Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Sad će 10 godina, ali već se vidi na njemu da mu je teško, neće da se penje uz stepenice ako baš nemora, izgleda da ga reuma hvata, dok ovaj maleni ima godinu dana, i pun je života, davi ovog velikog, dušu mu vadi, ali sa druge strane dosta ga je podmladio. Da ne poverujete koliko blesavo kuče, pre neki dan izleteo iz dvorišta i jurio komšijskog Haskija (koji je 5x veći od njega) po ulici i ujeo ga za nogu, ovaj nije znao šta ga snašlo :-D

Po ovoj slici sto si postavio ne bih mu dao vise od 6-7 godina, super deda izgleda :D. Sto se tice ovog malog psa, interesantno je to sto dosta vecih pasa nece da se brane od ovih manjih, mog retrivera je recimo bar 6-7 puta do sada ugrizao manji pas tipa maltezer, patuljasti pinc i kojekakvi mali tetrijeri, medjutim nikad nije odreagovao na nacin kako reaguje kada ga napadne veliki pas, svesni su da nisu zivotno ugrozeni, pa jednostavno iskuliraju :D.

Savet za penzionera/retrivera - osishaj ga.

Ja mog psa sisham svaka 3 meseca sa regularnom masinicom, osisham ga na 3-ku. Ker se preporodi,pogotovo leti, kao u struju da ga ukljucim, trci jadan oko mene od srece svaki put kad zavrsimo sishanje :).

Prilozi

• IMG_20140726_183936.jpg
    IMG_20140726_183936.jpg
    1,016.8 KB · Pregleda: 400
  • IMG_20140719_173359.jpg
    IMG_20140719_173359.jpg
    1,022.9 KB · Pregleda: 366
Poslednja izmena:
Po ovoj slici sto si postavio ne bih mu dao vise od 6-7 godina, super deda izgleda :D. Sto se tice ovog malog psa, interesantno je to sto dosta vecih pasa nece da se brane od ovih manjih, mog retrivera je recimo bar 6-7 puta do sada ugrizao manji pas tipa maltezer, patuljasti pinc i kojekakvi mali tetrijeri, medjutim nikad nije odreagovao na nacin kako reaguje kada ga napadne veliki pas, svesni su da nisu zivotno ugrozeni, pa jednostavno iskuliraju :D.

Savet za penzionera/retrivera - osishaj ga.

Ja mog psa sisham svaka 3 meseca sa regularnom masinicom, osisham ga na 3-ku. Ker se preporodi,pogotovo leti, kao u struju da ga ukljucim, trci jadan oko mene od srece svaki put kad zavrsimo sishanje :).

Ranije sam ga šišao makazama i mašinicom, ali je to bilo mučenje, neka kinesko kineska, samo čupa, ma muke.
Zato merkam par boljih kineza(oko 40$ mašinica za pse,35w), pa ću da ih šišam zajedno.

Što se tiče malih rasa, za njih postoji nepisano pravilo da su večito isfrustrirani i pate od kompleksa (zbog visine), i zato su drčni i stalno laju i grizu.
Zato smo mi ovog malenog vaspitali na vreme, ne laje iz besa, i totalno je miran, ali je 100% tačno što kažu za tu rasu (Lhasa Apso) savršeni čuvari, da ne poverujete, ma oseti kad neko pipne kapiju, eto njega sav "besan" istrčava da vidi ko je, a onda bi da se igra.
Oduševljen sam rasom, lep, umiljat, miran, mana je što su tvrdoglavi(treba biti uporan sa njima) i održavanje, četkanje jednom dnevno ili na dva dana.

btw kuca ti je prelepa, vidi se da je mlad i pun života

Ja sam kupio profesionalnu masinicu za sisanje (za ljude)WAHL dao sam 70e za nju, ali zato radi za sve pare :D.

Kao neko ko se profesionalno bavi groomingom pasa, moram da reagujem na ove "savete" o šišanju retrivera... Samo ću reći: Ne nikako!
Ni na koji način psu na taj način nećete ništa olakšati, čak šta više. Psu koji se ne šiša nije ništa lakše ako se ošiša, niti je njemu manje vrućina kada se ošiša... Takvi postupci samo mogu da dovedu do zdravstvenih problema na koži, pa čak i do toga da koža izgori na suncu ako se ošiša previše kratko.
Dlaka je tim psima prirodni izolator, i od hladnoće i od toplote. Takodje mašinice za ljude, razne kineske mašinice, od 50-60€, neće moći da izdrže duže od 3-4 šišanja... Znam, jer radim sa profesionalnim alatom koji košta više stotina €, i znam koji je posao ošišati psa veličine labradora ili retrivera.
Just my cup of tea...

