Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

pa lakse je kriviti bicikliste :)

nego mene vise interesuje tema oko kineskih carbon ramova :)

kojih? :D
Udavilo se pitanje u moru komentara o zakonu.
Kao da ce neko od nas da promeni misljenje ili nacin voznje zbog nekog tamo zakona ili nekog tamo kolege sa foruma.
Full respect za poznavanje, jos vise za postovanje zakona, ali ja nastavljam da vozim kao i do sada, onako kako mi odgovara. Daleko od toga da sam bahat, cak preferiram trotoar, ali stvarno nekad nema logike da preskacem ogradu da bih se ukljucio na 30m staze pa onda ponovo nazad na put.

Anyway, 3 puta smo citirali zakon, i procaskali malo o tome, nema sta novo da se kaze na tu temu.

@illidan
ja sigurno za ovu sezonu necu uzeti kineski karbon jer upravo plastificiram trenutni alu + menjam neke sitnice. Sve u svemu, ulog od 100eur i ne isplati mi se da prepakivam sve za 3 meseca. Sledeca sezona.... ozbiljno sam se nalozio da probam. Malo odustanem, kao cemu to, ali onda me privuce ponovo.
Skoro sigurno da uzimam novu grupu, za sada je izbor na shimano m8100 (xt za mtb) i trebace mi ram i tockovi. Posto sam rekreativac, ne jurim svaki gram i aerodinamiku pa mozda uzmem siguricu neki alu. u tom cenovnom rangu mogu da biram i biram.

kojih? :D
Udavilo se pitanje u moru komentara o zakonu.
Kao da ce neko od nas da promeni misljenje ili nacin voznje zbog nekog tamo zakona ili nekog tamo kolege sa foruma.
Full respect za poznavanje, jos vise za postovanje zakona, ali ja nastavljam da vozim kao i do sada, onako kako mi odgovara. Daleko od toga da sam bahat, cak preferiram trotoar, ali stvarno nekad nema logike da preskacem ogradu da bih se ukljucio na 30m staze pa onda ponovo nazad na put.

Anyway, 3 puta smo citirali zakon, i procaskali malo o tome, nema sta novo da se kaze na tu temu.

@illidan
ja sigurno za ovu sezonu necu uzeti kineski karbon jer upravo plastificiram trenutni alu + menjam neke sitnice. Sve u svemu, ulog od 100eur i ne isplati mi se da prepakivam sve za 3 meseca. Sledeca sezona.... ozbiljno sam se nalozio da probam. Malo odustanem, kao cemu to, ali onda me privuce ponovo.
Skoro sigurno da uzimam novu grupu, za sada je izbor na shimano m8100 (xt za mtb) i trebace mi ram i tockovi. Posto sam rekreativac, ne jurim svaki gram i aerodinamiku pa mozda uzmem siguricu neki alu. u tom cenovnom rangu mogu da biram i biram.
Uvek prvo vijaj najbolji ram koji možeš priuštiti zatim točkove i onda uzimaj grupu.
Čak bih kokpit, sic i pogotovo gume pošto je MTB stavio ispred grupe.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Screenshot_2020-05-08-18-02-27-713_com.strava.png
Мислио сам да је мало захтјевнији пут Бг - Нс и да је мало више узбрдо. Изненадио сам се колико се нисам много уморио од пута.

na sundjer i cetkicom nikada ne mozes bas da ga skroz ocistis. Puskiranje u samousluznoj perionici je prava stvar. samo moras da pazis da ne prksas pod punim pritiskom na lezajeve. Tockove mozes da skines pa glave nisu problem, ali patronu i soljicu moras da pripazis. Samo da nije direktan mlaz

voda, neki sampon za pranje kola, motora ili bicikla sa sundjerom (za pranje kola), smrkom pre i posle sampona. za lanac, kasetu, prednji pogon mozes neku cetku, sundjer ce se pokidati
ram se posle moze mikrofiber krpom obrisati

Hvala vam na pomoći, ali nisam smeo da pustim pun mlaz u samouslužnoj perionici.
Imam i dinamu u prednjem točku, ipak ću da ga perem sunđerom i krpicom.

Još jedno pitanje, koji servis na NBG preporučujete?

Bicikla izvađena iz podruma posle 6-7 godina. Sređena, naštelovama i oprana ručno. Kao nova. Doduše, nekada sam radio u bicikl servisu pa se malo razumem.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka
18a45f1b11aab9dab198b13ab35d35fc.jpg

Ja sam pre neki dan prao bajs, klasika sa crevom, ali sam skidao lanac i čistio ga u uljanom razređivaču, ode ceo litar 200 din, maltene, bolje da sam nov kupio!
Navodno može razređivač da se procedi kroz filter za kafu pa da se ponovo koristi, nemam pojma, a ni filter.

Ako si hteo već lanac da opereš, mogao si na licu mesta isprskaš WDom, skine sve i onda ulje za lanac i miran si.

