Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

K1118, ali nažalost izgleda postoje samo u 26x1.95 i 27.5x1.95 dimenzijama. Ipak, nisu uske, sasvim korektnu debljinu imaju. Ima još nekoliko sličnih Kenda modela (treba proveriti da li su 26x2.1 i 29x2.1), verovatno su sve nastale na osnovi small block 8. Ja sam ih naručio u Ris-u, i kad već pominjem tu prodavnicu - nerealno je da i dalje nisu prešli na https (?!) pa većina AV/IS programa blokira konekciju, prijavljuje viruse, trojance.. šta već.

E sad, K1118 jesu malo brže na asfaltu od Kadre, ali po mom mišljenju nedovoljno brže koliko su slabije na terenu, i manje robusne.
Tako da, za XC vozače (asfalt i teren, sa raznim podlogama) - Kadre, za asfalt i povremeno makadam (poželjno utaban) - K1118.

Poslednja izmena:
Mene mrzi da se vijam sa kuririma pogotovo od kad je postekspres uveo isporuku do 19h pa mi je jednostavnije da platim vise i odem u prvu prodavnicu, ali su me (strpljivo) ubedili da gresim :)
Takodje, ranijih godina sam drzao jedan bicikli na vikendici sto je super zato sto si odma u sumi, ali sto se tice servisa moras sve nauciti sam da radis i nabaviti alat, tako da nisam njihova ciljna grupa niti oni moja.

Sto se tice preporuka, Blesa je meni nekad davno bio skroz ok ako i dalje radi?
Koliko znam, Bleša iz Veternika još uvek radi.
I vrhunski je čovek, biciklista & mehaničar.

Jel to onaj servis kod restorana kada se prodje nisova pumpa?

Nije to sto sam mislio, hvala u svakom slucaju, nikada ne znas kada ce zatrebati

Kad google ne pomaze i ne znas vise gde da trazis a ti odi na benchmark :)
Pozdrav svima! U fazi sam kupovine bicikle koja ce se voziti 80% po asfaltu i ostatak van grada, ne zelim da dajem previse novca i budzet mi je nekih 200e za polovnjaka. S obzirom da je izbor nikakav trenutno i da imam neku averziju da narucujem bajs bez gledanja, interesuje me sta mislite o kupovini ovog modela? https://www.kupujemprodajem.com/bicikli/mountainbike/balance-deore/oglas/139220129
Video sam je uzivo, deluje dosta dobro i utegnuto, servisirano itd itd ali nigde na netu ne mogu da nadjem nista vise pa rekoh da pitam ovde.
Hvala!

Jesi pogledao ovu, kod istog prodavca? Deluje novije a ima i malo bolju opremu, ako bi malo oborio cenu bila bi ok kupovina.

Jesi pogledao ovu, kod istog prodavca? Deluje novije a ima i malo bolju opremu, ako bi malo oborio cenu bila bi ok kupovina.
Jesam, manja je od ove prve i to mi ne odgovara jer je i Balance maltene knap, plus su mi se zupcanici na kaseti i pogonu ucinili istrosenijim. Ponuda je generalno u Nisu uzas, ne znam da li sam rekao :) tako da sam u situaciji ili da cekam ili da uzmem ovu, pa me je interesovalo misljenje :)

Gledam ovaj moj bianchi i pade mi na pamet da ga skoro uvek vozim držeći korman horizontalno. Koliko bi koštalo da se uradi konverzija iz drop bara u flat bar? Oprema je 105, 2x11.

diskovi ili rim brakes?

Klasične, reparto corse (iste kao shimano 105). Šamaraljke su 105.

recimo slx m7000 trigeri 2x11 i rucice kocnica bilo koje sa sajlom
neki flat bar korman i stem (siri korman, uzi stem).

ali mislim da je sve to velik trosak

Do 50e bih podneo 🙂

pa.... :)

kocnince oko 20eur, korman i stem oko 20eur, jedino sto sam na CB nasao SLX shiftere za 50eur (mozda mora i sajle za njih, ne znam da li su kompatibilne sa njima ove od 105)

recimo slx m7000 trigeri 2x11 i rucice kocnica bilo koje sa sajlom
neki flat bar korman i stem (siri korman, uzi stem).

ali mislim da je sve to velik trosak

Moraju biti ručice za cantilever, ili za drumske kalipere (ali za ravan korman - ima i toga da se nađe, barem napolju).

V-brake kočnice neće dobro raditi (premala mehanička prednost kočnica bi se dobila s takvim ručicama u kombinaciji s drumskim kočnicama).

