Šta je novo?

Battlefield 3

Gdin_M - A to sto si rekao za COD nije u CQ ? Jesi li siguran ?

rAMA - Jeste malo sutra jer uz taj CQ idu AUG, SCAR L i L86A2 nabolje puske u igri.. uz l85a2. No dosta sam trubio o oružju.

Istina da se zalazem za to da:

..je igra iz bete pokazala da ce se koristiti male mape.

Da ce biti bagova.

Da ce biti čitera.

Da ce uz DLC dolaziti set oružja koji nece imati drugi igraci.

Igraci su i nakon toga odlucili uzeti BF3 da bi nakon pola godine pocela pljuvačina po BF3 kada je izasao PREMIUM a BF3 nikada bolje nije izgledao, na zalost ili na radost.

No, treba EA-u biti jasno da cod igraci NEČE kupiti BF3 + CQ samo da bi imali 4 mape koje njima odgovoaraju. COD igraci ce igrati cod i ostale arene a BF3 igaci ce igrati velike mape i hejtati CQ sistem.

Igrao sam CQ i igrao malo MW3 i znam o cemu govorim.

Gdin_M - A to sto si rekao za COD nije u CQ ? Jesi li siguran ?
Igrao sam CQ i igrao malo MW3 i znam o cemu govorim.

OK, gde su killstreakovi u CQ? Pave low, ac130, heli gunner i ostali nenormalni sejaci smrti odozgo na mapi velicine poveceg obora? Gde je ono nakucaj 3, 5, fragova, ostale ce mehanizacija da ti nakuca? Gde je onaj uzasni nepromenljivi fov iz mw3? Gde je destrukcija mape u mw3?

Kada neko pozeli male mape odigra COD a ne BF metro i slicno. EA mora prestati mjesati i jedno i drugo.
To je generalizacija i crno beli pogled na svet (tipa "you're with us, or against us"). U ovom slučaju "ili igraj COD na malim mapama ili Betlfild na velikim".
BF ne treba da ostane zatucan kao CoD, godinama bez ikakvih promena. Drago mi je da je Dajs to prepoznao i da uvodi raznovrsnost u igru. CQ je osveženje koje se mnogima dopada a ne ugrožava tebe koji nećeš da ga igraš. BF serijal ne mora biti namenjen samo "BF fanovima" i ljudima koji su odrasli uz tu igru. Upravo ti fanovi vole da svojataju igru kao da je samo njima namenjena. Nije. Tržište je veliko i ima mesta za više režima igre. Dao bog pa imaš filter, samo otkačiš CQ i mirna Bačka. A i preživećeš valjda bez dve i po nove puške, nije smak sveta ako ne dobiješ AUG.

Rekao bih da je on mislio na stil i nacin igre, mape od 120m2. Nemojte sad u crevca.

@Glenn
Bazaar,Seine i Metro mnogo vise lice na COD nego BF(run&gun).Tako da je sigurno dosta COD igraca kupilo BF3 zbog tih mapa.A pljuvacina je pocela od starta igre.Batali ti grafiku kad igra nema smeka(barem meni),ne moze da me drzi vise od sat vremena.Ja sam davno digao ruke od BF3,zao mi sto bacih pare.Na zalost,ne mogu da prodam,jer je na Origin nalogu zajedno sa BC2(koji i dalje svakodnevno igram).

@Baron

...Drago mi je da je Dajs to prepo$$$nao i da uvodi raznovrsnost u igru....

Poslednja izmena:
Ma da, misli na stil igre. Ne zelim da detaljisem. Razlika postoji izmedju MW2 i MW3 a ne COD VS CQ.

red baron Ne postoji igra koja je all in one i pa tako nije ni BF. A sa puskama se igra u konacnici i nije bas na ne znace nista a sa AUG-om imam 900 killova i znam sta znaci u igri. I da, DICE nije taj koji je prepoznao. EA naredjuje a DICE izvrsava. Kada ih spominjem, imajte na umu da je DICE poslusao svaki zahtjev fanova i ako se nije rodio ko je narodu ugodio pa i pustio famozni patch pod prijetnjom black outa.

