Šta je novo?

Battlefield: Hardline

ma da li je moguce da vodite raspravu sta je pravi bf ? :)

kakva je to postavka da ako nisi igrao nista pre bf3 (iz bilo kog razloga) tvoje je misljenje manje vredno? losiji si covek? los ti je ukus ? *** takvi stavovi su pogresni iz toliko uglova da je to neverovatno
a pri tom je sustinska kirivica zasto vam bf3 ili 4 nisu dobri toliko daleko od ovog foruma da je prosto vise i smor ponavljati i nabrajati

zar nije samo interesantnije zezati se kako ce i ovaj bf na svoju ruku biti smesan... opustite se, to se samo haarp se igra sa vasim glavama ;)

Postoje veoma dobri razlozi zasto bf3 i bf4 ne valjaju, ali dosta je ponavljati se. Uostalom nmea potrebe vise raspravljati sta je bf i kakve ce biti naredne bf igre. Mislim da je to svima jasno vec par godina, potpuno upostiti igru, da nema nikakvu dubinu da mogu Cod klinci da igraju i to je to. I naravno bf na godisnjem nivou sa premium pretplatom...

Po mom misljenju bf 1942 je ono pravo, dobri su i bf2 i bc. cak imam original bf 1942 ww2 antologiju i bf vietnam sa onih 20 cdova i knjizicama :)

ovaj hardline nekako mi se ne uklapa u ranije igre, danas se sve nesto uproscava maximum jer ne zele da izazovu rage kod klinaca pa da ih izbrisu slucajno nego sve na 2 klika :p videceom sta ce biti od ovoga

Šta vam se ne sviđa kod BF3, vidim da se mnogo žale, pa me zanima, koji su to greške i zašto ne zaslužuje ime serijala.
Inače, bf3 imam od kad je izašao, igra mi je super, ima nedostatke, ali je u globalu super, velike mape, puno opreme vozila, meni je to bf.
A igrao sam Bf od početka, u slažem se da je 1942 ne zaboravno iskustvo, dok bf2 a pogotovo bc2 meni nisu legli.

Šta vam se ne sviđa kod BF3, vidim da se mnogo žale, pa me zanima, koji su to greške i zašto ne zaslužuje ime serijala.
Inače, bf3 imam od kad je izašao, igra mi je super, ima nedostatke, ali je u globalu super, velike mape, puno opreme vozila, meni je to bf.
A igrao sam Bf od početka, u slažem se da je 1942 ne zaboravno iskustvo, dok bf2 a pogotovo bc2 meni nisu legli.

Prvo igra nije bila zavrsena. Prone koji ne radi, teleport preko svake prepreke kad preskaces a za to vreme nemas hitbox. Supresija koja je ubacena samo da olaksa nubovima, balans na mapama je bio katastrofa. Balans samih oruzja i vozila je bio nikakav. Rush je katastrofa na svim mapama... Netcode katastrofa itd. Mada i pored svega bila je igriva i mogla je da nekako prodje, ali u svakom smislu losiji od svih prethodnih BF igara i jedan korak blize CoD-u.

Ni dan danas BF3 nije zavrsen, ima dosta bagova. Ali je vrlo igriv, jako dobra igra. Ima dobrih rush mapa, a to su Metro i Damavand Peak...i donekle Bazaar i Tehran. Supresija je super stvar, a za balans oruzja voleo bih da cujem koje su razlike u odnosu na BF BC2, buduci da je logicno da npr assault ima prednost u cc u odnosu na engija.

Ni dan danas BF3 nije zavrsen, ima dosta bagova. Ali je vrlo igriv, jako dobra igra. Ima dobrih rush mapa, a to su Metro i Damavand Peak...i donekle Bazaar i Tehran. Supresija je super stvar, a za balans oruzja voleo bih da cujem koje su razlike u odnosu na BF BC2, buduci da je logicno da npr assault ima prednost u cc u odnosu na engija.

Bazzar je mapa gde ako imas 3 dobra defendera attackeri nemaju teoretsku sansu da uzmu prve 2 objektive. Pogotovo ako izgubis a pa se ceo tim nabije u onu sobicu gde je b i bacaju bombe. Jedino ako attackeri imaju ssd pa uspeju da se spawnuju pre odbrane. Toliko o bazzar rushu, slicno i na metrou ako su dobri odbrambeni napad nema sanse kad se udje u metro. Supresija sa random devijacijom je katastrofa, kad god se nesto random ubaci u igru na sta ti kao igrac nemas uticaj je lose. Sa tom supresijom je postalo prilicno nebitno ko bolje puca i ko moze bolje da iskontrolise recoil. Da je odradjena supresija kao u ro2 recimo, da ti skace puska ali da i dalje meci idu tamo gde ti pokazuje nisan onda ok. Sto se tice oruzja imas 2-3 toliko op puske da je to smesno. M16, M416 i donekle AEK, makar meni je u bc2 bilo podjednako zanimljivo sa bilo kojom puskom i nisam se osecao da sam u nekom gubitku ako ne koristim neku assault pusku...

