Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Proveri bajk garažu u Nišu.

Anastasa Jovanovića 35 (negde na ledenoj steni ja bih rekao). Idem ovih dana da uzmem masku, pa javljam kakva je ta kod njih.

U Novom Sadu ovako nesto postoji od oktobra 2013.god kada je NSBI (Novosadska biciklisticka inicijativa) to postavila na Ribljoj pijaci i zove se "ciklokrp".

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/ciklokrp-na-ribljoj-pijaci_433531.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RtvSveVesti+%28RTV+poslednje+vesti%29

Evo i video kako su ga pravili.

Nadam se samo da ga u medjuvremenu nisu unistili po nasem starom obicaju posto odavno nisam bio tamo.

Hahah znaci stigli su da polome te stalke za zakljucavanje... Strasno.
Inace treba danas da odemo u bajk garazu po neke gume pa javljamo da li imaju te maske, ako ne zaboravimo :d

Hahah znaci stigli su da polome te stalke za zakljucavanje... Strasno.
Inace treba danas da odemo u bajk garazu po neke gume pa javljamo da li imaju te maske, ako ne zaboravimo :d

Taman i da javite kako se najlakše stiže tamo :).

Pitananje za sve, čime obezbeđujete i vezujete svoje ljubimce? Links pls.

Ja ga obezbedjujem drugim biciklom koji vozim kad treba negde da ga ostavljam :) Na glavnom nemam nista bas iz tog razloga da mi ne bi palo na pamet negde da ga vezem "na kratko".

Ok, da preformulišem... čime ljudi koji biciklu koriste za transport obezbeđuju svoje ljubimce :)

Nije nesto ovaj "katanac", tezak, nepraktican, i nema sanse da ne ogrebe ram, eto i na kraju je i prekratak.

Ja koristim U-lock ali to samo kada znam da moram da ostavim bicikl. Inače sam na biciklu mislim da je to najbolja zaštita.

Da ali je jedna od retkih stvari koju ne mozes tek tako kljestima da preseces, morala bi brusilica da radi :)
E sadda je krstko, jeste, a za ram.. Moguce.. Ali zato ima fensi nosac :D

Anastasa Jovanovića 35 (negde na ledenoj steni ja bih rekao). Idem ovih dana da uzmem masku, pa javljam kakva je ta kod njih.

Ima finih stvari u "garazi", gomila dzopki, opreme i guma. Imaju neke maske ne deluju lose ali nemam predstavu kako to zapravo treba sa bude jer do sada nisam to uzivo ni video. Bitno je da pokriva i vrat i usta...

Rezultat moje jucerasnje voznje...pun peska
d5cc70fecc79ccf9fa3f369895443390.jpg
830cdb40dd6829dc5f321fdc842c773e.jpg
9a91dffa564f43bab4758ff1500e832c.jpg

0f5d344563d8f9f6d7b98ba0732a962b.jpg

To je do Barica i nazad, vreme je bilo uzasno, kisa padala ceo put, ne pamtim da sam ikad vise peska doneo kuci.

To je do Barica i nazad, vreme je bilo uzasno, kisa padala ceo put, ne pamtim da sam ikad vise peska doneo kuci.

Zapakuj ga u kesice i čuvaj za uspomenu :p.

Kad je bio sneg, parkirao bajs pun snega i soli na gelender u zgradi, ostala fleka za medalju :D

Drugari, dugo sam pratio ovu temu i čitao da sve više približim sebi temu biciklizma. Želeo bih da mi kažete svoje mišljenje o dva bicikla, uz to neki moji podaci: 174 cm, 91kg (ide na niže :p, nadam se nekih 85 kg do kraja). Živim jel te u Vojvodini i neću preterano maltretirati bicikl. Očekujem od bicikla da traje i da barem nešto znam sam da odradim što se tiče jednostavnijih zahvata ili servisa.
Od mene pametniji su mi predložili neki od ova dva bicikla, pa ako vam nije teško pogledajte ih i dajte mi neki predlog o tome šta vredi, da li je za mene (koji nisam neki expert, niti ću biti trkač) bilo koji od ova dva modela, da li je potrebna korekcija cene, da li možda znate prodavce, itd. Puno bi mi značilo:

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali.../focus-black-forest-29er-full-xt#.VL0Gr0fF98F
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...ocus-limited-3x10-2014-xt-oprema#.VL0F2UfF98F

Prvo pitanje je da li mojoj visini odgovara M ram, a drugo da li meni uopšte treba ovako opremljen bicikl za našu ravnicu. :)

Poslednja izmena:
@njikolaj Iz mog iskustva, nisu svi krajevi ni putevi u Vojvodini isti, a mnogi vole da voze i po Fruškoj Gori. Bitno je i kolike vožnje planiraš i da li samo po nekom mestu ili od-do, pa malo okolo. Uopšteno uzev, ovakvi bicikli ti nisu potrebni i odlično bi te poslužio i neki mnogo jeftiniji, verovatno treking varijanta. Pogotovo ako nisi pasionirani biciklista, nego bi eto, malo da se vozikaš povremeno i kratko, jer skup bicikl treba paziti kao oči u glavi, a za ulice i staze ti MTB nije neophodan. S druge strane, ako imaš para i ne žališ... Za dimenzije imaš kalkulatore po Internetu, pa proveri svoje mere, tako si najsigurniji.

Hvala na odgovoru, da li postoji neki konkretni predlog za bicikl? Marka, nivo opremljenosti ili konkretni oglas?

U početku bi to sigurno bilo vozikanje od-do, ne mislim da bi se vozio duže od nekih 10-15 km u jednom pravcu. I da ne bi škodilo da se ponekad mogu spustiti i dolmom. :) Svakako bih voleo nešto što će trajati.

A za kalkulator ću videti naravno.

Jeste li gledali film Neposlušni? https://www.youtube.com/watch?v=SR_fXBf-j5A

Ja ga gledao letos na festivalu... i baš mi je legao, a primetih da se ljudima u publici i nije baš preterano dopao, pa reko da pitam kako se kolegama po točkovima dopao? (za one koji nisu gledali, negeralno par 3/4 filma vozi bicikle kroz ravnicu :))

Nazad
Vrh Dno