Nevermind, o ovome se moze u krug jer se radi o ukusima. NEko voli i COD i BF neko sam ojedno od to dvoje. Ja govorim iz pozicije osobe koja se daaavno zasitila arene te pobjegao u BF u kojem ne zelim da vidim isto. A za ulozeni trud i novac od CQ smo mogli dobiti 2-3 nove BF mape. No, kako je - tako je.

EDIT: Mandrak - sve sto si rekao za BF3 vazi za BC2 iz mog ugla gledanja i obrnuto. Pokusaoava XY puta BC2 nakon BF3 ali ne ide. Nema taj šmek sto kazes i atmosfera je mrtva u odnosu na BF3. Tako da jo to opet ovo gore, stvar ukusa. A i dalje ne mislim da su COD igraci na BF3 radi nabrojanih mapa a sumnjam da iko spominje BF i u jednom postu u COD temama ali nema veze.

Poslednja izmena:
Ma da, misli na stil igre. Ne zelim da detaljisem. Razlika postoji izmedju MW2 i MW3 a ne COD VS CQ.

Mora da se salis, zar ne? Jedina razlika izmedju mw2 i mw3 su nove mape, oruzja i reorganizovani killstreakovi. Sam nacin igre je apsolutno isti. Jedina razlika i da kazem svetla tacka u poslednjih nekoliko cod-ova je donekle Black Ops, a i on pati od sindroma mw2. Dakle, ocigledno je da si slabo upucen u COD, a kamoli da pravis poredjenje sa CQ. :)

Mora da se salis, zar ne? Jedina razlika izmedju mw2 i mw3 su nove mape, oruzja i reorganizovani killstreakovi. Sam nacin igre je apsolutno isti. Jedina razlika i da kazem svetla tacka u poslednjih nekoliko cod-ova je donekle Black Ops, a i on pati od sindroma mw2. Dakle, ocigledno je da si slabo upucen u COD, a kamoli da pravis poredjenje sa CQ. :)

Procitaj bolje moje postove. To i jesam htio reci. U konacnici = razlika nebitna. Gameplay je isti.

Znaci u glavnom vam se ne svidja onaj DLC, sto se mene tice , meni odgovara sve i svasta , odrastao sam uz Q3,UT,SOF, pa cs 1.0 & 1.1,BF1942, pa onda Cod 4, ....tako da mogu da igram i otvorene i zatvorene mape,brze i spore , nije problem, sve je stvar ukusa, jedino me nervira ovo zickanje na svakih 4 meseca, *** ranije su mape i modovi bili dzabe i bilo ih je na tone , sad ih brojimo na prste i na dolare...
verovatno cu da uzmem dlc kad bude na nekom popustu kao i BtK , premium mi je mnogo para od jednom ,a slabo se igram :( jos sam na 87h igranja (od toga 20h su igrali drugi)

Procitaj bolje moje postove. To i jesam htio reci. U konacnici = razlika nebitna. Gameplay je isti.

Ne vidim sta si hteo da kazes. Ako pod gameplay *mehanika igre* mislis, onda procitaj moj post i videces da COD i CQ nikakve veze nemaju, dakle suprotno od ovog tvog posta. Plus objasnjenje kolika je slicnost izmedju mw2 i mw3. A inace ovo ti pricam kao dugogodisnji igrac COD-a. :)

Nacin igranja je potpuno isti u COD i u CQ.Taktika ne postoji,jurcas ko pile bez glave i pucas na sve sto mrda.Bilo bi zanimljivo videti koliki stotinki bilo potrebno da te neko ubije kad bi bio ukljucen FF.

Taktika postoji u bilo kojoj igre gde tim(ovi) igra(ju) takticki i to nema veze sa poredjenjem CQ i COD. Jurcanje ko pile bez glave moze u bilo kojoj fps multi igri. :)

Arena stil igranja kao sto je vecina FPS naslova, odnosno, ono sto nije BF. Bolje kupi za te pare COD i igraj ko covjek igru koja je namjenjena da bude arena šuter u prvom planu. CQ nema veze sa BF a ovo sto Red BAron govori je mjesanje jabuka i krušaka. BF fanovi ne vole male mape i COD igraci ne vole velike BF mape tako da ovo dvoje treba razdvajati a ne porediti i ako je na zalost i jedno i drugo u BF3 igri.

