Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@Mirza82
Nije nam tesko da propratimo sta ima od delova po netu, a mozda se i nadje. Deset ociju bolje vide od dva. Nego ne rece koje su kocnice, diskovi, felne, koji Santour, ima li jos koja specificnost?

Obrenovac - Zabran nasip - preko mosta ka Progaru
Evo da vas podsetim kako izgleda kada voze normalni ljudi, po normalnom vremenu. ;) Ok, možda nisu normalni ljudi, ali vreme jeste. Dakle, vožnju do Obrenovca ste videli (i još uvek možete) u filmu #59. Ovoga puta, počinje pred most preko Kolubare, pa odmah desno ka Zabranu. Posle malo prijateljskog ubeđivanja, svi pristadoše na vožnju nasipom, skroz, skroz okolo i to je bio pun pogodak. Nasip je fantastičan, čista poezija za vožnju. Preživeše čak i neki sa ženskim gumama. ;) Onda malo kroz delove Obrenovca (koji nisu viđeni u #59), pa preko novog mosta ka Progaru. Na još jedan nasip, ali to će se videti u nastavku. Kao i još mnogo toga lepog i zanimljivog. Definitivno fantastična vožnja, a Zabran prosto doziva da se ispitaju sve šumske staze i stazice. A i ceo nasip ka Beogradu.

Inače, pažljiviji gledaoci mnoći će da prepoznaju i neke redovne posetioce ovog foruma. Ostaviću im da se sami identifikuju ako žele, ali jedan od njih može da se uveri da vibracije nisu ni najmanje smetale kameri i snimku.

@Mirza82
Nije nam tesko da propratimo sta ima od delova po netu, a mozda se i nadje. Deset ociju bolje vide od dva. Nego ne rece koje su kocnice, diskovi, felne, koji Santour, ima li jos koja specificnost?

Kocnice: Avid Juicy 3
Rotori: Shimano SM-RT 57m 180mm
Felne: Mavic, ne znam tacno koji model jer su naleprnice bile skinute, nable xt765.
Gume: Kenda Flame.
Vila: Suntour XCRv 100mm lockout, bela skroz, bez nalepnica.
Ovaj ram nije imao integrisane soljice, vec one obicne vencice lagere, ja sam ubacio integrisane ahead soljice marke FSA.

Gledao sam pre neki dan na tv-u,neki naši momci prave Fixie bez kočnica i kažu to je pravi gradski bajs,uliva vam sigurnost...

Sad ja vas da pitam,kakvu mi sigurnost uliva kada ja nemam kočnicu? I kako se uopšte koci tu?

mozda ima kontru? ili patikom kocis haha

sad videh da je fixie u pitanju....mozda oni mogu da koce sa nogama....nikada nisam vozio fixie

Poslednja izmena:
S obzirom da je prenos fiksan, usporavas zadnji tocak sa nogama pruzajuci otpor, probao sam, zeznuto je u pocetku ali kapiram da je sve stvar navike. Naravno kad se uvezbas mozes i da blokiras zadnji tocak i cepas gumu dok stajes, sto je cool ako hoces stalno da menjas gumu :)

Čekaj,čekaj,ne razumem. Ja nogama moram da drzim zadnji točak da bih usporio?

aj shto nema kochnica, nego, nije mi jasno, ako ti neko istrchi, kako cesh da zaustavish moment sile pedala? ima noge da izlomish.

O tome i ja pričam. Dosta puta su me kočnice spasile,predpostavljam i vas.

Fixi nije za jurnjavu a i nije za svakoga. Većinom ide bez kočnica. Princip je da ima što manje za održavanje.

