Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa jednostavno, drumske continental i schwalbe gume su oko 500din, a lepljenje je besplatno i potrebno je svega par minuta bukvalno. Na putu se guma zameni a posle se probušena kod kuće zalepi, spakuje u torbicu i tako u krug.

Kod nas se moze naci preko 20 marki guma i cena je raznolika.
Ja licno sam zadovoljan kineskim.

lep ram, grupa najniza i jos rasparana, tockovi najjeftiniji moguci a cena visoka.
Ovaj je vec dosta bolji, i cena je pristojnija.
Ram nije narocito lep, ali zato ima dobre tockove i odlicne gume, a to je najvrednije na njemu i to ga prodaje.
Takodje ima triple, sto nije popularna opcija, sajbne za 66xx su jako skupe (jedna kosta preko 30eur) a srednja mi deluje istroseno, a to ako treba da se menja kosta vise nego sto vredi pogon.

Ne znam kako vam se da zezati sa flekicama i cijelim procesom lijepljenja kada unutrašnje kostaju oko 2-3€. Pa nije da puca svaki drugi dan.
700x23 unutrasnje idu od 500 pa navise...
Mozes da kupis i kinesku za 400din al cesto su debele ili prekratkih ventila pa ne mogu da se namontiraju ili im jednostavno izleti ventil kad naduvas na 10 bara, tako da za ove sto duvaju gume na veci pritisak nema guma za 2-3eur.

Sta mislite o ovoj bicikli?Cudno da je nakon godinu dana menjao skoro sve,koliko znam bicikle imaju 2 godine garancije.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/mtb-bicikli-7/scout-blade-top-ponuda
Sta mislis, sto je menjao sve?

Pa zato sto nista nije valjalo i sve se raspalo...a zamenio je opet delovima iz najdonjeg segmenta.

Poslednja izmena:
Stvarno dobar ovaj red bull, extra gume dobri točkovi dobra i pouzdana grupa. Ali taj pogon... to treba obavezno proveriti uživo. Ako je šajbna za menjanje pitanje u kakvom stanju su i kaseta i lanac. Ako je sve kaput i treba da se menja nije to mali izdatak.
Nisam imao pojma da su tako skupe šajbne za to. Ja vozim baš 6600 grupu ali izuzev pogona.

Bakara, pitanje za tebe pošto si u toku. Koja šajbna odgovara za R600 kompakt? Da li pasuje svaka koja je 34t i BCD 110? Recimo ovo

http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...ANIK-SHIMANO-POGONA-34T-FC-4650-silver/19130/

Poslednja izmena:
Bakara, pitanje za tebe pošto si u toku. Koja šajbna odgovara za R600 kompakt? Da li pasuje svaka koja je 34t i BCD 110? Recimo ovo

http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...ANIK-SHIMANO-POGONA-34T-FC-4650-silver/19130/
Trebalo bi da odgovara ta, samo sto slika na PB sajtu ne odgovara tom lancaniku :)
Za triple ide 130mm, i slab je jako izbor, pa nemas neku alternativu osim da kupujes retro delove iz starih serija koji su skuplji od novih, dok za kompakt ide 110mm i tu je vec mnogo veci izbor.

ne mora da znaci ni da je ova sajbna potrosena, niti da je kaseta i lanac potrosen, cak su mozda kaseta i lanac novi a sajbna stara...i sve moguce varijacije.

Ovaj mi izgleda malo izakano i ofucano...
Onaj bianchi ima lepsi ram...i tu se ta prica zavrsava...

Na red bullu samo gume kostaju vise od bianchijeva oba tocka, da ne pricamo dalje...i da ksyrium tockovi mogu da kostaju vise nego ceo bianchi :)

Drumas je napravljen da predje jako puno kilometara, i to po pravilu sto skuplji vise je vozen...a voze se preko cele godine, ne znam ni za jedan koji je stajao i skupljao prasinu.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da odgovara ta, samo sto slika na PB sajtu ne odgovara tom lancaniku :)
Za triple ide 130mm, i slab je jako izbor, pa nemas neku alternativu osim da kupujes retro delove iz starih serija koji su skuplji od novih, dok za kompakt ide 110mm i tu je vec mnogo veci izbor.

ne mora da znaci ni da je ova sajbna potrosena, niti da je kaseta i lanac potrosen, cak su mozda kaseta i lanac novi a sajbna stara...i sve moguce varijacije.

