Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

U Nišu je i jutros nemoguće za moju maršutu. Led a preko sneg. Kapiram da mi ni lanci ne bi pomogli. Stoka ne baca so.

Takođe, 15km, ista reakcija "publike".
Poslao mi je sajlonac tvoje slike od juce, svaka cast! Inace i ja i on smo se vozili nekih 2:30 - 3h sa (pauzom za kafu). Modifikovani Fat Albert 2.35 sa dodate slike je polozio test :d

U Nišu je i jutros nemoguće za moju maršutu. Led a preko sneg. Kapiram da mi ni lanci ne bi pomogli. Stoka ne baca so.
Nisu ni cistili ni bacali so, a trebali su. Najgore su izbocine tj. komadi leda na putu, bacaju tocak u stranu kao da je pero.
Koja ti je to ruta?

Prilozi

• IMG_20141229_173913.jpg
    IMG_20141229_173913.jpg
    804 KB · Pregleda: 129
Evo ja sam sad vozao, isao platim net i kablovsku, doduse provozao sam top fuel-a sa maxxis dh gumama i imaju extra grip ko da nije pao sneg... Dosao kuci butine otkazale i mokar kao cep... A bilo je i ono "vidi ovog" ...

Sad skontah da vam trek-a nisam prestavio, moj je vec neki period, otkako sam vozio cuba i meridu, sa njega sam i bio pao onda na fruskoj gori... Ps: slabo nesto slika bicikli se postavlja sta vam je ?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419949982830.jpg
    uploadfromtaptalk1419949982830.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 137
  • uploadfromtaptalk1419950018420.jpg
    uploadfromtaptalk1419950018420.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 123
Sa nesto ulozenih para,a najvise vremena i zivaca, moze lepo da se vozi i po snegu i ledu.

prednji: prednji.jpg zadnji: zadnji.jpg

Sad i pored cistog puta trazim gde je sneg i led :d

^^
To već ima smisla. Za sneg kapiram da obične MTB kramponke vrše pos'o, ali ako ima šanse za led ne bi u ludilu vozio MTB. Semi-slik na mom bajsu nisam uspeo da proklizam stojećki prošle godine, po čistom ledu! Probaću i ove, verovatno, al' mi se ne prlja lanac...

Laki koliko ti vreemna treba za jednu gumu i koje su sirine?

Bahati gde si nasao taj cist led, vozio po nekom zamrznutom jezeru? :)

Bahati gde si nasao taj cist led, vozio po nekom zamrznutom jezeru? :)
Ispred nekog ulaza, na trotoaru, sa nekim olukom pored... U smislu relativno ravno, relativno čisto i relativno bez "primesa". Ne onaj standardni, grguravi, pun rizle, što se napravi inače po trotoaru. Ako je "čist led" neki stručni izraz za nešto što se može naći samo na jezeru i sl. izvinjavam se. :)

Poslednja izmena:
Laki koliko ti vreemna treba za jednu gumu i koje su sirine?

Mislim da su 26x1,95 ,a vremena...za prednju koju sam prvu radio mi je trebalo oko 3-4 sata, ali tu sam jos isprobavao kako je najbolje da uradim to, kontam da bi moglo da se uradi za oko dva sata kad se uhvati ritam, a za zadnju mislim manje od sat vremena, s tim sto u njoj ima duplo manje srafova.

Ispred nekog ulaza, na trotoaru, sa nekim olukom pored... U smislu relativno ravno, relativno čisto i relativno bez "primesa". Ne onaj standardni, grguravi, pun rizle, što se napravi inače po trotoaru. Ako je "čist led" neki stručni izraz za nešto što se može naći samo na jezeru i sl. izvinjavam se. :)

Sto onda spominjes semi slick gume? Nije valjda da to spred ulaza, pored oluka i na nekom malom delu trotoara gde se ne gazi smatras za voznju tj. mesto gde se mozes voziti...:beat:

Zato što je za led bolje slik nego gumeni kramponi. Ovo ostalo ne kapiram baš. :)

Imam namenske conti spike claw 240 gume, i one imaju bukvalno na svakom kramponu spike, tako da ako radite u domacoj radinosti stavite i po sredini gazece povrsine, itekako znace.
Inace odlicne gume, sneg/led/bljuzga, nebitno, idu kroz sve, drze u vecini slucajeva i kad uleces/izleces iz zaledjenog kolotraga, retko kad bezi tocak, itd.

Ne mogu da vam opisem koliko mi je zao sto ne mogu da vozim, obozavam da vozim po ovom vremenu, samo mi trule gume u garazi :(

završih sezonu 2015 jednom kratkom vožnjičicom. Meni je delovala užasno nebezbedno. Prometne ulice su ok, kako se skrene pa manjim gde je samo led... 5km/h + focus na 150% i puno stresa. Od zimske opreme za bajs nemam apsolutno ništa... iskreno ni ne vredi mi stavljati spike gume od 50e svaka na krš bajs

Ti je zavrsio a jos nije ni pocela :p.

