GOPRO 4
Najavljen pre nekog vremena, sada je i zvanično u prodaji. Malo su revidirali strategiju, tako da ciljaju najviši segment, potom srednji, ali i najniži, koji su nekako ugrabili razni kineski proizvođači.
Hero 4 Black je ono što sam ja očekivao prošle godine. Režim 4k u 30 fps, a 1080p u 120, što je verovatno najoptimalnije. Cena 500 dolara, verovatno isto toliko evra. Jeftinije nego ranije 3+ Black.
Hero 4 Silver mi deluje kao stari 3+ Black, s tim što je cena spuštena na 400 dolara
Hero (bez broja) je čist prepakovani Hero 1 (koji ja imam). Dakle, stara tehnologija, sve stare mogućnosti, samo valjda u novom kućištu. Pozitivno je što je dugo i trajanje baterije, a cena je (samo) 130 dolara/evra. Drugim rečima, ubiše me skroz, taman se razmišljao da prodam svoju.

S druge strane, ubiše i sve vlasnike 3+ Black, koji su plaćali i po 550 dolara/evra, a sada nema šanse da dobiju više od 300.
S druge strane, videh na CB da je lik oglasio Hero 1 za 115 evra i to skoro bez ikakvih dodataka, što znači da uvek može da se pokuša sa iskorišćavanjem slabije obaveštenih.

Možda i ja prodam bajk za 700.
Nažalost, GoPro i dalje ne pominje ugrađen GPS.