Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@bakara
Trebao si kolace da probas, svi do jednog su bili dobri! I pritom dzabe, palacinke sa dzemom/kremom su bile celih 20din
Pa znam o tome (prave vrednosti) vam i pricam...a vi zapeli o gulasu :)

Mada, napisao sam vec da me je jedan madjar nagrdio sto sam rekao da necu gulas.

GOPRO KONKURS
Nije obavezno vezano za biciklizam, ali može da vam ispuni i neki biciklistički san, o nekoj avanturi.
GoPro organizuje konkurs (do 4. decembra). Treba poslati opis avanture iz snova (do 500 znakova) i crtež koji je ilustruje (bilo kakav).

Pobednik dobija:
- Ispunjenje želje, odnosno komplet avanturu, svi troškovi plaćeni (do iznosa od 30.000 dolara) i to za DVE osobe, plus GoPro filmska ekipa u pratnji
- 15.000 dolara u kešu
- "Everything we make" paket, odnosno svu opremu koju prave

Postoje i nedeljne nagrade, za najkreativnije ili najoriginalnije prijave, a nagrada je "Everything we make" paket opreme.
(inače, postojala je i nezavisna, dnevna nagradna igra za "everything we make", samo popunjen formular, ne znam da li još postoji)

Sve u svemu, mogućnost za avanturu iz snova (sa društvom) + profi snimanje + 15.000 dolara zvuče fantastično. Ali i "everything we make" paket bi bio više nego dobrodošla uteha.
Dakle - sedi i piši/crtaj.

P.S. Ne znam u kom periodu je predviđena realizacija, jer bi bilo glupo voziti bajk u sred monsuna, mećava ili vojvođanskih vetrova. :)

P.S. Ne znam u kom periodu je predviđena realizacija, jer bi bilo glupo voziti bajk u sred monsuna, mećava ili vojvođanskih vetrova. :)
Cane ovo je idelana prilika za tebe i tvoje snimke.
A za pobednicku destinaciju izaberi neke havaje tako da sigurno izbegnes monsune, mecave i vojvodjanske vetrove.

20 dinara palacinke, daj da se preselim tamo.:d

GOPRO KONKURS
Nije obavezno vezano za biciklizam, ali može da vam ispuni i neki biciklistički san, o nekoj avanturi.
GoPro organizuje konkurs (do 4. decembra). Treba poslati opis avanture iz snova (do 500 znakova) i crtež koji je ilustruje (bilo kakav).

Pobednik dobija:
- Ispunjenje želje, odnosno komplet avanturu, svi troškovi plaćeni (do iznosa od 30.000 dolara) i to za DVE osobe, plus GoPro filmska ekipa u pratnji
- 15.000 dolara u kešu
- "Everything we make" paket, odnosno svu opremu koju prave

Postoje i nedeljne nagrade, za najkreativnije ili najoriginalnije prijave, a nagrada je "Everything we make" paket opreme.
(inače, postojala je i nezavisna, dnevna nagradna igra za "everything we make", samo popunjen formular, ne znam da li još postoji)

Sve u svemu, mogućnost za avanturu iz snova (sa društvom) + profi snimanje + 15.000 dolara zvuče fantastično. Ali i "everything we make" paket bi bio više nego dobrodošla uteha.
Dakle - sedi i piši/crtaj.

Evo je moja velika zelja i avantura. :)

@mirza Kad rekoh da treba poslati, mislio sam njima, ne nama. ;) Ako misliš da bi se uklopilo u 30.000 dolara, šalji.
@bakara Imam par ideja, nešto ću verovatno da pošaljem (ne znam da li može više prijava), ali ja nisam megaloman, pa moje želje verovatno neće privući pažnju. Ipak oni traže nešto spektakularno, što će posle milioni želeti da vide.

Znam da treba njima da saljem, al reko ajd da pokazem sta je moja avantura iz snova. :)

Malopre me je zvala Mirjana Sida, ( Секретаријат за инспекцијске послове, сектор за саобраћајни инспекцијски надзор, одељење за улице и путеве), da mi saopsti da je saobracajni znak koji zabranjuje voznju motornih vozila na nasipu u Bloku 45, prema Ostruznickom mostu postavljen, ako sam dobro razumeo, 2. Oktobra. Zaboravio sam da je pitam zasto mi nije poslala pisani odgovor, da imam dokument kada su to uradili, jer se bojim da ce znak biti uklonjen, pa da mogu to prijaviti policiji. Takodje me je obavestila da nije uspela da sazna ko je odgovoran zasto rampa nije u funkciji, odnosno ko je uopste odgovoran za rampe na nasipima. Mora da je neko odgovoran za rampe na nasipima, nije ovo jedina rampa u Beogradu, Srbiji ali za sada se ne zna ko je to. Sledeci korak je zahtev za obelezavanje pesacko/biciklisticke staze, za pocetak saobracajnim znakom, a onda i horizontalnom signalizacijom.

