Propustio sam da primetim...kome si i kad podneo prijavu?
Inace sto se rasvete tice, mislim da ju je postavio vlasnik nekog od splavova a ne grad.
Uzurpacija tog dela je masovno pocela posle bombardovanja kada je vojska koristila taj deo nasipa.
Ja sam odrastao na toj stazi i strasno mi smeta sto donjom stazom do Save vise ne moze da se vozi.
Uzurpacija tog dela nasipa je pocela posle 2008, najveci deo je tada uzurpiran. (bilo je i pre 2008, ali manji broj)
Ne verujem da je neko mogao da dobije dozvolu da postavlja rasvetu o svom trosku bez nekog projekta, kojim bi se definisali razlozi zbog cega se postavlja rasveta, kao sto i ne verejum da je to neko uradio od sopstvenih para.
Prijave, vise njih sam prosledio na razlicite odrese, Beokom servis, Kabinet gradonacelnika, ali sam podnosio prijave i direktno na salterima javnih sluzbi sa koje sam smatrao da su odgovorne za ovakvo stanje. Poceo sam da se smaram sa problemom nasipa pre 2 meseca 11.7 sam podneo prvu prijavu, u kojoj sam kompletno opisao sve probleme, i trazio odgovore nadleznih sluzbi.
Tu nije samo jedna sluzba odgovorna za to sto se desava nego mnogo njih.
Prijave sam podneo zbog uklonjenog znaka , kojim se zabranjuje kretanje motornim vozilima nasipom, otvorene rampe 24 casa a trebala bi da bude pod kljucem.Takodje sam naglasio da se tamo odvija kradja struje u preko 200 objekata koji su se nelegalno prikacili na reni bunare i odatle kradu struju. Iskopali su septicke jame pored reni bunara odakle se snabdevamo vodom za pice. Oteli su zemljiste i ogradili ga, pa sam i to pitanje postavio odakle im pravo da ogradjuju zemljiste ogradama, zidaju objekte od cvrste gradje. Posekli su stotine stabala pored reka, koja imaju funkciju da stite nasip od erozije. prijavio sam nelegalnu secu stotine stabala na tom delu nasipa. Sam nasip je unisten na mnogo mesta, jer se nasipom krecu teski kamioni sa gradjevisnkim materijalom.
Prijavio sam vise puta one parkirane automobile pored nasipa u tim vikendicama, cak sam na kraju i dobio pisani odgovor da si ih fotografisali i da su nelegalno tu.
Uglavnom smaram se vec neko vreme sa tim problemom, i zeleo bi da se i taj deo nasipa pravilno obelezi, i formira biciklisticka staza to Ostruznickog mosta.
Na tom potezu ima mnogo dece, koja se vozikaju biciklima, rolsulama, ali i lstarijih ljudi i ljudi sa specijalnim potrebama, svi oni su ugrozeni bahatom voznjom po nasipu gde je svaka voznja motornim vozilima strogo zabranjena.
snimak iz 22.2.2008 (7 dana, nakon ove fotografije Beogradvode postaje javno preduzece)
snimak iz 28.7.2009
Verujem da grad namerno stiti neke od vlasnika tih vikendica, te da zbog toga tamo i ne postoji obelezena biciklisticka staza, da postoji biciklisticka staza morali bi ozbiljnije da se bave bahatim vozacima odnosno lopovima koji otimaju, a oni ih stite.
Obzirom da je tako stanje kako je, sumnjam da ce zeleti tek tako da oforme biciklisticku stazu na tom delu, ukoliko ne budu hteli to da urade, planiram da pokrenem gradjansku inicijativu za obelezavanje biciklisticke staze. Mogao bi i da pokrenem inicijativu za zabranu voznje nasipom, ali to nema smisla, jer je i sada tamo strogo zabranjena voznja motornim vozilima, pa jedino inicijativa da nadlezne sluzbe rade svoj posao po zakonu a ne po prezimenima.