Šta je novo?

Battlefield 4

jel neko primetio da ako iako imam offensive specijalizaciju da opet dobijem manje municije iako pise 50% vise

Bilo je kako nije bilo samo sto se slabo ulazilo na njih pa se zagasili .

Treba jak tim koji ce da zapocne server. A primetio sam da su stavljali nesto sto samo oni vole, infantry.
Cesto sam dodavao servere u bookmarks i skoro svi se brzo ugase, samo traju i uvek su puni oni koji furaju istu mapu. Recimo hardcore Caspian, znala se ekipa koja igra i stalno se vrte na par hardcore Caspian servera.

Tenkovi su u bf4 beti stvarno nekako cudni. Skretanje je preosetljivo, pucanje je neprecizno. Nemaju tu ostrinu kao u bf3. Plus sto ne mozes da otkljucas reactive i proximity pa cas puknes. Dosta da dobijes jednu granatu od neprijateljskog tenka, a odmah uz to slede bar 2 rpg-a i dok se tenk odblokira gotovo.
Dobra stvar sto se tenk ne zaglavljuje jer nema previse dzombi na putu.

Da ne bude da se samo kritikuje, bf4 ima dosta stvari koje mi se svidjaju. Videcemo kad izadje full igrica, kada se sve otkljuca za vozila, druge mape... Ovo za sada deluje rastelovano.

Poslednja izmena:
Sta konkretno? Meni se upravljivost tenkova i generalno kompletna fizika vozila nije svidjala ni u BF3.

P.S-Je l' samo meni neobicno da pozicija minimape bude u donjem levom uglu, mislim na samu poziciju? Nekako mi nije "na oku" to sam primetio jos od BC2, tj da moram da teram oko na minimapu.

U BF3 Abrams je imao tezinu i taj sjajan osecaj da je to tenk, dok se ovde ponasa kao kartonska kutija, a pogotovo ono ocajno skretanje, kao iz neke fast paced jurnjave tipa Burnout or something ili kao sto neko vec rece Outrun. Jednostavno kao da nije na gusenicama...

^ Ja sam isti takav osecaj imao i za BF3 vozila nakon BF2... avioni kao da su papirni, tenkovi se klizu nizbrdo, mislio sam da ne moze losije od toga...

au ljudi kao da niko nije igrao betu bf3 pa i sam pocetak bf3 :) bilo je vise bagova i vise neoptimizacije reklo bi se isto nebalansa :D

ispeglace se sve to, nego mogli su jos jednu mapu da puste u beti :)

Taman dok oni ispeglaju moći će da se nađe igra za 'iljadu, i svi srećni.

^ Ja sam isti takav osecaj imao i za BF3 vozila nakon BF2... avioni kao da su papirni, tenkovi se klizu nizbrdo, mislio sam da ne moze losije od toga...

Realno, osećaj prilikom kontrole vozila je uvek bio sh*t u BF igrama, i u BF2 su vozila klizila niz brdo i ako stojiš, avioni su imali taj papirnati osećaj a i vozila posebno prilikom kolizije. BF3 je samo sve to stavio na mnogo viši nivo :D

Ruska gusenicarska vozila se klizaju nizbrdo i uzbrdo i generalno kao da su na ledu... to kao da je namerno odradjeno tako, dok je abrams komplet stabilan i milina ga je voziti. Ovde u BF4 dovoljno je da sam samo krenuo i skrenuo i odmah sam video koliko je upravljivost ocajna, a nadam se da ce ovo da poboljsaju jer je bas lose u odnosu na prethodni deo.

Generalno su sva ruska vozila namerno sj**li u bf3, avioni su losiji, mobile aa je krs, a tek havoc sto je bio los, a i sada nije nesto. T90 mi je bolji dok ne dodjes ispred abramsa da te odigne od zemlje.
Tank destroyer na ruskoj strani na ak mapama je bolji od us.
Koliko sam uspeo da vidim nema velike razlike izmedju kineskog i americkog helija u bf4, bar u osecaju letenja.

Juče sam probao igru ponovo, ali na LOW u startu, tj bitno je da se izadje iz igre kad se promene setovanja, jer nije isto.
Ovaj put sam u konzoli kucao FPS tj nisam koristio Fraps.
Na Low je išlo između 30-40 u žaru borbe :d , a kad se vozi heliš 60-80.
Kad sam promenio na High vrti se oko 30, radi bolje nego prvi put, a sad koji je razlog tome niko ne zna.
Grafika na Low je krš.
Ako stignem probaću sa 7950, da vidim razliku.

Primetio sad da je vožnja helija sada laganica, dok u BF3 je daleko teže, mada probaću ponovo.

Sada heli ima zalet pa moras ranije da skreces da ne bi lupio u zgradu. Osecaj letenja u heliju je super, deluje dosta realnije.

