Šta je novo?

Bench rostilj :)

Kakvu Benchmark majicu želite?

• Ukupno glasača
    135
Pošto će Sajlonac da pokupi sa stranice, neka se jave oni koje ja treba da pokupim.

Calexx ide s nama, treba nam jedan Nislija ...sajlonac drzi zeleznicare sa severa a ti bi trebao da se organizujes sa preostalim Nislijama.

Da vreme i mesto nalazenja za tvoju ekipu je isto kao i za nas koji dolazimo kolima sa severa - oko 10h a koordinate jos niste dali pa bi to trebali da uradite ti ili calexx ...ako je bitno za donosenje odluke o tome gde se nalazimo, treba znati da je nasim grupama akcenat na nabavci pica i ostalog sto nije meso (kako bi meso bilo sto svezije kad pocnemo).

Poslednja izmena:
Ok, nek onda sa calexxom i masterovom ekipom Nislija bude vreme nalazenja oko 11h.

Posto corvus ne dolazi, pitanje je da li ce masterova ekipa brojati jos nekog sem mastera :D Ali ajd da ostavimo da se taj neko eventualno javi :)
Sto se tice kupovine, kako cemo na kraju za lovu i kolicinu? 4 gajbe ostaju (mada mozda je to i puno?), sto se mesa tice, mislim da je ok racunica na 400tinak g mesa po glavi? Jel cemo da kupujemo kao sto spomenuh, vasa ekipa deo, nasa deo ili kako?

Pola kilograma mesa po glavi, to je moja standardna mera. Kupovinu ćemo obaviti kad stignemo, nemojte da se plašite, meso ne može da se pokvari za dva sata, tako da nema potrebe da kupujemo meso iz dva puta, jednio ako nagrne neka ne najavljena ekipa, pa treba da se dopuni količina. Povrće: paradajz, luk obavezno, a pečurke, paprike opcionalno. Za dezert, možda neka lepa slatka lubenica

EDIT: izbrisao sam prvobitni post. Slazem se da bude kako je smith predlozio. Mi koji se ranije nalazimo kupujemo sve i dok vi stignete napravimo salatu ...i ispraznimo gajbe [emoji14]

Poslednja izmena:
Sve to moze da se kupi usput na pijaci na kraju bulevara ili na kvantaskoj tako da to nije frka. Za meso, ponovicu, ne probiram mnogo, moze bilo gde ali mi idea i preporuka ne idu jedno s drugim :D Nekako vise verujem lokalnim mesaricama. Stavise cuo sam za neku koja bi nam takodje bila usput i koja ima fantasticno meso za cevape i jos bolje kobaje ali samo da saznam tacnu lokaciju pa mozemo i tamo...

EDIT : @marxista, moze sto se mene tice! Do sutra prepodne cemo da ustanovimo i tacnu kolicinu mesa i to je to.

Poslednja izmena:
Uf, raspisali smo se bili za kratko vreme - @sajlonac, u editovanom postu sam se i ja slozio sa smithom da mi iz prve ekipe u stvari mozemo sve da nabavimo ...a i meni se mnogo vise svidja tvoj nacin razmisljanja - privatna mesara.

za pribor cemo kupiti jednokratne viljuske i plasticne tanjirice, serpe nam ne trebaju, necemo da kuvamo supu bre. samo nam jedan noz treba i to za leba, a i on ne mora ako kupimo lepinje sto bih ja od sveg srca preporucio. jel znate negde gde ima stovariste da kupimo par cigala?
Ја ћу да донесем пластику, имам и тањире и виљушке, доносим и нож да не буде баш дивље. ;) Понећу и зачине да не губимо време на те ситнице. Малопре сам се чуо са сестричином, пошто она продаје и хлеба, предложила је да набави мало више погача и лепиња па можемо и то код ње. Лук ћу ја да понесем а за парадајз понављам предлог, кванташ је успут, гајбица је вероватно до 5 кила што није превише. Ако не, онда нека пијаца или пиљара успут али је ту скупље ... па скоро дупло па сад, за исте паре или 5 кила на кванташу или 2 на пијаци ... ја сам за 5. ;)

