Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Jesu, probao sam ih jednu voznju ali realno naviko sam na gume od 200tinak grama :) Imam gp4000 a stizu mi nove rubino pro tako da su mi bas visak. Jos ih nisam prodao doduse, ako je neko zainteresovan mozemo da pricamo...

srafovi su celicni, tesko da za 400din stavljaju titanijumske, a alu bi se izjeo navoj

pa vidim ti srafovi su 50ak kinti https://fanatic.rs/rucice-kocnica?dir=asc&order=price na te sam mislio da me ovde u servisu ne bi drali :) inace moje rucke (stare) su alu "kvaka" plasticno telo a srafic isto plastican i to se pojelo sve.

A sta velis i ti alu se isto pojedu? :)

Ako volis da "majstorises" uzmes tako nesto pa posle menjas kad se "pojede".

Ako ne zelis da se cimas / nemas vremena za to - uzmes nesto kvalitetnije.

ako ne planiras ozbiljno onda neki polovan.
lako se moze kasnije kupiti nesto kvalitetno ako krenes bas ozbiljno u te vode
Pa planiram ozbiljno, ali bice dug put. Poceo bih prvo sa nekim kulturnim bajsom cisto da mi pomogne da peglam duge deonice 700€ mi deluje puno za pocetak?
Minimum:
Carbon ram,Ultegra 6700 grupa,tockovi Ultegra 6800
Polovno oko 700e

Sklapanje je tezak sport,mogu se naci ok polovni pa posle raditi upgrade
Malo mi je skuplje to za pocetak. Verovatno bih izdvojio toliko posle godinu dana ako sve prodje po planu pa budem bas redovan i ozbiljan. Da li postoji neka bolja opcija tjs. jeftinija?
Za početnika u triatlonu nije toliko bitan karbonski ram a još manje Ultegra 6700 mehanika. Skoro svaka će mu završiti posao.
Ultegra 6800 i sličan tip točka (plitak, ne aerodinamičan) je totalan promašaj za triatlon.
Sta bi moglo onda za pocetak? Bukvalno bilo koji ili da jurim nesto odredjeno?

Ne možeš baš ni bilo koji, moraš onaj koji ti po veličini i poziciji odgovara. Ako nemaš iskustva, biće problema pogoditi veličinu.
Mnogi su kao početnici kupili skupe bicikle pa kada su videli da to ne ide samo i da moraju da se vrte pedale odustali od "sporta". Ne znam(o) da li i koliko ćeš se baviti triatlonom, zato je pametnije kupiti jeftiniji i "normalniji" bajs pa ako ti se svidi i ostaneš, lakše je posle kupiti bolje i skuplje kada već imaš neko iskustvo.

Pa planiram ozbiljno, ali bice dug put. Poceo bih prvo sa nekim kulturnim bajsom cisto da mi pomogne da peglam duge deonice 700€ mi deluje puno za pocetak?

Malo mi je skuplje to za pocetak. Verovatno bih izdvojio toliko posle godinu dana ako sve prodje po planu pa budem bas redovan i ozbiljan. Da li postoji neka bolja opcija tjs. jeftinija?

Sta bi moglo onda za pocetak? Bukvalno bilo koji ili da jurim nesto odredjeno?
nekome je 700 puno, nekome je malo :)

kupis jeftiniji pa ulazes u bolje delove i menjas, mada na kraju tako ispadne skuplje, ali mozes da razvuces na duzi period i uvek si na biciklu dok upgrade traje.
ako mozes kod nekog fizioterapeuta da odradis bike fit, znacice ti dosta, za ozbiljnije bavljenje sportom

Zavisi od kilometraze
Za 30=40 km dnevno,oko 1000km mesecno Ultegra,ajde i 105 je minimum
Sve ispod se raspada na toj kilometrazi(i ultegra se kvari ali traje dosta duze)
E sad ako vozis 20km mesecno mozes i one mtb sa traktorskim gumama,imaju kul faktor

Moram da se slozim sa Zaretom.
Slatko sam se navozao sa Altus grupom na mtb pre 7-8 godina, trenutno isto sa Sram NX. U prvom slucaju do 500km mesecno, u drugom prosecno 700-800km. U oba slucaja lanci na 4-5k km, i mizerno stelovanje zadnjeg menjaca kako se lanac isteze. Znam, obe grupe su mtb, ali princip je slican. Poznajem ljude koji voze ne slabije grupe, vec no-name kineze, menjaju lance i zupcanike i teraju vise nego sto bih ja ikad mogao.