Samo sam cekao nekog strucnjaka da se javi....

Koza psa moze da izgori na suncu ako se osisa prekratko? Sta je onda sa ljudima, svi smo zagoreli? Jel bi se ti nakon nosenja bunde recimo 10 letnjih sezona navikao na istu i ne bi imao petrebu da je skines naredne sezone, nego bi ti bilo skroz cool, bunda bi postala prirodni izolator...

Sto se tice komentara da masinice za ljude ne mogu da izdrze 3-4 sisanja, eto ova moja izdrzala 7-8 sisanja do sad i izdrzace jos toliko bez problema. I to sam sa njom sisao retrivera za cije sisanje mi treba oko 1.30h... Zvao sam prvo bio specijalizovane prodavnice za shisanje pasa i rekli su mi da je cena za shisanje retrivera oko 50e + ja moram da drzim svog psa, WTF. Koja je onda poenta, maltretiram se i dam 50e. Ovako ga sam olindram, ne bude mozda perfektan kao kad bi ga osishali strucnji ljudi, ali meni i njemu je ok :D.

A sto se strucnosti tice u vezi sisanja pasa, imam 2 druga sto su zavrsila veterinu u NS-u pre par godina i jedan i drugi shisaju svoje pse, oni su me provobitno i savetovali na ovaj potez... Ker je zdrav, prav nikad mu nista nije falilo, da ga ne ureknem....

Kao neko ko se profesionalno bavi groomingom pasa, moram da reagujem na ove "savete" o šišanju retrivera... Samo ću reći: Ne nikako!

Ček, pa šta radiš kad neko dovede retrivera na šišanje, vratiš ih kući ili ipak bude štic štic + keš?
Pa neću na ćelavo da ga šišam, nego samo ovo što je višak, ove lokne što ima po sebi, jer ovako je ko ofucani, plus daleko će izgledati mlađe

1. Postoje metode koje omogućavaju da se ne narusava prirodno stanje krzna psa, a koje umanjuju linjanje.
2. Ni u jednom ozbiljnom salonu za pse vlasnik ne drži psa tokom rada.
3. "Volim" veterinare koji su završili fakultet od 6 godina i onda se bave šišanjem pasa, i još preporučuju takve stvari svojim "drugarima". Taj koji ti je to preporučio nije ti drugar, a još manje želi dobro tvom psu. Ti isti stručnjaci preporučuju da se psi kupaju 2-3 puta godišnje makimalno, ali zato preporučuju da se psi kojima to nije u genetici - šišaju. Stvarno ne znam kome je tu do "stric-stric + keš". I da, za vašu informaciju tamo gde ja radim, šišanje labradora i retrivera se ne radi, već se za to upućuje kod drugih koji takve stvari rade.

Što se tiče poredjenja krzna kod psa i bunde, to je toliko smešno da ne treba ni komentarisati. Psi svoju "bundu" nose mnogo duže nego što je 10 sezona :)

Ja se ne mešam u tudje poslove, kada nešto ne znam, ja se raspitam kod onih koji znaju, jer nisam bata srbenda koji sve najbolje zna.

Grooming pasa je ozbiljan posao kao i svaki drugi, i ne daj bože da imate prilike da vidite šta nestručni ljudi mogu da urade psu. A sve to apropo komentara "ker je zdrav i prav, da ga ne ureknem"...
Ovde sam samo da dam dobronameran savet, nikako da se svadjam i raspravljam. Ovo što iznosim su činjenice, svi imate internet, pismeni ste, pa se raspitajte.

Poslednja izmena:
Procitaj malo bolje sta sam napisao, drugari koji su zavrsili veterinu se ne bave sisanjem pasa, to bi bilo zaista tuzno cak i za Srbiju, sishaju iskljucivo svoje pse kako bi im bilo lakse, rade ljudi u struci i uzimaju solidan kesh.
Sto se tice tvog komentara o kupanja pasa, ja svog psa perem u proseku 2 puta mesecno, tako da me drugari nisu savetovali da ga perem max 2-3 puta godisnje.