Kupite najobicnije (citaj: najjeftinije) kramponke, ne moraju ni nove, samo da imaju ocuvane krampone da moze sraf da se uvrne,dvestotinjak srafova i bacite se na uvrtanje :) Kad sve namontirate osmeh od uva do uva pri prvoj voznji :)

Za prednju kontam da bi najbolje bilo da bude i u sredini i sa strane srafova, nije potrebno da bude u svakom kramponu, stavise kad se izadje na deo gde nema snega/leda bolje je da ima i ciste gume koja ce da hvata asfalt. Zadnja skoro da ni ne mora da se pravi, ali ako se stave samo srafovi na spoju spoljasnje i unutrasnje gazne povrsine bice sasvim dovoljno, na snegu/ledu nece da proklizava,a kad se izadje na suvo lepo ce da hvata. Uostalom stavio sam slike ranije, ako nekoga nesto zanima slobodno neka pita. Voznja je pravo uzivanje i bukvalno je lakse po snegu/ledu proci bajsom sa takvim gumama nego peske.

Kupite najobicnije (citaj: najjeftinije) kramponke, ne moraju ni nove, samo da imaju ocuvane krampone da moze sraf da se uvrne,dvestotinjak srafova i bacite se na uvrtanje :) Kad sve namontirate osmeh od uva do uva pri prvoj voznji :)

Za prednju kontam da bi najbolje bilo da bude i u sredini i sa strane srafova, nije potrebno da bude u svakom kramponu, stavise kad se izadje na deo gde nema snega/leda bolje je da ima i ciste gume koja ce da hvata asfalt. Zadnja skoro da ni ne mora da se pravi, ali ako se stave samo srafovi na spoju spoljasnje i unutrasnje gazne povrsine bice sasvim dovoljno, na snegu/ledu nece da proklizava,a kad se izadje na suvo lepo ce da hvata. Uostalom stavio sam slike ranije, ako nekoga nesto zanima slobodno neka pita. Voznja je pravo uzivanje i bukvalno je lakse po snegu/ledu proci bajsom sa takvim gumama nego peske.

Meni ovo zvuči kao par sati posla, a ja se nadam da dok prođu sva ova slavlja i sl, makar malo će se srediti situacija i neće biti potrebno :D

^+1 Samo ne mora bas po sredini da idu srafovi jer svakako malo ispustis gumu kad vozis po snegu tako da skoro svi kramponi (cela guma po sirini) pranjaju na podlogu, a pritom kad si na delu puta gde je cist asfalt nema velikog opterecenja na srafove i krampone tj. samu gumu.
Voznja u zimskim uslovima je jako izazovna i zahtevna, sto je i cini zabavnom. Bez gore navedenih guma je moguca ali moze biti vrlo opasna (pogotovu gde ima gustog saobracaja) i vise mucna nego zabavna. Mislim da treba izbegavati voznje na temperaturama ispod -5C, snegu dubljem od 10-15cm i lapavici dubljoj od 2-3cm.

Drustvo znate li nekog ko vozi slecialized enduro model iz 2008 da bi prodao ceo bajs ili samo ram, eventualno i vilu?

Svim ljudima voznje na dva tocka, zelim srecnu novu godinu. Puno predjenih kilometara u 2015 i vetar u ledja :)

U godini novoj zelim
Za svoje drugove
Suve drumove
Dane bez kise
Odvozenih breveta vise
Voznje bez padova
I servisnih radova
Za vreme toplo
I pivo hladno
Za vesela lica
Bez puknutih zica
Preko brda i klanaca
Bez puknutih lanaca
Puteve bez rupa
I da je kompaktna grupa
Za nove rute razne
Brdovite i ravne
Da se druzimo
i drzimo
Zdravlja i srece
Pa da se okrece

Srecna nova 2015

Ovo sam dobio, nisam ja autor, ali je autor ocigledno biciklista.

Hvala puno na lepim željama bakara :). Ja sam sezonu pucanja žica već otvorio na Božić :).

Juče je u Nišu bila takva haos magla, da se svetlo na semaforima nije videlo sa par metara udaljenosti.

Anyway, možda sam pitao već ali moram još jednom. Imam i koristim http://www.dx.com/p/nuckily-outdoor...eece-face-mask-blue-black-263985#.VLJoRSvF98E i solidno me služi, ali bi hteo da nabavim još jednu, poželjno malo boljeg kvaliteta pošto je ova krš. Neki savet u kojoj radnji ili na kom sajtu? Bitno mi je da obavezno pokriva vrat.

Da, prava Silent Hill atmosfera juče u Nišu. :)

Inače, imam istu masku i slažem se da je go**o.

Шта су тачно пробчеми са овом маском? Жуља, не греје довољно, спада..?

Шта су тачно пробчеми са овом маском? Жуља, не греје довољно, спада..?

Kvalitet materjala je loš. Čičak ne drži dobro, loš je izduv vazduha pa se ponekad desi da naočare za vid baš puno magle. Znam da je ranije u Intersportu bilo boljih, ali kad sam bio pre mesec dana nijedna koju su imali nije pokrivala vrat. Možda trebam da svratim ponovo da proverim.

Хвала, интересовало ме је на шта треба обратити пажњу...

Ima u sportofis-u nekih maski.

Nazad
Vrh Dno