Шта ће ти цигле поред оноликих стенчуга около??
Ajde da budemo prakticni. U datoj situaciji je logicno da se:
1. oko 10h (na mestu cije koordinate treba da da calexx) nadjemo calexx, ed, tijana, smith i ja jednim kolima i master i ekipa drugim kolima ...pokupujemo pice, salate, zacine i panju i picimo u klisuru,
2. Oko 12h nadju sajlonac i ekipa iz voza, nose resetku i kupuju meso i dolaze i oni u klisuru,

Povratak, ako ostanemo bez jednih kola, radimo tako sto ja prebacim jednu pa drugu ekipu do Nisa, vidimo sta ima na Nisvillu a onda jedni idu nazad vozom a drugi kolima.
Мени ово делује ОК. Јавићу ти координате на ПП према даљем договору па ме покупите. Одлазимо тамо, спремамо околину, пијемо шта иде редом и чекамо другу екипу са месом. Не знам каква је навала, можда дођемо и не буде никога тамо а можда се и препуни. Ако некога не мрзи, може да порани и оде бајсом тамо да одмара док остали дођу.

Нишвил сутра:
Subota / Saturday, 15. 08.
1. Bágyi Balázs New Quartet (HUN)
2. Tammy Payne (GB)
3. Duško Gojković & Milcho Leviev with Big Band RTS (SRB/BUL)
4. Sun Ra Arkestra (USA)
5. Jazz Connection (NL)
6. Marčelo & Napet Quintet (SRB)
То су главне бине, има их још неколико около са млађим или мање познатим музичарима.
Samo da napomenem da su velike gužve na putevima i naplatnim stanicama
Гужве су суботом и овде по граду али то можемо некако да избегнемо, прва екипа дође до мене а онда идемо споредним правцем до другог краја града. После је лакше.
Да ли је неко проверио како иде железница? Да не буде оно ... путнички воз касни 3 сата у поласку и у Ниш стиже пре мрака.

Која је то препоручена касапница па да одемо одмах и тамо, не мораш локацију, ако знаш име, лако ће да се нађе? Немам ја ништа против, мада поједини умеју да брљају.

@smith, pazi, koje nislije? :D Tvoja ekipa i calexx + master idete prvi. Pre vas nema ko, saaleh ne znam da li ce doci, ne znam ni da li ce bajsom ili eventualno sa masterom ali to je to vi zauzimate mesto tamo. Ajd za sada da ostane da mi (moja ekipa) kupimo meso u toj mesari za koju evo pokusavam da nadjem lokaciju (proverena je stvarno, iz vise izvora sam cuo a i jedna lokalna pivnica koju cesto posecujemo bas od njih uzima cevape i kobaje i verujte mi, odlicni su :D ) a vi kupite pice i eto zelenis? Posle tamo, sto kaze marxista, izravnamo racune pa kom opanci kom obojci :D

EDIT : Sto se guzvi po autoputu tice, pre dve nedelje sam putovao Beograd-Nis oko 5 ipo sati pa ono... vidite :) i to je bilo u sred noci, krenuo oko 10 iz Bg. Doduse proslog vikenda sam prosao bez zastoja i to preko dana tako da nema pravila, sve zavisi da li se pogodio dan kada se turci i ostali gastarbajteri vracaju kuci...

