Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Stiglo i meni, isto takvo.

Fora je što svijetli baš jako, a u modu sa dve boje izgledam kao milicija na biciklu. Od sad ga zovem milicikl.

Koje dve boje, plava i crvena? Viđam po Kini na jutubu nekakve motorcikle koji svetle trepćuće plavo svetlo pozadi, pa mi nije jasno jel to tamo dozvoljeno ili je u pitanju zloupotreba kao što se ovde mogu kupiti blinkeri za "pratnju" za 10 evra.

Kod mene ima tri boje, crvena, ružičasta i plavkasta (povuče na ljubičastu).

Bilo je besplatno testiranje ovih spravica nedavno na Košutnjaku, nije me interesovalo, nisam čak ni pogled bacio :)
Ako bih vozio dvotočkaša sa motorom to bi bilo nešto sa 1000 kubika hahah.
Provozao sam aero drumaša, ali najjači utisak su mi ostavili neki mtb točkovi iako me mtb bicikli i discipline ne interesuju uopšte. Krenulo nevreme i provala oblaka, pridržavamo one tende da ih vetar ne odnese i poruše se neki točkovi. Uzmem ja da pokupim kad sam podigao ono kao da nemaš ništa u ruci, neverica, točak sa onolikom gumetinom... ne mogu da ocenim ali kao da ima par stotina grama

Koje dve boje, plava i crvena? Viđam po Kini na jutubu nekakve motorcikle koji svetle trepćuće plavo svetlo pozadi, pa mi nije jasno jel to tamo dozvoljeno ili je u pitanju zloupotreba kao što se ovde mogu kupiti blinkeri za "pratnju" za 10 evra.
Da, moja je plavo (možda malo više vuče na ljubičasto) crvena, blinkaju tri puta jedna, tri puta druga, pa naizmenicno u sekundi. Sinoć me saobraćajci obilaze i gledaju, nije im ništa jasno. Ali sam zato uočljiv dosta rano, i kad vide plavo crveno, trebalo bi po nekom refleksu i sami vozači da uspore. Znam da ja bih da ne znam šta je ispred mene a blinka plavo crveno :)

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Podmazivao sam ja, mnogo je masno i prljavo :)

Bolje je namensko ulje ili neko u spreju (teflon) jer se lakse dozira i dugo traje.

Mene te najave bici staza iskreno plase, i vec rizikujem da budem dosadan na tu temu, ali stalno ponavljam nadajuci se da ce se prenetei tamo gde treba.

-bici staze su za decu i rekreativce
-ljudima koji idu biciklom na posao treba omoguciti neometano i efikasno stizanje na posao na vreme, znaci ne moze se ocekivati da guraju preko pesackog, obilaze pesake, drvece i sl.

-staze i trotoari vec postoje, gradu su potrebne bici trake i ne treba izmisljati rupu na saksiji.

Poslednja izmena:
Bilo je besplatno testiranje ovih spravica nedavno na Košutnjaku, nije me interesovalo, nisam čak ni pogled bacio :)
Ima li neki način da se unapred sazna kad će biti ovakvih promocija?
Ja retko kad dolazim za BG, zapravo bez potrebe i ne dolazim, zadnji put bio u februaru, prošle godine...

Ima, pratiš vesti na sajtu cikloberze :)
Mada ko zna kad će biti ovo ponovo.

http://www.2bike.rs/na-dva-tocka/zanimljivosti/specialized-days-2017-13-i-14-maj-beograd

Sad jedino ostaje kad bude Planet Bike organizovao pa će biti Scott modela za probu. Biće najava na njihovom sajtu. Ići ću i na Košutnjak i u Novi Sad kad bude.
Verujem da će mi se više njihovi modeli više dopasti.
S-works me uopšte nije oduševio kako sam očekivao. Ali nisam ga valjano ni isprobao jer je bila provala oblaka i 16 stepeni, sve mi je preselo

Meni lično se najviše sviđaju haibike modeli, među prvima su počeli sa ebajkovima i imaju ogromnu ponudu.
Ali bi svakako prvo hteo da vidim kakav je filing asistirana vožnja.

Poslednja izmena:
Ja retko kad dolazim za BG, zapravo bez potrebe i ne dolazim, zadnji put bio u februaru, prošle godine...
Postavljao sa u ovoj temi, ne pratis na casu :)
https://youtu.be/HUZp4trqzcY

Probao sam par modela el. bajkova(ne na SRB24) i zanimljiva i korisna naprava za ono za sta je namenjena.
Postoje ocigledne razlike izmedju modela koje sam probao koje najvise manifestuju prilikom asistencije i samog osecaja u voznji.
Za mene to nije bicikl.

Ko će pratiti sve ove teme, ima toliko toga da kad bi ceo dan čitao zanimljive teme po forumima ne bi imao vremena ni da jedem a i dalje ne bi sve stigao da pročitam.