Nema potrebe ispiranje pod pritiskom. Pogon, kaseta, lanac - odmašćivač, bicikl - šampon npr, a za ispiranje je dovoljno zalivanje iz flaše. Nikakav pritisak.

Treba mi savet, u kom pravcu da gledam. Trenutno imam genesis atlanta, isti kao ovaj na slici. https://ibb.co/tK2PBLg
Kupio bih takav sličan bicikl, radije sa visećim kočnicama nego s diskovima, 28" ili 29" , i radije malo kvalitetniji.
Molim za neku konkretnu preporuku.

I ti si kandidat za a hibrida
Znači bajs sličan tom samo sa krutom karbon vilom i ja bi preporučio drumsku mehaniku ili hidrauliku... To je nekih 250-350€
"Viseće" su v brake, to ti nije potrebno na takvom bajsu

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pa možda si poručio poslednji komad. Da li ti je stigla potvrda porudžbine?

Cao Boki, prodje par dana ali ovo sto je sportvision uradio je necuveno.

Da, prosla mi je potvrda porudzbine, ali su, i to jedva kada sam ih dobio, rekli da mora da se proveri da li proizvod ima fizicki ostecenje :)
I naravno, danas mi stize na viber poruka bez mogucnosti odgovora da je celokupna porudzbina stornirana jer biciklo ima fizicko ostecenje. Koji su to lazovi,oni to biciklo na stanju nisu ni imali i sada pokusavaju da se vade navodnim fizickim ostecenjem. OK, mogu ja sada gledati taj bajs po regularnoj ceni ali 18500 mi je zaista puno a sa druge strane razocaras dete...Bas los feedback sam imao sa ovom situacijom sa sportvision-om.

Hvala ti jos jednom na angazovanju, sada moram da jurim to biciklo: capriolo-diavolo-400-2418ht plavo rozi na nekom drugom mestu.

Poslednja izmena:
Ahahaha, ja ne verujem.
Dobio malopre, istu poruku, od sportvision-a, ali samo u vezi carapa.
I to posle nedelju dana.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Treba mi savet, u kom pravcu da gledam. Trenutno imam genesis atlanta, isti kao ovaj na slici. https://ibb.co/tK2PBLg
Kupio bih takav sličan bicikl, radije sa visećim kočnicama nego s diskovima, 28" ili 29" , i radije malo kvalitetniji.
Molim za neku konkretnu preporuku.
Koliko si visok? Zet prodaje svog hibrida, sasvim solidan i brz bajs.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ne.
Fizickom proverom, utvrdili su, da fizicki, ipak, nemaju taj proizvod.
Samo ne znam, kako sam dobio potvrdu, da je roba poslata, i jos sam dobio broj porudzbine.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

hibrid u smislu mesavina road i mtb bicikla. drumski ram (geometrija) i pogon, ali ravan korman, nema dropbars kao drumski bicikl. to je taj neki fazon touring kao taj scott.
taj scott je ok za nov bicikl, takve su cene sa takvim komponentama nazalost.

Kao što rekoh, ništa više ne znam, sad ima nekih električnih, pa tih sa malim motorima itd...
Znači, meni treba neelektrični hibrid. Ovaj Nishiki ne bih uzeo ni za 100e :)
Videću čega ima u ponudi, sad ide ona mučna faza učenja :(

Edit - s obzirom da onaj Genesis ostaje u kući, opcija bi mogao biti i neki drumski bicikl, njih sam uvek najviše voleo...

Poslednja izmena:
Malo da sačekaš sa ponudama u radnjama jer je siromašna zbog ove situacije sa coronom.
Ali propreti oglase na KP, cikloberza itd, možda izleti nešto ok za te novce.

Imam Kilimanjaro ili se zove izgleda X-Fact, fali mi nogara za njega a kačenje izgleda ovako,
1082766ef8392a7046750040393d3774.jpg

Da li je to neki standard? Viđam po oglasima dosta nogara sa 40mm razmakom šrafova, izmedju ostalih i za KTM. Zna li neko da li je to to? Mislim, bilo koja sa 40mm razmakom šrafova?

Poslednja izmena:
Trebalo bi da može bilo koja 40mm univerzalna a ima i varijante sa "šlicovanim" rupama pa pokrivaju od 20-40mm širinu.

Dekatlonov Triban 120, mišljenje?

To je baš onakav bajs kakav sam napisao da ti treba, čak i bolji [emoji39]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Da, da, tako je :)

Visok sam 183cm, da li je L veličina odgovarajuća - po njihovoj tabeli jeste, ali ne znam kakva je praksa?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Dužina farmerki je 34 (standard) - ipak je moja visina bliža donjoj granici za L. Jednom sam imao prevelik bajs, muka je to.
Otići ću da ga vidim. Hvala vam.

Vrh Dno