Šta je novo?

Bench rostilj :)

Kakvu Benchmark majicu želite?

• Ukupno glasača
    135
Ја сам то и прво предложио па ми делује да смо одлучили где ћемо. ;) Остаје да се крене са организацијом, ја ћу да се укључим колико могу па да договарамо детаље. Било је приче о котлићу, мада би било добро да се мало промеша. Има ли предлога за набавку па да неко то одради да би што пре могли да почнемо? Да ли неко носи шта од опреме? Какво то Howgarden пиво помињете? Ја сам локалпатриота па ми је Зајечарско пиварско први избор. ;) Баш та предност потока (тј Студене одакле Ниш добија најбољу воду за пиће у Србији) је што се одмах наређају флаше и нема ладнијег пива. И осталих сокова. :)

За оне који воле да се пентрају, са друге стране пута (не види се на овим фотографијама) може да се испроба пошто има пар лепих стаза узбрдо. Чак сам и ја пре пар година отишао доста високо.

Да само додам, ако нешто не крене како се очекује, једно километар одатле (прође се поред) је Бркина кафана где може да се поједе одлична овчетина у разним облицима, од печења до уштипака. За оне који нису за месо има добра сукана пита а уз све и врела погача.

Poslednja izmena:
Meni se kao najprakticnije ispostavilo iskustvo iz Slankamenackih Vinograda, kada smo se nasli pa svi zajedno isli u kupovinu - em bude sveze em preskacemo potrebu za prethodnim uplacivanjem na racun. Severnjaci se okupljaju duz autoputa a tako da se npr. od plavog mosta krene u 8 a na tacki u Nisu koju predlozite se nalazimo oko 10h.

Зајечарско 5+ :)

i ja mislim da je najbolje da se skupimo svi na gomilu pa kupimo svacega u zavisnosti od toga koliko ce nas biti.

Bolje da pravimo rostilj. Ako niko od Vas nema resetku, ja cu je poneti.

mi smo taj hoegaarden pili posle u kaficu, nismo ga pili na samom okupljanju, ne bi mogli samo za pivo da skupimo. prosli put smo popili 35 piva i nestalo nam je pre vremena :D

ja se slazem da krenemo oko 8 ili mozda jos oko 7, pa da kupimo tamo sve na licu mesta. i ja glasam za rostilj. ako ga sprema smith onda nam ugalj i vatra ne treba, dovoljno ce biti malo jace sunce :p

У кафићима и кафанама преферирам точено пиво а ово може да се купи релативно јефтино, јуче сам га видео па зато питам. Зајечарско није проблем да набавим, сестричина има драгсторче и увек свратим ;) код ње кад пролазим кроз тај крај (а баш ће да буде успут) па ћу да јој кажем да охлади 2-3 гајбе ... мада је доста и да једна буде хладна а остало ће Студена да среди. Колико Зајечарских а колико остале и које текућине? Проверићу ових дана каква је понуда на кванташкој пијаци (која је такође успут) па може тамо да се сврати за мало јабукара и остале салате.

За месо предлажем пиротску касапницу која је у мом крају, могу да проверим/наручим неку количину, чисто да се не деси да баш тада немају. Мада ... ту има доста месара па неће да буде проблем да се узме у још некој. А могу да кажем и да га роштиљају па да покупимо готово али ... где је ту узбуђење? ;)

По порукама ми делује да ће само један ауто да дође. :( Мада неће да смета. За паркинг не брините, ја пуштам СМС пошто имам неки кредит који углавном заврши на тај начин а иначе би пропао.

Bedak, ja 14-og palim za Budimpeštu pa za Nemačku, neću moći da dođem :(

Ovo je iz tempa

0644a20bca9c17b0c9038bc0f8c716e5.jpg

Vlado, Vlado, pa šta da radim mesom, da mu dušu izvadim na vatri. Mesto treba da bude sočno i mekano, i da se crveni u sredini. Cccc

socno i mekano i crveni se u sredini, pa se posle crveni i kaka od infekcije. mada sad kljukaju antibiotike u mesarama, pa mozda i nije problem. pojedes jednu pljeskavicu, kao 3 shota penicilina da si primio.

100 kinti 0.33, treba nam 50 takvih, 5 soma samo za to, ne isplati se. 4 gajbe zajecarca i to je to. ja cu da donesem domace vino.

Poslednja izmena:
Виђао сам ово пиво и јефтиније а у сваком случају 300 кинте за литар према мање од 100 кинте за литар зајечарског ... не бих ја ту размишљао.

Роштиљ мајстори нека смисле колико каквог меса да најавим да за сваки случај буде сигурица. За 4 гајбе Зајечарског је мањи проблем, најавићу сестричини да одвоји па ћемо успут да покупимо.

