Šta je novo?

Battlefield 4

Od kad je sveta i veka,svaka igra=zabava.

I sad ti zakljucujes da se ova igra svela na...zabavu?

Ne. Na sprdacinu. Ako je tebi zabavnoi da te u borbi troluje lik sa rpg dok sedi na skuteru koji je opet na krilu aviona, go get medicine m8 :)

@ Mare
Bice problem kada pocnu sa nekim od vas da se sprdaju :)

Poslednja izmena:
Iskreno, bilo bi mi draze da zaginem na nekakav kreativan nacin nego od jednog od 20 snajperista koji smrde po brdima :). Treba odati ljudima priznanje kada to zasluzuju ;).

A dobro izvini,ti si hard core,pro sardgent shooter major,valjda ti znas sta je sprdacina.Pa dobro,onda ova igra nije za tebe.Onda ostavi nas,neuke da se zayebavamo na najludje moguce nacine,koje ova igra dozvoljava,a sve u cilju zabave!

0:00 - 0:05; 4:40 - 4:56 - Teammate has been killed
0:06 - 0:12 ; 4:57 - 5:08 - Squad leader has been killed
0:13 - 0:32 - Throwing frag
0:33 - 0:45 - Throwing smoke
0:46 - 0:53 - Throwing first aid kit
0:54 - 1:09 - Throwing ammo box
1:11 - 1:29 - Reloading
1:30 - 1:35 - Revive
1:36 - 1:59 - Enemy has been killed
2:00 - 2:21 - Friendly jet has been destroyed
2:22 - 2:30 - Planting C4
2:31 - 2:51 - Detonating C4
2:52 - 3:12 - Friendly fire
3:13 - 3:27 - Incoming frag
3:28 - 3:37 - Under RPG fire
3:38 - 3:51 ; 8:50 - 8:54 - Sniper has been spotted
3:52 - 4:39 ; 5:49 - 6:07 - Under suppression fire
5:09 - 5:19 - Praising teammate for killing the enemy
5:20 - 5:30 - Praising teammate for healing
5:31 - 5:48 ; 7:07 - 7:22 - I'm hit!
6:08 - 6:23 - Suppression fire
6:24 - 6:33 - Help is on its way!
6:34 - 6:38 - Negative
6:39 - 6:41 - Affirmative
6:42 - 6:54 - Out of ammo
6:55 - 6:59 - Cover me!
7:00 - 7:06 - Get in!
7:23 - 7:39 - I need an engineer!
7:40 - 7:47 - Sorry
7:48 - 7:54 ; 8:41 - 8:44 - AAA has been spotted
7:55 - 7:59 - Tankhunter has been spotted
8:00 - 8:09 - Enemy heli has been spotted
8:10 - 8:22 - Enemy jeep has been spotted
8:23 - 8:28 - Enemy jet has been spotted
8:29 - 8:40 - Enemy BTR has been spotted
8:45 - 8:49 - MG has been spotted
8:55 - 9:06 - Enemy infantry has been spotted
9:07 - 9:12 - Enemy tank has been spotted
9:13 - 9:28 - Enemy transport has been spotted
9:29 - 9:33 - Thank you
9:34 - 9:56 - Object has been secured

Da li je moguce da za TDM i Domination skoro da nema servera gde ima igraca? Ili je meni ensto zabolo?

Napretka nema,novi DLC za BF3 sa gomilom problema(akcenat na gomilu).Puca neko na tebe spreda,marker pokazuje da te pogdja sa ledja.Net kod i dalje uzas,hit detekcija za humoristicke serije.Juce sam se zezao na "test range" sa snajperom,ciljanje u glavu mete sa maksimum 100m je prebacaj,gadjanje ispred mete 10-20cm je pogodak(da napomenem,mete koje sam gadjao su staticne).Posto ne igras inzinjera onda te ne dotice da sa RPG-om nekad ne mozes da pogodis tenk od 4m sa 20m.