Poslednja izmena:
Znam da nije za jurnjavu,ali imao sam situacije kada idem polako i samo mi neko stane od pesaka ispred mene ili automobil.
Evo letos krenuo malo van grada i bio sam u prigradskom mestu i neka starija zena stoji na trotoaru i vidi mene i drugara koji vozimo i samo odjednom stade ispred mene,da nije bilo kocnice,udario bi' je. Pocela zena da me gleda kao sta cu ja na kolovozu?

ne znam za vas, al ja odo' da se provozam malo, vrh je vreme :D

Ima film o nekom liku koji nosi sitne pošiljke po Njujorku sa fixi-jem :D ne mogu da se setim naziva filma. Fixie je bajs bez kočnica i bez brzina i dok ide pedale se stalno okreću (nemaju prazan hod na zadnjem zupčaniku). Dok ide unapred pedale se okreću u tom smeru a ako se gura unazad pedale se okreću isto unazad. Kočenje je ostvaruje tako što snagom nogu blokirate pedale i praktično se zaustavi točak. Mnooooogo je za*ebano kad se ide nekom strmom ulicom jer noge ne mogu da postignu tolike obrtaje (sve dok bajs ide pedale se okreću u istom smeru) :D ja sam to gledao na filmu nada teško je zamisliti dok se ne proba.
E da,fixie je idealan za vožnju unazad.

Ne može da se blokira točak na fiksiju bez kočnica, koliko god da si jak do god su točkovi na zemlji. Ko god misli da može treba da sedne da proba. Fiksaši su isto poznati i kao bicikli za pistu, za vožnju po velodromu. Nema kontre.
@Demios Smrzao sam se dok sam dolazio na posao.

Poslednja izmena:
Ja se sad provozah oko 8-9km do susednog naselja. Ma vreme je super, ne znaš šta ti je draže - poledica ili vetar koji te nanosi na poledicu. :p

Posle malo prijateljskog ubeđivanja, svi pristadoše na vožnju nasipom, skroz, skroz okolo i to je bio pun pogodak. Nasip je fantastičan, čista poezija za vožnju. Preživeše čak i neki sa ženskim gumama. ;) Onda malo kroz delove Obrenovca (koji nisu viđeni u #59), pa preko novog mosta ka Progaru.

Niski udarci :)
Izgleda da mi Cane jos nije oprostio tanke (1.4) i celave gume, al` faca koju je tada napravio kada si video gume je za pamcenje. Trebao sam ja tebe da slikam :D

Inace sad je zimsko vreme pa sad vozim kramponke (2.1) sa blatobranima ***...iz krajnosti u krajnost :)

Btw, ako se dobro secam nismo mi bili samo do Progara, vec smo produzili do Kupinova pa kroz onu sumu izasli na Savu? Sta bi sa tim, nema baterije?
To je ovo:
http://www.sports-tracker.com/#/workout/bakara/eca2ifahkf8h7lct

Poslednja izmena:
Sve je u oblacenju, dobar windstopper i nema problema. Ja sam pun obaveza pa ne stizem da vozim, ali danas je bio super dan za voznju i pored vetra.

@bakara Ma malo mora... :) No, važno je da se lepo vozilo i uživalo. A gume su ti izdržale, što je i jedino bitno. A kada sam pomenuo "preko mosta ka Progaru", mislio sam na ovaj film. Snimljeno je i sve ostalo, uključujući nekog biciklistu kako krade jabuke sa drveta u Kupinovu. ;) Sreća, pa smo mu se pridružili, da ne bude jedini kriv. Ali ostatak vožnje ide u nastavcima. Istina, nadao sam se da neće biti otkrivanja radnje unapred, ali šta je tu je. :)

Btw, kome je bilo bezveze kada sam izbacio pozadinsku muziku iz filmova, eno neka pogleda film #33 - Voždovac. YouTube mi potpuno izbacio audio zbog jedne pesme Zdravka Čolića. Izbrisali i pesmu za koju imam pravo da koristim. Probao opciju brisanja samo Zdravka Čolića, ali ne radi, i dalje je ceo film mutav. Sad mogu samo da ga obrišem, uništim linkove, statistiku i komentare, pa postavim ponovo bez ikakve muzike. Izgleda da je još neka firma ušla u vlasništvo nad pravima za Zdravka Čolića (i ko zna koga još) i samo preko noći uništiše film koji stoji 14 meseci bez ikakvog problema. Sigurno ista sudbina očekuje i druge filmove sa muzikom, uključujući i onaj o centru Beograda (#22). A kad samo pomislim da sam muziku stavljao radi popularizacije lokalne kulture... Umesto da gledam samo sebe.

Vrh Dno