Da li je neko podmazivao lanac sa obicnim motornim uljem i kakvi su utisci?
Iscitaj ovo i bice ti stosta jasnije:
http://www.bikegremlin.com/2017/03/30/o-lubrikantima-za-lanac-bicikla-detaljno/
http://www.bikegremlin.com/2017/05/25/komparativni_pregled_lubrikanata_za_lanac_bicikla/
http://www.bikegremlin.com/2015/06/20/podmazivanje-lanca-bicikla/

Inace ceo sajt bi trebalo da procita svako ko zeli ozbiljnije da koristi bicikl i naucice 99% onoga sto se najcesce pita. Mogu samo da pohvalim pisanje, jer krije sustinske odgovore na skoro sve, sa aspekta korisnika bicikla. Covek se zaista potrudio i ja mu skidam kapu na detaljnosti i posvecenosti.

Poslednja izmena:
Svaka mu cast zaista!
Ja trazim neki bicikl da kupim i kada sam procitao taj blog, shvatio sam koliko ne znam o njima...
Ali, sada sam bar shvatio sta mi treba i sta trazim...:)

Ja upravo ulje za šivaće mašine koristim. Uvek mi je dostupno jer ga koristim i za druge stvari, a za moju km i uslove je sasvim ok.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Što rekoše, uvek se zna unapred. :) Specialized je uzeo BeoSport, pa možeš da se obratiš direktno njima i pitaš za eventualni test van ovih velikih promocija. Isto i za PB, ništa ne košta. Čak je PB imao ranije opciju iznajmljivanja bicikala. Mislim da su ukinuli, ali pitaj.

Prodao bih stari Mountain bike koji ne koristim vec godinama, ali se ne razumem u cene. Da li bih uz odgovarajuće slike i dimenzije bicikla mogao ovde da dobijem neku procenu, ili je to protivno pravilniku foruma? [emoji51]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Postavi slike i ako se ne vidi na slici, postavi listu opreme.

Možeš uvek da ponudiš ovde, a za cenu se dogovarajte preko PP-a.
Za neku procenu,a ko je vredniji bajs u pitanju, reference traži na ciklo berzi.

Polako. Mozes ovde okaciti slike i spisak opreme pa da vidimo koliko vredi, ali ovde nema oglasavanja, vec to obavi preko PMa. Ovde nema otvorenog nudjenja bicikala da ne bi se skupila ekipa sa oglasa i okupirala temu. Za oglasavanje iskljucivo u rubrikama namenjenim za to, mada ni tamo do sada nije bilo bicikli, jer su namenjeni za IT opremu.

Poslednja izmena:
Evo fotki bicikla (i deratizujućih proizvoda, između ostalog [emoji193] ). Bicikl je kupljen u Mađarskoj negde početkom ovog milenijuma [emoji16] u međuvremenu tek sitno servisiran, nije mi poznato da su neki bitniji delovi menjani, osim pedala, zvona, unutrašnjih guma, i ove neke plastike oko lanca (izvinjavam se na laičkom rečniku). Pre neku godinu postavio sam dinamo sa usb izlazom, uz optimističnu nameru da koristim energiju bicikla za punjenje mobilnog telefona [emoji4] Setih se da nisam izmerio visinu rama, biće urađeno. Ne želim da prodajem bicikl na ovom forumu, ali me zanima koja bi okvirno bila tržišna cena ovakvog bicikla, da znam koliko da tražim kad budem postavljao oglase? Hvala unapred!
c3c449e41d897eb51632a8a969bb750c.jpg
68ddd5ade111482cac78e52e0f3dfa16.jpg
11695cb20678b242dc01051665fe2eae.jpg
86e185ba23f920e786dfd52703e4991d.jpg
b87820233f4ba343d37f8a8d79af5b25.jpg
f378acf53c150bc95b6bd071b0dcd43e.jpg
674dcb3f0fb1e2c711b07a38b3596176.jpg
a3e07c6dee9085c1087b00cef3043a11.jpg
b3e2c2fbfe4152e0fe2c152f92f0c599.jpg
7e289e44c4825b760f66212ccb36d4a3.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

:)
Tržišna vrednost...manja od upotrebne.
Niska.

Iz kog razloga bi ga prodao?
Nemaš vremena da ga voziš ili da bi kupio nešto drugo?
Ako nemaš vremena za njega, pokloni ga nekom ko će imati.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Apsolutno nije vredno prodaje, nekih 30-40e je maksimum po meni i to da dođe neko kome je baš takav bicikl potreban. Možda nisam realan jer slabo pratim po oglasima takve bicikle ali možda se javi još neko.

Elem evo jedna sličica sa jučerašnje vožnje, simpatično ispala.. :)

0a18f17ce1d0138969fce34b91b947d2.jpg

Taj bicikl ne vredi više od 3000din, bolje ga pokloni nekome kome će koristiti.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

2913d23be00e400350a7d27cb9fe3b05.jpg

Kupio sam bicikli. Alu ram je i izuzetno lagan. Hvala svima na savetima. Već ga vozim.

Neka je sa srecom i lepo da te sluzi.

Nazad
Vrh Dno