Uostalom, sam si napisao da si "grooming strucnjak", mislim da nikako ne mozes biti potkovaniji znanjem u ovoj oblasti od ljudi koji su zavrsili veterinu. Mada i medju veterinarima se misljenja razlikuju po ovom pitanju.

Ono sto je meni bitno je sto je mom psu mnogo lakse kada ga oshisam, nisam od onih koji sishaju psa zbog izgleda ili ne znam zbog cega. Shisam ga samo jer je njemu mnogo, ali mnogo lakse. Pas je zdrav i prav nikad mu nista nije falilo, sem sto je jednom dobio upalu usiju jer je ****** poceo da roni po dunavu :D.

Hvala na savetu, nego mi nije bilo logike u tvom tekstu, u prvom delu kažeš da se ne šišaju, a u drugom da znaš koji je posao oko retrivera.
Zato sam i rekao, štic štic + keš, neće niko da odbije.
Što se tiče ne stručnosti i "kvazi majstora" toga ima svuda, u svakoj struci, od profesora preko lekara do vodoinstalira, svi su u stanju da naprave "čuda" samo neko manje s neko veća. Keša nemam da ga šišaju drugi, tako da moram to sa radim sam.
Ako imaš neki savet, nešto što svi treba da znamo, slobodno reci, biće nam od koristi.

Sto se tice masinica Moser 1400 samo da je originalna meni traje godinama a imam 3 psa koji se sisaju a kosta svega oko 40e
Čak sam proveravao tip i model noža jer imaju iste moser tip 1400 masinice koje se prodaju za sisanje pasa a skuplje su 20-30e samo zato jer jer je naglaseno da su za zivotinje a noz je potpuno isti kao za masinice koje se prodaju za nas;)
Evo moja...
u7udada8.jpg

PS: Ne da šisa nego ubija kako šisa,ali stvarno je pazim mislim detaljno čišćenje i dobro podmazivanje za originalnim uljem od par evra...
Evo i slika ulja i mirni ste;)
9anu3y6a.jpg

Poslednja izmena:
he he he, kaki ciiii gaaadaaan :)))

Mališa se davi kuvanim kukuruzom. Ovo leto ga je pojeo više nego ja za ceo život.

Prilozi

• Photo0178.jpg
    Photo0178.jpg
    254.6 KB · Pregleda: 181
  • Photo0180.jpg
    Photo0180.jpg
    250.8 KB · Pregleda: 183
Evo ga i moj smrdljivko :)

20131227_173140.jpg

Ih mačke smrdljive?

A ovaj što jede kukuruz, zdravo i jeftino!!!!

Moja džukela jede samo jagnjetinu i prasetinu i super skupe granule kada oseti da će umreti od gladi! :(

To mu ja tepam :D

Ruska plava ili.. ? Moj macak iskljucivo jede pileca krilca i batake :)

Ovaj moj je kartuzijski macak (Chartreux), fenomenalan je, pravi kucni ljubimac :)
Jedino sto mjauce kad neko izadje iz kuce, kao da se nikad nece vratiti :D

Uh pretpostavio sam da je on. Hteo da ga kupim ali mi svi trazili po 400e.. Previse.

Ja dobio ovoga za dz, ima i to da se nadje. :)

Kako da joj ne dam sve šta hoće...

Prilozi

• CAM00306-1.jpg
    CAM00306-1.jpg
    169.7 KB · Pregleda: 200
Ja sam hteo rusku. Od 50€ za bilo koju sivu do 400€ sa svim karakteristikama sive ruske.
Kako nisam bio siguran, prespavam i ujutro skontam da mi treba ljubimac, a ne materijalna vrednost.
Nazovem drugara veterinara, on drugog i kod treceg je bilo macica koje su spasli jer im je majka nastradala pod tockovima.
Otisao tamo. Prvi macic koji je dotrcao je bio moj. Bas tog su i hteli da mi daju. Jako radoznao i druzeljubiv.
Odmah sam pokupovao lekove, vakcine i ostalo i macak je bio zbrinut, veterinari koji su mi ga dali zadovoljni, a ja odusevljen sa mackom koju pre nisam imao (pticar zakleti)

Nazad
Vrh Dno