Sgt. Major;5867375Da li neko u Srbiji prodaje ovakve stvari?[/QUOTE je napisao(la):
Baš sve te konkretne modele verovatno ne, kao ni u mnogo bogatijim zemljama. No, osim izuzetno visoke cene, ukoliko razmišljaš o transportu bicikla avionom, imaj u vidu da pojedine avio kompanije prihvataju isključivo mekane torbe, neke isključivo čvrste (kofere), a neke zahtevaju da bicikl bude eventualno samo u najlonu, odnosno da se jasno vidi da je u pitanju bicikl. Ja sam pre koju godinu razmišljao o nekom koferu i nošenju, ali se ispostavilo da npr. možeš da odeš sa koferom, ali ne možeš da se vratiš ili da na vezanom letu jedan prevoznik traži kofer, a drugi torbu. Sad, možda su to bile samo moje neke rute, ali proveri (ako već nisi).
Osim toga, kod nekih kompanija je cena transporta bicikla bila 100 i više evra, pa uz sve peripetije ispadne jeftinije da unajmiš neku zver od bicikla na odredištu, barem ako ideš na kraći put. (ne treba zaboraviti astronomsku cenu samog kofera ili torbe) Istina, u nekim slučajevima cena je bila i samo 40ak evra, ali u oba smera to je 80, a u slučaju vezanih letova mogli bi da traže da platiš za svaki let posebno. Muka živa. Osim ako imaš u planu rute na kojima je sve isprobano/uhodano i jeftino. Mislim da su neke kompanije pominjale i da će prevoz bicikala biti čak i besplatan, ali da to nikada nisu stvarno uveli. Mada, nisam proveravao barem godinu-dve.
Što se kupovine tiče, na tolike cene kofera i torbi nije verovatno problem ni otići kolima, busom ili vozom do neke zemlje u blizini, u kojoj imaju ono što želiš. Ne bi me iznenadilo da isporuka tako kabastog kofera košta i 100 evra. (a to sve ulazi u carinsku osnovicu, pa onda na sve još i pdv) Ako ti Tule odgovara, verovatno možeš da završiš posao sa Lav autom, imali ili naručivali. Jedno vreme su baš imali izložen dobar asortiman raznih stvari za bicikl.