Uh, ne valja što sam dokon a nemam neke druge zanimacije. Pa da počnemo: korman 56 ili 60cm?

ja bih isao sto sire to bolje, za flatbars :)

ta varijanta koju bih ja želeo već postoji:
http://archives.bianchiusa.com/archives/2017/road/sport-fitness/impulso-s-sport-105/index.html (na žalost, nešto im se desilo pa nema slika)
doduše, ovo je sa diskovima i 1x11

Edit: evo ga u Tiagra flavor-u, samo da se dešifruju delovi na kormanu i osposobi za 2x11:

Poslednja izmena:

e sad gde ovo naci kod nas.... :D

yes, taman je ostalo ono sto ti treba :)

1+2=90e sa volanom Bontrager Isoline sa gripoviima

Uzeo sam volan, kolega ga je pravio za svoj neki bajs i hteo je juče da ga montira i odustane od prodaje, kad, ja se javih.
Dobio sam bontrager gripove, volan, ručice, nove sajle. Sad samo da montiram.

Edit: nisam ni znao da umem da montiram sajle na kočnicama i menjačima. Morao sam malo da skratim bužire i ostaje da se sve fino podesi (to ne verujem da ću ja). Pitanje - čime da skratim sajlu a da je ne raskupusam?:

Prilozi

• q1.jpg
    q1.jpg
    201.6 KB · Pregleda: 54
  • q2.jpg
    q2.jpg
    221.8 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Homemade ako hoćeš da je skratiš, prvo taj deo uvij jako izolirkom i onda preseci sečicama/ili ne tupim kombinovanim kleštima po sred te trake. Tako ti se neće razviti sajla. Ako nemaš kapicu za završetak sajle (da se ne bi razmotala), ostavi tu izolirku da stoji dok ne uzmeš završetak, ili ne (radi i izolirka, ja gurao sa tim forama po hiljade kilometara).

Probaj sistem kako radi na daljem kraju sajle (koju ćeš svakako da odbaciš) pre nego što finalno secneš gde treba. :)

Hajde jedno pitanje oko prepravke pogonskog dela...
MTB je u pitanju, 2x10 brzina, 36-26t je napred (Shimano FC-MT500-2), 11-42 pozadi (Shimano Deore CS-HG500) - hteo bih malo veci lancanik napred od postojeceg od 36t zbog jos malo brzine, nesto tipa 40/42/44 recimo.
Kako u praksi funkcionise promena lancanika, sta je sve potrebno da se promeni? Srednji menjac? Lanac?

Hvala! :)

zamenis te prednje, ako nije izjedna sve spojeno. ako ima spider, i na njemu chainrings vidi samo koji je bcd pa po tome trazi nove vece, prednji menjac samo pomeris polozaj i gledas da ako je bio 10T razlika na starim ne predje 10T na novim. Recimo 42 i 32…
koji je bicikl u pitanju? velicina tockova i kakve gume ima?
Ako je klasican 26” mtb sa kramponima nece ti pomoci toliko veci chainrings, mozda koji km brze, vise bi doprinele neke glatkije gume, pretpostavljam da zelis brze ici po asfaltu? a mtb nije pravljen za to :)

lanac bi mozda trebao novi ako je veca razlika (za 40T mozda cak i ne bi trebalo, nisam siguran, za 2 zuba vise sigurno ne treba, za 4 mozda zna neko strucniji) treba vise linkova

Pa da, ideja je malo brza voznja po asfaltu, nemam toliko offroad avantura, MTB sam prevashodno uzeo zbog udobnosti i da ne razmisljam previse gde cu po Beogradu voziti... bilo je ili neki hybrid/trekking ili MTB, na kraju sam uzeo ovo drugo.
Bicikl je Cube Attention 29'', gume su Schwalbe Hurricane, a veca brzina mi je ponestala na spustu niz Bulevar oslobodjenja, nije bilo guzve pa sam probao koliko brzo moze da ide.

Hvala za ovaj 10T savet, nisam obracao paznju na to, vidim da bi mogao i stari menjac da se zadrzi ako je razlika u zupcima identicna. :)

mogao bi recimo ako bas zelis da trosis pare da zamenis zadnji tocak i stavis sram xd hub pa na njega eagle kasetu 10-50T i napred stavis 1x samo jedan chainring recimo 38T i imas jedan menjac, laksi bicikl i isto brz (38T napred 10T pozadi najveca brzina) :)

naravno novi 12 speed shifter i 12 speed lanac :)

Završio sam sa vadjenjem drumske duše iz mog bicikla, sad je "hibrid". Što sam hteo to sam dobio, ja zadovoljan.

mogao bi recimo ako bas zelis da trosis pare da zamenis zadnji tocak i stavis sram xd hub pa na njega eagle kasetu 10-50T i napred stavis 1x samo jedan chainring recimo 38T i imas jedan menjac, laksi bicikl i isto brz (38T napred 10T pozadi najveca brzina) :)

naravno novi 12 speed shifter i 12 speed lanac :)
To je malo vece cimanje od onog koje sam imao u planu, mozda u nekoj buducnosti kada budem menjao bajs, tek sam ga uzeo pa se jos uvek upoznajemo ;)

Nazad
Vrh Dno