Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Selle Royal Ellipse Athletic sedište ima li neko? Iskustva? Preporuke za kupovinu da ili ne!?

Što se brzine tiče, zavisi da li je početak ili kraj sezone [emoji14]
Po ravnom u poslednje vreme solidno brzo teramo :D
Doduše ovo je čist amaterizam i rekreativna vožnja, momci koji treniraju i takmiče se su ipak neka druga liga :)

Par primera..
Pogledajte prilog 289632Pogledajte prilog 289633Pogledajte prilog 289634Pogledajte prilog 289635

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Свака част стварно ако се сматраш за обичног аматера са тим брзинама. :)
Ја сам од дужих вожњи возио 70км са просјечном 27 на сат, и вјерујем да одмах у следећој сезони могу лако до ~29-30 на том терену, али то је фазон 100-150м елевације и пут са врло мало семафора и градског саобраћаја.
32-33 по оваквом терену је опет друга ствар.

Ја сам ове године на око 2500км и 8600 и кусур висине, видићу да следеће сезоне повећам висину.

@joximovic
Toliko sam izbegavao ravnicu tj forsirao brda da sad moram da pauziram par meseci... Moracu malo da se preorijentisem na Vojvodinu kad se vratim voznji opet :)

Ја намјерно тако, мало да промјеним рељеф. Вратићу се и ја назад на срем наредних дана и седмица. :)

+1 за слику illidan

Da se neko ne zaleti:
Terk != Trek

Ne znam o cemu je rec ali koje god marke da je bicikla sa slike za 80e je ekstra :d p.s plus dostava

lepo pise plakata gore! :d

Poslednja izmena:
Ima li smisla da menjam volan od 420mm onim od 440mm ili 460mm. Ima me u ramenima 50cm

Poslednja izmena:
Свака част стварно ако се сматраш за обичног аматера са тим брзинама. :)
Ја сам од дужих вожњи возио 70км са просјечном 27 на сат, и вјерујем да одмах у следећој сезони могу лако до ~29-30 на том терену, али то је фазон 100-150м елевације и пут са врло мало семафора и градског саобраћаја.
32-33 по оваквом терену је опет друга ствар.

Ја сам ове године на око 2500км и 8600 и кусур висине, видићу да следеће сезоне повећам висину.

Realno, ne treniram niti se bavim biciklizmom, vozim kada stignem i koliko stignem. Najcesce odmah posle posla nesto krace (sat ipo, dva max) i vikendom nesto duze, ali naravno ne svakog dana jer onda bih do sada imao 10000 a ne 5000km :D
Da povedem racuna o ishrani, kao nekada dok sam bio u teretana fazonu, i dodjem na tipa 90kg (ciste misicne mase :D ) onda bi vec bio brzi i na brdima, ovako uglavnom kaskam za ostalima.

Ima li smisla da menjam volan od 420mm onim od 440mm ili 460mm. Ima me u ramenima 50cm
jedino ako imas probleme dok vozis (bolove), ako je sve ok nema potrebe.
ja vozim 44cm a sitniji sam od tebe :) a i ne volim bas narrow bars :)

Ма капирам ја шта кажеш, али опет то ми није аматер-аматер. :)

Аматер је за мене човјек који вози рандом бицикл који има у некој шупи или који су му дали, вози ријетко, не вози дуге дистанце и не напредује много у вожњи.
А таквих је на хиљаде и хиљаде.
Како онда тебе са оваквим вожњама сврстати у исти кош као некога ко вози једном седмично 20км просјечном брзином фазон 19 на сат. Не иде ми то никако. :)

Да си бар рекао напредни-аматер био бих мирнији. :d

Ја сам ове године буквално користио сваки слободан моменат за вожњу (април и корону поготово)... неке друге активности сам смањио у користи бицикла, али опет од почетка године до сада нисам прешао више од 3000км (нисам баш сваку вожњу снимао на Страви).
Тако да морам да кажем и свака част свакоме ко пребацује 4-5к км годишње, ни то за мене више није чист аматеризам, већ прелази помало у неку другу групу. :)

ja sam napredni amater, on je amaterski pro :D

Sve je to stvar perspektive....
Svi smo mi ovde amateri, vozimo rekreativno, ne takmicimo se i ne vozimo za pare.

Drugi je problem što nas svi gledaju jednako pa izjednačavaju nekog ko ide biciklom kod drugara na pivo, ili do prodavnice da ne ide peške sa nekim ko predje 20000 godišnje....
Realno obojica se zovu biciklisti, i amateri su, ali nikako nisu isti.

I tu dodjemo do onog dela gde neko zamera biciklistima koji ne idu po stazi....
Njihove staze su drugačije [emoji57]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nikako mi se ne da da rešim problem sa točkom. Ovi u servisu jos uvek cekaju da dobiju felnu (jer 27.5 je sveti gral trenutno), ja sam u međuvremenu kupio deore 36 rupa glavu i narucio drugu felnu sa cikloberze, ali oni su na godisnjem i moram da cekam ponedeljak da pošalju. Nikako da mi se posreci

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

@bakara Suština! Pogotovo poslednji pasus.

