din) koja pritom ima malo gume u sebi i moze se zakrpiti (na presu onu) kod vulkanizera za 100 kinti :) ovo je vrv. ona plastikanerka

I obavezno sa sto duzim ventilom.

E, šta je fora sa dužinom ventila?
Nedavno sam kupio rezervnu u Planet Bike. Rekao dimenziju, devojka kaže dugi ili kratki ventil? Ne znam.

Čuje njen kolega, kaže koji je to bicikl, reko gravel. To ti je kao drumaš? Reko da, otprilike. Jel imaš fotografiju? Ja mu pokažem, čim je video, kaže kratki ventil.
Ja na kraju nisam ni proverio tu dužinu. Vozam gumu u torbici, a možda mi uopšte ne odgovara 😳

Postoji li opcija da se neki kadenca senzor poveze na android telefon i da se koristi uz neku aplikaciju. I onako mi je stalno telefon na volanu pa mi glupo da uzimam full bajk kompjuter sa senzorima za kadencu i brzinu

E, šta je fora sa dužinom ventila?
Nedavno sam kupio rezervnu u Planet Bike. Rekao dimenziju, devojka kaže dugi ili kratki ventil? Ne znam.

Čuje njen kolega, kaže koji je to bicikl, reko gravel. To ti je kao drumaš? Reko da, otprilike. Jel imaš fotografiju? Ja mu pokažem, čim je video, kaže kratki ventil.
Ja na kraju nisam ni proverio tu dužinu. Vozam gumu u torbici, a možda mi uopšte ne odgovara 😳
ako imas deep section wheels, treba ventil da prodje kroz ceo rim i da mozes da naduvas gumu :)

imas tockova i 60mm dubine

Baš te dobro posavetovao...🫣

Male su šanse da ti odgovara kratki ventil na iole modernijem tocku

Ako nisi siguran uvek kupi duži ventil!.

Gumu sa kratkim ventilom nećeš moći da montiras na dubokoj felni

Dugi ventil može da se montira na plitkku felnu
Kako ste zadovoljni gumama iz Lidla koje su pa skoro dzabe?
Lidl po običaju prodaje krš kineze po brend cenama

@PJ ti si bese uzeo cube? U redu je kratki ventil.
Kao sto je receno, drumasi imaju razlicite dubine felni
1720068022152.png

Conti redovno u planetbike kostaju 700rsd, bile su 600. Lidl kinez za 400 mi ne izgleda kao super deal.
capriolo prodaje gume za istih tih 400.

meni su do sada 2 sedista stizala iz Kine, cevi u sklopu sedista koje se fiskiraju za nosac sedista su nepromenjenog oblika.

Imas na prethodnim stranicama preporucivali smo nekoliko modela prednjih svetala, konkretno ja koristom offbondage,
verujem da je Lidlovo korektno

Da, Cube sa stock felnama. Sad sam izmerio, od mesta gde se preklapaju guma i felna, do vrha ventila, 50mm.
Na rezervnoj unutrašnjoj je ventil malo ispod 50mm, tako da će da ostane lepo da viri napolju.

@Masster , according to Google, postoji više aplikacija na koje može da se poveže senzor kadence. Pretraži za konkretnu aplikaciju koju koristiš.

@r!sc! jel ti stiglo sediste kakva je debljina sipki dole? tipujem da je ona kineska i pokrivice se brzo 🤭
Ne znam za koje pitaš? Power Comp je stiglo, namestio detetu na bajs i kaže da je brutalno dobro i udobno. Ja još nisam probao. Ovo drugo što sam pazario za manje od 4 doll već koristim mesecima i odlično je. Nema krivljenja šipki ni kod jednog sedišta do sada, odlično je sve to, bez brige.

Koje inbuse treba da odradim da bi valjano korektno ispravio korman i bio za upotrebu? ovaj od gore i ovaj par desno?

Prilozi

• guvernala.jpg
    guvernala.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 104
Samo ovaj par desno. Kad stežeš, ideš naizmenično,.malo jedan malo drugi. Ako je karbonska viljuška, dobro bi bilo staviti pastu i koristiti kilo ključ.
Ovaj gore se steže da bi uklonio luft viljuške i ako si njega čačkao, da znaš da se on zateže isključivo kada su ova dva desno na slici otpuštena. Ako njega pretegneš, teško će korman da se okreće levo desno. Ako je labav, viljuška će da ima lufta i uništićeš ležajeve viljuške.

A sifteri se postavljajuu negde sam izguglo na 45c? dosta mi je bitno ako bicikla slucajno padne sa nogare da se ne slome...

Uzeo sam i ovo valjaju li?

Prilozi

• content_21066.png
    content_21066.png
    2 KB · Pregleda: 92
  • rog.jpg
    rog.jpg
    281.5 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Shiftere i kocnice ne zategnes jako da kada padne bajs da se pomere

Kakvi ludaci kracu nogaru su stavili na capriolo oxygen 27.5 nego na ovom mom kinezu 26. Ili cu da ih rotiram ili kupujem novu... mada je i ovo polu kinez dosta istih delova. Jedino sto su menjaci, sifteri, zadnji zubac shimano org. i lanac je dosta bolji.

Gleda li neko TDF? Znači komentator da me oprostite, balavi na Pogačara.

Inače Visma koja je prošle godine napadala, izgleda da čuva snagu za drugu i treću nedelju jer svesni da Jonas mora da se štedi do tad.

Ja uglavnom prebacim na engleske komentatore, mada me nervira i onaj škotski engleski. Ili pogledam skraćenu varijantu koju izbaci Lanterne Rouge na YT (nadam se da sam dobro napisao).

To prilično ružno izgleda uživo, nisam ni siguran da paše za mtb

Znam to mi odma bilo trulo, kod mene je ona na 2 inbusa na vili. Ili takva neka ili ona koja se steze na istu

Ona jedva stoji i to ako je obrne korman

Prilozi

• 1111.jpg
    1111.jpg
    221.1 KB · Pregleda: 88
  • 22222222222222.jpg
    22222222222222.jpg
    213.4 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
sta ce vam na mtb nogara?

eh sad. na drum ne sme da se stavi, a na mtb sta ce ti. Pa cemu onda uopste sluze?
Nisu svi MTB bas trail, mtb i slicno, vecina ih koristi kao prevozno sredstvo i za grad

Odvrnes tu plastiku izvuceš nogaru i odgovarace dužina. E sada dal je dobar model nogare ne znam

Nazad
Vrh Dno