Onaj bianchi ima lepsi ram...i tu se ta prica zavrsava...

Na red bullu samo gume kostaju vise od bianchijeva oba tocka, da ne pricamo dalje...i da ksyrium tockovi mogu da kostaju vise nego ceo bianchi :)

Drumas je napravljen da predje jako puno kilometara, i to po pravilu sto skuplji vise je vozen...a voze se preko cele godine, ne znam ni za jedan koji je stajao i skupljao prasinu.

Bakara ako imas vremena posalji neke tvoje predloge, do 500e drumas ili City/Turing.
Iskreno ne razumem se nesto preterano i rado prihvatam sve sugestije.

Ah...muka mi je od oglasa i gledanja matorih bajseva koji se provlace uz pricu da su kradeni preko da bi se kupac polakomio...

Evo na prvu loptu mislim da bi trebao da stisnes bulju i probas ovom da skines 50eur i da pevas ako sve prodje kako treba:
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/drumski-trkacki-8/scott-cr1-11#.V8Mry60aYXk

Ako ga i ne kupis jer ti se ucini van budzeta, svakako ces se secati ovog mog saveta, ali tad ce biti kasno :)

I ovaj ne izgleda lose, ali kad vidis cenu, shvatis zasto je onaj scott bolja kupovina:
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/drumski-trkacki-8/bergamont-45#.V8Mw2a0aYXk

Poslednja izmena:
Kakvi su ti syncros točkovi na cr1 vozi li to neko?

I gde to ima tako jeftinih r500 točkova jeftinijih od 4000s guma čak i novih :) da odma kupim jedan prednji pošto su mi raspar. Vozim zadnji r501 i prednji aksium race.
Zezam se, nije mi ni najmanje bitno što su raspar dok valjaju ali možda bih i upario da ima za par hiljada. R500 jesu najosnovniji ali nisu ni oni baš džabe, 120e je bio par u planetu a i nema ih ni novih ni polovnih.

Poslednja izmena:
Ovaj mi izgleda malo izakano i ofucano...

Izvini, ali ja ne gledam bajs samo po izgledu, nego kakvu opremu ima kao i cenu.
Ako ti je bianchi bolji od Red Bulla, onda se stvarno ne razumes u bicikle, nego samo gledas one koje ti se vizuelno svidjaju.
Srecno pri kupovini.

A realno ni ne izgleda izakano a kamo li ofucano, čak izgleda prilično dobro po mom mišljenju.
Pogonske delove naravno treba izbliza proveriti jer se na slikama ne vidi dovoljno.
A i za 400e ne može se očekivati nov bicikl bez tačkice... to nigde nema

Izvini, ali ja ne gledam bajs samo po izgledu, nego kakvu opremu ima kao i cenu.
Ako ti je bianchi bolji od Red Bulla, onda se stvarno ne razumes u bicikle, nego samo gledas one koje ti se vizuelno svidjaju.
Srecno pri kupovini.

Nisam nista lose mislio samo bih ako je moguce uzeo kvalitetan bicikl koji dobro i izgleda.

Kakvi su ti syncros točkovi na cr1 vozi li to neko?

I gde to ima tako jeftinih r500 točkova jeftinijih od 4000s guma čak i novih :) da odma kupim jedan prednji pošto su mi raspar. Vozim zadnji r501 i prednji aksium race.
Zezam se, nije mi ni najmanje bitno što su raspar dok valjaju ali možda bih i upario da ima za par hiljada. R500 jesu najosnovniji ali nisu ni oni baš džabe, 120e je bio par u planetu a i nema ih ni novih ni polovnih.
Syncros je deo Ritchey grupe, nemam pojma kakvi su (ne vidim oznaku) al su novi :)

R500 se vise ne proizvodi (bili su 70eur par), a evo koliko kosta par R501 kotaca, a par Continental Grand Prix 4000S kosta otprilike isto toliko
Firefox_Screenshot_2016-08-28T19-50-37.693Z.png

Naravno, cene su od preko, ovde su skuplji i ti tockovi i te gume :d

Mozda je bolje da sam postavio screenshot koliko kostaju ksyrium tockovi:-devil-:

Poslednja izmena:
Lep popust 500e. Ko ima da kupuje u radnji i voli novo, premija.
I oni točkovi su 50% off zato su tako jeftini.