Odavno su slabije grupe dovoljno kvalitetne za ozbiljnije rekreativce, vise je nas kompleks u pitanju kad zelimo ultegru/Djura Acu/xt/xtr.

Za konkretan savet bih se slozio, uzeti nesto pristupacnije konkretnom novcaniku pa za dalje videti kako vreme prolazi sta odgovara. Ne samo u smislu interesovanja za biciklizam, vec mozda i slabija grupa delova zadovolji, pa nema potrebe za boljom.

Ali kad tvoje "znanje" koristiš da savetuješ nekoga kako da potroši možda teškom mukom zarađen novac na nešto što nema veze sa životom, onda je to druga priča.
ako se trosi mukom zaradjen novac, onda se kupuje nesto kvalitetno, a kvalitetno nije jeftino.
nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

naravno da mu ne treba dura-ace, xtr, sram xx1, super record i sl za prvi bicikl, ali ono.... neko iskusniji ce sigurno pre nekome preporuciti 105 umesto sore i tiagre

Za bike fit se apsolutno slazem i to treba uraditi na vreme, a ne kad krenu problemi! Obratiti posebnu paznju na pedale i sediste, te stvari nisu toliko univerzalne kao sto se misli (da svima odgovara jedna dimenzija).

Pozdrav,potrebna pomoc,imam stari bajs kapriolo,isao bih do posla i nazad to je negde 7km. Da li vredi servisirati taj bajs ili uzeti neki pololovan do 150e? I da,treba mi preporuka za servisera u Novom Sadu.

Slikam sutra kad bude dan i kacim ovde. Pa 150e nije malo a 6-7 km svaki dan nije puno pa valjda se nesto moze uzeti za te novce.. ili u svoj da ulozim 60-70e

Sve zavisi od stanja, ako nista nije posebno lose moze se srediti. Pogotovo sto delovi za njih nisu skupi

ja bih pre odneo u servis da se pregleda i sredi. za 150eur ne mozes naci neki ok bicikl (bolji od tog sto vec imas), mozda za mesec kad krene sezona iskoci nesto, ali treba pratiti oglase. ovako sredis taj, ako mu je ok ram i lezajevi nema problema da se koristi za tu namenu

btw nabavio napokon bike computer :)
Wahoo Elemnt Bolt

"Stari bajs kapriolo" ni ne znamo koji je i kakav a preporucujemo da nema za 150e bolji ..
Ako ima celicni ram za 150+ e moze da nadje nesto s alu ramom bar, sto je bolje od celicnog...

Moj je isto star slicnih godina (mozda i stariji i krs je zesci ali za 15-30 km dnevno je ok).

Ako znas i sam nešto oko bajseva da zamenis možeš proci jeftinije nego da nosis u servis. Kada se opere možda ce bolje izgledati, u svakom slucaju treba ga podmazati, podesiti menjače. Moze to da se vozi, i siguran si da ti ga niko nece ukrasti.

Ako znas i sam nešto oko bajseva da zamenis možeš proci jeftinije nego da nosis u servis. Kada se opere možda ce bolje izgledati, u svakom slucaju treba ga podmazati, podesiti menjače. Moze to da se vozi, i siguran si da ti ga niko nece ukrasti.
Kumi neki dan iz zaključanog ulaza ukrali dečji biciklić. Tako da nisam baš siguran da i ovaj ne bi ukrali. I da, reč je o NS, centar grada...

Hvala,moze li neki predlog ? Meni su svi isti ako me razumes
pa sve zavisi, koliko si visok, vidi neki koji ti deluje interesantno, pa stavi ovde link, lako cemo videti vredi li ili ne. a najbolje je ako neki mozes da odes i vidis uzivo

Nazad
Vrh Dno