Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

IMG_6500.jpeg

I kod mene stigla prinova... sudbinski :D
Bila je bez hrane i vode, zaglavljena izmedju branika i hladnjaka jedno 3-4 dana. Ne znam tacno kad je usla, ali se secam prve veceri kada je nesto frknulo - ja bio preumoran, pomislio vid' macka - izacice kako je i usla. Nisam ni video da je u pitanju mace. Dva dana nisam auto vozio, da bi treci krenuo da ga prebrisem i ugledam sledeci prizor:
viber_image_2023-07-14_14-33-29-372.jpg

Ima blizu veterinarska ambulanta, pa sam je odmah nekako napojio vodom preko sprica.
Onda je bilo malo cimanja kako da je izvucemo, i da skratim pricu - ovo je stanje posle nekoliko dana :D
viber_image_2023-08-02_18-01-56-766.jpg

predivno :)

May(ushk)a godinu dana od usvajanja. Te velike tužne okice su još uvek tu. 🥹🥰

20230813_223333-COLLAGE.jpg

Takođe, ova crkotina puni 9 godina za koji dan. 😁

20230809_205347.jpg

Poslednja izmena:
Una.jpg

moja matorka 3 godine :)

Eh a naša Keti nestade pre ima više od dva meseca, treća mačka za redom koja nam tajanstveno nestane, ova je bila naj kraće samo godinu dana sa nama, izgleda da ih neko hvata i nosi negde. I više i neželimo da usvajamo ni jednu jer više nema smisla to raditi. Sterilizacija, potrebne vakcine i sve ostalo što treba, i taman ljubimca središ za njegov normalan život i on ti nestane.
Poslednja njena slika 27 maj.IMG20230527194448.jpg

prelepa, stvarno osecaj kada nestane je... vezes se za zivotinjicu, bolno je

@dejca Jedino rešenje je da ih ne puštaš napolje, što mislim i da je najpametnije... Zaštitne mreže na prozore, napraviš im igralište unutra, obavezno uzmeš u paru da budu društvo jedno drugom i milina. Uvek znaš gde su i ne brineš. 😊

Problem je što se kućna mačka ne snalazi baš najbolje napolju. Mi smo imali Snowshoe mačku, živeli smo u prizemlju , i jedno popodne izađemo na terasu, ona sa nama kao i uvek, ali tu je bilo par mačora koji su nešto podivljali jedan na drugog i naša mačka se uspaniči i pobegne sa terase u živu ogradu. Cela zgrada je tražila i nikad je nismo našli.
Sa druge strane, mačor koji je bio naviknut na život napolju je uredno dolazio i odlazio preko dana, pa i po par dana ga nije bilo, al je redovno jeo, spavao u stanu, donosio lovinu, ptice, glodare.......šou sa njim .

Po mom mišljenju to je teror za mačku. Bar za ovu običnu-domaću-mačketinu kako ih ja zovem. To su mačke naviknute na polje. Evo ja ovu moju, a nestala je par puta na par dana, nema šanse da zatvorim u kuću. Svako veče posle 11 ili 12h ona me budi da je pustim. Kad ostane u kući pravi haos i neda nam da spavamo. Poludela bi zatvorena. Od kad su očistili naselje od pasa lutalica ni jednom se nije desilo da zaluta i da je nema da se vrati kući. Možda je to samo do ove moje mačke, ne znam.

Ma od toga nema ništa da je držimo sve zatvorenu u kući, jer te koje smo imali one bi dok su male odrastale napolje sa majkom i navikne se mačka na tu spoljnu sredinu. Mi smo ih tako čuvali da budu gde hoće, napolje ili unutra, noć su provodile unutra gde su i spavale i ujutro tražile da idu napolje, a nestajale bi oko podne tj. tada bi ih neko uhvatio, tako je bilo sa sve tri zato i mislimo da ih neko uhvati i odvede negde. Najduže se zadržao jedan mačor Tom, on je bio nepoverljiv samo nama je dozvoljavao prilazak i nikom drugom zato je i bio sa nama tri godine, ali nekako su i njega namamili i uhvatili.

Verovatnije je da ih neko truje. Kome trebaju tudje matore mačke.

Odu one same.

