Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Treaba mi da čitam već kreirane i preuzete sa neta.

Zdravo, gde kod nas ima da se kupi, bicikla sa dva sedišta ili tandem bike.

Evo da vam napišem iskustva iz nošenja bajsa na more vozom.

Išo sam u Crnu Goru. Čitao sam iskustva drugih po netu i uglavnom je tako kako su opisali. Želenice Srbije nemaju definisan prevoz bicikla (osim na jednoj liniji za Mađarsku). Tako da je bicikl u sivoj zoni. U voz se unosi bez pitanja konduktera, najbolje kad ne gledaju. Obavezno volan rotirati za 90 stepeni, možda čak i skinuti pedale (ako je izvodljivo) da bi bajs bio što uži. Stavlja se ili na kraj poslednjeg vagona ili na početak prvog (so lokomotive), jer su to ćorsokaci pa niko ne prolazi. Vezuje se za ručke tih slepih vrata. tu mogu da stanu dva bicikla da ne smetaju kad ljudi ulaze ili idu u WC, a tri ako su baš uska (tipa drumaši sa mtb volanom bez ikakvih bisaga i gepeka). Što se tiče plaćanja, moguće je da kondukteri zažmure na bajseve i ne traže vlasnika, ako ipak traže onda može da se plati nešto sitno top do 300 kinti ili tu negde (kao prekomeran prtljag). Što se tiče Crnogorske strane tu je situacija mnogo bolja. Oni imaju definisan prevoz bicikla, koji košta 4 evra, ali prethodna pravila odlaganja bajsa i dalje važe (dakle nemaju fizički definisan prenos bajsa). Na putu do tamo ja sam bio jedini sa bajsom u vozu. Ali od Bara ka Beogradu išlo je još 3 bajsa osim mog :). Stranci, dvoje Čeha i jedan Poljak. Mogli smo lepo da ih stavimo da Poljak nije ostavio bajs sa sve debelim bisagama i neokrenutim volanom, tako da sam morao da stavim bajs pored njegovog i ljudi su morali da se provlače sa sve torbetinama i koferima kad su ulazili i izlazili (nije mu bilo ništa, samo je par puta bila zakačena ručica menjača koju sam vraćao u pravi stepen). Sa poljakom sam se ispričao u kupeu. Vozio čovek dve nedelje od Beča do Bara (vozom do Beča i vozom nazad kući). Kampovao, poneo šator, pribor za jelo i spremanje hrane, u hostel samo ako nema kampa.

Pre puta sam naručio SolarStorm X2, koji mi je baš dobro došao, jer sam tamo zbog vrućine vozio uveče, veći deo vožnje po mraku. Apsolutno može da osvetli put na deonicama bez rasvete ko automobilska svetla, i što je najvažnije vidljivi ste za automobile iz suprotnog smera u slepim krivinama, jer svetlo sa lample baca iza krivine. Takođe i kad sam stigao u Beograd, pošto sam izašao pre glavne železničke, jer mi bliže kući, i vozio neosvetljenim putem, dobro mi je došlo prednje svetlo. Kad imate ovo, opremljeni ste za noćne vožnje.

Отприлике такво нешто. Само кад бих могао наћи нешто што се качи директ на цијев од волана, а не на овај Т дио. Јер на Т дијелу већ имам Кетај Вело, а не могу да се раздвојим од њега. Очигледно да ћу морати сам направити овај држач за торбицу.

Pa ova i jeste zakacena na korman, ne na lulu.

jel postoji mogucnost da se disk na kocnicama ispravi, cini mi se da je malo kriv.

Poslednja izmena:
Moze. Okreci polako tocak i kad primetis gde cese disk onda ga malo ispravi. To mozes raditi i alatom koji je namenjen za to ili papagajkama ali stavi krpu preko diska da ga ne ostetis

pa ne bih bas da kupijem alat.. :) probacu papagajkama...ili cu ga odneti u servis... to samo privremeno..narucicu s ebay novi disk

Pa ako je blago iskrivljen to se moze resiti. Ako je iskrivljen jako, onda je najbolja opcija kupiti novo. Ne znam koji je disk u pitanju, a ni kocnice. U sakom slucaju sve se moze resiti

u pitanju je draco 2, ma nije puno kriv okrece se tocak, ali ga polako usporava tacno se oseca da kaci.

Ma to se sve sredi. Samo polako prvo vidi gde cese i onda polako da ne preteras.