Red BAron:

O cemu ti pricas ? Ne postoji 64 vozola da sva 64 igraca voze nesto citavom mapom i ne igraju igracu CQ zato sto nema vozila vec zato sto nema veze sa BF naslovom. Kada neko pozeli male mape odigra COD a ne BF metro i slicno. EA mora prestati mjesati i jedno i drugo. Na ostatak poruke imam no comment.

Nemoj da poredis COD i BF3,COD je ispusio svoju lulu odavno.Poslednji vredan naslov je COD4,sve ostalo je copy/paste sa mnogo vise DLC tj. pohlepe za novcem.Hocu da kazem da su bolje mape pravili maperi u mtool-s za COD4 nego ove koje su se pojavile u novim naslovima tipa..MW2,BLOPS,MW3,igra uopste nije napredovala engine je ostao isti....Prestao sam da igram onog trenutka kada je pocelo da me kikuje sa 99% servera jer server u rotaciji ima DLC mape koje ja nisam zeleo da kupim.Poceo sam da igram Battlefield Bad Company 2,cim se pojavio Battlefield 3,kupio sam Limited Edition,sada sam kupio Battlefield Premium i vise me DLC ne zanima.Sto se tice Battlefield 3,takodje mozes imati Standard Edition podesiti u Battlelog-u filter pretrage servera i opusteno igrati bez potrebe za DLC.

Sto se tice CQ nove mape su extra odradjene i donose veliko osvezenje,posebno za ljude koji vole infantry only i male mape.Daleko je Battlefield 3 ispred COD-a.

P.S.Bez ikakve uvrede,svako ima svoje misljenje.

Ma joj COD je nebitan. Govorim o arena šuterima. COD je najpopularniji u tom žanru pa ga spominjem. Ne igram niti sam igrao COD osim par puta. Govorim o nacinu igranja. CQ i slicno se NE treba nalaziti u BF ..to je to. To sto nekome odgovara ne treba da bude mjerodavno jer meni odgovara Shot Online pa bih volio da DICE uradi golf u FB 2.0. Neko ce doci sa zeljom strategije, MOBA, RPG sistema fajta i odosmo u nedogled. Neka se drze sta je FB bio.

Ma joj COD je nebitan. Govorim o arena šuterima. COD je najpopularniji u tom žanru pa ga spominjem. Ne igram niti sam igrao COD osim par puta. Govorim o nacinu igranja. CQ i slicno se NE treba nalaziti u BF ..to je to.

Pa bas zato sto ne znas/ne igras COD, nisi merodavan da pricas o njemu. :) CQ kao osnovnu smisao igre, a to je napucavanje, mnogo bolje radi nego COD, a i kada se doda da je igra mnogo "cistija" bez onih killstreakova, ima destruktivnu okolinu i cisto je umece napucavanja, onda se vidi koliko je bolje nego COD kod koga se umece igre svodi na par fragova i sto bolju kombinaciju killstreakova koji ce da ti donesu jos gomilu fragova. U svakom slucaju ko ne voli close quarters napucavanje ne mora ni da kupuje CQ i niko ga ne tera, kao evo recimo ja, koga gradske infantry mape gotovo i ne zanimaju, vec od BF-a trazim samo sto masovniji "otvoreni" conquest, a cak bih zeleo i servere sa 128 igraca.

A sto se tice toga sta je FB, pa to je sada EA internal tehnologija (engine) na kojoj se rade igre i naravno da ce da se radi jos gomila igara, novi NFS MW, MOHW, Mirrors Edge 2... sto dalje znaci da nikako nije vezano za BF3. :p

Double-facepalm.jpg

Pa bas zato sto ne znas/ne igras COD, nisi merodavan da pricas o njemu. :) CQ kao osnovnu smisao igre, a to je napucavanje, mnogo bolje radi nego COD, a i kada se doda da je igra mnogo "cistija" bez onih killstreakova, ima destruktivnu okolinu i cisto je umece napucavanja, onda se vidi koliko je bolje nego COD kod koga se umece igre svodi na par fragova i sto bolju kombinaciju killstreakova koji ce da ti donesu jos gomilu fragova. U svakom slucaju ko ne voli close quarters napucavanje ne mora ni da kupuje CQ i niko ga ne tera, kao evo recimo ja, koga gradske infantry mape gotovo i ne zanimaju, vec od BF-a trazim samo sto masovniji "otvoreni" conquest, a cak bih zeleo i servere sa 128 igraca.

