Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

@shamanNS

Da da, i za macu i za psa. Kuca mi je u sumi prakticno, krpelja i buva napolju koliko hoces, nema nista bolje od Foresta.

Stavim jednom i celu godinu zaboravim na probleme :D

Samo ogrlice su za outdoors mačke koje se zavlače kojekuda potencijalno jaaaako rizična stvar.

Ja sam je godinama kupovao mom pokojnom basset hound-u pa sam je zato momentalno prepoznao na tvojoj slici :)

Uzmite klik ili granicnik ogrlice koji se otkaci ili pukne kad se povuce jace da se slucajno macka ne obesi kad lunja, bas su za to i pravljene. Kostaju tipa 300-400din.

@Uriel Ovde je priča o oglicama protiv buva i krpelja... a za taj tip ja lično nikad nisam video "quick release" oglice.

Na tarabi može da piše šta god a praksa je praksa i kaže sledeće:

1) par puta kada sam ja hteo da skinem ogrlicu psu trebalo je fino zapeti da krene
2) kuju jazavičara sa ogrlicom kad su napale džukele lutalice (zbrisala iz dvorišta dok je ćale izlazio i on kret*nčina je ostavio tako preko noći) jesu skinuli ogrlicu (= vratila se kući bez ogrlice) ali pre toga joj se dok su je vukli i davili dobrano usekla u kožu vrata!

Meni je veći problem sa mačkama kada se šunjaju okolo po bunjevima i ogradamaa psi imaju i obične ogrlice pa anti-buv nije problem.

Na tarabi može da piše šta god a praksa je praksa i kaže sledeće:

1) par puta kada sam ja hteo da skinem ogrlicu psu trebalo je fino zapeti da krene
2) kuju jazavičara sa ogrlicom kad su napale džukele lutalice (zbrisala iz dvorišta dok je ćale izlazio i on kret*nčina je ostavio tako preko noći) jesu skinuli ogrlicu (= vratila se kući bez ogrlice) ali pre toga joj se dok su je vukli i davili dobrano usekla u kožu vrata!
  1. Možda ste koristili neadekvatnu ogrlicu (shodno težini psa/mačke).
  2. Možda ste koristili neku sa buvljaka (čitaj fake)
  3. Možda ...

Na tarabi piše svašta ali ne znači da nije tačno i u praksi. :D

Ne nismo. Ogrlica kupljena u Pet Centru u TC Big.

p. s. Ćale mi je veterinar ;)

Poklanjam dva transportera (slika u prilogu). Kao novi, korišćeni samo do veterinara. Ako treba nekome ili znate nekoga kome bi trebalo javite se na PM.

Lično preuzimanje u centru Beograda, najkasnije ovog petka.

Prilozi

• 20210616_083802.jpg
    20210616_083802.jpg
    207.9 KB · Pregleda: 118
Neka seljačina (ovde ispod Avale i bivše Kumbare) stalno podnosi prijave zbog mojih 4 psa koji skoro nikada ne izlaze iz ograđenog dvorišta od 10 ari. U isto vreme ima gomila beskučnih pasa koji lutaju okolo a najviše se skupljaju baš pored policijske stanice gde ih i panduri hrane. Oni jesu malo napadni ali ne napadaju, samo hoće pažnju. Ovi moji nisu uopšte takvi, prijateljskijih (prema svima) pasa nikada nije niko video. Vole svakoga pa i pandure. Jedino laju kada neki pas prođe putem. Imaju ogrlice , značke čipovani i pelcovani redovno.

