Šta je novo?

Battlefield 4

To mi nije jasno.. nekima laguje ludacki i sa fx/i7 procesorima i najnovijim grafickim a meni na krsu radi solidno. Ima padova fps ali koliko sam citao to je realnost za betu.

Mozda zavisi od servera. Mada sam cuo da mnogi gase browser kada udju u igru i da to pomaze, a to jos nisam proverio

STa je sa ovom igrom danas . Pokrenem ucita udjem na server i to traje 5 sec i zabode igra pukne Firefox i izbaci direct x gresku . Probam ja opet i sledeci put mi zvizne driver od graficke wtf :mad:

Idi preko Chroma. :p

Bice da je sve jedno koji je pretraziac u pitanju .
BF4.JPG

Ipak je do drajvera, tako je i meni bilo samo na BF3.

Da dod drajvera je nazalost . Upravo sma ih obrisao pa instalirao opet i za sada radi igra :p

Ma pc industrija Mora da se pokrene a jedino ove igre to I cine zato je I mantle I ostalo, bagove ce srediti usput, bitno je da vas nateraju da kupujete novo :)

1680x1050 je rez. i naravno bez AA. Sve na low.

Poslednja izmena:
Do juce sam igrao na Windows 7 i igrica je radila tu i tamo 40-60FPS-a mesano middle i high na Full HD,neki put se desi da zasecka zesce kad su eksplozije ili kad pada ona velika zgrada.
Instalirao sam Windows 8 i nemogu da opisem koliko sad dobro radi igrica bez ikakvih padova frejmova ili seckanja...radi glatko kao uljem podmazano.
Da dodam jos da sa ukljucenim hyperthreading-om igrica radi savrseno,probao sam i da iskljucim i odma se oseti da igrica malo losije radi tj. blagi mikrotrzaji i blagi pad frejmova.
Preporucujem svima koji jos nisu instalirali W8 da urade to jer sve radi bolje pa cak i BF4 ;)

Meni ocajno radi, skinuo najnovije drajvere (nisam odradio ciscenje prethodnih), high/medium podesavanja, oko 25 fps ali sa konstantnim seckanjem i zastajkivanjem, cesto po sekund dve se zamrzne slika. Izgleda isto ako ne i gore od BF3 koji mi leti na ovoj konfiguraciji. Na C particiji doduse imam 1gb prostora ali to nikad niej smetalo igrama..
Jel se pokazao neki trik delotvornim? Gasim browser kad igram..

Vidis foru...

Nije da bolje radi na Win8, nego losije radi na Win7 s namerom da tako bude.

To ti se u biznis inzinjerskom recniku zove "da se pokvari dan po isteku garancije".

Napravis proizvod da bude perfektan, u ovom slucaju proizvod ti je Battlefield 4. Onda uneses random varijaciju u proces proizvodnje za koju znas sta ce uraditi sistem i za koju mozes da planiras MTFF, Mean time (to) first failure. Ovde su ti to performanse. Namesteno je tako da na Win7 BILO koja masina ne moze da radi kako valja. Ali, zato na Win8 BILO koja masina moze da radi kako valja.

Ne zato sto je Win8 bolji, nego zato sto je verzija za Win7 projektovana da bude losija.

Taj problem su davno shvatili najpre proizvodjaci bele tehnike. Ako napravis televizor toliko kvalitetan da ne moze da se pokvari za 20 godina, tvoj prosecan kupac ce kupiti novi TV za prosecno 20 godina. Sto znaci da ti obrces kapital jednom u svakih 20 godina. Ali, ako dajes garanciju na 3 godine, a TV traje 3 godine i "1 dan", ti obrces kapital na 3 godine.

Tako isto radi Microsoft, napravi OK Windows (98, XP, Win7), a onda napravi totalno sr.... (Milenijum, Vista,Win8) koji ljudi kupe, jer naprave ovakvu foru kao sad za BF4, a onda kad shvate kakvo go.... imaju na racunaru vise su nego presrecni kad se pojavi nova verzija i trce da je kupe.