Још нешто?

bolje od buta cisto meso, mani se tog vrata, ono sto smo jeli na vidikovcu je bilo zivo, zilavo i masno.

^ mozes i krmenadlu: manje je masna i zilava od vrata. Nikada nisam probao od buta na rostilj, bojim se da ne bude previse suvo.

Naravno da je suvo, zato se i ne stavlja na roštilj, svinjsi vrat je najzahvalnije meso za roštilj, baš zbog masnoće koju ima, naravno ne treba da je ima mnogo, to zavisi od samog kvaliteta mesa.

bolje od buta cisto meso, mani se tog vrata, ono sto smo jeli na vidikovcu je bilo zivo, zilavo i masno.

A žilavo može da bude generalno iz dva razloga, loš kvalitet mesa, ili je previše bilo na roštilju(za to se zahvali sebi :d )

Poslednja izmena:
za ed-a u svakom slucaju i malo od buta pa da probamo kako ce da ispadne... :D

@ed mozda bi mogao da stavis to od buta u neku marinadu da odstoji preko noci, pre nego sto ga bacimo na rostilj...?

tako je, od buta cisto meso, marinada po zelji i onda na rostilj. meni je to extra.

ti smith ako oces mokro meso, lepo skuvaj corbu pa kusaj, rostilj je rostilj, dobro peceno.

Ed, ti si poluvegetarijanac i sta se onda mesas majstoru u poso? Glej svoja posla - npr. el cemo Zajecarac il onu kukuruznu vodicu ...il necemo zitarice nego po vocu da udarimo?

Sto se ambalaze tice, ja imam po gajbu hajnikena, amstela i vajferta pa mozemo i da se izvoljevamo :) Licno, pijem zajecarsko, al da je ko voda, jeste... Neko kvalitetnije ne bi bilo na odmet ali, kao sto rekoh, mozemo da mesamo. U meso se ne mesam, jedem sve :D
Inace spomenuste parkig i placanje tj smsove. Pa koje crno placanje u klisuri? Za po gradu jedino zbog nabavke ali to je na brzaka. Inace uz izletiste postoji prosirenje na putu gde moze da se komotno parkiraju 2,3 pa i 4 automobila tako da nije problem.

Поменуо сам паркинг због набавке а и ако неко застане да нешто погледа. Наравно да нема плаћања у клисури а није само за 2,3 или 4 него мислим да може и 20 да се наређа.

Амбалажа није проблем, могу да узмем Зајечарско колико хоћу па после вратим флаше, а да је као вода ... не бих коментарисао. :) Немам ја ништа против и ових брендираних али ... ем не волим лименке јер ми пиво добија ... лимен укус ем то и кошта више.

Најбоље вешалице су од врата па ви размислите о томе. ;) По касапницама се продаје и спремљено месо за роштиљ, баш сам синоћ ишао по неколико кобаја и док сам чекао да их роштиљају, погледао сам шта све нуде. Има и пилећих и свињских ражњића, разних ћевапа и пљескавица, има још свашта од немлевеног меса и то могу одмах или по наруџбини да роштиљају а наравно, може да се узме било шта од осталог меса па то однесе у клисуру. :) Баш ћу данас да поновим акцију куповине па ћу да усликам шта нуде.

Pravicemo sami meso, nemoj da kupujemo gotov rostilj. Aj kupicemo meso na licu mesta kad dodjemo, jedino ako ed hoce da stavi u marinadu od buta dan dva ranije... :D

Како сами, планираш да кољемо? ;) Мислио сам да се узму спремљени ћевапи или бар роштиљско месо, осим ако не носиш портабл машину за млевење меса. Или ако се купује неко месо у комаду, боље да они исецкају онако фино танко него да се неко мучи на лицу места. Нисам мислио да они и роштиљају, то би било превише. Наравно да ћемо да купимо на лицу места, мислио сам да евентуално проверим пар дана раније да ли ће да буде колико планирамо. Мада, као што сам поменуо, касапница има на сваком кораку.

Мислио сам да се узму спремљени ћевапи или бар роштиљско месо, осим ако не носиш портабл машину за млевење меса.

Uzmemo roštiljsko meso u Bifteku, pakovano na po 1Kg. Uzmemo par pakovanja, a na licu mesta roštilj-majstor (smith?) može da ga mesi, oblikuje u pljeskavice i baca na skaru. Isprobano puno puta. :) Naravno, možemo još neku vrstu mesa da uzmemo, poput pilećih ražnjića na kilogram i slično.

ma sto se mene tice ne mora nikakva marinada da se stavlja, meso od buta seceno tanko, duplo tanje od onoga sto je smith rostiljao na vidikovcu, i samo da bude peceno jedno dva tri puta duze od onoga i milina.

Nazad
Vrh Dno