Da li neko zna gde mogu naci spojnicu za lanac(brzu),za 7 brzina...?
Ne bih bas narucivao iz inostranstva takav sitnis.
59 dinara, piše za osam brzina u opisu artikla ali se isti koristi i za lanac za sedmofaz. Koristim je na lancu KMC Z50.
Mada, na sajtu trenutno stoji da je nema u Beogradu. Probaj i kod trgovaca opremom van lanca Capriolo, ja sam je u Pančevu platio na jednom mestu 75, na drugom 100 dinara...
http://www.capriolo.com/rezervni-delovi/lanac-za-bicikl/spojnica-lanca-sram-za-8-brzina
Bitno je da obratite pažnju pri kupovini spojnice na to kakav lanac imate odnosno koliko brzina ima na zadnjem točku, u suprotnom ili je nećete moći montirati ili će lanac uvek zapinjati na tom mestu
Ne koristim kmc lanac.@Sync
Jel si siguran da je sve namesteno kako treba? Posto znam za jos nekoliko primera koji koriste sram spojnice na 7faz kmc lancima i to radi ok.
Mislim da nema potrebe da kupujes spojnicu zbog odrzavanja lanca, pa valjda si ga odrzavao cistim i bez te spojnice?Ajde savet i meni, jer slabo poznajem tehničke detalje, a hteo bih lanac sa spojnicom, zbog lakšeg održavanja.
Imam Polar Mirage Pro iz 2011., i na njemu je (ako ne grešim) KMC Z-72 lanac. Šta je najbolje da uradim? Nije problem ni da zamenim ceo lanac. Koliko bi me to koštalo?
@Sync Kamera jeste već stara i prevaziđena, a uz to je i užasno osetljiva na svetlo. Toliko da joj i jedan oblak, po inače sunčanom danu, pravi probleme. Najgore je kada vozim npr kroz šumu, gde su brze smene svetla i senke. Tu se skroz pogubi. No, najveći problem je rekompresija koju radi YT i koja poprilično ošteti originalni snimak. Uz to su i dalje na samo 30fps, a svi snimci i montirani filmovi su u 60fps. Razlika je nebo i zemlja. Kad sam jednom slučajno video kako mi onaj kratak film (Rejuvenate) izgleda na YT, hitno sam za jedan konkurs kačio na net originalni fajl, jer ono na YT nema veze sa životom. No, tu ne mogu ništa da učinim.
Evo, ako neko želi da uporedi, link na original fajl (a i to je sa kompresijom u montaži): https://cloud.mail.ru/public/8cafcab1bd99/Rejuvenate - Joy of cycling 128 - awards.mp4
Dodao sam i palmice za dobijene nagrade.Slobodno možete da pokupite fajl i da uživate gledajući.
@bakara Spojnica je namenjena i brzoj montaži i brzom skidanju, a naročito bez ikakvog alata i spojnice, veoma jednostavno. Sad, zašto ga neko skida i koliko često nije ni bitno, bitno je da možeš i 5 puta dnevno. A lanac se definitivno i lakše i bolje očisti kad ga skineš. Malo potopiš u Axel, malo iskuvaš, malo četkica...
Bas naprotivSpojnica u stvari sluzi da bi lakse montirao lanac (sam i bez alata), a ne da bi ga skidao da bi ga prao![]()
Pogledaj link na prethodnoj strani neko je ostavio za sram spojnicu u capriolu, 59din. Montiras je tako sto skines jednu kariku sa postojeceg lanca i na njeno mesto stavis brzu spojnicu. Tu ti je jedini "posao" izvaditi 2 pina da sklonis postojecu kariku sa lanca, montaza brze spojnice je par sekundi posla, evo ti video, mrzi me da trazim sad i za prvi deo posla ali shvatices i iz ovoga. http://www.youtube.com/watch?v=ZHnEefJEz4MOk koju tačno spojnicu da kupim, i gde da je montiram?
To je lanac koji sam i ja spominjao u prethodnih par poruka, Sram PC-830, odlican odnos cena/kvalitet - ja ga koristim i veoma sam zadovoljan za tu cenu. Uz EKO smile karticu (dobija se na EKO benzinskim pumpama) imas popust od 10% na tu cenu, znaci 720din.Ipak mi se čini da mi je jeftinije da kupim lanac sa spojnicom, koji pominje bakara
Jel koristis Go pro 1 ?
Koji drzac si koristio za kameru i koliko ti izvuce GB za 1 h i kusur minuta
Kod mene na digitalcu,podesim odgovarajucu opciju za osvetljenje i sasvim zadovoljavajuce snimke pravi.
Jel si imao neka negativna iskustva prilikom voznje(u saobracaju,od ljudi itd...)?
Kako si s gumama izlazio na kraj,obizirom da si terao dosta kroz njive?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari