Šta je novo?

Battlefield 6

ovo je odlicno sa mapama...
ako budu dali raji da pravi mape i da to sve moze da se igra... igrici nece biti kraja.

Kaze Jack da ce svaki igrac koji poseduje igru imati pravo na jedan server koji moze da aktivira i koji ce da bude live 24/7 cak i dok je prazan.
Takodje je spomenuo da ce igraci dobijati XP na portal serverima ali se ne zna da li ce biti regulisano zbog XP farm servera. Raja voli XP.

Post launch content kreće od 28. oktobra. Dodaće 2 nove mape do 18. novembra:
557585211_1380457533444535_367055198691665207_n.jpg

BATTLEFIELD 6 - COMMUNITY UPDATE - PLAY YOUR WAY

There were no differences of note for time players spent in combat between Open and Closed Weapon playlist types. The actual differences were only fractions of a percentage where, rounded up, the results were identical.

Lastly, another key insight from the Open Beta was that the vast majority of players, after trying both playlist types, chose to stick with Open Weapons. This reinforces our belief that Open Weapons is the right path forward for Battlefield 6. At the same time, we recognize that some players prefer the Closed Weapons experience. To support them, official Closed Weapons playlists will be available at launch.
Tačno sam znao, closed weapons bukvalno su sakrili u BETI, čak je matchmaking pravio greške i ubacivao igrače u druge modove...

Alongside these, you will see combined playlists such as Conquest & Escalation and Breakthrough & Rush so you do not have to stop matchmaking when switching between those experiences. If you want to focus on a specific mode outside of playlists, you can always find it through Custom Search and the Server Browser.

Portal remains the tool for creating and customizing experiences, while the section in the main menu previously called “Portal” is now called “Community”.
This is where you will find the Server Browser,
Neće biti server browsera u main menu, Portal su preimenovali u Community, tu će biti custom serveri i server browser.

Kod mene pao pre order, uzeo na Koreji za Xbox, izaslo oko 45eur standard edicija, nadam se da ce server browser biti i na verziji za konzole kada je crossplay svakako tu, beta me je oduvala i ovo ce se fino pikati

po onom igranju open bete 2 vikenda, gde me likovi sa 150-200 metara skidaju bez promasenog metka iz masinki, ne da mi ne pada na pamet da ovo smece kupim, nego ni ne razmisljam o njoj

Kad uopšte puštaju recenzije?
Kasne jer MP ne radi pre 10tog?

Pokusavam da razumem odusevljenje ovom igrom i stvarno mi ne ide. One dripce sa YT ajd i nekako. Tovario EA novcem i putovanjima. Ali toliko regresije na skoro svim poljima u odnosu na BF3 i BF4, i opet ljudi egzaltirani. Dal je to ekipa sa CoD-a pa im nesretnicima pukli vidici...

Isteklo vreme za edit...

Iskreno, voleo bih da se varam ali bas ne mogu da se otmem utisku da je ovo imitacija budjavog 2042 jer mi UI i gunplay na to lici. Nema pravi server browser sa filterima vec mazu oci sa "community" glupostima na kome ce 99,99% mapa biti krndelj neopevani, bullet drop skoro nepostojeci oruzja ko laseri > learning curve=0, he8es klase otkljucano sve sem gedzeta, helikopteri upravljanje ko igrackice, ozivljavaju vojnike iz eksplodiranog tenka ili apc-ja, nema vise zastava vec je capture point oivicen linijama. Ako zauzimas tacku, dobijas info koliko neprijateljskih vojnika imas na istoj. Zasto? Nisan pretrpan nepotrebnim informacijama i ikonicama. Nema krsten test range za vozila i letelice, vec samo streljana. Padobran ko Fortnajt, AA deluje sakato. Ne bi me uopste iznenadilo da se kroz mesec - dva pojavi puska sa cirkonima.

Eto, izjadah se u nadi da cu biti u krivu.