@Mirza Lep izbor. To je i moja životna želja, let na MiG-29.
@phantomr Mislim da je rampe postavio vodovod ali nisam siguran.

Editovano zbog mog ne čitanja.

Poslednja izmena:
Sumnjam da je rampe postavio vodovod, pre verujem da je on samo nalozio nekoj sluzbi koja je odgovorna i sposobna da to i uradi. Verujem da je to sekretarijat za saobracaj, neki njihov odsek, ali se prave blesavi.

Poslednja izmena:
Nemam sta da izdejstvujem, zabrana postoji od prvog dana nasipa, samo je niko ne postuje, jer nadlezni organi podrzavaju korupciju.

Evo, ovde iako nije ovaj nasip se jasno vidi kako je organizovano kretanje po nasipu.

Моторна возила не могу по насипима

СЕНТА, КАЊИЖА: У општинама северног Потисја од недеље се спроводе мере редовне одбране од поплаве, пошто је водостај Тисе премашио коту од 600 сантиметара. Водостај Тисе код Сенте јуче је достигао ниво од 648 цм, а слично је и у Новом Кнежевцу. Одбрамбени насипи се редовно контролишу, како би се на време могла уочити и санирати оштећења. Кретање моторних возила на насипима је строго забрањено, да би се спре­чиле могуће штете које би узроковале вибрације.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nasip ima funkciju zastite od poplava, asfaltni put je servisni put vodosnabdevanja i vodi do njihovih objekata.
Inace ona donja staza pored reke od betonskih ploca skoro da vise ne postoji, potpuno je unistena.

Poslednja izmena:
Namerno nece da naprave biciklisticko/pesacku stazu da bi ovim omogucili da se vozikaju po nasipu, iako je to strogo zabranjeno i u interesu svih nas, dzaba. Zbog ovih kriminalaca/bogatasa (i njihovih vernih pomocnika, drzavnih sluzbenika, koje placamo da rade za vecinu a ne odabrane pojedince) nemamo slobodan nasip i nikada necemo imati setaliste pored reke
Z1TyXYv.jpg
DXVkx9n.jpg
kihP9GX.jpg
cebYSCZ.jpg

Poslednja izmena:
Dobijam sutra biciklisticki sorc,pa me zanima,jel se nose gace ispod sorca ili ne?
Deda bio u Italiji,pa mi uzeo,da me iznenadi :D

Pozz svima, procitao sam malo ovu temu na pocetku i malo na kraju. Na pocetku sam video bas dobre masine, vidim ja da je to ovde ozbiljno, a na kraju sam skontao da se dobro i jede, pogotovo gulas i jeftine palacinke :D

Uglavnom, ja nemam neki bajs poseban za voznju. Nego sam bas za vikend presao 40km za 2,5 sata i zurio nazad jer nisam imao svetla pa se na odredistu nisam zadrzao koliko bih hteo. Pa kad sam se vratio sa te rekreacije odmah sam se setio ove sekcije na forumu pa sam dosao da vas pitam da li ste mozda narcivali neka svetla tj treptace za bajs sa ebaya recimo? Kod nasih kineza uvek ona ista svetla, pa reko mozda vi koristite neke malo drugacije. Bitno mi je samo da moze lako da se skine sa nosaca treptaca kad recimo odem do grada ;) I ako moze i neki predlog za brzinometar, nesto jednostavno da vidim koliko predjem i za koliko minuta ili se to sve sad vec obavlja preko androida sa aplikacijama i tako to? :)

Nadam se da ovo nije offtopic, nisam video da je neko trazio ovako nesto, ali nisam ni video 80% teme ;) Hvala unapred :)

NASIPI
Ja i dalje ne razumem. :) Dajte mi Zakon, član i stav, ili odluku kojom se zabranjuje saobraćaj na nasipima, molim vas. U Kanjiži je zabrana uvedena samo tokom vanredne odbrane od poplava, vidi se iz konteksta. U tekstu ZOBS-a ne postoji reč "nasip". Dakle, dajte taj zakon. Onda možemo da pričamo dalje šta raditi i koji su koraci. Ovako ovlaš:
1. Zakon, podzakonski akt, propis, uredba, odluka. O zabrani saobraćaja na nasipu (nasipima).
2. Postavljanje odgovarajuće signalizacije i rampi, a bolje betonskih "žardinjera", jer tuda nijedno vozilo nema realnog razloga da prolazi. (skraćivanje puta do kuće ne računam u realne razloge)
3. Realno sprečavanje saobraćaja redovnim kontrolama poštovanja oznaka i rampi/"žardinjera", uz pisanje drakonsih kazni.

Trebalo bi utvrditi po čijem nalogu i uz koji razlog je taj nasip uopšte asfaltiran, to je najbitnija stavka, jer nema razloga da postoji.
A farbanje neke biciklističke staze, pre stvarne zabrane saobraćaja, imalo bi efekta koliko i u Ulici kneza Miloša.