Ne secam se da je neko ovde napisao, svaka komanda sa commo rose sada izlazi i kao poruka u chat-u, a jos imas i squad voip pa je veca verovatnoca da ti neko baci prvu pomoc, municiju, da se organizujes sa ljudima iz squad-a.
Kao da su poslusali mnoge savete igraca i deluje mi da igra ima veliki potencijal da postane najbolji bf do sada. Jos uvek je ovo beta, a i glupo bi bilo da se bf sa svim ovim funkcijama ne dovede u ok stanje, bar kao bf3.

---Ne secam se da je neko ovde napisao, svaka komanda sa commo rose sada izlazi i kao poruka u chat-u, a jos imas i squad voip pa je veca verovatnoca da ti neko baci prvu pomoc, municiju, da se organizujes sa ljudima iz squad-a. ---

--Kao da su poslusali mnoge savete igraca i deluje mi da igra ima veliki potencijal da postane najbolji bf do sada.---

Kad sad pogledam u nazad, kontam da se dešava upravo ono o čemu sam pisao milion puta, prvo izbace sve elemente iz stare igre, onda dodaju jedan po jedan (a sve je to postojalo ranih 2000-ih) i onda mi dobijemo komentare kao ovaj citirani.

Well played DICE, well played... [/SLOWCLAP]

Posle BF4 bete se vratis na BF3 i pomislis "wow,kako dobra igra".Sta reci,koju poruku poslati?

Posle Bf4 bete probas ponovo Bf3 pa se vratis na Bad Company 2 i skontas "wow, kako dobra igra" :) Bf4 pazario kod mene uninstall juce,

Tuzno je na sta je spala mainstream fps scena. Na zalost, ne verujem da cemo docekati neki develop team koji bi se umesao izmedju BF i CoD fransize. A kakve smo srece, izdavac bi bio nekliu EA i onda bi imali Duty on Battlefield mashup ili tako neki krap....

Kad bre izlazi beta za nas smrtnike :-D ja se ponadao da cu videti jutros u my games kad nista

Kad sad pogledam u nazad, kontam da se dešava upravo ono o čemu sam pisao milion puta, prvo izbace sve elemente iz stare igre, onda dodaju jedan po jedan (a sve je to postojalo ranih 2000-ih) i onda mi dobijemo komentare kao ovaj citirani.

Well played DICE, well played... [/SLOWCLAP]

Tuzno ali istinito, mi stari igraci se "radujemo" tome a ovi novi misle da su to novi feature-i kad ono topla voda...

Krenula open beta, idite na demos i odaberite BF4 beta.

Postprocessing muti sliku daleko vise od obicnog AA. Dodaje taj filmski, bullshot efekt, ali za multiplayer igru meni odmaze.

Pardon, ovde sam mislio na Antialiasing Post, ne postprocessing.

Koliko cesto vam se desava da igra crashuje? Alt-tabovanje necu ni da spominjem.

Pucanje same igre jednom, a alt+tab često, mada ja nisam ni igrao mnogo, još sam prvi lvl.

Probao sam sa 7950, rezultati i dalje užasni, na low može da se igra i to je to, sve preko toga nije zdravo, ostajem na BF3(ultra 40-60 fajt, a ide i mnogo više)

Što se helija tiče, probao sam i njega u BF3, sad mi deluje isto, lagano, a na početku nisam znao ni da uzletim, da li su nešto sređivali ne znam.

To da izbacuju pojedine stvari iz igre da bi ih vratili posle posle nekog vremena je česta pojava u igračkoj industriji.

Dok kada traje ova open beta? I da li cu moci da igram uopste normalno na low? Vidim da pisu ljudi da je uzasna optimizacija, ako ne mogu 60 fps na low necu ni da se cimam. BF3 demo sam peglao na high bez problema..

Sad sam probao da skinem preko Origin-a, stoji preparing download vec 20 min.. ne znam sta je.

Poslednja izmena:
Ako vam se igra zaglavi na Loading screenu, posebno kad se pojavi crni ekran i stoji Loading, skinite punkbuster sa glavnog sajta i dodajte/update-ujte Battlefield 4 pb.

Kakvo djubre, nista ne skida a prostor na C particiji zauzet.. i posle 3 restarta sve isto. Preko Origina.

Ako vas zeza skidanje preko origina skinite sa ''alternativnih'' sajtova pa samo prekopirajte u Origin games folder i radi sve :)

Punkbuster se ne moze ni skinuti vise, slicica s koje se treba ukucati code za download se uopste ne ucita (WTFFF) ! Kakav fail od kompanije, programa i ove proklete hajde-da-uzmemo-lovu-na-brzaka-BF4 BETE! :)

Ako vam se igra zaglavi na Loading screenu, posebno kad se pojavi crni ekran i stoji Loading, skinite punkbuster sa glavnog sajta i dodajte/update-ujte Battlefield 4 pb.
Ja sam problem sa loading popravio samo brisanjem Battlefield 4 foldera iz My Documents.

Imam problem sa instaliranjem browser battlelog-a. Downloadujem ga, pokrenem ga, krene da ga instalira i samo izadje. Da li zna neko kako se to resava mozda?

Instalirao sam Bf4 beta iz origin-a, i imam poslednji punk buster instaliran (ako to uopste ima neke veze).

Poslednja izmena:
Vrh Dno