Business. Pure and simple.

haha neko rece kad igras bf4 i onda posle bf3 ispade odlicna igra :d

taj sam:)....a da probas jos BC2:).
Inace,da menjam operativni sistem zbog jedne igre nema sanse.Neko da me ubedi da ovo sto vidim na monitoru je bolje od BF3 pa zbog toga treba da menjam windows,procesor,graficku kartu,mesto stanovanja,krvnu grupu,...A nece da se potrude da optimizuju nego su trenutno mozgici u Dajsu zauzeti sa stancovanjem DLC-ova.Sto bi rekao kapetan Luka Djuraskovic...dobice .... tvrd.

Poslednja izmena:
Meni ocajno radi, skinuo najnovije drajvere (nisam odradio ciscenje prethodnih), high/medium podesavanja, oko 25 fps ali sa konstantnim seckanjem i zastajkivanjem, cesto po sekund dve se zamrzne slika. Izgleda isto ako ne i gore od BF3 koji mi leti na ovoj konfiguraciji. Na C particiji doduse imam 1gb prostora ali to nikad niej smetalo igrama..
Jel se pokazao neki trik delotvornim? Gasim browser kad igram..

Cudno, imamo slicnu konf. a procitao si da sam napisao da radi solidno.. jos bi 6870 trebala bolje da radi u dx11 igri. Sa druge strane tebi nije overklokovan procesor i imas full hd monitor.. ali opet i na ultra sa 4xMSAA imam 25-30 fps prosek.. ipak je ovo raspala beta.

E da, mozda je i do kolicine rama, meni sa sistemom i dosta programa povuce i do 7Gb rama. Mada je najcesce do 6. Ipak posto kuca jezgra phenoma (4Ghz) moguce je da ce stvarno trebati naklokovani i5/fx za normalno mp igranje.

Poslednja izmena:
Ako nista drugo spectator mode radi savrseno.

Ja stavio da se opet skida BF3, ova beta me deprimirala načisto :S:

E da, mozda je i do kolicine rama, meni sa sistemom i dosta programa povuce i do 7Gb rama.

Meni na 8 GB je 80 % stalno popunjeno tako da ima sigurno efekta kolicina rama takodje i5 radi na 80 % konstantno

Meni radi sasvim dobro, fps se krece izmedju 40-55 uglavnom, u zavisnosti od lokacije i kolicine ludnice u datom trenutku :), a zna da padne i do 33 ali i da skoci do 60. Definitivno treba da se pegla.

HW monitor + RTSS iz Afterburnera mi ne prikazuju u igri zauzece CPU i GPU, mogu jedino da vidim kada alt tabujem, ali mi je to dosta neprecizno. Jel ima neko resenje za ovo? Jel pratio neko?

HW monitor + RTSS iz Afterburnera mi ne prikazuju u igri zauzece CPU i GPU, mogu jedino da vidim kada alt tabujem, ali mi je to dosta neprecizno. Jel ima neko resenje za ovo? Jel pratio neko?

Ne rade zato sto je BF4 x64 program. Oni rade samo sa x32 programima.

FRAPS radi sigurno a mozes i da korsitis perfOverlay.drawfps 1 samo upises u konzolu igre.

Muzika govori više o igri nego neki drugi elementi:

Edit: BF4 tema nije prava nego je više sprdnja na račun toga u šta se pretvara serijal. Prava BF4 muzička tema je isto šit:

Poslednja izmena:
^ :d :d

@ boris

Meni i SC Blacklist sa teselacijom, ultra itd skoro pa kuca sva 4 jezgra i jede preko 6Gb rama ali ne gasim waterfox sa 10 tabova i ostale osnovne programe, zasto bih to radio, nije ovo 2002 godina. Ali je izgleda definitivno proslo vreme iole normalnog igranja na dual core i 2Gb rama pa makar imao i najjaci gpu (sto je nebulozno cak i uz najjaci dual core, nego eto kao primer).

Poslednja izmena:
Meni je FPS padao cesto ispod 10 pa sam odradio sledece

1. Odete ovde Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4 Beta\__Installer\directx\redist i instalirate DX posto igra to nije uradila sama iako je pisalo da jeste...

2. Mnogi kukaju na beta drivere, ja sam probao vise njih i 327.23 rade najbolje

3. E i ovo je obavezan deo Run BF4 and Ctrl + Alt + Del > "Start Task Manager" > Right Click on BF4 in "Processes"> Set Priority to Low

Vise mi ne pada fps na momente na 1 i igra radi izmedju 40 i 60 fps. Vsync on.

Ovde ima jos nekih caka ako vam ove ne pomognu....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno