Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Порасли смо:

А овако понекад спавамо:

Kako da joj ne dam sve šta hoće...
Ista stvar i kod mene
bdb360ce6e9f1937fca273fd7a986741.jpg

A ovo joj je mužić:)
2836fceed729ceb7a56f6fe7c9b24536.jpg

Poslednja izmena:
Najjači džukci, stvoreni da te zasmejavaju. Nisam imao srca da je vaspitavam da u meni gleda Boga, pustio sam je da smatra da je to ona. I pored toga je ultra fina i kulturna, neverovatni psi.

Totalno blesavi,ja sam prvo kupio muzjaka pa zenku da mu pravi drustvo da se ne smara sam po stanu pa smo onda malom nepaznjom dobili jos tri stenca i ostavili jos jednog muzjaka ostala dva poklonio burazeru i kumovima tako da sam imamo u stanu tri a trenutno je i kumov cetvrti tu dok se ne vrate sa odmora;)luda kuca sa cetiri djavola nego mi je spas neka terasa od nekih 30kvadrata pa ih isteram napolje:)

Poslednja izmena:
Ma super, ćuti. Ova moja jadnica je premala a preživahna, pa joj je nogica treći put u gipsu, ovaj put cela tri meseca zbog totalne frakture. Ripila s kreveta i nezgodno stala na tek zaraslu nogu, ***...

d54fca8d53a4d062919aaca78cba806a.jpg

Moje lepotice... Koker i Doberman. Obe ženke... :)

Nemam trenutno na telefonu. Napraviću pa postaviti..

Nije neki vrhunski primerak inače ali ima odličan karakter i pravi je ljubimac. Slabo jede, tj strašno je izbirljiva a ja grešim što joj dozvoljavam da povremeno jede poslastice (meso i koske).

Ostaci hrane kao i hrana začinjena za ljude ne bi smela da se daje psima.
Ne daje se iz više razloga,
- Količina soli koju ljudi unose je prevelika za organizam psa i može doći do oboljenja
- pas često ne želi da jede granule ili za njega pripremljenu hranu kada oseti začinjenu ljudsku hranu
- koska može lako da polomi zub psu

Ima još razloga ali to bi otprilike bili glavni..

Može doći do trenutne smrti psa kada jede pileće kosti. Koska često pukne tako da bude kao nož oštra, bukvalno podere psa iznutra.
Pileće koske ni ne pomišljam da joj dajem.

Nisam ni mislio na ostatke začinjene hrane spremljene za ljude, ali izbegavati davanje mesa i kostiju (naravno ne svih) psu je malo preterano. Moj pas zadnjih 6 meseci nije dobio ni jednu granulu, i ne postoji nijedna stvar koja se nije popravila, od muskulature, dlake, raspoloženja, smrada iz usta, stolice...

Uglavnom jede presna pileća leđa, presno juneće meso i iznutrice, pirinač, jaja, jogurt. Mooooožda neke najkvalitetnije granule mogu da se porede sa ovakvom ishranom, ali i to teško...

Dosta se nekakve paranoje širi po domaćim forumima vezano za pse...

Edit: samo da dodam da je ovakva prirodna ishrana i dosta jeftinija od granula...

Edit2: Ovo za pileće kosti, pilići koji se prodaju za ljudsku ishranu i čije jeftinije delove kupujem za psa su toliko mladi da su im koske bukvalno mekane, probam prstom da ih pritisnem, čak i neke oštre vrhove i ne možeš pošteno ni da se ubodeš na to...

Poslednja izmena:
Moja macka jede pileca krilca i pileca ledja,i to bas svaki dan i nista. Da li ce se nekada iseci na kost videcemo,nadam se da ne.

Ali kada pojede krilce,uvek ostavi jedan deo kosti od oko 3,4cm ,valjda je ta kost previse tvrda da se pojede i svari

Ne važi to za mačke.
Maca strpljivo i lagano pojede pileću kosku, usitni je.
Psi je samo halapljivo prepolove i progutaju pa tada može doći do problema.

@Spavac
Slažem se sa tobom. Nisam se možda najsrećnije izrazio u prvom postu.

Ja pokušavam svog psa pretežno da hranim granulama zato što ne želim da mu dajem ostatke hrane (uvek) i zato što nemam vremena da spremam hranu kao što ti radiš.
Nikako ne tvrdim da su granule idealne, čak ima informacija da psi značajmo kraće žive ako jedu samo granule, ali su po mom mišljenju značajno bolje od klasičnog načina ishrane pasa u Srbiji (mešanaca).

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam da je tako. Nista ,makar cu znati sta kako kada budem uzimao psa :)

Ja sam imao tri psa, svaki 10+ godina i jeli su kosti i nikada problem. Danas sam joj dao ceo karabatak, i prvo je pojela kosku pa tek onda meso, lud pas.

Inace obozavaju kada im komsija prebaci butnu kost, nose je po dvoristu i igraju se sa njom, glabaju je danima.

Poslednja izmena:
@Ilion
Nema spremanja, sve jedu presno, samo im stavim u posudu, piletinu, jaja,... jedino pirinač spremam ali u mikrotalasnoj, tako da je to prosto.

Inače, pileće kosti su malo tvrđe kada se ispeku ili skuvaju, probao sam da slomim pečenu kost od batka i stvarno puca po dužini, ali presne kosti su skroz drugačije...