Ako ce DICE raditi i na Hardline to znaci da BF4 nikada nece biti ispeglan do kraja.

I to naravno znaci da cu dobro razmisliti da li cu opet dati novac za nesto sto prave u DICE.

Do pre koji minut sam ocekivao da bude igriva makar kao BF3.

Ovaj novi "BF" se uklapa u BF tematiku kao da Need for speed krene da izbacuje WTCC simulacije :d

Inače tematika mi se ne dopada ni malo. Ličnog sam mišljenja da je daleko bolje bilo ne izbacivati uopšte BF4 nego nastaviti sa unapređenjem (još uvek) bagovitog BF3.

Na zalost,moras da se naviknes na to.Akcije kompanije zavise od ucestalosti izdavanja AAA naslova,zato ih toliko stancuju(bilo je par poucnih klipova na tjubu).Vreme provedeno na pravljenje kvalitetnih mapa za svaki mod i testiranje celokupnog proizvoda su zamenili sa ubacivanjem svega i svacega sto nije bitno za sam gejmplej u stilu kvantitet je kvalitet.Da ne pominjem naslove iz drugih igra,svuda je ista filozofija.Sto bi se ja(kao finansijer) razbacavao parama za nekoliko ljudi da osmisle kvalitetan level dizajn za neku igru,bolje da ubacim nesto sto svima pase-arkadu,atacmente,acivmente,...Da je sve sto jednostavnije moguce.Da nesto konstantno svetli na ekranu,da iskacu neki poeni i otkljucavanja.Takve mi nastavke fransiza igramo,a u buducnosti ce biti jos jednostavnije(gore).

Poslednja izmena:
Bazzar je mapa gde ako imas 3 dobra defendera attackeri nemaju teoretsku sansu da uzmu prve 2 objektive. Pogotovo ako izgubis a pa se ceo tim nabije u onu sobicu gde je b i bacaju bombe. Jedino ako attackeri imaju ssd pa uspeju da se spawnuju pre odbrane. Toliko o bazzar rushu, slicno i na metrou ako su dobri odbrambeni napad nema sanse kad se udje u metro. Supresija sa random devijacijom je katastrofa, kad god se nesto random ubaci u igru na sta ti kao igrac nemas uticaj je lose. Sa tom supresijom je postalo prilicno nebitno ko bolje puca i ko moze bolje da iskontrolise recoil. Da je odradjena supresija kao u ro2 recimo, da ti skace puska ali da i dalje meci idu tamo gde ti pokazuje nisan onda ok. Sto se tice oruzja imas 2-3 toliko op puske da je to smesno. M16, M416 i donekle AEK, makar meni je u bc2 bilo podjednako zanimljivo sa bilo kojom puskom i nisam se osecao da sam u nekom gubitku ako ne koristim neku assault pusku...

Nisam imao takvih situacija, cak mi je mnogo lakse da igram assault nego defence. Vrlo cesto padnem u neki tim koji pod odbranom podrazumeva jurenje kill-ova, a dobri attackeri idu prvo sa dimom, pa bombama i m320-ticama, a ko ostane ziv, moze da smakne 1-2 pre nego sto ga drugi ubiju i ozive tih par sto je poginulo. Posebno na Metro-u. Nije ni na Bazaaru mnogo bolja prica za defence, u stvari prica da je bolji defend ili assault je po malo suplja - koji tim ima manje retarda u svojim redovima, taj tim pobedi.

Meni je supresija super stvar, posebno za snajpere koji su na nepristupacnim mestima, ili za glitchere.