Ta "akcija" za tockove stalno traje ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovoj bicikli?Cudno da je nakon godinu dana menjao skoro sve,koliko znam bicikle imaju 2 godine garancije.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/mtb-bicikli-7/scout-blade-top-ponuda

Prevrce mi se po stomaku kada kazu ima Simano opremu. Koliko puta sam cuo od prodavaca kada dodje neko da kupuje ko se ne razume, pa mu kaze ima Simano opremu I kupac se primi zato sto zna da je Simano dobar, a blage veze nema koliko vrsta te opreme ima.

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2

Za bajs do 500e onaj RedBull je zakon. Zato sam i naveo bajs koji je jeftiniji i moze se sa kusurom okrpiti rupa, ako je ima. Na onoj slici je cisto nagadjanje za pogon u kakvom je stanju. Tesko da ce naci bolje za te novce, potpisujem "Odlicna" kupovina u tom rangu, naravno kada se pregleda i vidi da nema nekoh vecih anomalija. Za te novce kupiti bajs sa Ultegrom i ocekivati jos nesto vise je smesno. Onaj ko hoce da izgleda lepo, bude kao nov, sa najboljom opremom neka pripremi novcanik za takvu igranku, a ne da ocekuje sve to za 2-3 puta manju cenu od onoga sto je spreman da plati.
Srednja sajbna za taj pogon nije nista epohalno skupa napolju
http://www.bike-discount.de/en/buy/...d-chainring-39t-fc-6703-grey-474283/wg_id-422
Za 50% vise novca se menja prica onoliko koliko se vise i para daje. :)
PS i na ulozenih 800e moze da se desi da zatreba ulaganje u toku sezone.

Poslednja izmena:
Popusti za kraj sezone

Dođe i dugoočekivani kraj sezone. Znači tu su i popusti :). Lomim se između dve bicikle (čitao sam komentare na netu, ali su svi postovi od pre par godina, a ovo su osveženi modeli sa "osveženim" cenama).

1. Polar Mirage Pro - 35560din

Specifikacija:

POLAR MIRAGE PRO 29"
Veličina rama: L (48cm) / XL (53cm)
Veličina točka / Broj brzina: 29''/24
Ram: 6061 ALUMINUM HYDROFORMED
Viljuška: SUNTOUR XCT-V3-MLO 29", 100mm, SA ZAKLJUČAVANJEM
Ležaj viljuške: A-HEAD INTEGRISAN 1-1/8"
Lula volana: ZOOM, ALU A-HEAD, M-L 90mm / XL 105mm
Volan: ZOOM, ALU RIZER 20/660mm
Ručke volana: VELO, KRATON
Cev sedišta: PROMAX, ALU 31,6x350mm
Sedište: VELO VL-3256
Obruči: RODI AIRLINE 29" 36H
Prednja glavčina: SHIMANO HB-RM70 36H
Zadnja glavčina: SHIMANO FH-RM70 36H
Ručice kočnica: PROMAX XL-86, ALU
Prednja kočnica: SHIMANO BR-M422 V-BRAKE
Zadnja kočnica: SHIMANO BR-M422 V-BRAKE
Prednji menjač: SHIMANO ALTUS FD-M311
Zadnji menjač: SHIMANO ALIVIO RD-M430 SGS
Ručice menjača: SHIMANO ALTUS SL-M310 3x8
Zadnji lančanik: SHIMANO CS-HG31-8 11-32
Lanac: KMC Z-72
Ležaj/osovina srednje glave: SHIMANO BB-UN26 B 113mm
Prednji lančanik: SUNTOUR XCT-T312 42x32x22 175mm
Pedale: MTB ALU
Gume: KENDA 29x2.10 30 TPI

