Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

"If it fits, I sits..." :ROFLMAO:

PXL_20210626_221301948~2.jpg

Po ovoj vrućini, mačak Bora odlučio da spava u lavabou u kupatilu a mačka Cica u sudoperi u kujni. Srećom oba su dupla. Pas Snoopy zauzeo busiju u tuš kabini (keramičke pločice), što je najgore mrzi kupanje.

Koliko dugo ampula protiv buva koja se aplicira na vrat pruža zaštitu protiv istih? Maca uglavnom boravi u kući ali izađe i napolje na par sati dnevno.

oko 3 meseca cini mi se

Koliko dugo ampula protiv buva koja se aplicira na vrat pruža zaštitu protiv istih? Maca uglavnom boravi u kući ali izađe i napolje na par sati dnevno.
Četiri nedelje, mada ja počinjem da primećujem u poslednje vreme da baš i ne deluju 100% efikasno. Gore pomenuta ogrlica je navodno najefikasnija ali digla se buka na netu da je fatalna po mnoge ljubimce tako da oprezno sa njom.

Ja foresto koristim vec 10 godina na razlicitim psima i ona je ubedljivo najbolja od svega

ADCB5A9C-158B-4CBE-AA6A-8D2A07399670.jpeg

Da li mozda neko ima preporuku za nekog veterinara u Beogradu?
Pre mesec dana tokom rutinskog pregleda, veterinar pronadje izraslinu na vratu mom macku, on posumnja da je u pitanju upaljena stitna zlezda. Posalje kuci bez ikakvog tretmana, kaze ako se samo ne sredi za nedelju dana mozda da se uradi krvna slika + test na FIV i FeLV.

Vidim i osetim da se izraslina prosiruje, resim da se konsultujem sa nekim drugim veterinarom. Novi veterinar tvrdi da je u pitanju upaljena pljuvacna zlezda, macak odmah dobije injekciju antibiotika i Palitrex sirup, posle 4 dana nema poboljsanja. Kaze mora da uradi punkciju i da iscedi to pod anestezijom, i udari 10 dana jos antibiotika.
Izraslina se smanjuje, sve ok, dodjem na kontrolu posle 10 dana, on kaze mnogo bolje je ali 'ajd da uradimo jos 10 dana antibiotika, juce je bio 7-mi dan od tih 10, i primetim da je izraslina opet krenula da se povecava i njegova sugestija je da probamo jos nedelju dana antibiotika :cautious:

Sve mi se cini da ovaj put sa antibioticima nije pravi put, usput je dobio meksu stolicu i prepisan mu je probiotik, a od juce i nekakvu alergiju po ustima/oko ociju, za to je dobio pronison.

Drugar koji je veterinar (ne u BG) se kune u Spinu, probaj kod njih. Kod Sava centra se nalaze, malo su jače cene ali hoće da te posavetuju i da ne uzimaju pare na silu.

Pozdrav, pisao sam ovde davno kada sam predstavio mog "Luku" :)

A sad bih da vas pitam nesto jer mozda se neko susreo sa ovim problemom pa moze malo da me usmeri.

Luka ima 9 godina.
Pre 4-5 meseci je pocela da mu se trese noga povremeno ali nisam toliko obracao paznju, mislio sam mozda samo nezgodno stane pa se ne oslanja dobro na nju.
Medjutim to je postalo sve cesce i pocela je i druga noga da mu se trese pa sam shvatio da nije bas tako bezazleno.
To se uglavnom desava kada izadjemo u setnju pa stanemo negde (semafor...), ali dok seta i dok je noga "aktivna" onda nema problema sa time, samo kada treba mirno da stane.

Bio sam kod 2 veterinara (ovde u AT) i jedan ga je bas dobro fizciki pregledao. Skoro sat vremena mu je "razvlacio" noge, pregledao zglobove da vidi da li ima ikakvih bolova i da li ce reagovati, medjutim nista. Isto tako ga je gurao sa strane da vidi da li ce da izgubi ravnotezu al uvek se lepo "doceka".
Pokusao je da mu odradi rendgen ali je uspeo samo sa strane, a hteli smo kicmu da snimi jer inace ima mali "metak" (geler kako ovde kazu, uglavnom neki metal) jos od malih nogu valjda. (Spasen je sa ulice pa moze biti da ga je neko nekad puskom pogodio) Razlog zasto smo hteli taj deo da snimimo jer je veterinar rekao da taj metal moze da se pomera kroz telo vremenom pa smo pomislili da mu mozda nije neki zivac pritisnuo.
Od veterinara je dobio samo CBD kapi koje mu dajem vec 2 meseca i ja sam mu kupio tablete za hrskavicu cisto preventivno.
Sledeci koraci prema tom veterinaru bi bili:
  • Rendgen kicme (mora anestezija), a ako to ne pokaze nista onda
  • Magnetna rezonanca

Ovde je video kako to izgleda: https://streamable.com/e3o6nm

Svaka informacija bi mi dobro dosla, a ja svakako planiram da u neko skorije vreme odemo na rendgen kicme da vidimo sta se dalje moze uciniti.

Dobio sam savet od jednog veterinara (ne sa foruma) pa cu da javim ako terapija uspe za par nedelja.

Savet u ovoj situaciji iako dobronameran nihe resenje.Tu moze biti vise.Ne mora da znaci da je od "gelera"Ako ti je stalo do Luke,pravac kod dobrog veta,analiza krvi pod hitno,ako bude dobra onda snimanje.Drugu se tako ponasao pas posle ujeda komarca,njegov je treci dan odbijao i hranu,jedva se izvukao.

Dve guzice! :D

PXL_20210720_095900606.jpg

219678328_4251792771605834_2845380281970694431_n.jpg

Nije moja :D

Mr. Fleki :D :D :D

PXL_20210724_180707698.jpg

Pre neki dan sam primetio da se Aši pojavio zeleni prsten na očima koji definitivno nije imala ranije. :love:

PXL_20210825_161149233~2.jpg

Kada god vidim online ili u radnji igracke ili sprave/namestaj/penjalice za macke i hocu da kupim, zena samo kaze ne bacaj pare i pokaze ovu sliku:

IMG20210804211312.jpg

ja reko ti se fleksas sa pojacilima... :)

Imam isti model - Boss Katana 50 (mk1), baš odlično pojačalo
I sada cu morati da ga prodam... :p

Katana 100 mk2

Nazad
Vrh Dno