Sto se tice toga sto je u BC2 bilo moguce parirati assault oruzjima nekim LMG-om recimo, zapitaj se da li je to realno u stvarnom zivotu. Ti, sa mitraljezom od 20 kila se sretnes sa nekim protivnikom koji nosi M16 od 5kg. Ko ce brze da odreaguje, ko bolje moze da kontrolise vatru? I to i supresija su blize realnom zivotu nego sto bi bio slucaj bez njih. Uostalom, ne mislim da je uloga supporta da juri unaokolo po mapi i izigrava jurisnika. To je za assault i delimicno engije. Recon i support su vise kamper klase, sto je normalno, mada i njima mozes da uzmes neka ofanzivnija oruzja, moj favorit je AS VAL. Jeste OP M16A3, i do nekle M416 i AEK 971, ali da bi sva oruzja bila ista morala bi da imaju iste karakteristike, sto bi se svelo na to da u stvari samo izgledaju razlicito, skin drugaciji. Ovako, ja igram sa M5K ili MP 7 jer najvise uzivam koristeci njih, i kokam redovno ljude sa M16, ali kad su jako dobri i kad je gusto, uzmem i ja M416. Vrhunski igrac uzme PP 2000 pa me odere 8-2 koje god oruzje ja koristio.

Poslednja izmena:
Nisam imao takvih situacija, cak mi je mnogo lakse da igram assault nego defence. Vrlo cesto padnem u neki tim koji pod odbranom podrazumeva jurenje kill-ova, a dobri attackeri idu prvo sa dimom, pa bombama i m320-ticama, a ko ostane ziv, moze da smakne 1-2 pre nego sto ga drugi ubiju i ozive tih par sto je poginulo. Posebno na Metro-u. Nije ni na Bazaaru mnogo bolja prica za defence, u stvari prica da je bolji defend ili assault je po malo suplja - koji tim ima manje retarda u svojim redovima, taj tim pobedi.

Meni je supresija super stvar, posebno za snajpere koji su na nepristupacnim mestima, ili za glitchere.

Sto se tice toga sto je u BC2 bilo moguce parirati assault oruzjima nekim LMG-om recimo, zapitaj se da li je to realno u stvarnom zivotu. Ti, sa mitraljezom od 20 kila se sretnes sa nekim protivnikom koji nosi M16 od 5kg. Ko ce brze da odreaguje, ko bolje moze da kontrolise vatru? I to i supresija su blize realnom zivotu nego sto bi bio slucaj bez njih. Uostalom, ne mislim da je uloga supporta da juri unaokolo po mapi i izigrava jurisnika. To je za assault i delimicno engije. Recon i support su vise kamper klase, sto je normalno, mada i njima mozes da uzmes neka ofanzivnija oruzja, moj favorit je AS VAL. Jeste OP M16A3, i do nekle M416 i AEK 971, ali da bi sva oruzja bila ista morala bi da imaju iste karakteristike, sto bi se svelo na to da u stvari samo izgledaju razlicito, skin drugaciji. Ovako, ja igram sa M5K ili MP 7 jer najvise uzivam koristeci njih, i kokam redovno ljude sa M16, ali kad su jako dobri i kad je gusto, uzmem i ja M416. Vrhunski igrac uzme PP 2000 pa me odere 8-2 koje god oruzje ja koristio.

Ako gledas realnost onda tek bf nemoj da pominjes u tom kontekstu. Prvo taj lmg ima 50kg tako da je u startu nemoguce da taj vojnik trci sa tim cudom, a ne kao u bf3 beskonacan sprint. Pod 2 ako su igraci slicnog skilla jedan ima m16 a drugi pp u 9 od 19 situacija pobedjuje m16...

Naravno da treba implementirati stvari koje su realne, ne bi niko igrao support da mora da puzi od jedne do druge zastavice. Sta treba, da onaj ko pogine u BF bude koknut i u RL da bi verodostojnost bila maksimalna??? Naravno da treba birati sta ce da se implementira, i po meni su solidne izbore napravili za BF3. Nikad nisam razumeo takve argumente, "ako vec hoce da implementiraju realisticnost, sto ne implementiraju 10 stvari nego samo 2"? Bolje i 2 nego ni jednu. Sad, ti ne mislis tako, ali boze moj, svako ima svoje misljenje. Ali ja jos cekam da cujem konkretne mane BF3 u odnosu na BC2, u smislu da se iz aviona vidi da su to mane, a ne game featuresi koji su stvar ukusa. Znam za bagove. Jos nesto?

Poslednja izmena:
Naravno da treba implementirati stvari koje su realne, ne bi niko igrao support da mora da puzi od jedne do druge zastavice. Sta treba, da onaj ko pogine u BF bude koknut i u RL da bi verodostojnost bila maksimalna??? Naravno da treba birati sta ce da se implementira, i po meni su solidne izbore napravili za BF3. Nikad nisam razumeo takve argumente, "ako vec hoce da implementiraju realisticnost, sto ne implementiraju 10 stvari nego samo 2"? Bolje i 2 nego ni jednu. Sad, ti ne mislis tako, ali boze moj, svako ima svoje misljenje. Ali ja jos cekam da cujem konkretne mane BF3 u odnosu na BC2, u smislu da se iz aviona vidi da su to mane, a ne game featuresi koji su stvar ukusa. Znam za bagove. Jos nesto?