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/MTB bicikli/9808/

2. Capriolo Gila - 30.399

SEKCIJA RAMA
RAM/VELIČINA: ALLOY 6061
VILJUŠKA: MODE - MD-986S
DELOVI GLAVE: FP-H812PL - 7PCS, 1-1/8”, 28.6/44/30MM, 22+2.5=24.5MM HEIGHT, BEARINGS: CAGED (5/32”X22), STEEL ED WITH FP-HW-03
SEKCIJA PRENOSA
ULOŽAK SREDNJE: THUN - ROCKY - 122.5 MM, SHELL: BSA 68MM
SREDNJI POGON: SHIMANO - FC-M171, 170MM, BLACK 42-34-24
PEDALE: FP-906,PP BODY, STEEL CAGE, 9/16”, WITH BALLS, WITH REFLECTOR
LANAC: KMC - HG50 1/2”X3/32” (114 LINKS) (8 SPEEDS)
SEKCIJA MENJAČA
ZADNJI MENJAČ: SHIMANO - ALIVIO RD-M410, 8 SPEED, TOP NORMAL, DIRECT ATTACHMENT
PREDNJI MENJAČ: SHIMANO - FD-M190 LOW CLAMP, SILVER, O31.8 DUAL PULL
RUČICE MENJAČA: SHIMANO - ST-EF60 INDEX FRONT / 8-SPEED REAR
SEKCIJA TOČKOVA
GLAVA TOČKOVA: QUANDO - KT-A15F FRONT BLACK / KT-AZER REAR BLACK
GUME: RUBENA - 54-559 V75 SCYLA SPORT 26X2.10
OSTALO
UPRAVLJAČ: KRIPTON X - HB-M301, 25.4, 600, BLACK
BRZINA: 24
TEŽINA: 15
LULA UPRAVLJAČA: KRIPTON X - MA-45, 25.4, 45, 100 1-1/8, BLACK
SEDIŠTE: SELLE ROYAL - MACH
STUB SEDIŠTA: KRIPTON X - GWSP-005 - 27.2X300MM LONG, WITH ALLOY CLAMP, SANDBLASTED BLACK
PREDNJA KOČNICA: AVID - V-BRAKE SDG3, D271 SHOES, BLACK
RUČICE KOČNICA: SHIMANO - ST-EF65 - V-BRAKE LEVERS.

http://www.bikeland.rs/bicikle/trakking-bicikli/gila-belo-crno-crveno/1287

Pitanje: Da li se isplati u startu dati ovih 5000 više za Mirage??? Meni kao laiku su delovi na njoj koliko toliko poznatiji, mada...

Za bajs do 500e onaj RedBull je zakon. Zato sam i naveo bajs koji je jeftiniji i moze se sa kusurom okrpiti rupa, ako je ima. Na onoj slici je cisto nagadjanje za pogon u kakvom je stanju. Tesko da ce naci bolje za te novce, potpisujem "Odlicna" kupovina u tom rangu, naravno kada se pregleda i vidi da nema nekoh vecih anomalija. Za te novce kupiti bajs sa Ultegrom i ocekivati jos nesto vise je smesno. Onaj ko hoce da izgleda lepo, bude kao nov, sa najboljom opremom neka pripremi novcanik za takvu igranku, a ne da ocekuje sve to za 2-3 puta manju cenu od onoga sto je spreman da plati.
Srednja sajbna za taj pogon nije nista epohalno skupa napolju
http://www.bike-discount.de/en/buy/...d-chainring-39t-fc-6703-grey-474283/wg_id-422
Za 50% vise novca se menja prica onoliko koliko se vise i para daje. :)
PS i na ulozenih 800e moze da se desi da zatreba ulaganje u toku sezone.

RedBull je otisao, posto ne zurim sa kupovinom pratim sta se desava sa Scott-om. Ako slucajno naidjete na jos nesto voljan sam da saslusam.