Kad smo vec kod ispravljanja...
Iskrivio mi se zadnji bandas. Negde kod ventila otprilike. Ne bih rekao da je nesto katastrofalno ali prilicno kaci paknove kocnica na kljestima. Moze li se to ispraviti kod majstora ili moram da jurim novo?

Moze, verovatno je neka zbica popistila, proveri dal nije neka slucajno pukla.
Majsto ti to moze sredidi za 15min.

U pravu si. Pukla je zbica dole na kukici kod osovine.

ja cu definitivno morati da oteram kod majstora, ipak bi rekao da se pakne nesto slabo vracaju. Sta kazete na planet bike servis, posto mi je on najblizi.

Ne znam odakle si, ali ja u NS, ne idem u PB. Par puta sam bio, ljubaznost im je velika 0. Tako da nisam ni hteo da servisiram kod njih. Ali svako ima svoja iskustavo sa majstorima I serviserima.

Zna li neko gde bih mogao da testiram naočare na UV zaštitu? Da li toga ima u optičarskim radnjama i koliko bi me to koštalo?

Poslednja izmena:
da vas pitam : zna li neko dokle ce lift na brankovom mostu biti u kvaru ? evo vec nedelju dana foliraju ?
dajte malo se angazujte. ko ima nekog u novinama, nek potera il je to u sklopu prevare BGH2O ?

problem sa diskom imam i dalje, samo sad je buka nepdnosljiva, nesto sam izgleda sjebao kada sam tocak skidao. Nego imam jedno drugo pitanje za iskusnije bajker. U zadnje vreme, odnosno da kazem kada sam kupio "krsten"bajs, posle duzih voznji boli me koleno, i to desni spoljni deo kolena ispod casice. Pre toga me nikada nije bolelo koleno od voznje bajsa, jos je bio neki celicni prastari MTB. Sad sam uzeo track ram je velicine M, s'obzirom da sam visok 174 mislim da je ok, naravno podesio sam visinu kada vrtim da mi noga bude skroz ispravljena. Jel imao neko neki slican problem? Uglavnom me boli kada pravim malo duze rute.

I jos da li moraju da se menjaju paknovi kada se menja rotor?

Poslednja izmena:
da vas pitam : zna li neko dokle ce lift na brankovom mostu biti u kvaru ? evo vec nedelju dana foliraju ?
dajte malo se angazujte. ko ima nekog u novinama, nek potera il je to u sklopu prevare BGH2O ?

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI NEDELJA, 2.08.2015. | 09:25
Biciklistički lift na Brankovom mostu biće popravljen u toku sledeće nedelje, dok će rekonstrukcija pešačke staze, koja je već dve godine zatvorena, ali i čitave saobraćajnice, morati, međutim, da sačeka sledeću godinu, pišu Večernje novosti.

Iako je lift star svega deset godina, već treći put u 2015. je van funkcije. Biciklisti koji ga redovno koriste moraće da sačekaju još nekoliko dana da bi se osposobio.

“Naručili smo deo koji se pokvario i čim stigne radnici će ga ugraditi i popraviti lift”, kaže Darko Glavaš, direktor "Beokom" servisa.

Kako kaže, taj posao bi trebalo da bude završen u narednih nekoliko dana i da očekiju da će već sledećeg vikenda moći da se koristi.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=08&dd=02&nav_id=1022539

problem sa diskom imam i dalje, samo sad je buka nepdnosljiva, nesto sam izgleda sjebao kada sam tocak skidao. Nego imam jedno drugo pitanje za iskusnije bajker. U zadnje vreme, odnosno da kazem kada sam kupio "krsten"bajs, posle duzih voznji boli me koleno, i to desni spoljni deo kolena ispod casice. Pre toga me nikada nije bolelo koleno od voznje bajsa, jos je bio neki celicni prastari MTB. Sad sam uzeo track ram je velicine M, s'obzirom da sam visok 174 mislim da je ok, naravno podesio sam visinu kada vrtim da mi noga bude skroz ispravljena. Jel imao neko neki slican problem? Uglavnom me boli kada pravim malo duze rute.

I jos da li moraju da se menjaju paknovi kada se menja rotor?

Konkretno zasto te boli koleno, tesko da ti neko moze reci, mozda si se vise naprezao sa novim bajsom, a mozda je nesto drugo u pitanju a da nema veze sa voznjom bicikle.
Ne treba da je noga skroz ispravljena, blago savijena u kolenu bi bilo komfornije, mislim nema tu nekog pisanog pravila, vec po nahodjenju i kako kome odgovara.

Nazad
Vrh Dno