A sto se tice toga sta je FB, pa to je sada EA internal tehnologija (engine) na kojoj se rade igre i naravno da ce da se radi jos gomila igara, novi NFS MW, MOHW, Mirrors Edge 2... sto dalje znaci da nikako nije vezano za BF3. :p

Udarila vrućina, razumem ja :D

Ma da.. nego, igra li neko AUG plus suppressor ? Da li se navikavati ili da bacim posto je mnogo losija nego sa barrelom dok sa ostalim puskama to nije slucaj. Stvarno je losa sa prigusivacem.

Poslednja izmena:
@Mandrak

Ajde majke ti objasni za sta je ovaj fejspalm?

@glen

Prijatelju ti si nekoliko puta promenio pricu, poceo si o poredjenu coda i bf-a, coda koji si igrao, pa nisi ni igrao, pa si na kraju krenuo sa arena shooterima (sta god ti mislio da to znacilo)... i na kraju od cele price koju si ti zapoceo rekao da je cod nebitan. Whatever.

Poslednja izmena:
Nisam ja prijatelju nista pogresno spomenuo niti okrenuo pricu. COD sam u prvom postu spomenuo kroz:

Arena stil igranja kao sto je vecina FPS naslova, odnosno, ono sto nije BF. Bolje kupi za te pare COD.

COD sam uzeo za primjer jer je najpopularniji. Nije birno, uzmi AVA, Combat Arms itd.. nema veze sa CQ sto se tice sitnica, grafike ili perkova vec samo nacina igre a to sto se izvlaci iz konteksta kako ja poredim CQ i COD je druga stvar. Fino sam napisao:

To i jesam htio reci. U konacnici = razlika nebitna. Gameplay je isti.

Koliko sam COD igrao. Ako odbijem SP COD-a jedan, igrao sam da li keca ili dvicu u par navrata jaaaako davno u internet klubovima i poslije toga MW2 demo i MW3 kada je bio free vikend za sve.

Opet ponavljam, ne vezem ja COD niti ga poredim i bespotrebno je pisati sta sve COD ima i ako sam zahvalan na iznjetim informacijama. COD je uzet za primjer jer je najpopularnija FPS igra sa malim zatvoreni mmapama kao sto je CQ. Ok, nije identicno, slicno je, slican nacin igranja sa malim mapama, je li sada ok ? A smatram boljom investiciom MW2 ili MW3 nego BF3 + CQ.

Poslednja izmena:
Ajde se vrati na ovaj post, tj. pocetak diskusije u kome je covek pitao lepo za to kakav je a ti mu proporucio cod, za koji sam ti dalje u ovom tekstu obrazlozio zasto ne ide poredjenje jer kao sto nekoliko puta rekoh u cod-u postoji AVIO mehanizacija koja seje smrt iz nebesa zbog killstreakova i nema nikakve veze sa CQ koji je najobicnija pucacina bez mehanizacije. Sto bi i inace sve znao da si igrao duze cod i naravno ne bi pravio poredjenje i govorio o "arena shooterima". COD nije klasican arena shooter i nikakvo poredjenje izmedju njega i CQ ne moze da postoji da su slicni JER se ne zasnivaju na istoj mehanici i napretku kroz igru.

COD je uzet za primjer jer je najpopularnija FPS igra sa malim zatvoreni mmapama kao sto je CQ. Ok, nije identicno, slicno je, slican nacin igranja sa malim mapama, je li sada ok ? A smatram boljom investiciom MW2 ili MW3 nego BF3 + CQ

A za investiciju kao neko ko je dugo igrao sve te igre mogu reci da mw2, a pogotovo mw3 nije nikakva investicija jer su "mehanicki" bukvalno isti. Moj predlog je BF3 + CQ. :)

O kakvim investicijama pises druze,o tome da se narodu pokupi lova za nove mape i staru slavu?

