Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa ne znam kako se meri dužina, ova moja je od ivice do ivice 13cm dugačka, a za ovu koju bi da uzmem ispod piše dužina 105mm. Morao bi da pozovem da vidim šta je tačno, naslov ili opis. Meni bi svakako to išlo skroz naviše, koliko može, da mi volan bude što višlji pa sam i gledao da bude što duža.

Meris osovinsko rastojanje valjda, a ne od ivice do ivice.

Sto se podmazivanja i odrzavanja tice apsolutno se slazem sa bakarom. Da bi lanac trajao optimalno treba da ulozim vise u sredstva i pre svega vremena, nego sto ce me kostati da ga zamenim prevremeno zbog loseg odrzavanja. Da se ogradim, ne vozim po blatu, mozda za mtb vaze druga pravila po tom pitanju. 8faz sram pc830 mi je trajao oko 4k km, 11faz pc1110 za sada 5k km i deluje da ce jos trajati, istegao se na 2k malo i tako stoji vec 3k.

Pranje je ok, ako nije pod pritiskom vec normalan mlaz sa creva uz izbegavanja kriticnih mesta, nece mu nista faliti niti se pojacavati kvrckanja. Bar ja tako perem i nisam do sada imao problem koji se pojavio/aplifikovao nakon pranja, naravno pazim da ne prskam direktno u lezajeve i tome slicno.

Šta konkretno tražiš i u kojoj veličini i za koje pare?
Sigurno ćeš kad tad naći na cikloberzi nešto za 50-60% cene novog u DE.

Hardtrail bajk, veličina 21” mada može i 20”, XT oprema. Budžet je 700e i to ne bih išao preko. Nešto tipa Cube Race One, to mi je zapalo za oko. Našao sam dva ovde ali su 19” i to mi je malo.

Na 2bike je trenutno baš loša ponuda za veličinu koju tražim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vozim KTMa već 9/10 sezona sa full xt opremom i sa time sam prezadovoljan. Nikad nikakav kvar, samo redovan servis i normalno potrošne stvari. Gledam da mi nov bajk traje 4/5 sezona. Znam da full xt nov za moj budžet nema ni u snu, zato sam gledao polovne. Uglavnom Race One model jer ima sve što tražim sada. Svaki dan po par puta pogledam 2bike ako naleti neka top ponuda da odmah odreagujem jer sam već 2puta zakasnio. Pratim i ebay.de mada do kraja ove nedelje ću da znam da li rođak dolazi.

Ako vi znate nekog ko ima nešto na prodaju, slobodno pišite na pm.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Treba mi brzi savet. Uzeo ženi bajs, ovaj. Međutim, stigao je sa malim udubljenjem na ramu:
IMG_20200617_161522.jpg

Da vraćam ili nije ozbiljno?

nije ozbiljno.

nov u prodavnici ili polovan? ako je nov, vrati :)

Polovan, na linku je opis. Ovako je besprekoran, ali ima to malo udubljenje.

Gotovo da se ne vidi, kaže da nije siguran da li je bilo ili je nastalo u transportu. Prihvata vraćenje.

Šta je OKP? ( :

Mislite da smem da pustim ženu na ovaj ram?

Perfekcionista - opsesivno kompulzivni poremećaj.
Ne bi trebalo da bude problema. Pretpostavljam da ti je zena prosecne tezine.
Mada ako vec mozes da vratis onda razmisli.

Pa lep je bajs, njoj se sviđa, ovo sam primetio opipavanjem. Skoro da nema ogrebotinu. Ako nije opasno zadržao bi ga.

Odlična kupovina za te pare. Ne vraćaj, nema tu opasnosti. Da znaš samo kakav Canyon je bio s udubljenjem, nisam kupio a sad mi pomalo žao...

Ma video odmah na oglasu da je super, samo mi je trebala potvrda da nije opasno ovo udubljenje. Nije veliko, ne deluje opasno, ali bolje da pitam. Hvala! ( :

Uz pomoć mojih dipl.ing. moći, garantujem da nije opasno :)

Tu se ostetio kad su sekli sajlu:d

Nista mu ne fali, slobodno vozi.

Alu ramovi se obicno umore na krajevima viljuske ili pogonu tu gore moze da pukne jedino ako zvekne u neki zid, jer tu materijal "ne radi"

I ja sam kolega, ali na informatici nismo učili mnogo o izdržljivosti aluminijuma. Da ne bude posle da sam namerno hteo ženu da... ( :

@Bakara
Tako i meni deluje, ali šta znam. ( :

Poslednja izmena:
Ijao, i vi ovo zovete oštećenjem? Ajde bre... ni vizuelno nije nešto, a kamo li tehnički.

Isprobali bajs malo pre kiše. Ide super, nema nigde lufta, sve radi kako treba. Ali bolje da proverim... baš se izbedačih kad sam pod rukom osetio udubljenje.

To iznad slova C, ta linijica. Moguce kada ih transportuju pedalama od drugih bicikala hoce da se ogrebu. Moj je bio ogreban tu gore, ali uzeo sam ga, ionako sam ja napravio novih 20

bicikl bez ogrebotina nije bicikl :)

#223s - Kraljevica, Krčki most, Omišalj
Teško da ima nečeg preterano bitnog što se vožnje tiče. Uglavnom lagano bicikliranje i šetnja. Čak i zamak koji konačno nađoh bio pod skelama. :)
Više je za one koje zanimaju obilasci mesta, ali poslužiće i onima koji su se uželeli mora.

Bravo Cane [emoji122][emoji122][emoji122]
Planiraš li neke ture kod nas da snimaš?

Podsetio si me da postavim snimak predivne Šumadije.

https://youtu.be/cdLwFrfNdvs

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ma planiram. Najviše planiranih tura uvek i imam kod nas. Za obilazak Brankovine sam čak dobio bio dozvolu da snimim kompleks, ima tome barem 5 godina. Sada je problem što sve puno košta, jer mi ništa pametno nije blizu. U mojim filmovima se primeti da na većinu vožnji krećem biciklom, a ako sam morao kolima to je obično bilo do 70-75 km. Kratko i jeftino. Ovde mi je Valjevo na 90 km. I nije u pitanju samo gorivo nego dug put znači da moram da noćim. Mogao bih da odradim jednu vožnju godišnje. Jedino da se preselim u Čačak. :)

EDIT: Mislim da i dalje najviše filmova imam iz Srbije, samo ih slabo ljudi gledaju.

Poslednja izmena:
Lepi snimci, žao mi je što moram da postavim banalno pitanje:
jel ima još negde onih naočara iz Lidla od 500 din ili neke jeftine alternative?

Info - mekano sedište iz lidla je 'nako, ne svidja mi se baš. Vratiću fabričko na bicikl.

Vrh Dno