A10 polece iz vode i nosi skuter na krilu sa koga lik gadja sa rpg-om?
Uzas na sta se ova igra svela......

pa nije se igra svela na to lol kakav je to nacin razmisljanja, nit ces ikada videti nesto ovako uzivo jer se ovo isprobava probe radi na test serverima pod kontrolisanim uslovima
ako hoces i zaludan si mozda mozes i ti to

licno nikada ne bih gubio vreme na tako nesto, sa druge strane su mi zabavni kreativni momenti nekih momaka kao i u bf3

oh vidi facepalm meme, kakav kreativan nacin postovanja

Poslednja izmena:
pa nije se igra svela na to lol kakav je to nacin razmisljanja, nit ces ikada videti nesto ovako uzivo jer se ovo isprobava probe radi na test serverima pod kontrolisanim uslovima
ako hoces i zaludan si mozda mozes i ti to

licno nikada ne bih gubio vreme na tako nesto, sa druge strane su mi zabavni kreativni momenti nekih momaka kao i u bf3

oh vidi facepalm meme, kakav kreativan nacin postovanja

Nadam se da se radi o ironiji.

[youtube]0IRIbIMO0SY[/youtube]

Ako, tako i treba kad masa orgazmira na levolution, letenje na krilima i ostale trivijalne gluposti. Koliko mi se samo puta desilo da istrosim ceo okvir u lika koji kolje nekog, ne nacinim mu NIKAKAV damage i jos popasem dzebanu od istog.

Poslednja izmena:
Ako, tako i treba kad masa orgazmira na levolution, letenje na krilima i ostale trivijalne gluposti. Koliko mi se samo puta desilo da istrosim ceo okvir u lika koji kolje nekog, ne nacinim mu NIKAKAV damage i jos popasem dzebanu od istog.

Što je najžalosnije, ne znam nikoga da se loži na levolušn. Ali se jako dobro sjecam kako su hajpali youtuberi da imamo dinamicne mape koje se mijenjaju i dinamicno vrijeme još od aftermatha. Trazili ste - evo vam ga.

Da nije P2W, ja bih prije play4free igrao nego ovo. Stalno oblijecem oko igre i desavanja ne bi li se sta revolucionarno promjenilo. Nop! Samo mozes potrefiti na ovakve bugove koji mi bacaju jos veci mrak na oci.. ccc, stotinjak sati imam u igri. Sramota u kakvom je stanju.

Poslednja izmena:
A kakva je povezanost izmedju levelution-a i loseg hit reg-a?

Levolution meni licno bas nista neznaci.U stvari znaci mi,samo mi smeta.Ona oluja na Oman-u ili Paracel-u.Jedino mi je simpaticna ona fora na Golmud-u sa onim pokretnim vozom (ako to uopste spada u levoluciju).Eto na NS mapama,nema "levolucije" i sta im fali?Jedino ako megalodona ne smatraju za levoluciju.A ni njega nisam video "uzivo" nego samo na YT-u.Mislim da levolucije uopste nece biti u BF5 ili ce je biti u jako malim kolicinama.

Fuckup prioriteta?

Kada pomenuh levolution i ostale gluposti nisam mislio iskljucivo na ovdasnji forumaski plebs, vec malo sire.
Nego, jel se to meni cini ili i dalje imamo onu glupost da ispalis stinger na choper, pilot seatswitchuje na ganera a zolja ode u musmule?

Nisam siguran da su isti ljudi radili na obe stvari.

Levelution nije sam po sebi losa stvar, njegova implementacija je losa. Osim one pescane oluje na Omanu ja nisam video nesto sto bi drasticno izmenilo nacin igranja. Ta oluja je jedino sto mi se svidja jer se mapa od snajperskog raja pretvara u pravu borbu prsa u prsa, helikopteri koji dominiraju na pocetku postaju u jeku oluje dosta slabiji. Taj aspekt mi se svidja jer tera igrace da se prilagodjavaju promenama uslova. Ostali levelution dogadjaji su skoro pa beznacajni.

Tri puta ura za Beta testere

Ne kapiras sta zelim da ti kazem, prisustvo levelution-a ne iskljucuje dobar hit reg. Nema uzrocno-posledicne povezanosti izmedju prisustva levelutiona i loseg hit reg-a. Oni koji su radili net code su *****ali stvar. To ne amnestira nikoga, samo hocu da kazem da na levelution ne treba gledati kao na nuzno losu stvar i da, ako u BF5 bude spomenut levelution da se ljudi ne uhvate odmah kako ce biti los hit reg.

Poslednja izmena:
Razumem ja tebe ali razumi i ti mene kada kazem da su u pitanju pogresni prioriteti. Resursi su se prosipali na tu sminku, a svi manje vise znamo sta je osnov dobre mp fps igre. U tom smislu govorim da postoji uzrocno posledicna povezanost, al ajd da ga ne siljim dalje...

