Šta je novo?

Bench rostilj :)

Kakvu Benchmark majicu želite?

• Ukupno glasača
    135
dve gajbice paprika? dajte budite ozbiljni :D kilo dva paradajza i to mu je :D lukac ce da nam treba jedino, kakve gajbice paradajza i paprika

za 10 ljudi nam treba 5 kila mesa recimo. meso je 400 kinti kilo, to je 2000 za meso, imamo dovoljno za sve.

Због паприка сам и поменуо неку пиљару успут али мислим да гајбица јабукара може да буде и мало. ;) Ко на то навикне, никад му није доста.

Ако ипак нећете, онда можемо да пазаримо на пијаци по мало. Јесте да ће пар кила тамо да кошта као гајбица на кванташу али ајде. Или да ја у петак прошетам до пијаце и узмем шта договоримо да за кило парадајза не кружимо?

Ko dolazi iz Nisa? Ja vidim samo calexxa da dolazi?!? Da ne listam prethodne postove ali koliko se secam mnogi su se zalili da im je daleko da dolaze do beograda na rostilj a sada nema nikog?!

Nas troje dolazimo vozom iz pazove.

Poslednja izmena:
Мислим да сам се само ја жалио. Колико могу да закључим, требало би да буду два сигурна, један чека инфо о женином годишњем одмору ... и ништа више.

Шта знам, можда је лепо писати на форумума иза неког аватара али је теже да се дружиш са конкретним људима. Страх, трема или једноставно немају времена за дружење. :(

Само један ауто?

Ja dolazim, samnom jos jedan, dva drugara (nisu nesto preterano aktivan clanovi, uostalom kao i ja...) i manje vise to je to. Ne znam ko ima kontakte sa CorvusCoraxom i Jovylendom oni su nislije i prilicno aktivni, mozda bi svratili i oni.
Elem, mali problem je u tome sto bi samo mesto trebalo sto ranije zauzeti! Prilicno sam siguran da ima jos interesenata za tamo pa da ne bude posle kasno. Moj je predlog da neko od nas (mogao bih mozda i ja ali da ne obecavam nesto sto mozda necu moci da ispunim jer imam jos obaveza u subotu) ode malo ranije i zauzme busiju. Mislim da sto se tice para i same organizacije kupovine ovo do sada pisano pije vodu, em sto 600din nije puno em sto skracujemo postupak time sto se kupi na licu mesta.

Колико сам могао да прочитам, Corvus Corax је сигуран па само чекам да се јави. Требало би да се договоримо где купујемо месо па према томе да се ту и окупимо. Зато сам и рекао да ја куцам СМС за паркинге, где год то било.
За заузимање места ... мало је критично што долази један ауто, ја баш и не могу да понудим превоз па би било мало компликовано да неко оде тамо а да се остали после довуку до клисуре.

ne bi bilo lose da razmenimo mobilne telefone ;) moj je 064 sto pedest sedam 5520 i email [email protected] - najbolje na email mi posaljite vase brojeve.

da li postoji neki gradski prevoz od zeleznicke stanice do klisure tj. mesta gde cemo praviti rostilj?
i posto mi dolazimo vozom ja ne mogu da vucem resetku i pribor za rostilj - da li moze neko od vas to da obezbedi (resetku, serpe, nozeve...)?

Poslednja izmena:
Auh... Ajd prvo ovako, kada treba da stigne taj voz u Nis? Planirao sam da najverovatnije dodjem biciklom do izletista jer za kola ne mogu da garantujem da ce biti slobodna. Ako racunate na gradski prevoz od stanice do klisure, postoji sigurno ali ja nemam pojma o tome :D Ukoliko budem mogao doci cu po vas kolima (znacu sutra). Resetku nemam niti imam odakle da obezbedim :( Sto se ostalog pribora tice mogao bih da obezbedim nesto samo da se dogovorimo konkretno sta.
Jedino sto ne biste mogli da racunate da vas vracam na zeleznicku jer sumnjam da cu moci da ostanem u klisuri toliko dugo.

Ja ću doći, valja ispoštovati članove Benchmark foruma. Šteta je što se nije javilo više ljudi iz Niša. Jovy, izgleda, ne može da dođe.

Skaru nemam, jer je moja izgorela i dotrajala. Tek treba da kupim novu. Sajlonac, calexx, imate li vi skaru?

Pitao sam upravo. Autobus sa železničke stanice morate da uhvatite do glavne autobuske stanice. Onda ulazite u autobus za Jelašnicu ili Bancarevo.