^^
Ja kad sam tražio drumaša nisam znao ni mnogo teorije a pogotovo nisam imao prakse i znao šta valja jer niti sam video/opipao iz bliza više od par biciklova. A probao bukvalno komada 1, ortakov retro. Tako da sam bauljao u mraku i razgledao oglase, slike šta mi deluje dobar dil i šta mi lepo izgleda, povremeno piitao nekog za mišljenje itd. Dve godine ako ne i više sam kao tražio bicikl, u međuvremenu vozio mtb i nije mi se žurilo s kupovinom, nisam ni para imao na raspolaganju dovoljno za nešto pristojno pa sam prvo gledao retro modele bilo kakve samo da imaju šamaraljke 7/8faz pa onda porasli apetiti i budžet. U međuvremenu prateći oglase mi je par puta izmakao ispred nosa lep očuvan i povoljan bicikl u idealnoj veličini što se teško nađe pa sam naučio ono što mi reče i jedan iskusan kolega "znaš kako prepoznaš dobar bicikl - odmah se proda" ;) verujem da ni taj scott neće dugo čekati na kupca mada što je veća cifra teže i ide prodaja, čak i ako je nešto povoljno opet nema mnogo ljudi budžet da izdvoji za skupe igračke.
Mnogo bolje ide prodaja ovih za 300-500e kad naleti nešto dobro. Lakše i ljudi pređu preko nekih nedostataka u tom cenovnom rangu, samo ako misle da su dobro prošli :)
I još nešto sam primetio prateći oglase i forume par godina, često kad je neki bajk bio nahvaljen na cikloberzi kao odlična ponuda, pogotovo od iskusnijih članova, odmah je otišao. Jednostavno ima još ljudi koji ne učestvuju u diskusijama ali prate i traže bajseve ali ne mogu da se odluče pa treba neko da ih "pogura". Glavno je da misliš u glavi da dobijaš nešto ispod cene, ili da te neko ubedi u to, to je prelomni trenutak. Prošle godine za poslednjih par bajseva što sam bio blizu kupovine više nisam smeo da pitam javno nego na PM za mišljenje. Kad god se povela diskusija ili dilema između nekih, čim dođe neko od iskusnih drumadžija i kaže kako je nešto extra ili klasu bolje od drugog izbora, puf on ode.

RedBull je otisao, posto ne zurim sa kupovinom pratim sta se desava sa Scott-om. Ako slucajno naidjete na jos nesto voljan sam da saslusam.

Predpostavio sam da nece sastaviti ni 24h na oglasima i zato sam te ubedjivao da ga kupis jer se po tvojim recima idealno uklapa u ono sto trazis osim onog dela za vizuelno (to je ipak prvenstveno subjetivno), ali ja to ne priznajem mnogo, jer bi se ti u njega zaljubio posle nekog vremena. Steta sto si propustio dobar bajs, retko se takvi pojavljuju za te novce.
Pozdrav i sa srecom pri kupovini.

Poslednja izmena:
Ne može bajs sa ultegrom i ksyrium točkovima da bude ružan :) a i ram je sigurno uživo lepši nego na slikama.
Drugar moj je skoro tražio bajs za grad, gledao neke trekinge sa suspenzijama diskovima... 8faz 9faz neki sa četvrtkama, acerama... ubedim ja njega da gleda hibride i nađemo neki cube za 300e sa ht2 pogonom i 105 10faz grupom. Jedina "mana" je što je bio crn i nije mu se sviđao. Ja mu kažem da je uživo sigurno lepši i kad ga uzme u ruke možda neće biti neki lepotan ali sigurno neće biti ni ružan. Zapucamo mi kolima, kupimo, sad je kako ti kažeš zaljubljen u njega.

@Lakson
Nisam neki ekspert, koliko vidim oprema je tu negde slicna, jedino sto polar ima 29 tockove a ja nesto nisam upoznat s tim novijim (vecim) mtb tockovima.
Polar ima mnogo lepsi ram, dok mi je ram na capridjolu ruzniji :).
Doduse ja sam mozda subjektivan posto imam vec polara m. pro iz 2011-12 godine pa mi je on lepsi :)

Poslednja izmena:
Ne može bajs sa ultegrom i ksyrium točkovima da bude ružan :) .
Haha ovo si dobro srocio.

^^

Mnogo bolje ide prodaja ovih za 300-500e kad naleti nešto dobro..
Pazi kod drumasa imas dve cenovne kategorije, ta od 300-500 i to su alu bajkovi i od 800- bez granice :)

Ovi koji nisu sigurni kupe alu sa karbon vilom, ali brzo skontaju da im treba full karbon.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Na koji nacin je najbolje proveriti menjac, sta je to sto moze najvise da me kosta ako se ispostavi da nije ispravno?

Prošaltaš kroz sve brzine i vidiš da li lepo ulazi i izlazi iz brzine, ako krcka "krči" u niskim ili visokim prenosima probaš da ga našteluješ (ima jedan točkić za štelovanje tu gde ulazi sajla u menjač), odvrneš pa provozaš ako nije to zavrneš pa provozaš, ako nije ni to onda je nešto ozbiljnije. Ako je rapid šifter probaš dve brzine napred, dve nazad i tako, nema pravila jednostavno se po zvuku zna da li je ok ili ne.

Nazad
Vrh Dno