Levolušn nije samo destrukcija. levolušn su ti recimo valovi. E na tom dijelu netkod trpi mnogo. On nije zadužen da rgistruje samo pogotke i igrace vec da sihronizuje sva desavanja na terenu da svi igraci isto vide. Pa onaj val sto ide da ga i ja i ti vidimo jednako.

Isto tako i za destrukciju. Treba bitti u isto vrijeme svima nama, i meni i tebi.. to netkod sve obradjuje tako da sva desavanja na terenu, sve promjene, svaka rupa na zemlji ima veze sa netkodom.

Dodas tome da igra na server salje deset puta u sekundi informaciju a u BF3 je bilo 30 puta u sekundi, dok druge igre mislim CS ima servere koji kupe informacije 120 puta u sekundi, onda dobijes bugfest.

Jedina stavr kod levolušna destrukcije jeste sto je to trenutno, srusi se zgrada. Imas potencijalni problem par sekundi i nastavis.

Opet, kod BF-a je obrada lokalno na tvom računari. Ti saljes informacije dok je u drugim igrama na strani servera gdje server obradjuje. Svaka zahtjevnija obrada, neka se na server salje vise od 10 puta u sekundi utice na tvoje performanse pa bi sa 30 puta u sekundi dobio losije performanse ali precizniji gameplay jer bi tvoj racunar morao slati 3 puta vise informacija u jednoj sekundi od trenutnog stanja.

Dobijes jedno izgubis drugo i tako u krug. Igra je obimna za nas hardver. Ja sam za da se sve to svede na minimum dok ne dodje ngeneracija koja ce gurati sve te điđe sa 60 pikova. ALi opet, mozda bi oni i digli sve t opa da moras imati i7, ali valja sve to banalizirati da bi stara generacija konzola gurala igru.

Sa svi mtim zahtjevima dobijes ovo sto sm odobilim, los proizvod, na zalost.

Poslednja izmena:
Kapiram tvoju argumentaciju ali moje misljenje je da je je Levelution samo jedna kap u casi iz koje se bagovi prelivaju, nikako glavni problem za probleme sa net kodom. Pogledaj na primer mape iz China Rising DLC-a. Nema levelutiona, neke mape poput Altai Range i Guilin Peaks imaju toliko malo destruktibilnih elemenata da skoro i ne uticu na performanse a opet imas probleme manifestovane kroz ono sto zajednickim imenom zovemo "los net kod". Problem treba traziti na drugom mestu, vec si pomenuo tickrate servera koji bi definitivno morao biti veci za ovoliki broj kalkulacija koje imamo.

Battlefield je dosta napredan po nekim pitanjima i treba da se drzi tog puta. Ne treba uklanjati elemente vec treba raditi na njima. Destrukcija je odlicna stvar, voleo bih da vidim u narednim delovima jos vise unistivih elemenata. Zamisli Sangaj cije zgrade su potpuno destruktabilne i koji nakon pola sata igre postaje Staljingrad. Levelution dogadjaji su dobro zamisljeni ali veoma lose impementirani pa dobijaju prelaznu ocenu za trud i idu na popravni. Nova Battlefield igra prvo mora da ima infrastrukturu koja ce je podrzavati. Nista mi ne znaci da izbacuju jedan te isti naslov na godinu-dve (videti pod Call of Duty). Neka rade na novoj igri 2,3 ma i 5 godina ali kada je naprave onda da to bude pravi next-gen. Ne vidim svrhu igre koja ce biti na istom nivou kao sto je BF3 ili jos nizem, zasto bih kupovao tu igru?

Ah ***, pripisi to dobrom marketingu :) Sada sam se opekao, sledeci put dobro cu razmisliti.

BF4 je imao dobre ideje na kojima je pocivao, egzekucija je slaba.

Da naravno, pricamo o levolušn kao izlovoanom dijelu. Slazem se u potpunosti, ima toga jos. Kao npr štit koji se nalazi iznad mrtvog vojnika kroz koji ne moze granata, nema veze ni sa kodom ni sa desavanjima okolo.

I ova četvorka i dalje nema bullet penetration?
To je stvar koja je bila apsolutno neverovatno dobra u CoD 4.
BF-u to fali. I verovatno je urađeno radi balansa. Ali bi bilo fenomenalno kada upotrebiš veliki kalibar kroz zid.

Nazad
Vrh Dno