Pa dzaba je da ti se prica svako ima svoje misljenje i gotovo. Ja sam ti naveo 50 razloga koji po meni cine bf3 ocajnom igrom. E sad tebi su neke od tih stvari ok, dok su meni neprihvatljive i to je to. Tebi je supresija dobra,, po meni je najgora stvar koju su mogli da ubace upravo zbog tog random elementa. Nikad nije dobro u fps igri imati random napucavanje, to treba da bude osnovna stvar, nazalost od bf3 to se promenilo i postalo je bitnije imati 100 boja za oruzje nego sama sustina igre...

Supression (narocito kad su je odvrnuli na max malo posle launcha) i random bullet deviation je nesto najgore sto je ikad implementirano u FPS zanru.
Ono sto je dodatno srozalo Bf3 pored gore navedenog su jetovi, helikopteri i losa hit registration.
Uprkos svemu tome Bf3 je veoma dobra igra, mozda i najbolji FPS do sad ali glavna rec je ovde UPRKOS SVEMU!
Bf3 je mogao da bude mnogo, mnogo vise od onog sto je bio i sto je sad, ali ovakav kakav je je mnogo dobar.

Poslednja izmena:
Ono sto je sigurno 100% od mene vise ni dinara nece videti .!.

Sto se mene tice BC2 + nadrkana grafika = BC3. Ako bude gejmplej, doduse sa normalnijim naoruzanjem, isti kao u BC2 + poboljsanim unistavanjem terena, ja cepam garantovano.

Meni je zao sto nisu vratili u BF4 M27-IAR meni najbolja puska, i samo zbog nje mogu da igram supporta, a u BF4 koristim neku sto je najslicnije M27 al sam zaboravio kako se zove, ali opet nije toto, i za sada BF3, meni mnoo bolji nego BF4, a sto se tice Hardline-a mozda cu ga uzeti, ali samo da ne bude u CS fazonu, vec npr pljacka banke, pa juris begunce, ili neki terorista drzi neku zgradu pa ti treba da upadnes i da ga ubijes, ako bude tako nesto uzimam sigurno, msm policijske akcije, ili naravno ti sam budes bad guy :p Can't wait E3 :D

Meni je zao sto nisu vratili u BF4 M27-IAR meni najbolja puska, i samo zbog nje mogu da igram supporta, a u BF4 koristim neku sto je najslicnije M27 al sam zaboravio kako se zove, ali opet nije toto, i za sada BF3, meni mnoo bolji nego BF4, a sto se tice Hardline-a mozda cu ga uzeti, ali samo da ne bude u CS fazonu, vec npr pljacka banke, pa juris begunce, ili neki terorista drzi neku zgradu pa ti treba da upadnes i da ga ubijes, ako bude tako nesto uzimam sigurno, msm policijske akcije, ili naravno ti sam budes bad guy :p Can't wait E3 :D
Slazem se,M27 je bio odlican. U BF4 je mnogo dobar RP12.probaj ga. Ne znam da volis masinke, ja i s njima igram. Support mi je pored inzenjera najigranija klasa.

Pa već imaš Payday 2 koji je odličan

Payday 2 nije BF :d slazem se da je dobra, ali mozda bolje implementiraju u Hardline-u, bas me zanima sta ce da pokazu na E3 sajmu, msm po slici, mozda cemo biti kao neka interventna policija, msm haos havarija :d :D salim se, ali sto se mene tice BF je BF kao sto je za druge CoD CoD, ma kakvi oni bili (dobri ili losi) :p
@filpan pa otkljucao sam sve u support klasi u BF3, ali masinke ni ne gledam, pored M27 mi nista drugo ne treba, a u BF 4 sam jos u fazi otkljucavanja, i koristim (sad se setio :d) Q95 nesto... Msm zaboravio sam tacan naziv puske, ima 81 metak i onaj okrugao sarzer... Da mi nje nema, ja nzm sta bih radio u 4-ci :p

Posto ne mogu da editujem post, nazalost, morace da bude post za postom :p naisao sam na ovaj klip, mozda je I postavljen u temi, ali nisam obracao paznju. Uglavnom ako bude ovo sto prikazuju na klipu, ja ga uzimam 99%, pa makar morao da budzim masinu :D

Nazad
Vrh Dno