Zbog krivljenja rama! Pravljen je za disk kočnice i fleksuje. A sa njim mi fleksuje i mozak. I boli! :d
Čak i onaj moj Polar ram (za kojeg sam posle utvrdio da je pravljen od lošijeg aluminijuma) se nije tol'ko krivio da mi pravi problem pri kočenju. Ti beše imaš onaj (lep) KTM? Kažem ''lep'', jer volim takav tip ramova.

Ne znam što se tol'ko krivi zadnja vila, ako se već krivi. Booster će svakako da pomogne, al'... sa srećom u pronalaženju. I da, bilo je njih na cb oglasima i ako se dobro sećam, 20e je bio komad (bili su plave boje).
Vidim obrisan mi je post, ne znam tacno zasto, pa da ponovim blago izmenjen.
Dakle, preporucuju se dosta na forumu polovni bicikli, a onda se cude ljudi zasto su skupi bajsevi u prodavnicama...
I podatke za moj bajs, cannondale cx5 , ja ga platio 365e, na us sajtu je msrp $600, sto je 450e. Bez popusta je moj 470e. Ne znam sta da kazem za nase dilere, ali ako je vama ovo dranje onda ok.
Oprema na tom bajsu je maks. 150-200$ u veleprodaji, ram verovatno do 50-70$ (isto veleprodaja). Ostalo je kajmak i plaćanje imena. Dok za tih 470e ili sa popustom 360e mož' da uzmeš npr. ovaj Haibike što je Marko danas gledao (full xt, savršeno očuvan). Kupiš xt i ti si zaboravio na luft, loše šaltanje, preskakanje bilo kakve vrste, točak zavrtiš - on ne staje dok se ne smoriš i spustiš bajs na zemlju... jednostavno
pouzdana oprema koja će da traje ihaha. Ovaj Haibike što se tiče opreme je jedno 5-7 klasa opreme iznad tog Cannondale-a, plus izgleda totalno novo - ovo moram da napomenem. Sa moralne strane i toga odakle je ''nabavljen'', shvatam i razumem situaciju, al' pošto imam tol'ko i tol'ko para, kupiću najbolje što može za te pare, jer sigurno neću sledeće godine da se ponovo ponovim (jednostavno, nema se za repete).
Ovako, dzonihsv i ja smo danas bili do Svete da probam Haibike. Bajs je *prelep*, izgleda ko iz fabrike da je izasao. U odlicnom stanju, bas kao sto je Sveta i rekao. Avaj ram mi je bio prevelik,te sam se kuci vratio peske/autobusom

Dzoniju veliko hvala sto je posao samnom iako se pre toga nismo upoznali, jos mi je poneo i pedale u slucaju da uz Haibike nisu isle i one. Sta da kazem, mnogo dobar lik!

U povratku sam probao njegov MTB, tad sam shvatio da Trekking nije za mene. To je bio prvi put da sam imao priliku da probam kvalitetan MTB i mogu vam reci da sam se odusevio. Iako je trekking takodje bio jako dobar, MTB mi vise odgovara zbog mnogo vece udobnosti i upravljivosti. Jednostavno ne mogu da opisem osecaj.
P.S. Dzoni, nadam se da te nije uhvatila kisa u povratku
Jes' lep i gotovo nov, da znaš.

Reko' ti, da JA imam para, uzeo bi' ga odma', jer mi odgovara veličina. U principu, što se tiče rama, bio je negde između velikog i eventualno je mogao da prođe (negde na granici je sve bilo). Moglo bi to da se reši sa drugom lulom i kormanom (pošto ovaj nije riser) kao što pričašmo sa Svetom, al' pošto je Marku ovo prvi (bolji) bajs, bolje da uzme nešto što mu baš baš odgovara, nego da se posle zeza još. E sad, nije moj MTB baš tol'ko kvalitetan, više je dobro održavan... i hvala na pohvali.
PS: Danas me Sveta podseti i na Damira -
http://www.serbiaoutdoor.com/bicikli.php Pogledaj Giant Terrago 1. Samo, ram... 17-ica. Tebi je otprilike 18'' taman. Damir je u Pančevu, što i nije daleko za otići lično i probati (karta od Panč. mosta sa onim ''divljacima'' je oko 150-200 din do tamo).
P.P.S. Nije me kiša uhvatila, već sam bukvalno prolazio kroz delove gde je padala i gde nije.