Što se nisam zatekao tamo... A naravno, policija bi reagovala ultra brzo da je neko prebio kamiondžiju ili vozača automobila. Za novinare organizuju i plaćaju državne komisije. Koga bole za decu, pa još sportiste i to, ni manje ni više, nego bicikliste! Ovo je slika i prilika Srbije i policije koja je u isključivoj službi zaštite kriminalaca, siledžija, stoke i protuva. Pa naravno da će da se razmašu i da divljaju kako hoće kad ih policija zdušno u tome podržava. Deco, bežite odavde. Bilo gde i ne osvrćite se. "Sunce tuđeg neba" možda ne grije kao ovo naše, ali zato grije bolje. A i hljeb je ukusniji.
@boggyman Ja rekoh "kako si opisao".

Iz tvoje poruke sam razumeo da ste se sudarili kad si ti stupio na biciklističku stazu. Inače, iako je Zakon pisan tako da zaštiti kriminalce i da se tumači na 100 načina, jedno od tumačenja jeste da je biciklista obavezan da koristi biciklističku stazu tamo gde ona postoji. Što se Hitne tiče, treba zvati refleksno.

Ja razumem i da je klinac uplašen ili da neće da roditelji saznaju, itd. Ali, kad se udari glava, zove se Hitna. Taj klinac je mogao ponovo da se onesvesti kasnije, u sred vožnje, pa da padne pod kamion. Ili da mu pozli u sred noći. Moglo je da dođe i do stvaranja ugruška, itd. Nemoj pogrešno da me razumeš, ne solim ja sad tebi pamet

, sigurno si svestan svega toga. Nego sam posle iskustva sa likom kome je bila rascopana glava, zaključio da dosta olako shvatamo neke stvari. U normalnoj državi si dužan da odeš na sistematski bar jednom godišnje, ili ti zdravstveno osiguranje bude papreno. Ne da bi ti uzeli pare, nego da bi nacija bila zdravija (i manje koštala, na duže staze).
PEDALE
Ja kad sam pričao da tih kuglica nema nigde, pravili me ludim - "ima gde hoćeš". Dve biciklističke radnje/servisi nikad čuli. Na pijaci, u 10 radnji i na isto toliko tezgi, nikad čuli. "Gde još i to da skupljamo po radnji", reče mi jedan. Kugle 10 puta veće možda bi se i našle, ali kuglice ni pod razno. I na sajtovima se obično pominju kugle od 4 mm. Istina, nije naznačeno, ali pretpostavljam da je u pitanju prečnik, a ne obim. To bi možda odgovaralo za veš mašinu, za pedalu nikako. Sreća da sam kupio druge pedale, ali kad sam već rasklapao, baš bih voleo da sam mogao da spasim i staru. Tim pre što je samo jedna otišla, druga peva. Eh, Srbija je to, ko je još čuo za delove za bicikle, vozi kola...
P.S. Da, danas sam posebno nervozan, jer me Flickr drnda celu noć, a jutros nestalo vode.