Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Мислим да се превише оптерећујемо са храном. Ево ти баш причаш о специјалној исхрани за фрацуског булдога. Ја сам свог добио са 3 године и живео је скоро 14 година. Јео је шта му баба направи ( хлеб, остаци ручка итд. ) и баш ништа му није фалило. НИКАД није био код ветеринара. До последњег дана је био живахан и весео. После кад смо ретривера добили, све најбоље грануле, ово оно, час неки кашаљ, час инфекција итд... Иначе одлична раса ФБ, уживаћеш, веома интелигнтни и привржени пси.

^ postoje dokumentarci na tu temu, kako su svesno napravili ''nakaze'' i kako te rase imaju brojne probleme (izgled je tu najmanje bitan).

Зато се и пажљиво бирају легла из којих се узимају штенад... ништа није другачије ни са свим другим расама, поготово овим великим. Ја сам имао 2 немачка овчара у прошлости а моја жена рота и кокера(у распону од претходних 20година). Сви из добрих легла и само мој први немац није имао никакве проблеме. Ко зна када је пало лоше укрштање и направи *****.

Мој други немац је имао епилепсију па само морао да га успавам са непуне 4 године јер лекови више нису помагали, женин рот имао дисплезију кука и морао да буде успаван јер више није могао ни да устаје (додуше, за рота је живео доста, скоро 10година) док је кокер(који генерално осим проблема са ушима могу да живе до 15година) умро због непрофесионалности ветеринара у тек 7ој години. Много лоших искустава са ветеринарском небригом сам имао да им уопште више не верујем (ништа другачији није случај ни за докторе) и редовно се консултујем на 2 места где сам до сада имао добра искуства (а треће је братов другар који је скоро завршио ветерину).

Ово што Немања написа да ”храњен чиме год и живео до 14године” је једнако квалитетан аргумент као и онај *****лук за цигарете, ”пушио и живео 90година”. Није лично на твој рачун, нити мислим да је то што си написао *****лук... на против, само не може да се узме као генерално стање, заправо је врло велика реткост да французи пређу 10ту годину живота. Због мојих пређашњих искустава са небригом трећих на које не могу да утичем сам одлучио да водим рачуна, да се ја информишем што је могуће више како о раси, тако и о леглима. Ах да Немања... знам какви су и баш зато смо их и одабрали, због њиховог карактера и личности. ;)

20140823_132529.jpg
"I will kill you" pogled.

Slikano krompirom ocigledno :). Kvalitet shlj.

↑ Pogled "sad sam ustao ovako rano i nikad više!". :D

Која врхунска фотка! Свака част Мики! :)

Ah pa to je jedina macka koja s mojom moze da se meri po duzini brkova :d
"Pogledaj me jos jednom i iskopacu ti oko" pogled.
Jel to sveza slika ili je to zimsko krzno? Moja zimi dobije tu bundu oko vrata, sada je bzvz.

Sveza slika:). Isti dan kada sam slikao sam okacio. A zimsko krzno joj je jos vece. Kao loptica je:)

Maine coon je.

Pa da, lavica je u pitanju... pošto bi mužjak vrlo verovatno polomio taj lavabo usled velike gramaže... :d

Prelepa je, a njen pogled kao da govori da nisi skoro menjao posip... :p

Poslednja izmena:
Aha video sam je dok sam gledao temu:). Prelepa je stvarno. Bas sam nju pokazivao devojci kada je bilo odlucivanje koju cemo zivotinju da uzimamo :).
Na kraju je, (delom i zbog Zivke:)) pao odabir na sto cupaviju, pa jos dodatno i ogromnu macku :D.

Srecom te nisu imali tada muzijaka inace bi odvalio lavabo, sto lepo rece covek iznad :D.

Inace kome god je zanimljiva i hoce da je vidi slobodno moze da svrne. Nije problem. Rado prima goste i dolazi do vrata kao ker da vidi ko ide :).