Americki buldog

Prilozi

• Screenshot_2021-06-16-14-42-30-382_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2021-06-16-14-42-30-382_com.instagram.android.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 103
Neka seljačina (ovde ispod Avale i bivše Kumbare) stalno podnosi prijave zbog mojih 4 psa koji skoro nikada ne izlaze iz ograđenog dvorišta od 10 ari. U isto vreme ima gomila beskučnih pasa koji lutaju okolo a najviše se skupljaju baš pored policijske stanice gde ih i panduri hrane. Oni jesu malo napadni ali ne napadaju, samo hoće pažnju. Ovi moji nisu uopšte takvi, prijateljskijih (prema svima) pasa nikada nije niko video. Vole svakoga pa i pandure. Jedino laju kada neki pas prođe putem. Imaju ogrlice , značke čipovani i pelcovani redovno.
Pa valjda u kući možeš da imaš koliko hoćeš pasa, zbog čega te prijavljuju? Znam da je za stan ograničenje 2 psa.

Ovo je takoreći selo, nema ko nema jukce mačke a ima i ovaca i koza i krava isvačega. Nemam pojma ko i zašto me prijavljuju samo mi panduri kažu da je stigla prijava i to je to.

Da li je neko u skorije vreme viđao Lavet proizvode bilo gde u Srbiji (da može poštom / kurirom da se naruči) i ako jeste - može li info gde?

Ja sam ovo ranije trošio na moje kerove, bilo je dosta pristupačno a sada ga nema nigde ovde kod mene u okolini...

67B847AF-BB7D-467F-B9E8-BF0F13585F7D.jpeg

Evo jedan primer da navedem i ne kazem da je kod tebe to tako nego samo da napisem situaciju.
Bio sam kod jednog lika "ljubitelja" pasa, neke prodaje neke cuva itd. Ima ih 4-5 komada, i svi su u boxovima ako imaju po 1-2 kvadrata (po keru). Seta ih kad se seti, malo mu je dvoriste (ne pusta ih van boxa)i toliko smrde kerovi da to nije realno. On je verovatno navikao a za komsije ne znam kako im se nije zgadilo jos im je ispod prozora... Sa njegove tacke gledista on je super, hrani ih, daje im vodu i lekove kad zatrebaju i to je to, a sa strane gledista bilo kog drugog bas i nije ok :)

Drugi primer je komsija koji nema ogradjeno dvoriste i ima vucjaka koji se seta tako po ulici,on je dobar ne laje ni na koga ali kad neko seta kera hoce da laje na tog kera. Meni ne smeta ali neko kad vidi kera od 20-30 kg nije mu svejedno...

Meni je macor star godinu ipo dana crkao pre 10ak dana, verovatno ga neko otrovao ili je bio zarazen krpelj, mada pre bih rekao da je otrov. A jurile su ga neke sugave macke stalno i tukle i on je uvek isao kod njih..
Sad mi ostao ker i vodena kornjaca.

E da, jednom sam nasao preko oglasa mace malo i uzeo ga ja i sve nekako bilo tunjavo i nikakvo cutljivo i za dan ili 2 crklo... E sad dal je ta sto je poklonila znala da ce da crkne macka pa joj bilo zao ne znam...Nemam srecu sa mackama. Prethodni ker je ziveo 14 godina...Ovaj sad ima vec 3-4..
A sto se tice macica, uglavnom sam uzimao napustene, bude mi zao pa ajd cuvamo. Tako i sa kerovima, uglavnom neke dzumare, lako je kupiti rasnog,a gde ce mesanci :)
@shamanNS Hvala na ponudi ali sad cemo malo da "odmorimo".

Evo jedno vrlo zanimljivo istraživanje:

Tu bleji moj Đole dok su ove vrućine, uveče uđe u kuću i gleda po ćoškovima gde mu je najhladnije. Ispod stolice, na podu u kuhjinji itd.

Prilozi

• IMG_20210619_115340.jpg
    IMG_20210619_115340.jpg
    450.8 KB · Pregleda: 109
  • IMG_20210621_134152.jpg
    IMG_20210621_134152.jpg
    475.5 KB · Pregleda: 144
Koma posle vecernje setnje 😁

Prilozi

• IMG_20210624_000641_503.jpg
    IMG_20210624_000641_503.jpg
    129.1 KB · Pregleda: 117