Poslednja izmena:
slazem se, mozemo da svratimo na kvantas. meso nema potrebe iz dve ture da se donosi, jer ne moze da mu bude nista za dva sata, druga tura jedino ako zafali. znaci ekipa koja ide marxovim kolima moze da nabavi sve. ja sam za lepinje stvarno vise nego za hleb, higijenskije je. plasticne tanjire i viljuske cemo da kupimo, nemoj ti da nosis, osim ako imas neotvorene. samo jedan noz za secenje povrca. ostalo nam vise nista ne treba.

sta bi sa spiskom, dosli smo do broja 8?

dajte prekopirajte spisak i dodajte se, da imamo uvid u to koliko ljudi ide.

postoji li mogucnost da se vrati sto se ne popije s obzirom da pivo necemo kupiti u nekom velikom marketu, nego kod rodjake?

resetku za rostilj sam mislio ja da ponesem da ne nosi kovac vozom. ali to nije bas standardna resetka, vise moze da se okarakterise kao lim koji ima kockaste rupe na sebi. ono sto je bitno da je od nerdjajuceg celika i ja mislim da je odlican. samo da naglasim da posle ne bude ovaj reko da ce da donese resetku, a vidi ovo. velicina je otprilike 40x60 cm. za resetku bismo morali da svratimo na jedno odmoriste na autoputu da je pokupimo.

Poslednja izmena:
Trudim se da nadjem famoznu mesaru pa cim uspem ostavljam lokaciju ovde da ukoliko kupuje prva ekipa sve da mogu da odu tamo...

Uf, izgleda da ce te guzve na autoputu biti ozbiljan remetiladki faktor ...mi krecemo u 8h svakako a mozda bi onda bilo dobro da se prema vremenu nalazenja odnosimo elasticno i da se domacinima javljamo kako bi mogli da predvide kad stvarno stizemo ...dakle da rezervisu vreme izmedju 10-12h ali da ne krecu pre nego sto mi budemo definitivno prosli guzve.

ako ste za mogu da obezbedim provereno dobre kobasice. lepe i da kazem zdrave. ali nisu jeftine- 500dinara po kilu otprilike. ostalo meso nije mnogo bitno gde cemo da uzmemo, kobasice su kriticne, one umeju da budu trovacke, jer u njih se svasta trpa.

i da... neko bi stvarno morao da zauzme mesto. kapiram da ce ova rostilj mesta u prirodi da budu sva zauzeta za vikend, tako da ispalili smo se zesce ako ne zauzmemo sto.

da krenemo mi u 7?

Poslednja izmena:
Za ovu mesaru tvrde da ima najbolje rostiljsko meso u nisu :) Ja bih kupio tamo... Nije ta za koju sam mislio i koja ima dobre kobasice ali eto jos ako ed hoce da obezbedi kobaje onda taman ovde samo rostiljsko i sta jos vec ste planirali i resena stvar.

mesara

@ed Nema nosenja kobaja iz BG!
Ako nam i budu zauzete klupice sedecemo po livadi, jos bolje. ;)
Vremenu nalazenja cu se prilagoditi, samo se ti i smith dogovorite kad cete biti na prosirenju ili pumpi kod plavog mosta u pravcu Nisa.

Poslednja izmena:
nisam mislio iz beograda da nosimo kobaje. moracemo da svratimo na stajaliste na autoputu da uzmemo resetku koju ce mi doneti (ona nije ovde sa mnom u bg), i tad bismo uzeli te kobaje. u sustini kobaje ni ne moramo, to je bio predlog samo, kupicemo sve u nisu. a po resetku cemo svratiti na kratko samo, nema silazenja sa autoputa, donece mi na autoputu.

plasticne tanjire i viljuske cemo da kupimo, nemoj ti da nosis, osim ako imas neotvorene. samo jedan noz za secenje povrca. ostalo nam vise nista ne treba.

postoji li mogucnost da se vrati sto se ne popije s obzirom da pivo necemo kupiti u nekom velikom marketu, nego kod rodjake?
Виљушке су неотворене, паковање тањира сам отварао кад су ми били неки одговарајући гости али ... какве везе има да ли је неотворено? Па нећемо да једемо у луксузном ресторану. :) Имам неки стари ловачки нож, завршиће посао.