Kod kineza juri ovakva svetla.

powerbeam5ledbicycleligh.jpg

Uz njih uzmi odvojeno alkalne Vartine High Energy (crvene ili plave) i videće te svako bez problema sa 200-300m. Nemoj one feng šui kineske baterije uzimati, jer kratko traju i loše svetle. Ništa bolje od ovoga ti ne treba, a i bolje košta primetno više. Jedini problem jeste držač (kod svih jeftinih kineza). Pući će kroz par meseci.

Što se brzinomera tiče, imaš 3 igrača koji su najčešći kod nas - CatEye, Sigmu i VDO. Mahom svi rade slično i kad budeš kupovao brzinomer, pogledaj da l' ima opcije koje tebe interesuju (ima modela koji nemaju prosečnu brzinu npr).

@Canić

Dao ti je phantomr odredbu za nasip još pre par nedelja. I to zbog čega je nasip asfaltiran, ti je napisao. Pogledaj poruke unazad, ne pratiš na času. :)

Poslednja izmena:
@Lazendic Pričalo se više puta o svemu. ;) Ja naručio kinesku lampu sa dx.com, jako zadovoljan http://dx.com/p/ultrafire-wf-501b-x...white-led-flashlight-with-strap-1-18650-55241 (dodaš i baterije, punjač i nosač, šta ti je već potrebno). Imaš i jeftinijih, naravno, a i skupljih. Zavisi šta želiš. Lako se skidaju sa većine nosača. Zadnja treptalica - uzmeš najjeftiniju CatEye kod nas i ona je super. Brzinomer isto možeš najjeftiniji CatEye. Ja sam skeptičan prema kineskoj elektronici (sve što treba da se trese :)), ali znam da mnogi koriste i kineske treptalice i brzinomere. Samo imaj u vidu da sad na sve narudžbine sa neta (vrednost + poštarina) ide carina 10 %, pa na to PDV 20 %. S tim da PDV nekome umeju da oproste, obično ako je nešto baš sitno.

Hvala na brzom odgovoru ;)

A ovako bezveze da vas pitam. Kako izlazite na kraj sa kradjama? Ja ako bi nekad kupio neki ozbiljniji bajs, to bi mi bio glavni problem. Jel imate neke dobre katance? Da nema neko i neko pracenje na bajsu? Mozda je glupo pitanje, ali bas me zanima :D To mi se cini kao jedino dobro resenje da se sačuva bajs ;)

Ma setih se da je nešto bilo, ali mi bilo i tada sumnjivo. :) Evo čitam.

EDIT:
Dakle, ZAKON O VODAMA, Član 133, stav 1. Trt-mrt, zabranjeno je "voziti motorno vozilo". Moj propust, izvinjavam se, bolestan sam. :)
Dakle, idemo na korak 2 - signalizacija i postavljanje betonskih žardinjera ili barem rampi.
Kad se to realizuje, preći na traženje biciklističke staze.

Za nadležnost, trebalo bi kontaktirati Beograd put, jer oni vrše postavljanje znakova i rampi, pa će znati i po čijem nalogu to rade. Onda se vidi ko je tražio postavljanje i ko treba da brine o tome da rampe budu zatvorene. Moguće da je to Vodovod. Kad meni policija nije umela da kaže ko je nadležan za proterivanje stoke koja parkira po trotoarima, pešačkim prelazima i autobuskim stanicama, ne čudi me što je teško uterati ko je zadužen za rampe. :)

Ali, samo napred phantomr, jednom klupko mora da se odmota.

Poslednja izmena:
Isto je i o tome pričano. :)

Ako nećeš da ti ukradu bajs, nemoj se udaljavati od njega. Nema 100% sigurnog lanca/brave/katanca...

Najsigurnije je da ga ne ispustas iz vida.
Evo,mene moj komšija pita jel ću da idem neki put sa bajsom na faks? Ma gde bre,si lud,puko sam pare i sad da strepim dal će neko da ga ukrade,neka hvala.

@Lazendic Bajk se čuva od krađe samo, jedino i isključivo tako što ga ne ispuštaš iz ruku ili, barem, vida. Katanci i ostala oprema će samo da te usporavaju i da te vode u zabludu da je bajk bezbedan.
Kod kuće ga čuvaš - u kući/stanu. Nikakvi podrumi, dvorišta, šupe, potkrovlja, vešernice, zajedničke prostorije i slične gluposti. A pogotovo bez onog čuvenog "bio sam kod devojke samo 10 minuta, a ostavio bajk vezan u hodniku zgrade", "ušao sam u prodavnicu na 5 minuta", itd. Ako ti je sa devojkom dovoljno 10 minuta, ostavi za sutra. ;)

Vrh Dno