Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

S je... Ali nisam mogao da odolim ponudi, verovatno cu ga zeni ostaviti, sramota me reci koliko para.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

sto sramota :)
koliko sam ja pukao za bejseve....
ove godine sa svime što se dešavalo (i privatno još dodatno) nisam nesto vozio, ali sam išao nasipom do Begeča. Generalno puteve sa kamionima ne volim, vozio sam par puta i nisam ljubitelj

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
nema tu kamiona, samo bicikli i poneki pesaci :)

odlicno za te pare

Poslednja izmena:
@telep, ne mislim da neko place za njim, mozda ga je odavno oplakao. Prodavala zena i cerka (20 god). Na oglasu niti je pisala marka, niti model, XT na vise mesta su napisale kao KST.

Mislim da nisu ni znale sta su imale.

ma, takav polovan bajs bez 600 eura nema. svako zna da ukuca u gugl xt i fox. nadam se da te neće neko negde skinuti sa bicikla. ja licno ne bi vozio to, ne znam samo odakle tim zenama takav bicikl ako nisu znale sta imaju. pogotovo sto je takva cena govori mi da je ovde negde dignut, mozda i iz tvog mesta

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma ima svasta, danas klincu naletim na BMC 24ka,sa lepim opremom za tu velicinu 8500din,cujem se sa covek, dogovorimo da kolega pokupi, ja uplatim, medjutim covek je u startu rekao da mu komsija ostavio da proda jer seli.... Na kraju komsija kad je cuo da je ovaj prodao, kaze rekao je 180eur...i ovaj se iznervirao, poludeo i sve uredno vratio pare na racun.

Suvise je naivno prodavati kradeno na oglasima i slati sliku svoje licne karte i jos nekih podataka...

Jedno pitanje koja širina guma može da se montira na točkove? Na primer da objasnim,kupim bicikl sa gumom 25c,to je neki drumaš,ako ram dozvoljava do koje širine mogu da se napakuju 28c,35c,1,75 ili 2,0
Jel to univerzalno ili treba gledati deklaraciju?

pa ne mozes da ides bas u ekstreme, road bike sa 25 najcesce ce dozvoliti 28 i nista preko toga. moze da stane, ali pri voznji pogotovo ako ustanes i vozis brzo gde se ceo bicikl pa i tockovi pomera levo desno, guma ce sigurno cesati, recimo moze 32 ali kad krene bicikl da se savija krene cesanje gume. takodje zavisi i od tockova, ako je road bike najcesce je sirina tocka predvidjena za uze gume

najbolje videti sa proizvodjacem, posaljes email pa znas sigurno koji su max planirali za ram i viljusku

Proveri da li ram drumaša može da primi šire gume od 28"

Na tom cube je najjeftinije promeniti gume (ako obruči nisu baš uski). Ja sam vozio 25mm i sada vozim 30mm. Kad je loš asfalt, dođe ti na isto (nasip od blokova do Ostružničkog mosta). Nisam probao nešto šire, još se razmišljam šta uzeti, 35, 37 ili 40. Bilo bi idealno da uzmem još jedan par točkova, stavim na njih ćelave 28mm i na drugi par neke 40mm sa malim kramponima... Ali to na zimu, ako naleti nešto.
Edit: ako staviš gume koje su baš primetno udobnije, one će biti i baš primetno sporije.

Poslednja izmena:
@telep има неку фобију од половног :) није све крадено и сумњиво ј-б-г, може се свашта наћи.

Вози ли ко туре узбрдо задњих дана? Ја сам од половине августа ријеђе возио, али сам пар пута ишао на мало брдовитији терен.
Screenshot_2020-09-04-23-17-24-968_com.strava.png Screenshot_2020-08-26-21-11-26-553_com.strava.png

С обзиром на терен и градску вожњу, са 21 km/h просјеком сам био баш задовољан. :)
Мада увијек може боље, чудна справа је тај бицикл.
Него ми смета сада и то што је дан доста краћи.

Na tom cube je najjeftinije promeniti gume (ako obruči nisu baš uski). Ja sam vozio 25mm i sada vozim 30mm. Kad je loš asfalt, dođe ti na isto (nasip od blokova do Ostružničkog mosta). Nisam probao nešto šire, još se razmišljam šta uzeti, 35, 37 ili 40. Bilo bi idealno da uzmem još jedan par točkova, stavim na njih ćelave 28mm i na drugi par neke 40mm sa malim kramponima... Ali to na zimu, ako naleti nešto.
Edit: ako staviš gume koje su baš primetno udobnije, one će biti i baš primetno sporije.

Gde si našao 30 gume?

Hvala,
probaću da nadjem negde neke 700x30 pa da vidim hoće li moći da se uklopi s mojim ramom i topeak blatobranima.