Наравно да можемо да вратимо пиво, ионако морамо да вратимо амбалажу а што не попијемо, иде назад. Хм, можемо одатле да понесемо и неки сок ... ако неко баш баш хоће и нешто од зачина ако заборавим.
Za ovu mesaru tvrde da ima najbolje rostiljsko meso u nisu :)
Нисам куповао, можемо тамо да одемо па ако нешто нема, вратимо се до Бифтека на крају Душанове да докупимо и онда правац Трошарина па даље.
Нису овде критичне кобаје, ја повремено узмем у Бифтеку или Маку (то ми је била препорука па сам пробао) и одмах их испеку па носим кући за ручак. ;) Хм, мислио сам да данас свратим да узмем неки пилећи ражњић али да не претерам са месом, могу да ме нападну они из теме о здравој храни. ;)

Зашто не пођете и раније, лакше се путује пре врућине, осим ако има клима у колима? Ако до предвече не буде неко тумбање у плановима, јавићу најбољу локацију, да не морате много да лутате. Колико познајете Ниш?

Eto sto se kupovine tice to je barem reseno :) I "moja" grupa je resena jer sve sto treba je da me pozovu na mob kada su na 15tak min od stanice i dolazimo. Ostaje jos da se prva grupa nadje i posle da nadje mesto. Na kraju krajeva, ako i bude prepuno, nastavimo na gore do bojaninih voda, gore je prelepo, jedino sto nema ovih klupica, mada ima onaj napusteni?!? planinarski dom koji u dvoristu ima klupice a iza cesmu tako da bismo opet imali sve sto na treba ;)

bitno je da imamo cesmu i klupu u ladovini. mislim aj za klupu tu i tamo, ali cesma je bitna.

eto ti calexx ponesi te tanjirice i viljuske, i to resava pribor. dobro je sto mozemo da vratimo pice koje se ne popije :) moze da se uzme svo pice tu kod tvoje rodjake, trebace nam pivo, par sokova i par kiselih voda.

jel voli neko od vas da pije vino? mogu da ponesem domace, samo mi kazite koje volite. imam ruzicu (malo jacu doduse), crno i belo. ili da ponesem po jednu flasu od svakog?

za taj biftek... ja sam cuo da on ne valja -.- mislim otkud znam, ne zivim u nisu, al ako je los glas o njemu stigao do mene, onda sam ja pre za to da se uzme u nekom vecem lancu mozda je sigurnije. opet sta sam sve pojeo nece me ubiti ni 200 g cevapa iz bifteka :D

zauzimanje mesta je ozbiljnija stvar no sto se cini, jer cemo tu biti celi dan i mnogo je bolje ako imamo cesmu i sto stvarno. to se vi domacini dogovorite, neko bi zaista trebalo da zauzme mesto.

Poslednja izmena:
Зато сам то и предложио, ем не морамо да мислимо о амбалажи и плаћамо кауције ем можемо да вратимо шта претекне.

Ја нисам винопија али волим да мало пробам. Понеси па да проверимо. ;) Сад сам прочитао, вечерас и сутра је при Летњој позорници (ту поред Нишвила) сајам вина и сирева. Ко воли да проба, може да дегустира а ја обично пазарим неки качкаваљ који прави пиротска млекарска школа, један од ретких данас који није гумен као ови модерни. На сајму је цена за трећину нижа него што је овде у малопродаји.

Шта знам, свака месара ризикује да их некад прогласе за опасне али је ово релативно велика фирма и не верујем да тек тако брљају. Ионако ћемо да прво пазаримо код оног од пре неку поруку а евентуално да додамо ако буде потребно.
Шта сам све јео, нема шансе да ми смета какво год да је после термичке обраде.

Чесму ћемо да имамо, са клупицама или без њих. Ако је само за хигијенске потребе, ту је поток.

Vrh Dno