Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Naočale iz lidla su baš nikakve bile....jeftinih alterativa sigurno ima, ja kupio u nekoj š prodavnici sasvim slučajno, totalni NN.

Će prodaješ sedište? ;)

Sad vidim, prodaju lidl naočare za 2000 din. Stvarno nisko...
Neću da ga prodajem, imam još biciklova :)

U Bosni u DM-u imaju naočare za djecu. Možda da razmislite i o njima. Planiram da ih kupim, cijena je oko 5€. Pa vidjećemo kakve su...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Lepi snimci, žao mi je što moram da postavim banalno pitanje:
jel ima još negde onih naočara iz Lidla od 500 din ili neke jeftine alternative?

Info - mekano sedište iz lidla je 'nako, ne svidja mi se baš. Vratiću fabričko na bicikl.
Imas da kupis uvex zastitne naocare u prodavnicama zastitne opreme, ja sam bas skoro kupio i mogu ti reci da su skroz ok, meni lično odgovaraju, mada iste modele prodaju i po bike shopovima

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

+1 kupio Uvex naočare za biciklo i platio oko 2.5k,kasnije našao iste (al sve isto) zaštitne za rad za tipa 500-700 din.

+1 kupio Uvex naočare za biciklo i platio oko 2.5k,kasnije našao iste (al sve isto) zaštitne za rad za tipa 500-700 din.

Па то је та продаја имена, ништа друго, баш сам их скоро спомињао. Исто тако им је са кацигама, по 25к дин кошта обична пластична кацига са сертификованом заштитом, само зато што пише Uvex на њој.
Било која друга радња ХТЗ опреме да је направи капирам да би коштала макс 3-4 хиљаде дин.

Седиште из Лидла ми је јако чудно, као да му удобност зависи од бермуда или панталона које носим, на неким ми је скроз ОК, на другим ми мало смета, а не знам шта је у питању. :d
BokiPK возаћу га још 5-10 дана да видим како се понаша, а ако ми не буде одговарало могу ти га послати ако си стварно заинтересован.

И што се тиче ногице на друмашима, на крају сам је нашао, и то је она обична што се качи на рам бицикла.... чисто да бацим слику јер знам да је неко питао, Јакша чини ми се?!
IMG_20200619_151753.jpg
Не изгледа ни она толико лоше, мислио сам да ће ружније бити. Наравно можеш префарбати ову црвену тачку црним маркером.... али ја већ имам неке црвене детаље на бициклу тако да је мени више мање ок.

Па то је та продаја имена, ништа друго, баш сам их скоро спомињао. Исто тако им је са кацигама, по 25к дин кошта обична пластична кацига са сертификованом заштитом, само зато што пише Uvex на њој.
Било која друга радња ХТЗ опреме да је направи капирам да би коштала макс 3-4 хиљаде дин.
pa sad, to ti je isto kao i za sve drugo...

ima i kineske patike za 1000 dinara a ima i za 25000 din
Ima i kaciga od 1000din ima i za 25000

Razlika je u tome sto ces tu od 1000din da kupis i neces je nositi, a onu bi od 25000 bi nosio ali ti je skupa, a usput potpuno ignorises cinjenicu da izmedju 1000 i 25000 ima i drugih modela.

Sto se naocara tice te HTZ su odlicne, ali ipak nisu iste kao biciklisticke
HTZ naocare su obicno dosta jednostavnije izrade, lagane i izlivene iz komada, biciklisticke jesu slicne ali su iz vise delova, malo finije plastike i sa gumenim dodacima
razlika jeste samo u detaljima ali ti detalji i prave razlicitu cenu.

One naocare iz linde su grozne bile, u svakom slucaju su mnogo bolje HTZ

e da i biciklisticke koje sam uzeo su takodje grozne, sam materijal nije los ali je ulozak katastrofa.

Poslednja izmena:
*mjau**mjau**mjau*a ja nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

i skontao sam da kod biciklisticke opreme, pogotovo odece ima zasto nesto kosta.
uzeo sam northwave biciklisticke za 5000diin koje su jeftiniji model (jer postoje i one od 100-150e) i ulozak je toliko kvalitetan da sto duze vozis sve se manje oseti da ga imas na sebi, a dupe ne boli.

tako i naocare, uzeo neke uvex nisu nesto skupe, one sto menjas stakla, i ova zatamnjena su mi se vec izgrebala, a nisu nijednom ispale na pod... tako da ce izgleda i to da se zameni za neke oakley.
kupis jednom nesto kvaliteteno i miran si.