Nemojte da se igrate sa pilećim kostima, ostale nisu bitne, čak šta više odlične su za zube, ali starijim psima takođe ne davati kosti zbog zuba.
Retrivera hranim uglavnom granulama, dok malog zvrka hranim sa mesom za pse (kod Matijevića 99din kg)

Пре неки дан сам био са псом да посетимо принове, мој пас је постао тата једног целог женског легла. Први пут да сам видео да има 7 женки и ниједан мужјак.
1655894_940016992680227_8272241993681779392_n.jpg
10441311_940016896013570_6465286362036301215_n.jpg
10568833_940017206013539_4141271926142478704_n.jpg

Sto se tice kostiju, sirove pilece i druge kosti mogu da se daju psu pa cak i stenetu, moj od kako je imao 5 nedelja bez problema pojede ceo batak i karabatak sirov, sad jede oko 800grama pilecih ledja dnevno.
I sjajno napreduje veterinar je odusevljen kako napreduje.

Kost kada se zagreje onda se promeni unutrasnja struktura i kristalizuje se.

Sirova ishrana je jedan od najboljih nacina ishrane pasa i macaka. Jer psi u prirodi ne jedu niti kuvanu hranu niti industrijsku.

Najlakse je uporediti stolicu na sirovoj ishrani i granulama. Jedno 4-5 puta je manja stolica ne smrdi i cvrsta je.

To je jednostavno zato sto pas svari i iskoristi do 97% sirovog mesa kostiju i organa.

rovoj ishrani i granulama. Jedno 4-5 puta je manja stolica ne smrdi i cvrsta je.

Ovo mogu da potvrdim, stao sam u govance od psa (ne znam ciji je, ali je normalno da niko ne pokupi za njima) dok sam kosio, razmazalo se ko puding, a miris, hteo sam da bacim kosilicu kako je smrdela. To cudo od granula, stoji i stoji nikako da se raspadne, od mog psa se em ne oseti, em se raspadne neuporedivo brze. Ono ko mek hamburger, stoji netaknuto.

Poslednja izmena:
Ovo mogu da potvrdim, stao sam u govance od psa (ne znam ciji je, ali je normalno da niko ne pokupi za njima) dok sam kosio, razmazalo se ko puding, a miris, hteo sam da bacim kosilicu kako je smrdela. To cudo od granula, stoji i stoji nikako da se raspadne, od mog psa se em ne oseti, em se raspadne neuporedivo brze. Ono ko mek hamburger, stoji netaknuto.

MLyL1OC.gif

:D

U gostima mi tigrasta Akita Minako i donela je poklon za moju Kimiko, ova ga je odmah isprobala :d
10608152_260794494118986_1964143400_n.jpg

925066_691315130945012_940869717_n.jpg

Sto se tice kostiju, sirove pilece i druge kosti mogu da se daju psu pa cak i stenetu, moj od kako je imao 5 nedelja bez problema pojede ceo batak i karabatak sirov, sad jede oko 800grama pilecih ledja dnevno.
I sjajno napreduje veterinar je odusevljen kako napreduje.

Kost kada se zagreje onda se promeni unutrasnja struktura i kristalizuje se.
Sirova ishrana je jedan od najboljih nacina ishrane pasa i macaka. Jer psi u prirodi ne jedu niti kuvanu hranu niti industrijsku.
Najlakse je uporediti stolicu na sirovoj ishrani i granulama. Jedno 4-5 puta je manja stolica ne smrdi i cvrsta je.
To je jednostavno zato sto pas svari i iskoristi do 97% sirovog mesa kostiju i organa.

Све што си написао је врло тачно... међутим то важи искључиво за расе које нису били под огромним утицајем човека, попут Булдога, Добермана... дакле, важи за расе које су колико-толико приближне изворним претцима, па за које можеш и да кажеш ”шта би јели у природи”.

Где си ти видео добермана у природи? Или булдога?

Са 3 ветеринара сам се консултовао и сва тројица (не знају се међусобно) су ме саветовали да храним моју Хепи (ускоро 4 месеца стар француски булдог) искључиво са гранулама које су прављене за њих и које немају превелик % протеина. Булдози генерално не треба да једу житарице(укључујући и бели пиринач), 90% поврћа не могу да сваре како треба па било сирово или кувано не може да им се даје без озбиљних последица по њих дигестивни тракт.

Нашао сам ја врхунску храну за псе и био сам спреман да идем сваког месеца у било Хр или ХУ у набавку исте:
http://www.acana.com/
http://www.orijen.ca/
Храна која има 6 од 6 оцену на тестовима за нутритивне вредности (погледај само % протеина у тим гранулама), док примера ради ова срања која се нама овде продају попут Hills и слично имају по 1 од 6 или евентуално 2.5 од 6 (у случају Royal Canin). Међутим, сва 3 ветеринара су ми рекла да не треба да јој дајемо такву храну јер нуспојаве којима су булдози генерално склони (хркање и прдење) би било 5х веће на таквим гранулама. Што апсолутно има и смисла ако си икада био на протеинској дијети приликом вежбања (ја више пута и нисам желео ни са самим собом да будем у просторији).

Што се каке тиче, њена је буквално идентична на скувано пилеће бело + пиринач и када се храни са Royal Canin за француске булдоге (баш посебна врста).

Мој најискренији савет је да пробате, по барем 2-3 седмице, на одређеној исхрани и да видите шта највише прија вашем псу јер нису сви исти и не одговара свима све.

Poslednja izmena:
Ti buldozi, pugovi i slicni su parodija na psa. Namerno unisteni zbog izgleda. To se i mackama radi, Sphynx, Munchkin...

^ postoje dokumentarci na tu temu, kako su svesno napravili ''nakaze'' i kako te rase imaju brojne probleme (izgled je tu najmanje bitan).

Nazad
Vrh Dno