Hvala obojici na odgovorima i na pokazivanju sajta 2bike, posto sam oglase do sada gledao na KP i na polovni automobili, a ovde ih ima vise, bolje su opisani i povoljniji. Meni je cena trenutno problem (ipak zivimo u Srbiji) i zato sam postavio link ka onom drumasu jer je najjeftiniji koji sam nasao na tom sajtu i samo bi se za drumasa otvorio ~200 EUR, sve ostale varijante su oko 150 EUR posto ipak nisu ono sto sam sanjao od malena

Al posto kazete da ovaj ciji sam link stavio nije bas neki onda cu ipak traziti neki trekking na oglasima...
Ako mislis na Capriolov model Eclipse uzmi ga slobodno nisi ti profi vozac neki sada pa da pucas na skupe i bolje delove... Naravno ako imas novca trebas to uraditi ali kako i sam kazes da nemas kao i ja onda novo je novo a imas i garanciju i trebalo bi besplatan servis kao kod mene.
Ja konkretno imam taj model uzeo sam nov pre 2 i po godine, sluzio me je do sada odlicno koliko sam se samo izivljavao na njemu u pogledu brze, zahtevne i duge voznje... Npr presao sam sa tom biciklom do sada preko 8000 km, nisam menjao spoljne gume nikada kao ni lanac niti bilo sta drugo sem unutrasnjih guma i jednom sam zamenio prednje i zadnje paknove kao i jednu pedalu. A buduci da zivim u Uzicu a svako ko zna konfiguraciju Uzica zna da je sve samo brdo i gde god krenes brdo i valovito i uzbrdice, nizbrdice, tako da ako je preziveo kod mene prezivece kod svakoga :d
Udobnosti sto se tice valjda kao i svaki drumas tanke gume osetis svaki kamencic na putu, rupe da ne pricam ako naletis na iole vecu rupu ostajes bez bubrega, kod mountain bicikli samo gume i kramponi toliko amortizuju rupe i neravnine a da ne pricamo o amortizerima koja ima itd... ovamo nema nikakve amortizacije sve se oseca cak i najmanje neravnine, tako da voznju bez dobrog asfalta zaboravi, ja najvise volim da vozim magistralom jer mozes da ides ko covek od 35 - 40 km/h konstantno i da ne kocis i ne zaobilazis svaku rupu kao u gradu jer ih gotovo nema...
Voznja je dosta teza i zahtevnija nego kod mountain bajkova, naravno zbog dosta jaceg prenosa pogotovo u mom gradu gde je konfiguracija sve sama uzbrdica pa ne moze lako izbrdo ni da se mota, i zbog naravno rogova koji dosta otezavaju voznju verovao ili ne cak i nizbrdo, rameni pojas i vrat pri dugimmm spustovima se totalno ukoce, zbog tog povijanja koje moras da napravis jer si pognut sve vreme kako bi drzao volan kako treba.
To mi je prvi drumas i od tada sam shvatio da vise ne bih mogao da vozim nista drugo sem drumasa jer mi jednostavno najvise odgovaraju takvi modeli, brzi, sa jakim prenosom i velikim tockovima, jednostavno volim ultra brzu voznju. Svaka preporuka od mene za ovaj model i ako znam da nije nesto i da ima zilion boljih ali su im i naravno cene bolje, ali ako je izdrzao kod mene ( bivseg atleticara ) verujem da ce izdrzati i kod obicnih rekreativaca