@telep jel su ti boost nable? Imam par točkova viška, ako ti treba boost dam ti dok ne rešiš to...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nisu qr su. Nadam se da ce sutra, ovu verziju sa 36 kupujem da imam u steku za svaki slučaj, u invikti su obecali da ce biti do utorka, ne verujem baš ali ajde odneo sam jer vlasnika znam iz osnovne i tu su mi blizu ali ono, razumem i njih ali ako kazes narucio sam a ja cekam. Dao je on meni sa njihovog bajsa da vozim točak, ali ja necu tudje da vozim, zato ne volim majstore bilo koje struke

edit: nisam ni znao sta je boost, standardna je glava

Poslednja izmena:
@bakara
Лијепо си то срочио, тако може. :)
И неки играчи окружне бг лиге у фудалу што 3х седмично пију су професионалци исто као и роналдо што је :d

Sada sam od onih koji idu kod drugara na pivo, davno je bilo drugačije :)
Vozim stazama gde ih ima, siđem sa bicikle da pređem ulicu itd... Verovatno što sam ***** pa to radim :)

Loše poređenje, i ti iz Bg lige moraju na neku travu tipa 100x50m, sa nekim banderama na suprotnim stranama i gde je neko škrabao linije po livadi, zabadao neke zastavice... Mislim, ima negde da se pročitaju propisi za taj tip sporta.

Imaš i vozače motornih vozila koji voze trke i pređu ne znam koliko miliona km, imaš i one koji se malo izjure gde im nije mesto, imaš i one koji trknu po nešto, nekog... i kada pogledaš nisu isti :) Malo su strožija pravila u toj priči.

Lično nikad ne zameram biciklistima što su na drumu, ispoštujem ih ... kažem sebi svako svoj krst nosi i vozim dalje :)

Odakle pazarite biciklisticku odecu gde je ok odnos cena i kvalitet? Negde do 5k max za biciklisticke gace ili sorc, kako ga ko zove. I kako ide izbor velicine za isti, ja sve nosim S od garderobe, da li ide ista velicina ili za broj manja?

planetbike
ono sto sam video na cikloberzi, ima jedan prodavac iz BG sa kvalitetnom novom opremom (ne bih da ga reklamiram ovde)

mislim da nema manje od S, mislim ima XS velicina, ali nisam video to da neko drzi. zavisi da li je odeca klasifikovana kao relaxed ili fit. najverovatnije da ti odgovara S, ali uvek mozes da probas
btw kvalitetna biciklisticka odeca nije jeftina. pogotovo bibshorts i njihov ulozak. ja sam uzeo Northwave Origin koje imaju dobar ulozak, zatim uzeo Look Bib Fondo i razlika u ulosku je drasticna. mnogo kvalitetnije Look za malo vise para.
ove sa CB sto covek prodaje za 100+ eura su jos kvalitetniji, mada zavisi koje distance prelazis sa biciklom i koliko vremena ti traju voznje prosecno

Odakle pazarite biciklisticku odecu gde je ok odnos cena i kvalitet? Negde do 5k max za biciklisticke gace ili sorc, kako ga ko zove. I kako ide izbor velicine za isti, ja sve nosim S od garderobe, da li ide ista velicina ili za broj manja?

van rysel, sportino kupujem prodajem :D

Van Rysel (decathlon) ima dosta prilicno prihvatljivih modela, koristim njihov suskavac, jaknu za kisu, porucio sam i dres dugih rukava malo bolji (50gbp) da vidim kako ce se pokazati za prelazno vreme, kad ne treba dzubin, a kad nije ni za dres kratkih rukava. Imao sam i do sada neke dugih rukava ali je uvek neki kompromis, ili su pretopli, ili ne stite od vetra, ovaj put da uzmem nesto namenski za srednje temperature.

Inace odecu generalno kupujem svakojaku, od najjeftinije iz lidla do malo jace srednje klase, da probam sve po malo. Generalno je kao i za ostalo, koliko para toliko muzike. Za nesto jeftinije a vrlo dobrog kvaliteta mogu da pohvalim Doltcini, za sada jedan od boljih odnosa ulozeno/dobijeno.

Pa znam da je skupa generalno biciklisticka oprema, zato i pitah za savete gde nabaviti povoljno. Vrlo retko vozim, mozda jednom mesecno (kako obaveze dozvole), svaki drugi mesec odvozim neku turu od 50 do 100km, a ostale su uglavnom krace do 30 km. Pa mi je zato bacanje para 100e na biciklisticke gace i generalno opermu, koje cu obuci par puta godisnje, a u pamucnu odecu ne mogu da vozim. Dali ste mi dobre smernice odakle da nabavljam, hvala vam.

30km ne mozes preci bez specijalne odece? A za to dva puta godisnje kupi najjeftinije i gotovo

Ма све до 100км може да се вози без икаквих уложака и одјеће, ако ти не треба и ако немаш неку посебну потребу да је носиш, а још плус не возиш често, не бацај паре џаба и не троши простор у ормару :)

Ne znam kako vozite/kako se znojite ali meni za sve duze od 5km treba dres ili sportska majica makar. U pamuku budem vrlo brzo mokar, naravno onda sam mokar do kraja voznje sto i nije bas zdravo.
Sem ako vozim iskljucivo ravno i lagano, onda mi ne treba nista specificno. Medjutim to je retkost, uvek se tu nadje neko brdo.

Upravo sto je rekao dule. Znojim se dosta, a kada se natopi majica, onda bude jos gore jer ne moze koza da dise i da se luftira koza. Ne podnosim to, kao i landaranje odece na vetru.

Nazad
Vrh Dno