...Седиште из Лидла ми је јако чудно, као да му удобност зависи од бермуда или панталона које носим, на неким ми је скроз ОК, на другим ми мало смета, а не знам шта је у питању. :d
BokiPK возаћу га још 5-10 дана да видим како се понаша, а ако ми не буде одговарало могу ти га послати ако си стварно заинтересован...

Svako sedište daje malo drugačiji osećaj u zavisnosti od odeće. Imam par omiljenih šorceva ali mi se klizaju na Speciju, dok ovo iz lidla baš ima fin grip.
Trebalo bi mi i malo duže, to sam shvatio tek kada sam ih direktno poredio.
Ako se ne pojavi ponovo za to vreme oprema, zašto da ne.

Ajde sad jedno noob pitanje, isplati li se ulagati u opremu, ili jednostavno pordati bajs i kupiti drugi. Vilu bi trebao ili menjati ili servisirati ako bude mogla da se servisira, i kocnice tektro draco. Oprema je uglavnom acera I deore.
Vozim trekking focus lost lagoon, velicina rama je M, mozda bi mi cak trebao L, visok sam 173cm, ali imam 92kg [emoji1787][emoji1787]

ako ulazes u opremu kostace te vise nego da kupis ceo bajs sa tom opremom, i ako ga budes prodavao nikad neces vratiti ulozen novac. ali ima neka draz kad sam upgrade-ujes bajs :) barem meni :)

Jbm li ga, ima nesto i u zadovoljstvu nije sve u parama[emoji4][emoji4][emoji4]

upravo :)

Sjajan video. Samo nisam znao da na drumasa ide i ovaj profil guma.

Poslednja izmena:
Na klasičan ne, na gravel da. Hibrid za skoro sve uslove.

Apropo naočara, jedne od boljih sa gomilom dodatne opreme i stakala sam kupio na Aliexpress: https://a.aliexpress.com/_dZOi704

Samo da Ali počne da dostavlja za Srb...
f903c6e86ae4404e9dcb918737b9b8d5.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

ima takvih na CB za 1500din :)

Screenshot_2020-06-20-20-11-18-533_com.strava.png

Испаде добар дан за вожњу на крају, јесте да сам имао солидан вјетар у прса бар 30ак км, али опет није било спарно ни вруће, таман онако.
Чини ми се да сам на овом друмашу бржи за бар 3 км/ч од мтб-а са истом потрошњом снаге.
Забран је иначе лијепо излетиште баш.

Na drumasa samo ovaj prvi tip: "defender",
i moraju biti u crnoj boji, ova mu ne ide nikako.

Da li mi veruješ da se s tom bojom borim od sinoć, da je svarim. To mi je odmah upalo u oči i pokušavam da pronadjem dovoljno sivih elemenata na bianchiju ne bi li ih lakše povezao vizuelno sa ostatkom bicikla.
S razlogom sam r1/r2 stavio na 1.mesto na listi, ali izgleda da nema crnih.

Ja sam samo crne vidjao, ni jednu drugu boju nisam.

Mozda uzivo izgledaju bolje nego na slikama posto ne vidim da nude drugu boju.

na drumasu je bitno da se mogu oni lako skinuti i da se mogu bocno fiksirati.

Crni su SKS-nešto. Imaju onaj završetak kao suknjica na kraju pa mi nisu baš lepi.

Je l ima nekoga iz NS da mi pogleda jedan bajk?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ti si beše stavio šire gume? Ovi sks su do 25mm. Za koji god da se odlučiš, vidi da li može za tvoju širinu gume.
Inače, na par vožnji kada me kiša uhvatila, ovi kratki mi ne bi pomogli. Meni prednji točak baca vodu odozgo, ispred vile (ispred mesta gde bi bile caliper kočnice da ih imam) i bukvalno nalećem na tu vodu head tube-om i kolenima/sprintericama (ako duva pa je nosi levo/desno). Možda to ne dođe do izražaja kada se vozi polakše, ali ja obično žurim da se sklonim. Blatobrani u stvari imaju smisla kad je mokro, a ne pada. Kad pada, mokar si pa si mokar, nema pomoći.

Topeak r1/2 bi trebalo da rade ok i sa 28mm - review
SKS su mi ružni. Upravo mi i treba kad je mokar kolovoz.

Nazad
Vrh Dno