A kakva je povezanost izmedju levelution-a i loseg hit reg-a?
Levolušn nije samo destrukcija. levolušn su ti recimo valovi. E na tom dijelu netkod trpi mnogo. On nije zadužen da rgistruje samo pogotke i igrace vec da sihronizuje sva desavanja na terenu da svi igraci isto vide. Pa onaj val sto ide da ga i ja i ti vidimo jednako.
Isto tako i za destrukciju. Treba bitti u isto vrijeme svima nama, i meni i tebi.. to netkod sve obradjuje tako da sva desavanja na terenu, sve promjene, svaka rupa na zemlji ima veze sa netkodom.
Dodas tome da igra na server salje deset puta u sekundi informaciju a u BF3 je bilo 30 puta u sekundi, dok druge igre mislim CS ima servere koji kupe informacije 120 puta u sekundi, onda dobijes bugfest.
Jedina stavr kod levolušna destrukcije jeste sto je to trenutno, srusi se zgrada. Imas potencijalni problem par sekundi i nastavis.
Opet, kod BF-a je obrada lokalno na tvom računari. Ti saljes informacije dok je u drugim igrama na strani servera gdje server obradjuje. Svaka zahtjevnija obrada, neka se na server salje vise od 10 puta u sekundi utice na tvoje performanse pa bi sa 30 puta u sekundi dobio losije performanse ali precizniji gameplay jer bi tvoj racunar morao slati 3 puta vise informacija u jednoj sekundi od trenutnog stanja.
Dobijes jedno izgubis drugo i tako u krug. Igra je obimna za nas hardver. Ja sam za da se sve to svede na minimum dok ne dodje ngeneracija koja ce gurati sve te điđe sa 60 pikova. ALi opet, mozda bi oni i digli sve t opa da moras imati i7, ali valja sve to banalizirati da bi stara generacija konzola gurala igru.
Sa svi mtim zahtjevima dobijes ovo sto sm odobilim, los proizvod, na zalost.