Eto objasni mu kakva je mw prevara od investicije, posto covek ocigledno nema iskustva sa tim. :)

Poslednja izmena:
Ako volis sistem sa malim mapama, zar stvarni misli da je bolje kupiti BF3 + CQ sa 4-5 istih mapa nego neki od COD naslova ? Kupi COD 4, Cod 1.. sta ti odgovara. Znam ja da ti govoris da je MW3 zapravo MW2 + DLC. To je drugi par cipela. Uzmi Crysis, Homefront itd...

EDIT:
Gdin_M - Uhh ne slazem se ali nikako. Priznajem ti to da ne znam za sitnu mehanizaciju ali BF3 + CQ bolja investicija.. vahh.. bas ces se naigrati. To ti je kao da kupis 911 i dzis u njemu drva. Mislim moze ali imas druge alternative.

I ne mozes reci da COD nije slican ako ne i isti (kao sto tvrdim.. isti = budi malo fleksibilan a ne detaljisati) jer sam igrao MW3 i identican je kao i CQ. Te razlike postoje ali je sve to u istom toru kao i ostale arene priznao to ili ne. I opet izvlacis iz konteksta. Molim te prestani. NE govorim o investicijama kao zaradi, dobitku na nicemi itd.. moram li napisati pješice: da je bolje otic u banku, uplatiti novac i za taj novac uzeto COD naslov nego BF3+CQ ???

Poslednja izmena:
Gledaj, CQ je najobicnija moderna sirova pucacina bez icega, dakle oruzje u ruke i rokanje. Sve te nabrojane igre (Crysis, Homefront) su mehanicki daleko drugacije, a i COD4 je isto zasnovan na killstreakovima (da iskljucim promod iz diskusije), a preporuka gotovo 10 godina starih igara nema smisla. Dakle CQ je prava stvar za one koji hoce hardcore close combat napucavanje sa modernim oruzjem.

Gledaj, CQ je najobicnija moderna sirova pucacina bez icega, dakle oruzje u ruke i rokanje. Sve te nabrojane igre (Crysis, Homefront) su mehanicki daleko drugacije, a i COD4 je isto zasnovan na killstreakovima (da iskljucim promod iz diskusije), a preporuka gotovo 10 godina starih igara nema smisla. Dakle CQ je prava stvar za one koji hoce hardcore close combat napucavanje sa modernim oruzjem.

+1

Onda je najskuplja investicija od svih igara a trzistu.

Cekaj,i tebi je stil igre u COD i CQ drugaciji?!?Zaboravi na killstreak-ove i AC130...Ako si vec igrao COD i igras BF3 i kazes da nije isto CQ i COD(ne pricam sa tehnicke strane,vec sa takticke) onda stvarno ne znam sta da ti napisem da ti bude smisleno.Sam DICE je rekao da hoce da privuce COD igrace sa CQ,ali ti vec izmisljas toplu vodu(filozofiras).

@cybersrb

Jeste,realno je da iskocis iz aviona,letis,pucas,zezas se i kad ti dosadi vratis se u avion.

Poslednja izmena:
lol

Da, stvarno kad nakucas 3 ubistva u CQ ti pozoves UAV, zatim na 5 predator missile, na 7 heli ... pa onda zasednes za minigun sa sve wallhackom i samo rostiljas odozgo, pa na kraju ih sve dokusuris nekim recimo MOAB-om (u mw2 NUKE). I onda shvatis da od pola i vise fragova u igri si dobio tako sto ti je AI to nakucao. Ali ti bi to sve znao da igras COD, ne lupas bez razloga duple fejspalmove i citas sta DICE pise. Killstreakovi su osnovna mehanika igranja COD-a od MW-a. A ta navodna "takticka strana" sta god ti mislis da to znaci je taktika igraca i timova a ne sam igre. A o gotovo nepostojecem recoilu stvarno nema sta da se prica (cast izuzecima BO), ali dzaba kad ja filozofiram a ti strucno razlikujes CQ i MW3...

Nazad
Vrh Dno