Prilozi

• 20230816_114811.jpg
    20230816_114811.jpg
    100.2 KB · Pregleda: 39
Turbo i njeni Turbinčići.
20230808_070511.jpg
20230810_164118.jpg
Preko mesec dana nisu silazili sa tavana, nedelju dana nisam mogao ni da im priđem sem kada je hrana u pitanju a onda se oslobodili i sada preve rusvaj.

Prilozi

• 20230516_211208.jpg
    20230516_211208.jpg
    108.2 KB · Pregleda: 46
Mačići i staford danas uhvatili nekog papagaja. Prvo smo se uplašili da ga nisu povredili jer je bio miran i nije reagovao kada sam ga uzeo iz stafordovih usta.
Ali sada je izgleda uredu, stavio sam ga u neki mali kavez koji imamo. Ne znam koja je sorta papagaja, ako neko zna šta je da bih mogao da nabavim ostovarajuću hranu što pre. U lokalnom pet šopu nisu znali koja je sorta.IMG20230817125432.jpgIMG20230817125442.jpgIMG20230817125456.jpgIMG20230817125513.jpgIMG20230817130226.jpg

Prvo sto ces da uradis da odmah tog papagaja maknes od svog. Stavi ga u izolaciju jer ako ima neku bolestinu zarazice tvog.

Dobro je što ga staford nije pojeo, verovatno je dobro vaspitan ili mu nije(ne znam, pretpostavljam samo) u prirodi da jede ptice. Da je moj haski bio na njegovom mestu, progutao bi ga u momentu, kao što je u lokalnom parku goluba u niskom letu skinuo i pojeo, dok su se sin i snaja snašli samo perje ostalo.

Mače od 3 meseca ga je negde u dvorištu uhvatilo, donelo u pretsoblje kuće. Ja čujem kreštanje, i vidim da mače leži na leđima i drži papagaja sa sve četiri noge, ovaj se razmahao krilima i pokušava da pobegde. Staford čim je video zarežao, ukrutio rep i poleteo da brani mače. U sekundi uhvatio papagaja u usta i počeo da cima glavom. Tu sam već mislio gotov je, da ga je smrvio. Međutim ja tražim stafordu da mi da papagaja, i on odmah donese do mene, izvadim ga iz usta i vidim da ga nije stisao. Samo ga je blago držao i protresao, kao upozorenje. Papagaj izgleda nije povređen.

daj da vidimo mace i staforda.
Da je papagaj zavrsio kod mene ova moja blentava budala bi ga garant dovatila a sta bi mu radio ko zna, prosle godine mu mala svraka bezala po dvoriste i branila se on nije znao sta da radi.
Zato trojac koji je na selu(Japanska akita i dve ulicarke) ove godine vec skoljkao 2 kokoske ko je krivac nikad se nece saznati, taj papagaj tamo ne bi preziveo.

Moja Jorkica bi se igrala s njim, ali pacova pokida ko ludak novinu.

Pozdrav kolege, da nema neko alabaija? Drugar hoce da uzme, pa ga zanima da li je tezak za vaspitanje.

Ovcar ko ovcar, cuvar odlican, mislim i sama pojava plasi coveka, tvrdoglav, jak karakter.
Ako je pocetnik neka ga zaobidje u sirokom krugu.
Ako ga vec hoce prvo da mu vidi roditelje, ti Azijati znaju da budu *******i i agresivni.

daj da vidimo mace i staforda.
Da je papagaj zavrsio kod mene ova moja blentava budala bi ga garant dovatila a sta bi mu radio ko zna, prosle godine mu mala svraka bezala po dvoriste i branila se on nije znao sta da radi.
Zato trojac koji je na selu(Japanska akita i dve ulicarke) ove godine vec skoljkao 2 kokoske ko je krivac nikad se nece saznati, taj papagaj tamo ne bi preziveo.
IMG20230818180034.jpg
Evo ga staford

IMG20230721173124.jpg
Ovaj je bio lovac

Sardinija, danas.

Prilozi

• viber_image_2023-08-18_20-53-29-444.jpg
    viber_image_2023-08-18_20-53-29-444.jpg
    228.3 KB · Pregleda: 111
Jel moze savet za kupovinu psa.
Dvoumim se izmedju engleskog i francuskog buldoga.
Ja bi manje aktivnog ljubimca ali mi je francuz simpaticniji.
Kakvi su vasi saveti i utisci?

Nazad
Vrh Dno