Вози ли ко туре узбрдо задњих дана? Ја сам од половине августа ријеђе возио, али сам пар пута ишао на мало брдовитији терен.
Pogledajte prilog 289598 Pogledajte prilog 289599

С обзиром на терен и градску вожњу, са 21 km/h просјеком сам био баш задовољан. :)
Мада увијек може боље, чудна справа је тај бицикл.
Него ми смета сада и то што је дан доста краћи.
ja samo po ravnom u poslednje vreme, sajlonac je ekspert za brdo :D

jutarnja

Prilozi

• 100.jpg
    100.jpg
    745.1 KB · Pregleda: 106
^
Auu kolega, ovo je pravo uzivanje - ovako rano vec biti na 2 tocka.
A i slika je prelepa.

@joximovic
Toliko sam izbegavao ravnicu tj forsirao brda da sad moram da pauziram par meseci... Moracu malo da se preorijentisem na Vojvodinu kad se vratim voznji opet :)

@illidan
Odlicna fotka!

@jaksa
Schwalbe g-one speed imas u toj dimenziji, doduse ne znam da li ih ima na stanju kod nas.
Uzeo sam u bas toj dimenziji Vittoria Corsa Control G2.0, medjutim ipak sam resio da idem na tubeless pa mi sad stoje. Mooozda ih upotrebim za drugi set tockova za turing, nisam jos prelomio da li to ili 27.5 i neku siru gumu.

ja samo po ravnom u poslednje vreme, sajlonac je ekspert za brdo :D

Hahah pa dobro nisam bas ekspert al se trudim :D Vala kolko ih vozim tolko i dalje ne mogu da prismrdim drugarima jer džaba, po 15 pa i 20 kg su lakši od mene...
Svakako sam zadovoljan, još nije ni blizu kraj sezone a imam solidnu elevaciju pogotovo kad se uzme u obzir da bar 80% vozim drumaša ;)

Screenshot_20200905-141407_Strava.jpg

Inače slika ti je predobra!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
I ja se za sad držim ravnice.
Mada kad vetar krene, tražićemo mi brda

Nega da pitam ove sto voze drumase, kojom brzinom se krecete? Kad prodju pored mene imam utisak da stojim u mestu [emoji3]

[emoji1787]
402d813b72cec0baee2c3f7d53a4efdc.jpg

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Rekreativci drze prosek najvisi oko 30 od onoga sto sam ja video do sad. Naravno, sve je to relativno i nema pravila. Meni je na rekumbentu prosek oko 25km/h sa 26x1.75 gumom.

@sajlonac
Sem sto mi je vreme voznji vece od tvojeg za 10%, km i visinci gotovo identicni, s tim sto si ti to lepo razvuko do septembra, ja do pocetka jula to nabio i stao, *mjau**mjau**mjau* :)

Auh vidim, alal ti vera za ovu elevaciju rekumbentom, meni je to nezamislivo!?! A i brzina.. Doduše meni bi bilo dosta kraće vreme da sam ove godine samo drumaša vozio ali kad pogledam, bilo je tu ipak i solidno offroada.

Što se brzine tiče, zavisi da li je početak ili kraj sezone [emoji14]
Po ravnom u poslednje vreme solidno brzo teramo :D
Doduše ovo je čist amaterizam i rekreativna vožnja, momci koji treniraju i takmiče se su ipak neka druga liga :)

Par primera..
Screenshot_20200905-225752_Strava.jpgScreenshot_20200905-225807_Strava.jpgScreenshot_20200905-225838_Strava.jpgScreenshot_20200905-230015_Strava.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Brzina mi i nije neka, veca nego sa mtb i istom gumom svakako, ali me drumasi ipak ostavljaju iza, pogotovo uzbrdo. Videcemo kako ce biti sa novim kad ga sklopim i malo se vratim u formu, trebalo bi bar da se priblizim malo drumasima.
Elevacija, da, to je neka tvrdoglavost koju platih kolenima. Bice toga opet, samo pametnije sledeci put, adekvatniji prenos i vise pripreme. Ovo je bio klasican nedostatak vremena pa cim imam priliku da vozim moram da odvalim dugu voznju i dosta brda, umesto da sam stalno po malo.

Izgleda da ću Duletovim stopama. Baš sam malo penjao do pre mesec dana (8700m ove godine, od toga 6000m u poslednjih mesec dana). Kad sam počeo malo više, zaključio sam da nisu sva penjanja ista. Kad je teren blago valovit, (dobar) deo uzbrdice može da se izvuče zaletom sa prethodne nizbrdice. Drugo, voziti 10km sa 2%usponom je (meni) daleko lakše nego 2km sa 10%, a ukupan uspon je isti.
Odgovarajući prenos je ključan. Trenutno vozim subkompakt pogon 48/32 i kasetu 12-36. Bez toga ne bih mogao na uspone preko 10%, osim da guram. Kad (ako) smršam 10kg, onda menjam kasetu [emoji16]

@jaksa voziš li diskove ili klasične kočnice? Ako su diskovi sa 142x12 TA, možemo da se nađemo na Adi i zamenimo točkove jedan krug.
Zaboravi, neće da može bez zamene kasete...

Poslednja izmena:
Hvala na dobroj volji, klasične su kočnice. Klasičan drumaš.

Nazad
Vrh Dno