Pozdrav, pisao sam ovde davno kada sam predstavio mog "Luku"
Jako jako lep filter, barem meni. Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk
forum.benchmark.rs
A sad bih da vas pitam nesto jer mozda se neko susreo sa ovim problemom pa moze malo da me usmeri.
Luka ima 9 godina.
Pre 4-5 meseci je pocela da mu se trese noga povremeno ali nisam toliko obracao paznju, mislio sam mozda samo nezgodno stane pa se ne oslanja dobro na nju.
Medjutim to je postalo sve cesce i pocela je i druga noga da mu se trese pa sam shvatio da nije bas tako bezazleno.
To se uglavnom desava kada izadjemo u setnju pa stanemo negde (semafor...), ali dok seta i dok je noga "aktivna" onda nema problema sa time, samo kada treba mirno da stane.
Bio sam kod 2 veterinara (ovde u AT) i jedan ga je bas dobro fizciki pregledao. Skoro sat vremena mu je "razvlacio" noge, pregledao zglobove da vidi da li ima ikakvih bolova i da li ce reagovati, medjutim nista. Isto tako ga je gurao sa strane da vidi da li ce da izgubi ravnotezu al uvek se lepo "doceka".
Pokusao je da mu odradi rendgen ali je uspeo samo sa strane, a hteli smo kicmu da snimi jer inace ima mali "metak" (geler kako ovde kazu, uglavnom neki metal) jos od malih nogu valjda. (Spasen je sa ulice pa moze biti da ga je neko nekad puskom pogodio) Razlog zasto smo hteli taj deo da snimimo jer je veterinar rekao da taj metal moze da se pomera kroz telo vremenom pa smo pomislili da mu mozda nije neki zivac pritisnuo.
Od veterinara je dobio samo CBD kapi koje mu dajem vec 2 meseca i ja sam mu kupio tablete za hrskavicu cisto preventivno.
Sledeci koraci prema tom veterinaru bi bili:
- Rendgen kicme (mora anestezija), a ako to ne pokaze nista onda
- Magnetna rezonanca
Ovde je video kako to izgleda:
https://streamable.com/e3o6nm
Svaka informacija bi mi dobro dosla, a ja svakako planiram da u neko skorije vreme odemo na rendgen kicme da vidimo sta se dalje moze uciniti.