Meni je BF3 jedna od najboljih verzija i pre bi nju igrao nego novije naslove. Treba da budu dosledni realnim stvarima iz života a ne kao što sam hledao da čukanom ruši zgradu. Pa one merdevine koje nosi u dzepu. Ćorava posla.

Isteklo vreme za edit...

Iskreno, voleo bih da se varam ali bas ne mogu da se otmem utisku da je ovo imitacija budjavog 2042 jer mi UI i gunplay na to lici. Nema pravi server browser sa filterima vec mazu oci sa "community" glupostima na kome ce 99,99% mapa biti krndelj neopevani, bullet drop skoro nepostojeci oruzja ko laseri > learning curve=0, he8es klase otkljucano sve sem gedzeta, helikopteri upravljanje ko igrackice, ozivljavaju vojnike iz eksplodiranog tenka ili apc-ja, nema vise zastava vec je capture point oivicen linijama. Ako zauzimas tacku, dobijas info koliko neprijateljskih vojnika imas na istoj. Zasto? Nisan pretrpan nepotrebnim informacijama i ikonicama. Nema krsten test range za vozila i letelice, vec samo streljana. Padobran ko Fortnajt, AA deluje sakato. Ne bi me uopste iznenadilo da se kroz mesec - dva pojavi puska sa cirkonima.

Eto, izjadah se u nadi da cu biti u krivu.
Da si pratio YT-ere koji kače redovno materijal dok igraju Closed Beta, uhvatio bi da je došlo do izmena upravo u tačkama koje si nabrojao AKA oružja kao laseri (više ne pucaju tako kao u Open Beta, recoil je veći), automatsko tagovanje itd. Broj neprijatelja na zastavi je prisutan i u 2042, ništa novo a korisno je. Test range za vozila su u 2042 bili solo/coop serveri sa AI igračima, ne znam kakav range treba da izmišljaju.

Mislim da je Open Beta bila super zaslađeni tester kako bi se dopao najširem broju igrača i u tom smislu je apsolutni pogodak da se ne zavaravamo. Sa druge strane, na osnovu iskustava YT-era, mislim da će igra na launchu biti malo teža i drugačija od onoga što smo dobili u Open Beta (najprostije rečeno - manje lasera, više recoila) i da će biti potreban određeni learning curve, pogotovo za one koji dolaze sa COD ili uopšte prvi put kreću u BF vode. Git gud što bi rekli mi veterani.

Bio sam protiv preordera, iako sam vrlo brzo tokom Open Beta prelomio da ću je igrati i plan je bio da je kupim u 17:01 na launch day (neki inat EA-u), ali sam dobio igru za rođendan, uradio preload i jedva čekam da počne prašenje.

Da si pratio YT-ere koji kače redovno materijal dok igraju Closed Beta, uhvatio bi da je došlo do izmena upravo u tačkama koje si nabrojao AKA oružja kao laseri (više ne pucaju tako kao u Open Beta, recoil je veći), automatsko tagovanje itd. Broj neprijatelja na zastavi je prisutan i u 2042, ništa novo a korisno je. Test range za vozila su u 2042 bili solo/coop serveri sa AI igračima, ne znam kakav range treba da izmišljaju.

Mislim da je Open Beta bila super zaslađeni tester kako bi se dopao najširem broju igrača i u tom smislu je apsolutni pogodak da se ne zavaravamo. Sa druge strane, na osnovu iskustava YT-era, mislim da će igra na launchu biti malo teža i drugačija od onoga što smo dobili u Open Beta (najprostije rečeno - manje lasera, više recoila) i da će biti potreban određeni learning curve, pogotovo za one koji dolaze sa COD ili uopšte prvi put kreću u BF vode. Git gud što bi rekli mi veterani.