Meni je potreban prevoz do klisure. Da li ima kod nekog mesta u kolima?

Corvus probacu da ti obezbedim mesto kod drugara, ukoliko ja idem na stanicu po ostale. Ukoliko slucajno ne budem imao auto, idem bajsom a ostalima prepustam mesto kod drugara (koji ce 99% ici, i to kolima). Dogovoricu se s njim oko detalja u toku dana pa pisem ovde (mastervile mu je nick, ako je nekom poznato).
Za skaru kazem, nemam niti imam od koga da nabavim :(

Doci cu i ja 99%. Nemam auto, ni skaru, ali mogu ranije da odem bajsom i zauzmem mesto. Mozda mogu i neke cave da organizujem, ako iskate (nisu sumnjivog morala, samo malo lujke i vole da cugnu)?

e pa lepo :) vidim ja da ce tu ipak trebati 4 gajbe :D

i da li neko ima skaru ili da je nosim iz pazove? Smith je ionako vec navikao na nju :D

Master ne pije alkohol btw, sto znaci minimum 4 gajbe :p
Koliko vas dolazi vozom?

cetvoro + skara :D

Ајде редом.
ne bi bilo lose da razmenimo mobilne telefone ;)

da li postoji neki gradski prevoz od zeleznicke stanice do klisure tj. mesta gde cemo praviti rostilj?
i posto mi dolazimo vozom ja ne mogu da vucem resetku i pribor za rostilj - da li moze neko od vas to da obezbedi (resetku, serpe, nozeve...)?
Послаћу ти касније број па да се нађе.
Градски превоз не постоји од ж. станице до клисуре, можда неки месни превоз али то онда од аутобуске станице или негде успут а то није близу ж. станице. Не знам ни да ли бус за Јелашницу иде даље, тамо има још кућа али немам појма како је иза тога.

Решетку немам нити знам неке који то користе, онај другар има зазидано па не верујем да се то носи а и он је далеко од Ниша. Могу да понесем неку шерпу, ножеве (какве?) а имам и неке пластичне тањире па ће да послуже.
Ja ću doći, valja ispoštovati članove Benchmark foruma.

Skaru nemam, jer je moja izgorela i dotrajala. Tek treba da kupim novu. Sajlonac, calexx, imate li vi skaru?

Pitao sam upravo. Autobus sa železničke stanice morate da uhvatite do glavne autobuske stanice. Onda ulazite u autobus za Jelašnicu ili Bancarevo.

Meni je potreban prevoz do klisure. Da li ima kod nekog mesta u kolima?
Све и да ме не занима роштиљање, дошао бих јер су форуми празни док неког не упознаш.

Теоретски могу да оду неким градским до Трошарине и ту ухвате даљи превоз, мада немам појма који. До бус станице једино кружни а њиме могу и до Трошарине.

Ја се надам да ће неко да ипак реши да крене аутом, ја и да могу, тешко да бих одлучио да возим. ;) Бицикла ми није алтернатива, јер немам појма колико ће да се остане а и да ли ћу бити ОК за повратак. :) У сваком случају је потребно да неко од локалаца буде код гостију, ем мора да се пазари ем да се наводи. Ајде да се пријавим код Марксисте па да идемо у обилазак и куповину, плус пиво плус шта још буде. Ако смо рекли Бифтек, који је најбоље снабдевен па да тамо пазаримо? Јуче сам дал у Интереху, дал у Дису видео повољно нека роштиљска меса плус разне мариниране варијанте, могу да поновим сутра туру па будем сигуран. Или Бифтек?
Doci cu i ja 99%. Nemam auto, ni skaru, ali mogu ranije da odem bajsom i zauzmem mesto. Mozda mogu i neke cave da organizujem, ako iskate (nisu sumnjivog morala, samo malo lujke i vole da cugnu)?
Па ако ће да се учипе (или ти за њих) онда их доведи. И оне ће бајсом? ;)

Додатак ... видим ја да ће да буде мало 4 гајбе. :) Срећа па има и оних који не пију (и могу да возе) па ћемо некако да се снађемо. Ако ништа друго, може да се направи пар тура мада видим да је сада скоро све уклопљено.