Malo za promenu da ne budu samo macke u prvom planu :D
Moja Kejsi je prava moderna cura, pozerka od malih nogu :D
y7e8ajaj.jpg

10403099_694169773985817_8788651304973003659_n.jpg

Ovim putem vas obaveštavamo da ćemo četvrtu manifestaciju "APBT Show Serbia" organizovati
14. septembra 2014. godine u Košutnjaku, Pionirski Grad / Plavi Košutnjak.
(ista lokacija gde je bilo i u junu)

Manifestacija za publiku počinje od 10 časova, a za takmičare od 9 časova. Tada počinje merenje pasa nakon kog će se psi rasporediti po težinskim kategorijama koje izgledaju ovako:

9 - 13,5kg
13,5 - 18
18 - 22,5
22,5 - 27
27 - 31,5
31,5 - 36
36 - 40,5
40,5 - 45
45+

Psi ce se nadmetati u sledećim disciplinama:

-High Jump (skok u vis)
-Wall Climbing (penjanje uz zid)
-Far Jump (skok u dalj)
-Tug of War (nadvlacenje pasa)

Satnica bi trebala da izgleda ovako:

09.00 - 10.00h merenje
10.00 - 11.00h high jump
11.00 - 12.30h wall climb
PAUZA (45minuta)
13.15 - 14.00h far jump
14.00 - ??? TOW

KAKO DO LOKACIJE GDE ĆE SE ODRŽVATI MANIFESTACIJA?

Pogledajte na sajtu http://apbtshow.wordpress.com/ na naslovnoj strani pri sredini stranice

Pravila u svim disciplinama su ista, no biće odštampani flajeri o tome koje cete moci da procitate i na samom skupu, a možete ih pogledati i na nasem sajtu:

http://apbtshow.wordpress.com/

Noviteti koje ćemo praktikovati u septembru na takmičenju, a i u buduce, su promene vezane za discipline:

-PAS KOJI RADI HIGH JUMP, WALL CLIMB, FAR JUMP, BIĆE VEZAN NA POVODCU KOJU OBEZBEDJUJE ORGANIZATOR, ZA VREME TE DISCIPLINE .

-high jump (minimalna početna visina 1,5m - narednu visinu bira takmičar)

-wall climbing (minimalna početna visina 1,5m - narednu visinu bira takmičar)

-far jump (minimalna pocetna daljina je 1m - narednu bira takmičar)

Ukoliko hendler preceni visinu koju pas promasi 2x ne moze se spuštati na nižu distancu, već tu koju je odlčio pas pokušava 3x pa tek onda ide na narednu.

-tug of war:
-(2para odjednom minimum)

- Pas je dužan da zagrize predmet kojim se psi nadvlače (vatrogasno crevo ili kobasica). Ukoliko pas izbegava da ugrize predmet, dozvoljena je afirmacija do 10 minuta. Duel započinje onog trenutka kada oba psa zagrizu predmet. Pas u toku nadvalčenja moze da legne prednjim nogama, ali ukoliko legne na sve četiri noge, hendler ima pravo da ga podigne. Kontakt u tim slucajevima ne sme biti duži od 10 sekundi. Ukoliko se to vreme produži, pas je izgubio.

- Dakle, svaki fizički kontakt sa psom (sem kada pas legne na sve 4 noge) je diskvalifikacija.

(OVO JE NAPOMENUTO ZATO STO PRE HENDLERI NISU ČITALI PRAVILA I PREVIŠE JE KONTAKTA BILO - ŠTO NIJE U SKALU SA PRAVILIMA ).

OBAVEZNO JE SLEDECE:

- da svi psi imaju korpe,
- činiju za vodu je u obavezi da svaki hendler ima za svog psa,
- ŽENKE U TERANJU NE DOVODITI (bice odstranjene sa skupa)

Zahvaljujemo se dosadašnjim sponzorima, prijateljima skupa kao i donatorima bez kojih ovo svakako ne bismo mogli da ovako organizujemo. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i u buduće:

-DOG & STYLE
-Gallus oprema za pse
-S-Vaga
-Priroda pasa - Forum o ishrani i odgoju pasa
-Mookie App
-Tv Kopernikus
-Novosti - Revija Zov
-Veterinarska Ordinacija Marjanov

Ukoliko vam je potreban neki veći info vezan za samu manifestaciju, pronalaženje lokacije ili želite da nam pomognete na bilo koji način možete nas kontaktirati na sledeći telefon:
062 89 68 749 - Nemanja.

Bas je lep. Koliko je star?

Hvala. :)

U novembru punih 5. godina.

SS iz videa

^ lopta + voda =
1409403339013.gif

U stanju je ovako ceo dan da juri :) Tek kad dodje kuci izvali koliko je crko i zahrce kvalitetno ali posle hasa :d

Ista situacija je i sa mojim psom (zlatni retriver, podvrsta - lopticar :) ). Kada je pored vode nema vece srece za njega. Poceo ludak da roni, postao atrakcija na plazama. Kada mu bacim kamen u reku roni dok ga ne izvadi, naravno ako nije preduboko ;).

Vrh Dno