Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

U sportofisu imaju vecu ponudu nego sto je predstavljeno na sajtu. Odi do njih.

Sta ce ti jakna na 20 stepeni, ja to vozim na kratke rukave ;)

Ićiću do njih samo da prođe nevreme, nije mi žurba.

Pa kad se nose ovi vindstoperi onda?

Ja windstoper nosim po hladnom i suvom, imam suskavac za preko ako je bas vlazno. Ne znam koliko su debeli njihovi windstoperi, northwave koji ja imam se uz jos par slojeva lepo nosi i po minusu.

Ja pošto ne vozim po 'ladnom, znači ne treba mi windstoper, jesam dobro razumeo?

Pa šta mi onda predlažete za te nevruće mesece, šta da nosim gore?
Do sada sam nosio običan gornji deo trenerke, ali sam kupio aktivni veš
pa bi sad uzeo i neki šuškavac/windstoper za bajs.
Šta kažete?

Pa ja bih uzeo dres sa dugim rukavima ili grejace. A ako duva hladan vetar prsluk ili ta jaknica, i podkapa naravno.

Zahvaljujem na odgovorima, moraću da odem uživo u Sportofis i Matriolimp da probam.

Da li neko zna gde ima i da li uopste ima u Bg da se iznajmi drumas, a ne mtb? Niko koga znam nema drumski bicikl, a razmisljam da zamenim moj mtb za neki drumski bajs, pa bi hteo da probam jedan dan kako to izgleda i dal mi odgovara.

Da li neko zna gde ima i da li uopste ima u Bg da se iznajmi drumas, a ne mtb? Niko koga znam nema drumski bicikl, a razmisljam da zamenim moj mtb za neki drumski bajs, pa bi hteo da probam jedan dan kako to izgleda i dal mi odgovara.

Ne znam gde ima, to cekaj nekog drugog da ti kaze, al moram da kazem moj licni osecaj.
Ja nema sanse da vozis mtb, jednostavno drumas mi je zakon i ne mogu da se rastanem od njega, osecaj kada sednem na mtb i drumas je kao da sam seo na traktor i u bolja kola :D

Ja ne znam nikoga sa mtb osim vas par ovde sa ove diskusije, svi voze drumase.

Mislim da nema nigde da se iznajmi, a nece ti ga niko tek tako ni pozajmiti.

Nezgodno je sto moras naci tacnu velicinu rama inace neces moci da se smestis na njega.

Poslednja izmena:
@animal Pa bas zbog takvih kao ti mi je i mozak ispran pa hocu i ja :) Al drumasi su mi skupi pa nisam spreman toliko da se otvorim a da ne probam kako to izgleda. Zato bi voleo to iznajmljivanje i provozam dva,tri sata i znacu na cemu sam.

Nađeš u oglasima onaj koji ti odgovara i odeš a probnu vožnju ;)

To je bre staro, valjda ga je nasla do sad.
A mozda je samo ruzna.

@Gedza
to je samo BT senzor, a toliko kosta i neki garminov.

I davac signala za brzinu i kadencu koje mozes pratiti preko aplikacije na mobilnom.

Ja vozim MTB, i probao sam drumasa od drugara koji je triatlinac. Ne znam kakva je oprema u pitanju Shimano ultegra je ali ne znam koji model. Ja licno ne mogu da se naviknem. Sve mi tvrdo, korman uzan. Nisam navikao sa takvim tipon kocnica, imak su mi hidraulike bolje. Sa MTB ne moram da pazim na rupe, dok na drumasu sam sve rupe osetio. Ali sve je stvar navike. Naravno da je drumas bolji ali treba covek da se navikne sa MTB na drumasa. To je moj licni osecaj

Imam par poznanika koji imaju drumase ali niko ne da svog na probu duzu od pet minuta, a treba mi minimum sat vremena da isprobam dal mi odgovara. Isto volim MTB ali prosle godine sam uglavnom vozio po asfaltu i voleo bi ako mi odgovara drumas da ga kupim. Sad sam trazeci po netu nasao da planetbike ponekad ima biketest dan. Skoro je bio u Krusevcu. Sad cu da pratim njihov sajt i da se nadam skorom test danu u Beogradu, Pancevu ili Novom sadu...

Dok Animal nije pomenuo cenu, nisam je ni primetio i sve mislim da je neki jeftin Kinez. :) Još razmišljam kako ima par zanimljivih fora i kako USB kabl deluje neverovatno kvalitetno.
Meni lično bi jako smetao ovakav dual-beam sistem, jer kao da je zamračena upravo najbitnija udaljenost. Sumnjivo je i što nema praktično nijedne upotrebljive slike noćne vožnje, sve je slikano ka lampi (a deluje i kao doterano). Po onome što se vidi, kao da je snop svetla dosta uzak. Meni bi to smetalo, jer često vozim offroad i neosvetljene ili meni nepoznate ulice, pa mi je jako važno da imam širi ugao posmatranja. Ako je snop i veoma svetao, okolina za oči postaje još mračnija. To su moja razmišljanja i svakako ne bih kupio to svetlo.

Ja sam video sigmino svetlo koje košta 250e. Na najsvetlijem modu daje 6h svetla, srednjem 12h i najslabijem 24h.Isto je kao kinsko sem u bateriji koja je u suštini stvarno najbitnija.

P.S. Ima oko 3 do 5 hiljada lumena.

Poslednja izmena:
Probaj da staviš ćelave gume na mtb, možda bi ti to odgovaralo? Ili probaj neki treking bajs, to mu dođe nešto između. Ovako debeo, ne silazim sa trekinga, a drumaša vozim retko, baš kad mi se ćefne. Zaboravih, drumaši sa čeličnim ili alu ramom su puno udobniji za vožnju od karbonaca.

P koliku bi razliku u brzini dale celave uske gume na MTB? Ako mi je prosek sa trenutnim gumama po asfaltu 25km koliko bi bilo sa tim uzim?

Ja od kad sam stavio tanke celave gume na anakondu, preporodio sam se. Mnogo lakse i lepse voziti bajs po asfaltu sa njima.

Zanima me ta prosecna brzina, da odoka znam sta bi dobio time. Ako bi mogao da izvucem 30km prosek kupovao bi ih ali ako bi to bilo i dalje 25 onda mi se ne daju pare...

Nazad
Vrh Dno