Pokupicu ja drustvo_iz_voza :) Samo ostaje da vrlo verovatno nece moci da racunaju da ih vracam na stanicu posto cu mozda morati pre ostalih nazad. Nadam se da ce se snaci :)
E sad, posto voz stize oko 12, mislim da bi bilo bolje da se ostali sastanu i ranije, kupe sta treba i odu u Jelasnicu a mi dodjemo cim stigne voz? Doduse skara ce biti s nama sto je malo nezgodno al sta cemo kada ne mozemo da se snadjemo za pisljivu skaru ovde nego mora covek da je dovlaci ko zna odakle :) Ako nista bar ce pivo da krene na vreme da se ladi u potocicu... Za lovu, mogu cak da se nadjem sa ostatkom ekipe ispred prodavnice za koju se odlucimo i dam vam za mene i cetvoro iz voza? (ne bih da se mesam, moze bilo gde, mada posto mi je biftek na uglu dusanove i z.djindjica blizu i stalno tu kupujem, mogu da kazem da im nije nesto ono meso za cevape...)

Већ сам писао, немам искуство а скоро сам чуо да Идеа испод Грозда има најбоље роштиљско месо ... а да поновим, јуче сам у неком маркету видео лепо, бар на први поглед, спремљено и разно месо. Ја иначе месо обично купујем код Пироћанаца на Палилули, мада неки кажу да и Мак има добру понуду. Пошто ће воз да стигне мало касније, можемо и да обиђемо више места, нисам сигуран да је за месо добро да чека по овој врућини. За нас је лако, можемо да се освежимо. ;)
Ја сам очекивао да неко донесе скару, тако је и најављивано, да сам сазнао пре недељу дана већ бих се некако снашао.

@calexx
Ne mogu da verujem da je neko preporucio meso iz Ideje kao dobro, oni uglavnom nemaju dobre stvari. Isto vazi i za MAK, truju Pukovcani...
Ja bih preporucio da se ovde uzme meso, proverena i jako hvaljena mesara:131.jpg

Бонита? Ја не бих, некад давно сам куповао код њих али им је хигијена била (не знам да ли су променили) проблематична. Кад год узмем неко месо, обавезно ми врате кусур који хватају крвавим рукама које нису опрали после сечења и паковања. :(
Идеа месо ми је препоручио другар који скоро сваки викенд иде до викендице и тамо масовно роштиљају. Ја иначе купујем у Мустангу, Пироћанци који углавном до сада нису омашили. Штета што је нестао Сим Импекс. :(

Koja bre Idea?

ma nemojmo da pravimo nauku od mesa. kupicemo to u idei, nista mu ne fali, a verovatno je i dobra cena. za pribor cemo kupiti jednokratne viljuske i plasticne tanjirice, serpe nam ne trebaju, necemo da kuvamo supu bre. samo nam jedan noz treba i to za leba, a i on ne mora ako kupimo lepinje sto bih ja od sveg srca preporucio. dajte ne idemo na bal, idemo u divljinu na rostilj. jel znate negde gde ima stovariste da kupimo par cigala?

:D

Ajde da budemo prakticni. U datoj situaciji je logicno da se:
1. oko 10h (na mestu cije koordinate treba da da calexx) nadjemo calexx, ed, tijana, smith i ja jednim kolima i master i ekipa drugim kolima ...pokupujemo pice, salate, zacine i panju i picimo u klisuru,
2. Oko 12h nadju sajlonac i ekipa iz voza, nose resetku i kupuju meso i dolaze i oni u klisuru,

Povratak, ako ostanemo bez jednih kola, radimo tako sto ja prebacim jednu pa drugu ekipu do Nisa, vidimo sta ima na Nisvillu a onda jedni idu nazad vozom a drugi kolima. Ende [emoji14]

cujte a da ponesem ja resetku za rostilj? tako bismo mogli odmah da pocnemo da spremamo cim stignemo jednu turu da se privatimo, a drugu turu posle kad dodju ljudi.

nego da napravimo spisak, da znamo sa kojim novcem raspolazemo i koliko cega treba da kupimo.

1. marx
2. smith
3. smith-ova tijana
4. edh
5. calexx
6. kovacm
7. kovacm-ova devojka
8. dodajte dalje

Edov predlog je super, ako je izvodljivo, mislim da je tako najbolje. Mozemo cak da mi (druga tura) dokupimo meso i da se sveze baci na skaru kada dodjemo, da ne stoji previse, bilo ono peceno ili ne? Taman ne moramo da mnogo delimo pare i zezamo se oko takvih sitnica. Na kraju krajeva kada se skupimo svi i saberemo sve troskove mozemo tamo da izdelimo lovu i to je to.

8. sajlonac

Ako završim ranije s poslom a još ste tu, eto i mene

Meni je neplanirano iskrslo da radim sutra, ljudi. Tako da moram da se izvinim. :/ Videćemo se sledeći put.

Vrh Dno