Bio sam protiv preordera, iako sam vrlo brzo tokom Open Beta prelomio da ću je igrati i plan je bio da je kupim u 17:01 na launch day (neki inat EA-u), ali sam dobio igru za rođendan, uradio preload i jedva čekam da počne prašenje.
nazalost, kao nekom ko ima vise hiljada sati u BF4 i BF1, ne da mi se nije ovo dopalo ovo sto sam do sada video i probao, nego me je totalno odbilo od kupovine iste..... :(

nazalost, kao nekom ko ima vise hiljada sati u BF4 i BF1, ne da mi se nije ovo dopalo ovo sto sam do sada video i probao, nego me je totalno odbilo od kupovine iste..... :(
Takođe imam hiljade sati u BF franšizi, počev od BF1942 u igraonicama, preko BF2 pa na ovamo bez preskakanja, uz neke naslove koje sam slabije igrao pa nisam prebacio hiljadarku (BF4, BFV, BF2042).

Tretiraj viđeno do sada kao trejler, pažljivo spakovan tako da se svima dopadne i zagolica ih dovoljno da ulete u igru ali je normalno i da se neće svakome dopasti. Isprati nakon launch utiske i review-ove sa osvrtom na Open Beta, po čemu se razlikuju i kakav će zaista biti gejmplej pa tek onda donesi zaključak. Idealno ako budeš u prilici da zaigraš kod nekoga ili da ti neko pozajmi svoj nalog da izvrtiš par sati. Posle par hiljada sati siguran sam da imaš takve saborce :)

Takođe imam hiljade sati u BF franšizi, počev od BF1942 u igraonicama, preko BF2 pa na ovamo bez preskakanja, uz neke naslove koje sam slabije igrao pa nisam prebacio hiljadarku (BF4, BFV, BF2042).

Tretiraj viđeno do sada kao trejler, pažljivo spakovan tako da se svima dopadne i zagolica ih dovoljno da ulete u igru ali je normalno i da se neće svakome dopasti. Isprati nakon launch utiske i review-ove sa osvrtom na Open Beta, po čemu se razlikuju i kakav će zaista biti gejmplej pa tek onda donesi zaključak. Idealno ako budeš u prilici da zaigraš kod nekoga ili da ti neko pozajmi svoj nalog da izvrtiš par sati. Posle par hiljada sati siguran sam da imaš takve saborce :)
Ispraticu svakako, ali mislim da je to za mene ipak gotovo.... a imam i drugog favorita kojeg vec 5 godina cepam po 5-6 sati dnevno, igru sa definitivno najuvrnutijom idejom i izvedbom - Hunt: Showdown, ima nas 15-20 stalnih domacih, plus gomile stranaca sa kojima sam se sprijateljio, znaci bukvalno, pod morati je da se kvota sati igranja na dnevnom nivou ispuni hahahaha, pa prosto ne vidim gde bih ovaj novi BF uspeo da uglavim u satnicu :)
znam da nije to tema ovde, ali cisto primer o zagrizenosti
1760000354930.png

stigle recenzije

Davno proslo vreme kada su BF i CoD bili glavni, maltene i jedini ozbiljni igraci u FPS univerzumu. U danasnjem ambijentu igra poput BF3 bi bila nedefinisana, ne bi imala svoje mesto na trzistu.
Hell let loose je ono sto je BF trebao da postane jos pre 10 godina. HLL je konkretna i upecatljiva igra koja je vise BF od bilo kog BFa kojeg sam igrao od BF3 pa na ovamo a igrao sam svaki.

Bolje je za opstanak BFa da konacno zauzme svoje mesto negde, da se svrsta kao nesto slozenije CoD iskustvo, nego da nit smrdi nit mirise, tripujucu "ozbiljniji i realisticniji" suter i to samo u odnosu na CoD koji odavno vise nije relevantan kao sto je nekad bio.

Mogu fanovi da se bune zbog otkljucanih klasa, manjih mapa, CoD like recoila, nedostatak dedicated servera itd ali cinjenica je da sve to odavno vise nije trademark Battlefielda.
Jedino sto je ostalo unikatno za BF je Frostbite engine.

BF6 je po meni cist pogodak. I nema BF i CoD fana koji je nece pre ili kasnije igrati.

Vrh Dno