Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

#138 - Rijeka background part 1
Dakle, počinju prave vožnje. Bilo ih je samo nekoliko, ali zato su sve bile fantastične. U ovom slučaju, nastavljam se na početak filma #42, pa sa postignutih ~330 metara visine nastavljam skoro do 500. Ali onda, uz fantastičan pogled na celu zaravan smeštenu između brda i planina, sledi fantastičan spust, a potom i odlična offroad vožnja do izvora reke Rječine i zanimljivog (ali zapuštenog) sela Kukuljani. Potom ulična vožnja po sred one zaravni, pored još nekih znamenitosti, uz još fantastičnih pejzaža i spustova. Prvi deo završavam na najširem delu, u podnožju nekoliko brda (koja ću obići u nastavku, nešto kasnije tokom sezone). Fantastična vožnja.

Više detalja.

ja vozim samo uske gume i jos celicni ram

Prilozi

• IMG092.jpg
    IMG092.jpg
    397.8 KB · Pregleda: 179
Jel pricamo o biciklu ili o Porscheu? :p

steyr austria. ima bajsovi kakve jos nisam video nigde u evropi. vecina road bajsovi su sa elektricnim menjacima, sto mi se ni malo ne svidja

Nisu elektricni, nego elektronski menjaci, to je u pro segmentu ;)

Da li je neko narucivao garderobu sa sportsdirect-a? Kakav im je kvalitet, kakve su velicine?

muddyfox - dresovi sa kratkim i dugim rukavima, 3 otvorena dzepa pozadi + 1 sa rajfislusom

kratki plavocrni -nema ga vise u ponudi, uzeo pre 2 godine, jos je citav, mana sto je dosta izbledeo, to jest plava spolja je od mnogo sunca/pranja posivila/propala, al sem estetike radi posao
http://www.sportsdirect.com/muddyfox-cycling-long-sleeve-jersey-mens-636581?colcode=63658116 uzeto pocetkom prosle, nije toliko izbledeo posto je i manje nosen, i
kao http://www.sportsdirect.com/muddyfox-cycling-short-sleeved-jersey-mens-636266?colcode=63626616 al skroz jednobojni, uzeto pocetkom prosle, nije toliko izbledeo, nosen dosta al postojanija boja ispala
tacne oznake, lagani dresovi, relativno se brzo suse na visim temperaturama, slova sa dresa - oznaka marke otpadnu posle 2/3 pranja, ne guzva se toliko da je potrebno peglanje (a ako se ipak hoce onda na manjoj temperaturi posto na visim lako strada)

Narucio sam sa dugim rukavima, narandzasti 5.40evra, 90% na popustu :D
preko neke grupe na fejsu, sutra narucuju , valjda ce sutra vaziti popust. Nadam se da ce velicina odgovarati.

#139 - Fijasko na Cresu
Pričao sam već o ovoj propasti. Nikad pažljivije planiranje i nikad veći neuspeh. Sve se urotilo protiv mene. Stigao kasno, uspon pre početka vožnje iscrpljujuć, 37 stepeni u hladu kog nema i još staza sa gomilom kamenja. No, većina toga i ne postoji na snimku. :) Zato je tu prijatan grad Cres, kao i više od 25 minuta spusta, u tri dela. Šta više poželeti?
Detaljna priča.

Stigao mi dres od sportsdirect-a. Sve ukupno platio 1065dinara. Nemam zamerki za sada na dres. pogodio sam velicinu,to je bitno,sad se razmisljam da uzmem jaknu, 18evra umesto 65evra :D
Jel i jaknu da uzimam istu velicinu ili da uzmem za broj veci?

#140 - Offroad vožnja na Krku za koze
U stvari, ovo i nije staza, ovo je samo kretanje kroz šumu, odnosno po kamenjaru. No, u ove hladne dane...
Ovime se i završava prva tura po Cresu i Krku, a od #141 počinje odlična vožnja od Rovinja do Pule.

Dirt Park Bukovac
Ja upravo saznah da ovo postoji u Srbiji. I čak odlično izgleda. Eto zašto je dobro pretplatiti se na moj kanal, uvek pogledam šta su pretplatnici kačili i gledali. ;)
Lično nisam nikad bio u tom fazonu skokova i drndanja, ali svakako podržavam i ovo obavezno posećujem ove godine.

https://youtu.be/ejYNS6Zlc4M

Dobro mesto za testiranje na koliko treba napumpati amort :) jedna voznja pokaze sve

;) Dobro je za testiranje i bajka i vozača, samo je problem što ako se ispostavi da bilo šta ne zadovoljava potrebe posledice su prilično nezgodne, skupe, bolne ili sve zajedno.
Btw, koga mrzi da traži, park se nalazi vrlo blizu Novog Sada, najdirektniji put ka Fruškoj. Vidi se na GE. Dakle, vrlo dostupno i Beograđanima, bilo pedalanjem, bilo kolima ili vozom.

Kako bese ide sa Shimanovom obucom, broj vece se uzima? Ako nosim npr Nike 46 onda Shimanove cipele uzimam 47?

Vraćam se u 2011 i to jul, želim ovo sve da pročitam.

@samsung otprilike tako ali ja bih ipak prvo probao... Odakle porucujes?

Poslednja izmena:
Koje prednje svetlo proporučujete da kupim sa alija, poručio sam xiaomi powerbank, mislio sam na njega da nakačim svetlo.

Pa ako nameravaš da ga napajaš iz power banka onda nemaš baš puno izbora, moraš da tražiš svetlo koje je predviđeno da se napaja sa USB-a, većina lampi namenjena bajsevima koristi batery pakove koji su 8.4V (ti na usb-u imaš 5V)... Ja nisam video ni jednu kvalitetnu a povoljnu lampu koja se kači na USB...

Cao svima,

Jedno pitanje da li je dostupna negde na netu celokupna biciklisticka mapa Srbije sa oznacenim putevima?

Ako može samo da mi neko objasni. Imao sam KENDA NEVEGAL gume koje sam zamjenio za KENDA KOYOTE. Obe gume su deklarisane kao 54-559 26x2.10. NEVEGAL su mi uvjek djelovale dosta šire nego ostale 2.10 gume. Evo sada izmjerim širinu i NEVEGAL je šira za nekih 7mm od KOYOTE. WTF ? Kako moze biti tolika razlika a ista deklaracija ?

Poslednja izmena:
Isto kao kod automobilskih guma, razlikuje se gazeca povrsina i mesto kako jedni/drugi mere sirinu gume...

Da ali je ista marka. Guma je šira i kada se mjeri izmedju šara.. baš me ovo nervira. Ali dobro, iduci put mjeriti prije kupovine.

e5ef59b1d05b1d96edc2731d8a2f5926.jpg

Nazad
Vrh Dno